- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Mini-ITX
- Apple asztali gépek
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz
Balint133 #859 üzenetére
Szevasz
Kösz szépen az infót! Sokat próbálkoztam már inverterek és kisfeszültségű neoncső előtétek készítésésvel, de nekem is melegedtek elég rendesen, ugyhogy nagyobb teljesítményűt nem is sikerült készítenem.
Nem tudom, ez az áromkör tranzisztoros e, ha az akkor tirisztorral kellene kipróbálni, persze annak más meghajtás kell valószínüleg, de annak sokkal kisebb a belső ellenállása, így az mindenm bizonnyal kevésbé melegszik. A tekercs persze attól még melegszik, esteleg ha tul van méretezve, akkor melegszik csak kevésbé.
Ehez a megoldáshoz GTO tirisztor kellene, amit ki is lehet kapcsolni áramkörből, nem csak be, de még nem próbáltam meg ilyet szerezni, nem tudom, hogy az alkatrész katalógusomban szerepel e így.
Én egyébként ferrites fazékmag trafót szoktam használni, azt könnyebb megtekerni, mint a toroid magot.
Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged