Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
#96302336 #5942 üzenetére
(Az előállított 'hálózati' frekvencia ilyen PWM-technikánál mindig az alacsonyfrekvenciás átlagot jelenti, valójában tényleg a sok (vagy sokszor tíz) kHz-es tartományban van. Ezt vagy alávetik szűrésnek, vagy nem. Utóbbi jellemző például frekvenciaváltóknál, ahol a motor hajtásánál sokszor nincs jelentősége (de azért ilyenkor legalább árnyékolt kábellel kötik a motort, és a hálózat felé - vagyis a frekvenciaváltó bemenetén - alkalmaznak szűrőt).
#5940: "Nem tudom az mennyi, gondolom változó, tehát legyen 200kHz."
Az szerintem is sok, teljesítmény-UPS-ek, frekvenciaváltók ennél minimum egy nagyságrenddel alacsonyabb (valamilyen szinten állítható v. átkapcsolható) PWM-frekvenciával működnek, sípol is a teljesítményfokozatuk rendesen. A teljes hálózati szinkron meg minek? Vezérlési jelalaknak rendben, de azon kívül csak bonyolíthatja a dolgot, és szerintem nincs is igazán jelentősége. Kivétel, ha olyan online UPS-t akarsz csinálni, amelyen van félvezetős bypass..
Gyakorlati szempontból egyébként van értelme a projectnek?)
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest