Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
Éljen az EU!
„Július elsejétől kevesebb mint a felére – megabájtonként 45 eurócentről 20 eurócentre - csökken a mobil adatroaming díjak maximális összege az Európai Unióban. ” -
pzstm
titán
Sziasztok!
Nyár végén USA-ba látogatok. Érdeklődni szeretnék, hogy van-e esetleg olyan aki mostanában járt ott és vett SIM kártyát?
Mit ajánlotok?
Rövid keresés után találtam egy ilyet, ami egészen szimpatikus volt:
Bármiyen ötlet, tapasztalat, tanács jöhet!
-
TOZ
addikt
Izreali sim kártya ügyben van valakinek tapasztalata közületek?
Egy hét kinttartozkodáshoz kéne valami optimális megoldás. Roamig horribilis áron lenne. -
Sztbeni
őstag
válasz
fehrtams82 #786 üzenetére
Biztos, hogy lehet stick nélkül kártyát venni.
-
fehrtams82
újonc
Az idő alapút nem is néztem.... Lehet ebből 2 kártya lesz , az egyiket a beszélgetéshez , a másikat meg amikor nagyobb dolgokat kell letölteni. Ha az idő alapút nézem , akkor használat ideje miatt nem jövök ki jól. Viszont ritkán van hogy sokat kell letölteni, arra meg pont az idő alapú a jó. hmmmm....
Még1et szeretnék kérdezni. Ha van a gépbe 3g modem , akkor is meg kell vennem azt a sticket? Vagy elég ha a simet veszem meg .... akkor nem kell azt a 19 meg 20 eurot kifizetni rá. Ezt nem tudod? Meg lehet így is valósítani a dolgot? Ha igen , abba az esetbe a 2 kártya tényleg megérné.
Előre is köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Sztbeni
őstag
válasz
fehrtams82 #781 üzenetére
Én írtam, hogy a Tre-t ajánlom. Ha van lefedettségük ott, ahova mész, akkor az a legjobb.
Ha a 3GB 5€ csomagot akarod aktiválni, akkor SuperWeb New alapcsomagot kell venni, és azon tudod aktiválni.
De ha sokat netezel, akkor az időalapú megoldások még jobbak: [link]
-
Luser2000
addikt
Sziasztok!
Ha valaki zsebwifi vásárlásán töri a fejét, az esetleg nézzen be a
Hardver »Hálózati termékek »Vezetéknélküli eszközök »Routerek
szekcióba az Apróhirdetések között. -
_ATi_1
senior tag
Üdv!
Romániai tapasztalatok Orange PrePay kártyával:
Szinte mindenhol lehet kapni és feltölteni a kártyákat, lefedettség nagyon jó a földrajzi adottságokhoz képest. Nagyobb völgyekben többször ledobott a hálózatról, de többnyire volt térerő, 99%-ban HSDPA, vagy 3G.
Az 5 eurós alap kártya ára nem fix áras, nagy különbségek vannak az üzletek között. Rögtön a határnál lévő váltóknál 40 lei körül árulták, de benn a városban 23 lei körül is meg lehet venni.
A kártyán alapból az 5 eurós opció van aktiválva (2000 belföldi perc, vagy sms, 100 nemzetközi perc, és 50MB internet). Nekem csak internet kellett, ezért ezt inaktiválni kellett és aktiválni az 500MB-os internet csomagot, ami szintén 5 euró, ebben nagyon készségesen segített az eladó, magamtól nem ment volna.
VOIP telefonálni gond nélkül tudtam, szinte mindenhol megfelelő volt az internet sebessége.
Ez az opció 30 napig érvényes. -
fehrtams82
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek! Olaszországba fogok utazni és valószínű 2 hónapot leszek kint. Dolgoznom kellene gépről. Internetes telefont használok hozzá. Ehhez kellene olyan mobilnet , ami független... bárhol,bárki megvehesse valami feltöltős kártya. A havi adatforgalmam kb 6-7GB. Ehhez mérten tud valaki valami normális és árban is normálismobilnetet?
Olvastam már pár dolgot itt a fórumon, amit írtatok.
Idézem:
Olaszországban a Tre ajánlatai a legjobbak: [link]
50 cent 100 mega. A másik kártyával 91 cent egy óra. De ahhoz inkább érdemes egy opciót aktiválni: [link]Rámentem az oldalra és ott találtam egy 3GB 5eur ért. Ez simán 5eur és kész vagy ezt még valami mellé kell fizetni!? Ez az amit nem tudok kideríteni.... nem nagyon tudok olaszul , de a goog fordító se
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Tamás
-
kaboca81
újonc
Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem! Új a telom és ezen szeretném aktiválni itt kint Angliában a giffgaff-os netet, de sajnos nem tudom a jelszót amit el kéne küldeni SMS-ben! Vki ezt nem tudná megadni vagy leírni, hogy tudnák utána kérdezni? Előre is köszönöm a segítséget!
-
lexter00
őstag
Na szóval jövőhéten megyek Németországba 1 hónapra és nagyon kellene olyan feltöltőkártyás net+ lebeszélhetőség amivel nem sok gond van a regisztrálásnál.Megveszem berakrom a sim kártyát a telóba aktiválom és megy.Tudtok ebben nekem segíteni?Az Aldis nekem komplikáltnak tűnik(lehet nem így van cáfoljatok meg) mert vegyem meg 10 euróért utána töltsek rá + 15 eurót és a honlapjukon zsonglőrködjek a csomagváltással.
-
Glober
csendes tag
Off:
A Kolympia és a Kolymbia is helyes(A görögben nincs "b" betű - a béta ugyanis "v" - ezért általában a b betűt mp-nek írák, és vagy b-nek, vagy mb-nek ejtik, a szótól függően. Pl. reptéren is Mp-vel kezdődik Budapest neve görögül
On:
Én Vodafone-nal kísérleteznék, hasonlóak a tapasztalataim club1-hez. Wind a városokban is elég rossz minőségű (évek óta csődközeli állapotban vannak), beltéren sok helyen nem is ment a 3G (Athénban, ami nem egy bonyolult geográfia). -
club1
veterán
válasz
kleinguru #765 üzenetére
Sajnos a görög mobilpiac nagyon hasonlít a magyarhoz. (Ott is több bőrt húz le az állam a mobilszolgáltatókról.)
Három fő szolgáltató van a görög piacon, a Cosmote (helyi MATÁV), a Wind és a Vodafone.
Mobilnetre a Wind a legolcsóbb és a Cosmote a legdrágább. 3G lefedettségük pedig pont fordított, a Cosmote országos 900 MHz-es hálózata hasonló 3G lefedettséget ad, mint a hazai Vodafone 3G. Először mindenképp meg kell nézd, hogy ahova mész, kinek van 3G (esetleg 4G) lefedettsége (2G-n netezni Görögországban - főleg nyáron - nem egy élmény, sokszor használhatatlanul lassú).
(Utoljára két éve voltam náluk.) -
Sziasztok!
Nyaralás van kilátásban Görögországot illetően.
Van valakinek tapasztalata, hogy melyik szolgáltatótól és milyen csomagot érdemes venni, használni, mire kell figyelni?Sajnos még nem független a telefonom, ezért r-simmel szeretném megoldani a dolgot, ha valakinek ez irányú tapasztalata is lenne, azt megköszönném
-
Sztbeni
őstag
Viszont ha Tre-t veszel, arra figyelj, hogy csak 3G-t szolgáltatnak, és ahol nincs 3G ott a TIM hálóján van adatroaming drágán. Ha olyan helyre mész, ahol nincs 3G-jük, ott nem ajánom. De szinte mindenhol van, és most bővül, mert kaptak 900 MHz-s licenszet.
Lefedettség: [link]
Legjobb 3G lefedettsége a Vodának van ott is. A Wind meg a Tre kicsit gyengébb, de jobb valamivel a TIM-nél. Mindnek 90% fölötti amúgy a lefedettsége.
-
válasz
lexter00 #750 üzenetére
Hali!
Ehhez venned kell egy sticket es egy start csomagot az aldiban. Ha a flatrate xl-t szeretned, akkor vegyel hozza mindjart feltoltest is, mert a start csomagban ha jol emlekszem 10 euro lesz, amit felhasznalhatsz, de a flatrate csomaghoz legalabb 15 euronak a csomagodon kell lenni. Regisztralas, alidtalk oldal, regisztralas, barmilyen letezo nemet cimet beirsz es elfogadja.
-
lexter00
őstag
hmm ez szimpatikusnak tűnik Akkor az Aldiban tudok egy ilyen feltöltőkártyát venni?Milyen regisztráció kell hozzá?
-
lexter00
őstag
Németországban hol,mennyiért és milyen feltöltős kártyát tudok venni a legegyszerübben(minimális regisztrációval Kb csak beteszem és megy)Inkább az internet a lényeg(1-5 gb) telefonálásra nem nagyon használnám.
-
LámaZ
addikt
Tu ne parlez pas français? Je suis très désenchanté. Essayez-vous Google Traducteur!
☺ -
Hali!
Franciaban es olaszorszagban tudtok esetleg prepaid netes sticket notihoz?
Koszi!
-
zsinnyegtet
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
A kérdésem a következő lenne. Van esetleg valakinek tapasztalata a Readysimmel vagy a Blackwirelessel? Egy nagyobbacska amerikai utazáshoz kellene majd data sim. Köszönöm a segítséget :-) -
Sztbeni
őstag
válasz
Luser2000 #733 üzenetére
Sok benzinkúton van, de nem mindegyiken. Ajánlom még a TISAK újságosokat, azok sokféle kártyát szoktak tartani. Hova mész pontosan? Mert a legtöbb tengerparti kisvárosban van több hely, ahol be lehet szerezni.
A lefedettséget pedig itt találod: [link]
Azonban ez nem mindig tükrözi a valóságot, több helyen voltam, ahol nem jelzett semmit, és maximumon jött a 3G.
-
-
Luser2000
addikt
Hű, ez jó valóban.
Esetleg olyan tippet nem tudsz, hogy ha valaki az M7-en indul neki a nyaraálsnak, az hol tudna ilyet venni a legkisebb kitérővel? Korábban itt azt olvastam, hogy benzinkutakon nem jellemző ennek elérhetősége.
Esetleg nem hozna valaki nekem 2db-ot? Remek belga söreim vannak cserébe. :0) -
Sztbeni
őstag
Aki Horvátországba megy nyáron: A TELE2 megint kínál külön turistacsomagot, csak most az eddigieknél is sokkal jobb.
50 HRK-ba kerül, és a következőket kínálja:
- 1000 perc Horvátországon belül (kapcsolási díj 0, 29 HRK)
- 3 GB (!!!) internet
- 0, 39 HRK magyar vezetékes szám hívása (kapcsolási díj 0,39 HRK)
- SMS országon belül 0, 35 HRK, Magyarországra 0, 85 HRK
- 15 HRK egyenlegEz szerintem egy elképesztően jó ajánlat, hogy 2000 forintért szinte korlátlan net és beszélgetés jár. Ha többen mennek, akkor az egymás közti kommunikációt is meg lehet vele oldani. A csomag kapható a TELE2 boltokban, és szinte minden újságosnál és benzinkúton.
A Telekom is készült nyári ajánlattal, de nem veszi fel a versenyt a TELE2 csomagjával: [link]
-
zichie
senior tag
Az osztrák yesss! androidos applikációja hogyan tölthető le? Nekem ezt írja a Play áruház: "Ez az elem nem érhető el az Ön országában."
Ausztria területén a Yesss! saját mobilnetjével (osztrák ip címmel) is próbáltam letölteni, de nem engedte, ugyanezt a hibát adta. Még a gps-t is bekapcsoltam, hogy a google lássa, hogy Auszrtiában vagyok. -
LámaZ
addikt
Ki lettél osztva.☺☺☺
Apropó: a VOIP-os fórumban olvasottak hatására, megőrültem és vettem 4 db. Praktikum +Net Mini Expressz kártyát (kemény 300 ft/db.) úgy, hogy el sem olvastam rendesen a dobozon lévő szöveget, mert apróbetűs, és nem volt nálam az olvasószemüvegem (bár a 10 MB nagybetűkkel van, az kiveri a szemet).
Úgy emlékeztem, hogy havi 200 MB adatot kapok, erre kiderül, hogy havi 10 MB a porció, ami egyenlő kb. a nullával, bár 20 perc voip talán még beleférne.
(Ezeket amúgy csak magyarországi lakhellyel lehet használni.)El fogom adni őket.
-
stevebee
csendes tag
Helló! Segítséget szeretnék kérni abban, hogy milyen lehetőséget tudtok ajánlani külföldi mobilinternetezéshez. Csak data SIM kellene egy 12 napos lakóautós utazáshoz, ami Ausztriát, Németországot, Svájcot, Franciaországot és Olaszországot érintené. A TravelSim lehet a jó választás, vagy érdemes esetleg országonként valami prepaid kártyát venni? Tudtok olyanról ami több országban jó lehet? Olvastam, hogy az osztrák Drei jó Olaszországban is. Előre is köszi!
-
club1
veterán
És gondolod, hogy mi innen távolról meg fogjuk tudni neked mondani, hogy miért lassú ott neked az adott net?
Mondjuk támpontot tudok adni: Ha nagyon magas (100ms<) jó térerő mellett a csomagkésés (ping), akkor valószínűleg túlterhelt a helyi hálózat. Ha kicsi a térerő, próbálj közelebb kerülni a cellához (rakd ki az ablakba egy usb hosszabbítóval a modemet). Ha egyik sem, le vagy központilag korlátozva (apró betűs részek nincsenek?). -
Ez az aldis net nem tudom miert, de ma munchenben is csak hsdpa sebesseggel ment. Internet flatrate xl csomag, penz van rajt, nem allitotam el semmit. Mi a fenet csinalhatnek vele?
-
Sztbeni
őstag
válasz
grafikus17 #709 üzenetére
Az AT&T 850/1900 MHz-s nyújt 3G-t, szóval nem fog menni.
-
grafikus17
senior tag
Sziasztok!
Xperia go telefon szeretnék mobil netes prepaid kártyát használni az USA-ban, az AT&t hálózatán.
Jól látom hogy a telefonommal tudom a 3G-t használni?
Xperia go Frekvenciasávok : GSM 850/900/1800/1900 MHz
UMTS 900/2100 MHz"AT&T's current wireless network uses GSM/EDGE 2G technology and WCDMA (UMTS) / HSPA+ 3G technology. Both technologies are deployed in both the Cellular (850 MHz) and PCS (1900 MHz) bands. The company's 4G network uses LTE technology in the lower 700 MHz band, with plans to expand to the AWS (1700 MHz) band. AT&T Mobility was known as Cingular until 2007. Cingular was formed by the merger of BellSouth Wireless and SBC Wireless in 2001. Cingular then acquired AT&T Wireless in 2004. Cingular's parent companies SBC and BellSouth then merged with each other, and with AT&T (not AT&T Wireless)."
-
Sztbeni
őstag
válasz
gergely0430 #703 üzenetére
Ez jó kérdés. Próbald meg, hogy tudsz-e rá tenni pénzt.
Lauda: minden rendben van beállítva? Nen fogyott el a net? Mert durva lenne, ha Kölnben ilyet produkál
-
gergely0430
újonc
Üdvözlök minden kedves felhasználót. A segítségeteket szeretném kérni vettem a Németországi lidl-be egy classic sim kártyát regisztráltam is meg minden jó is volt a kártyám két hétig és inaktív lett és nem tudom hogy hogyan lehet aktiválni van még rajta 9 euró engem tudnak hívni de én nem tudok senkit hívni és sms t se tudok küldeni megnéztem a profilom és valóban lejárt a kártya de akkor mért tudnak hívni engem írtam is nekik hogy lehet aktiválni a kártyát de nem kaptam választ mivel nem tudom őket hívni így írtam nekik e-mailt. A másik dolog h adóztatják ezt a kártyát vagy ilyesmit olvastam a profilomon és azt pipáltam ki h nem adóztatom és csak két hétig adtak aktivitást a kártyára persze ezt nem is néztem csak amikor már nem tudtam hívni vele. Utána módosítottam a profilomon az adó részét és eltűnt a kártya lejártának határideje de még most se tudok telefonálni vele. ebben szeretném kérni a segítségetek kérdeztem a német kollégákat is akikkel dolgozok de ők se tudtak segíteni. Segítségeteket előre is köszönöm Üdvözlettel ,és tisztelettel Gergely András
-
Na erdekeset "muvelt" ez az aldis net. Par napja csak edge sebesseggel ment, elotte ilyet sose csinalt. Aztan gondoltam ratoltom az aufladent es be is allt full tempora. Sms nem jott, szoval gondolom 80%-nal vagy halefogyott az opcio ala a feltoltes, belassitjak.
-
grafikus17
senior tag
Esetleg tudtok ajánlani olcsó prepaid kártyát, kb 200MB adattal voip hívásra. Melyik szolgáltatót ajánljátok.Én is neki állok keresgélni, de hátha, Ti jobbat ajánlatok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elite: Dangerous
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest