Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomas77
senior tag
Jaja... feltöltős. Tegnap este át is vettem az enyémet de még nem aktiváltam.
Kívülről rá van ragasztva a sim mappa. Benne a kártya. Elvileg azzal kell aktiválni a készüléket. Azt nem tudom, hogy otthon, roaming an tudod-e aktiválni, de remélhetőleg van rá mód. Utána pár hónap múlva lehet kérni az unlockot. -
thomas77
senior tag
Viszem az angol three kártyámat amerikába. Most opció nélkül fogom használni hívásra is. Az alkalmazás szerint 3.3p percenként egy magyar szám hívása, tehát kb 12 Ft. Na erre azért kiváncsi leszek.
A hívás fogadása még mindig ingyen van. Ezt tavaly teszteltem is. -
Doosa
aktív tag
válasz
4Grider #1690 üzenetére
Így van!
Egyedül azt nem tudom, hogy az utolsó pont zárójeles része a gyakorlatban, hogyan érvényesül.
Ha a felszólítást követően az illető haza utazik akkor adott esetben a teljes adatforgalmi keretét felhasználhatja külföldön?
Ha valaki csak 1 hét nyaralásra megy akkor annak ellenére, hogy neki mondjuk Net 6 GB csomagja van, amiből papíron 3GB-t tud felhasználni, le tud majd forgalamzni 6GB-t, mert betartja a méltányos használatot és hazajön egy héten belül? -
4Grider
félisten
Előfizetéseseknél az EU az alábbi többletdíjak felszámítását teszi lehetővé a felszólítást követő 2. hetet követően:
hanghívás indítás: + 12,68 Ft/perc
hanghívás fogadása: 4,28 Ft/perc
SMS küldés: + 3,96 Ft/SMS
MMS küldés: + 7,92 Ft/MMS
adatforgalom: 2,46 Ft/MB (az 1. roaming díjzónában felhasználható adatkeret felhasználása után, a belföldi adatkeretből még hátralévő adatmennyiség felhasználásáig) -
Doosa
aktív tag
válasz
4Grider #1688 üzenetére
Én elég tüzetesen átolvastam a telekom szabályzatát. Konkrétan le van írva, hogy figyelmeztetést küldenek, ha a külfölfön felhasználható adatkeret 80%-át elhasználod, majd akkor is amikor a 100%-at. Ez jelen esetbenvalóban a 4-ből 3GB.
Kártyásoknál szó sincs utólagos szankcionálásról, nincs is értelme, nem mehet mínuszba az egyenleged
Az is világosan le van írva, hogy ha nem teljesíted a méltányos használatod -aminek az egyik pontja valóban az amit te írtál- akkor a szolgáltató felszólítást küld, hogy teljesítsd a feltételeket. Van egy időkeret ami alatt teljesíteni kell, azt hiszem 2 hét, ha ekkor sem teljesíted, akkor felfüggesztheti! a szolgáltatást.
Én eddig nem hallottam olyanról akinél ez meg is történt, persze ez nem jelent semmit.Előfizetéseseknél más a helyzet, annak a szabályzatát is átfutottam, nem ilyen nagy részletességgel és nekem az jött le, hogy elég hülyebiztos a szankcionlás. Több SMS-t is kapsz mire letiltanak, és akkor is csak tiltltás van, nem jön valami váratlan számla. Magas számlát úgy tudsz csinálni, ha berendelsz valami roaming csomagot, de azt neked kell kérni és nem automata.
Az előfizetésesnél egy dologra kell figyelni, de arra is figyelmeztetnek SMS-ben többször: A méltányos használat után a percdíjak roaming percdíjak lesznek.(#1687) tsteve
Köszi az infót, azt hiszem ez változott, mióta utoljára néztem -
4Grider
félisten
Az eu-s rendelet alapján az itthon kifizetett adatkereted teljes egészében fel kell tudnod használni az EU-n belül. Azaz maraton 4 GB esetén 4 GB-ot használhatsz fel külföldön. Ám ott a méltányos használat feltétele is. Az pedig kimondja, hogy 4 hónap átlagában 2 hónapot itthon kell tartózkodjanak az előfizetők, különben minden egyes MB-ra felárat alkalmazhat a szolgáltató. És ezt alkalmazzák is...
-
Doosa
aktív tag
Sziasztok!
Fél évig Németországban tartózkodom, és itt szeretnék mobilnetezni kb 1GB-t havonta.
Most még a 4GB-s Telekom maraton csomagomat használom, amiből 2GB elérhető külföldön. Így kicsivel kevesebb mint 2ft -re jön ki egy MB. (Ráadásul úgy gondolom ha haza megyek fél év múlva, akkor felhasználhatom azokat a 2GB-okat amiket itt nem)
Szemezgettem a helyi csomagokkal, de ilyen árban (ahogy én láttam) semmi sincs. Közelében van a Lidli meg az Aldi netje, de az nem maraton konstrukciók, tehát hónap végén bukóm amit nem neteztztem le, vagyis a gyakorlatban drágább az egy MB -re eső költség. Ráadásul a helyiek szerint ezeknek a szolgáltatóknak vacak a lefedettsége.Arra gondoltam, ha nincs jobb akkor két hónap múlva veszek még egy Telekomos dominó kártyát.
Van akinek ennél van jobb ötlete?Jól gondolom egyáltalán, hogy 2 hónap múlva fogja letiltani a Telekom a roaming -omat? Abból gondolom, hogy 4 hónap átlagát nem tölthetem javarészt belföldön ha két hónapnál többet vagyok külföldön. Vagy ennyire nem "okosak" a Telekomnál?
-
kusza80
tag
Sziasztok!
Vodafonos eu elöfizetéses kártyával, hogy tudok netezni Horvátországba? Mit kell átállítanom, hogy tudjam használni a netet? -
berbatov2
senior tag
Udv
Albaniaban esetleg tapasztalat?
Ahogy nezem hazai szolgaltatok=horror.
Helyi kartya esetleg?
Koszi elore is. -
thomas77
senior tag
válasz
gaborba81 #1679 üzenetére
T-mobile GSM 1900-on működni fog. Elvileg van 1900-on 3G is, de én ilyennel még nem találkoztam, pedig rengeteg államban jártam. Inkább 1700-on van 3G, viszont azt a telefonod nem tudja.
Az At&t 2017 januárjában lekapcsolta a gsm hálózatát, de 3G még van 1900 Mhz-en, amit szintén elcsíphetsz.
Minden más sáv felejtős a régi nokiával. -
gaborba81
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés! Nokia E72 telefont tudok az USA-ban használni?
Válaszokat köszönöm!!!
-
gabor2131
újonc
sziasztok
drei3 kartyát aktivaltam nett van de hivni es esemest kűldeni nem tudok milehet a baj?
-
4Grider
félisten
Ebben az esetben viszont mindenképp hívja mobilon az ügyfélszolgálatot, mert az ÁSZF alapján nem lesz hivatkozási alapja a célországban elkövetett helyi, de mégis 2. díjzónásként számlázott hívások miatt. Ha viszont az ügyfélszolgálatos őt is úgy tájékoztatja mint téged, akkor viszont már lesz mi alapján reklamálnia.
-
tsteve
senior tag
egyszer erre már rákerdeztem korábban is a 1270-en, de ma újra megerősítették, hogy csak 19 ft lesz a percdij Svájcból Svájcba a vodafone-os díjcsomagom szerint, annak ellenére is, hogy Svájc valóban 2-es nemzetközi zóna... valóban zavaros az Ászf és a honlap is, de utánanézettem ma alaposan...hívd fel te is őket, ha gondolod. ..a 3. országbeli számokra (ha azok nem eu-sak) érvényes csak a nemzetközi díjazás....és ez vonatkozik Törökországra és Monaco-ra is...
-
4Grider
félisten
Amíg roamingolsz, addig az EU-s számok hívása a roaming díjszabás alapján történik. Legalábbis az EU rendelet alapján. Svájc és Törökország persze nem EU...
Részletesen:
https://www.vodafone.hu/szolgaltatasok/kulfoldon-roaming/euroaming -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Jól érzem, hogy (egyelőre) 3 hónapos svájci tartózkodásra legolcsóbb, ha 2 vodás számmal megyünk? Ahogy nézem ez a Vodánál EU-snak számít, így egymást 19 Ft-ért hívjuk illetve itthoniakat is 19 Ft-ért érjük el?
Köszönöm! -
mrmrg
tag
Sziaztok!
Idén nyáron, 2hetes Montenegroi tartózkodásra milyen kint kaphato prepaid sim kártyát ajánl, ankinek van ottani tapasztalata?
Csak net ami lényeg.Köszi,
Üdv, G. -
bozsokiandra
tag
Sziasztok!
3hét kinn, 1hét itthon munkarendben fogok dolgozni januártól. Tudnatok ajánlani korlatlan vagy legalább 20gb-os mobilnet csomagot? Nem egy országban tartózkodom tehát mindenképp teljes eu-s kellene. -
BrownB
tag
Sziasztok! Évi többszöri használatra van tippetek szlovákiai mobilnetre?
-
zagloba
aktív tag
Oroszországban vagy EU-n kívül milyen mobil netet érdemes használni?
-
outdoor
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #1654 üzenetére
Erről írnál bővebben? Köszi!
-
thomas77
senior tag
válasz
#08205312 #1656 üzenetére
A számlát nem találtam, csak a garancia papírt. De Budapestről lemenni... annyit már tényleg nem ér. Ha lett volna valamilyen online lehetőség, mint az At&t-nél, vagy mint nálunk a Telekomnál lesz, akkor meg tudtam volna csinálni.
Mindenesetre köszi szépen a segítséget. -
törölt tag
-
thomas77
senior tag
Itt hever a fiókomban egy Sony Ericsson T303 dobozával, összes tartozékával. A gond az, hogy román vodafone függő.
Ha valaki, aki tud románul lenne olyan kedves és megnézné, hogy van-e mód legális függetlenítésre úgy, mint ahogy nálunk is lesz pár nap múlva, azt megköszönném. Mivel a készüléknek kb 0 az értéke, fizetős megoldásban nem nagyon gndolkodom...
Köszi a segítséget előre is! -
domper2015
senior tag
Romániában a Telekomos kártya a Ro Vodafone-t komázta, a kinti T-re rá se szagolt.
-
csifkin
csendes tag
válasz
outdoor #1649 üzenetére
Automatikus, kézi, mindegy volt neki. Net nélkül kapcsolódott csak. Net, otthoni beállításokkal megy. Amíg ki nem kapcsolom mobil adatot, mindíg van. 4Gre meg abszolút nem enged. Pedig van. 4G switcher-rel, csak 4G használat erőltetve. Cellmapper látja. De semmi. Szlovákiába menet fel sem tűnt, hogy országot váltottunk. Ment minden rendesen.
De már nem számít. El vagyunk így is.
Köszi. -
csifkin
csendes tag
Sziasztok.
Az hogy lehetséges, hogy roaming helyzetben a mobilnet megy ( csak a 4G nem, pedig a telecom oldalán 4G partnernek ajánlják), a hívás indítás fogadás nem. Nincs regisztrálva hálózaton szöveggel ledob. Es ugyan annak a partnernek a netjét használjuk, akién hívni meg nem tudunk. Bűvészkedve, más hálóra, net nélkül, kézivel ráállítva, hívást indítva elindul. Utánna működik minden, de 1-2 nap, és megint kezdi. 2 telefonunkon is ez van. Telecom H, S7edge, S8, Vodafone Malta.
Köszönöm. -
4Grider
félisten
válasz
#79563158 #1645 üzenetére
Mindegyik magyar szolgáltatónál van olyan feltöltőkártyás csomag, aminek nincs havidíja. Legalacsonyabb éves feltöltési díja (2500 Ft online feltöltés esetén) talán a bluemobile-nak (Telekom) van.
Illetve most látom, hogy a Vodafonenál a 2000 Ft-os online feltöltés is már egy év rendelkezésre állási időt biztosít... -
törölt tag
Európán kívülre költözöm, de szeretnék megtartani egy backup magyar számot arra az esetre, ha évente egyszer-kétszer hazalátogatnék. Melyik hazai szolgáltató feltöltőkártyás csomagját ajánlanátok, ahol nincs havidíj?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
outdoor #1643 üzenetére
Szia!
LIDL Connect Starterpaket SMART S
10 Euro, én a Lidl-ben vettem meg Németországban, a regisztráláshoz meg kell adni egy német lakcímet, (nem ellenörzik).
Én internetten regisztráltam (WIFI-vel) van telefonos regisztráció is ha jól tudsz németül.Van 3 napos kiszállitás, de gondolom csak németországon belül...
-
outdoor
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #1642 üzenetére
Köszi, megfelel. Tehát ez korlátlan az EU-ban. Mennyi a 4 heti költsége?
Hogyan tudom megvenni a kártyát?
-
outdoor
aktív tag
A magyar és EU mobil díjcsomagokat összevetve melyik a legjobb a
MOBIL INTERNET
tekintetében?
Lehessen használni az egész EU-ban, korlátlanul.
-
hbala
aktív tag
Indult angliában valami új, valószínűleg virtuális szolgáltató, itt 1 penny EU roamingban is egy perc.
https://www.1pmobile.com
[link] -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ElektrikusDE #1635 üzenetére
Mégis csak van roaming, csak be kellett kapcsolnom a "*100#" Roaming menüjében!
-
tsteve
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1633 üzenetére
én májusban használtam kelet-angliában utoljára a three kártyámat, akkor sűrűn feljelentkezett az o2 és tmobile hálókra is, de csak 3G-vel ment ez esetekben... ahogy külföldön is... azaz a 4G valóban csak saját hálóról megy a three-nél... van egy fél fontos (napi) csomagjuk is, ez napi 120 MB-ot ad, azzal biztosan működött a belföldi roaming, én legalábbis azon próbáltam...
-
tsteve
senior tag
nincs jelentősége hogy hol vagy, mert ha a hivatalos szolgáltatónak nincs lefedettsége, akkor roaming-olni fog a kártya... ez eu-ban ez így működik, csak nálunk nincs ilyen belföldi roaming... a three és a giffgaff a 2 legolcsóbb mobilszolgáltató Nagy-Britanniában... a giffgaff-nál havi 20 font a teljes korlátlan (4G)...giffgaff.com...az un. goodybag-ek közt nézz körül náluk
-
Bazs77
újonc
Köszönöm. Sajnos pont egy elég nagy fehér foltba esik
Egyéb ötlet esetleg?
PH10 6SG az irányítószám, ha ez segít.
-
Bazs77
újonc
Sziasztok!
Korlátlan mobilnet Skóciában hogy működik? Tudnátok ajánlani valamilyen megoldást? (telefonálás nem számít, csak a net)
-
törölt tag
válasz
ElektrikusDE #1625 üzenetére
Létezik tarifacsomag és létezik opció. Az opcióban foglalt keret felhasználását nem köteles a szolgáltató roaming esetén is biztosítani.
Az előző hsz-em képernyőmentésén látszik, hogy megváltoztatták: "az opciók tartalma csak belföldön használható".Igazából nekem mindegy a dolog, csak nem szeretném azt, hogy valaki vegyen/töltsön egy sim-et, aztán kellemetlen meglepetésként azt élje meg, hogy bukta a pénzét.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
#08205312 #1623 üzenetére
Szia!
Szerintem meg csak aktuizálták az új szabályozás szerint.
Mivel június 15-től megszűntek a roamingdíjak az Európai Unióban, így a távközlési cégeknek belföldi díjakért kell mobilszolgáltatást biztosítaniuk az unión belül időszakosan külföldre utazók számára.
Emiatt már nem lehetett volna továbbra is tiltani a kisebb csomagokban.
-
hbala
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #1618 üzenetére
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
ElektrikusDE #1622 üzenetére
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ElektrikusDE #1620 üzenetére
Elfogadta a magyar debitkártyámat!
"Hello! Ön aktiválta a 7 eurós kredit ajánlatát: 6000 MB + 2000 Mit szeretne (MB / SMS / nemzeti perc) + 200 nemzetközi mobil perc + Határtalan Vodafone, érvényes 35 napig. Ismerje meg a nemzetközi percek célállomásait a www.vodafone.ro/int vagy SMS címen 2770-ben."
Ui: Google forditás.
-
törölt tag
válasz
ElektrikusDE #1620 üzenetére
ezen keresztül szerintem magyar kártyával is menni fog, bár a 8 euró+áfás töltésnél van egy 10%-s kezelési költség.
-
törölt tag
válasz
ElektrikusDE #1618 üzenetére
Kérdés, hogy korlátozva van-e?
Mert pl. a spanyol digimobil sim-et csak spanyol, román és olasz bankkártyával lehet feltölteni. -
ElektrikusDE
senior tag
-
hbala
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #1616 üzenetére
Magyarországról fel lehet tölteni valahogy? Online, bankkártyával?
-
törölt tag
válasz
ElektrikusDE #1614 üzenetére
És mennyibe került ez a 0 eurós SIM? Odaadták feltöltés nélkül?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ElektrikusDE #1610 üzenetére
-
törölt tag
Leírják a honlapukon, hogy milyen esetben tiltható/többlet költség megfizetésére kötelezhető a kártya tulajdonosa, illetve mi a tiltott:
- romániai lakhely
- minimum 4 hónapot kell vizsgáljanak, hogy többet van-e használva a kártya roaming helyzetben
- a saját hálózaton való inaktív használat, és kizárólagos roaming használat
- egy ügyfél több kártyát kizárólagosan roamingban használ
- SIM kártyák továbbértékesítése#1609
persze, hogy egyszerűbb, de mi van, ha azt mondja a benzinkutas, hogy csak 5 eu-s kezdőcsomagja van... -
hbala
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
-
tsteve
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1605 üzenetére
beindul akkor ezek (fekete)piaca itt nálunk is majd, ha nem tiltják le 1-2 hét után a használatukat eu-ban...
a three kártya működik ugyan itthon, de 12 euro körül van a legolcsóbb, 3000 perces csomag...a román voda ajánlata jobbnak tűnik így elsőre számomra is...
-
törölt tag
válasz
ElektrikusDE #1603 üzenetére
honlap szerint 2 lehetőség van
- 0 eurós kezdőszám, és azt az opciót kapcsolják be, amilyen összeggel feltöltöd
- 5 eurós kezdőszám, amelyen az 5 EU-s opció aktív. Ez azonban nem használható roamingban. Azonban ha nem használtál 1 percet/SMS-t/MB-ot sem az 5 EU-s opcióból, és 24 órán belül elküldöd a "CREDIT" szót az 579-re, akkor visszakapod a pénzt. Ezt követően feltöltöd 2 euróval, és az így összeadódott 7 eurós egyenlegből megveszed a 7 EU-s opciót: SMS-ben el kell küldeni a 321-re az "EO7" kódot.
-
tsteve
senior tag
válasz
#08205312 #1600 üzenetére
ez alapján egyértelmű... van aki enged bizonyos csomagokat a perckeret terhére eu-ból eu-ba is... az angol three teljesen, a telekom részben és ezek szerint a román voda is enged pár csomagot eu-ból eu-ba is...
kiváncsi leszek hogy működik majd náluk a fair use a gyakorlatban... ha esetleg csak 3 hónapra engedik magyar területen is használni a perceket, már az is jó buli lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Path of Exile (ARPG)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest