- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
didyman
őstag
Maradjunk annyiban, hogy a peroxid közelségét sem merném ajánlani kezdőknek. A vasklorid az csak sárgít (rondán mar, ez érdekes, semmi gond nem volt a minőségével, míg éveken keresztül azt használtam), a peroxid meg a sósav meg elég komolyan mar, pillanatok alatt felhevül, ekkor gázosodik (oxigén, jaja, hajolj csak fölé és szívj bele, köpni-nyelni nem lehet utána) és majdnem mindent visz. Úgyhogy ne inspirálj rá senkit, aki még életében nem maratott, az vegye fel a játszóruhát és szarozzon csak a kloriddal saját érdekében. Mérgező ez is, nem kell meginni, ellenben nem marja meg a bőrödet. A csapról meg kis munkával mindig le bírtuk mosni.
-
And
veterán
Ha szétpancsolják, a sósav-hidrogénperoxid kombó is épp eléggé veszélyes, ezt te is említed a végén. Az igaz, hogy lötykölni kell, és érdemes melegíteni, de párhavonta egyszer igazán kibírja az ember, ha nem iparilag termeli a nyákot (arra meg úgyis vannak gyártók). Azt meg nem tudom, mit értesz az alatt, hogy eléggé rondán mar. Ha a lakk rajzolata ép, nekem a nyák is tökéletes lesz a maratás végén. 10-15 perc alatt készen szokott lenni a nyák, és szkafandert sem szoktam használni hozzá
. Egy kiló vasklorid legutóbb sok évre elegendő volt. Mikor elfogyott, hoztak nekem másikat: vegyszerboltban, sima földi halandóként besétálva vették.
Én is próbálkoztam a hidrogénperoxidos módszerrel, de nem vált be. Tényleg macerás volt beszerezni az alapanyagokat, pedig olyan helyen dolgozom, ahonnan az átlagnál könnyebben hozzá lehet jutni ilyesmihez. Aztán nem bizonyult túl stabilnak a keverék, pár nap alatt 'pezsegni' kezdett, akárhogyan tároltam. -
shtml
őstag
Én tizenvalahány éve próbálkoztam hidrogénperoxiddal, a gondom csak az volt, hogy sehol nem tudtam beszerezni. Csak valami önkormányzat által kiadott engedéllyel lehetett volna vásárolni, ami azt igazolta volna, hogy kisiparos vagyok és a munkámhoz van rá szükségem. Miközben pl. ammóniumnitrátot és gázolajat szabadon lehetett vásárolni már akkor is...
TESCO-zsömle:
CsúcshatásPontosan már én sem emlékszem, lehet, hogy a pozitív pólus valami fémlemez, ami 1-2 cm távolságban oldalról körbeveszi a csúcsokat tartalmazó lemezt.
-
Undoroid
őstag
Szia!
Olvastam már erről a vegyületről!Majd alkalomadtán talán ki is próbálom!Nekem eddig semmi gondom nem volt a vaskloriddal(előre kikevert verzió)!Végzi a dolgát,ahogy azt kell!Pedig már több,mint 5éve ugyanazt használom!Igaz,hogy mostanában kicsit lassabban dolgozik,de Én nem vagyok egy türelmetlen tipus!
Ha jól elő van készítve a maratásra váró nyák.,akkor ez is-az is teszi a dolgát...
Undoroid
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged