- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen egeret válasszak?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Achill3uS #3831 üzenetére
szval a tisztán látás végett pár kép, és az előzmény:
maga a gyönyörűség, ahogyan megjött: [link]
szval zárt doboz, minden, bekötöm, bugás morgás, kisülés, a köv képen látod azt a kis szürke ''dobozt'' transzformátort a nyákon, az égett el, mert a biztosíték meg volt patkolva, szintén látod a képen, de hát a fene nézett bele első körben.. [link] szval utána megjavitottuk a dolgot, trafó kicserél [link] , 220v-ra beköt, rendes biztosíték betesz, még mindig nem jo, tejlesen szétszed --> és akkor láttam h 110-es maga a kompi is.. szval nagyon remélem, hogy a patkolás miatt nem ment szét maga a kompi is.. jelenleg ilyen állapotok vannak: [link]
szval ez a sztori, de én voltam a marha, hogy nem esett le h be se kéne kapcsolni mer 110v bakker, mind1 tényleg köszi a helpet, irok majd ide, hogy oldódott meg a dolog.. -
ssolitude
őstag
válasz
Achill3uS #3829 üzenetére
Ha a kompi beszart, akkor szívás.Ha tudsz szerezni trafót, akkor mindenképp utána kell nézni az 50/60 Herz átalakításnak.A kompi CSAK 60Hz-et ír a passzusban.(Ettől függetlenül nem kizárt, hogy 50Hz-en is működne.)
Én még mindig a gyári cuccot látom a legjobb megoldásnak. -
ssolitude
őstag
válasz
Achill3uS #3827 üzenetére
Danfoss. Szép. Az egyik legjobb a piacon.
Na a lényeg, hogy itt nem csak a feszültséggel van a probi, hanem a frekvenciával. Egy 230/120-as (nem 220/110!) transzformátor ugyan előállítja a 115 volt körüli feszt, ennek a kompresszornak ez elég is. Egy sima segédfázis van egy indítókondenzátorral és kész.A szekunderoldalon azonban a frekvencia nem fog változni, ugyanúgy 50 Hz lesz. Ami nem biztos, hogy problémamentes működést eredményez(USA:120volt/60Herz). Amit linkeltem oldalt, fel kellene őket hívni, hogy pl. egy 1000W-os olyan átalakító mennyibe fájna.Abban minden meg van oldva, és garis.Szerintem ha elmondod a problémád, a boltban a szakember azonnal válaszol rá.
Ha magában veszel 230/120-as trafót, mondjuk újan, az sem lesz aprópénz, és az önmagában nem is biztos hogy elég lesz.
Ha tudsz trafót ''szerezni'' -az sem egyszerű- akkor már érdemes elgondolkodni az otthoni elkészítésen.
[Szerkesztve] -
ssolitude
őstag
válasz
Achill3uS #3824 üzenetére
Mivel megy a kompresszor? Ha 110 volt váltó, akkor csak egy trafóra van szükséged ami primer oldalon 220-as, szekunderen 110-es.A méretei tisztességesek lesznek, lévén a szekunder oldalon közel 200 Wattot kell tudni(előtte azért győződj meg arról, hogy a villamos teljesítmény mennyi pontosan).
Ha 110V egyen, (amit kétlek, nem hinném, hogy kompresszorhoz egyenáramot használnának.) akkor kell egy egyenirányító a trafó szekundere után, ebből is valami brutál teljesítményű.
Lényegében ennyi.
Ha van a kompresszoron valami adattábla, vagy bekötési rajz, az sokat segítene.
Mi a búbánathoz kell 310W-os kompresszor?
Egyébként: [link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Classic / Xbox 360
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged