- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjöttek a be quiet! Pure Loop 3 sorozatú kompakt AIO-i
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- RAM topik
- Notebook hibák
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
#96302336 #5942 üzenetére
(Az előállított 'hálózati' frekvencia ilyen PWM-technikánál mindig az alacsonyfrekvenciás átlagot jelenti, valójában tényleg a sok (vagy sokszor tíz) kHz-es tartományban van. Ezt vagy alávetik szűrésnek, vagy nem. Utóbbi jellemző például frekvenciaváltóknál, ahol a motor hajtásánál sokszor nincs jelentősége (de azért ilyenkor legalább árnyékolt kábellel kötik a motort, és a hálózat felé - vagyis a frekvenciaváltó bemenetén - alkalmaznak szűrőt).
#5940: "Nem tudom az mennyi, gondolom változó, tehát legyen 200kHz."
Az szerintem is sok, teljesítmény-UPS-ek, frekvenciaváltók ennél minimum egy nagyságrenddel alacsonyabb (valamilyen szinten állítható v. átkapcsolható) PWM-frekvenciával működnek, sípol is a teljesítményfokozatuk rendesen. A teljes hálózati szinkron meg minek? Vezérlési jelalaknak rendben, de azon kívül csak bonyolíthatja a dolgot, és szerintem nincs is igazán jelentősége. Kivétel, ha olyan online UPS-t akarsz csinálni, amelyen van félvezetős bypass..
Gyakorlati szempontból egyébként van értelme a projectnek?)
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3278, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest