- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Milyen joysticket vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
Aktív témák
-
Mino
csendes tag
Hi all!
Én enable-n hagyva telepitettem XP-t, makd azt olvastam, jobb ha kikapcsolom. De utána nem állt fel a rendszer. Úgyhogy enable.n hagytam. Viszont néha az egy kábelen levő két CD meghajtóm közül az egyik nem látszik, mintha táp sem lenne rajta... Ez szerintetek lehet emiat???
Mino -
HiperG
addikt
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=3245[/L]
-
Tűzkígyó
tag
APIC-kot kapcsold ki Win98 alatt! Nem ismeri! ME se. Ezek még a régi PICet használják
XP ismeri APIC-et.
ASUS ftp-n fenn van a legfrissebb win98 nf2 driver (2.45), azt próbáld ki (én ma fogom), mert az a fos 2.41-es nekem szarozik. Nem osztja ki rendesen a 6 csatornát, valamelyik nem szól. Az ASUS ftp-n érdekes frissebb driver van, mint az nVidia honlapján. :O
nf2 tulajoknak egy hasznos honlap driver-ügyben:
[L]http://www.mwarhead.com[/L] -
Polesz
addikt
Ma telepítettem egy Abit NF7-S deszkára win98-at. Benne egy ati radeon 9100/64mb, leadtek winfast tv2000xp expert tvtuner, cmi8738-as kártya. Első probléma: a tvtunernél nincs hang és még hangdrivert se rak fel. A catalyst telepítése után a win felállás után közli, hogy a hardveres gyorsítás ki van kapcsolva, mert inkompatibilitás lépett fel. Ha mindez az APIC miatt van tökönszúrom magam :) Persze be van kapcsolva...
-
sirály12
őstag
Mostmár toom, hogy miért fagyott annyit a w98-am. Ki kellett volna kapcsolnom ezt a hülye APIC-ot. Mostmár mindegy, mert xp-t használok, annak meg jobb is így.
-
Zaki_
csendes tag
ennyi luzert
mucso megmondta hogy miről beszél, apic-ről
de X-COM és steveetm rá akarja beszélni mucso-t hogy ő acpi-ről kérdezett
X-COM :
''nomindegy, a lapot nem ismerem, felesleges volt belepofáznom''
ez jó meglátás, nincs is nforce2-es alaplapod akkor minek szólsz bele hülyeségeket
APIC-ről van szó és nem ACPI-ról
no csak ennyit -
tsello
aktív tag
És megoldotta az ACPI disabled funkció?
Most éppen egy olyan Xs gépről netezek amin be van kapcsolva az ACPI és hát fagyogat szerencsétlen..... -
mucso
csendes tag
Kösz mindenkinek!
Az már láttom, hogy a legközelebbi op.rendszernél nem fogom Enableden hagyni, mert gyakorlatilag semmi haszna nincs (2-3 PCI-os ezközt használok, ezekkel biztosan elboldogul alapból is).
Most meg ehetem a kefét, mert ezen kis hiba ellenére (RESET forever!) eléggé összeállt a gép.
Egyébként nagyon jó ez az nforce2-s deszka, mert jól viseli a 9,5*240-es (Core 1.8V) FSB-t is! :]
X-COM! Ne erőltesd már azt az ACPI-t!
(ezt nem hagyhattam ki)
Hi! -
steveetm
őstag
bocs, nehogy már megsértődj, csak vicceltem, tényleg fel is cserélhette volna, akkor meg most neked lett volna meg a lehetőséged egy :))
Egyébként nálma az volt anno, ha acpi-t kikapcsoltam szépen eltünt minden eszközöm a winben, és nem tudtam telepíteni míg vissza nem kapcsoltam.
Üdv.: steveetm -
X-COM
nagyúr
akár fel is cserélhette volna
a szemen azon akadt meg, hogy ha kikapcsolja nem indul az xp, ez pedig típikus acpi jelenség, hiszen az xp, vagy standard pc HAL-lal, vagy ACPI hal-lal települ, utána, ha biosban megváltoztatod szépen kékhalálozik
nomindegy, a lapot nem ismerem, felesleges volt belepofáznom -
steveetm
őstag
Jah hogy windows ilyen szarul viesli ha ki/be kapcsoljátok;]
Próbáld meg azt hogy kikapcsolod, és csökkentett módban inditod a gépet, és eltávolítod az eszközöket.
Így újra ki fog a win minden írk osztani. Bár ennek mennie kéne simán is, nem tom mér nem bír vele.
Üdv.: steveetm -
tsello
aktív tag
APIC kikapcsolásához, bekapcsolásához a rendszert újra kell telepíteni.
-
tsello
aktív tag
Asus P4C800 topicba irogattunk erről, nézz bele.
1ébként több IRQt ad, de nem éri meg ahogy látom.
Behappy is bekapcsolta és fagy tőle a gép. Kapcsold ki és kész, vagy olyan sok IRQra van szükséged? -
mucso
csendes tag
Hi!
Tényleg mire jó ez? (valami IRQ kavarást érzek az erőben, de valahogy még nem tiszta ;)
Én mondjuk engedélyeztem (NF7-S 2.0), viszont kb. azóta (gyanítom e miatt) csak minden második bekapcsolásra van egerem és billentyűzetem!!!
Ez nem túl jó, mert így eléggé sűrűn reset-elnem a gépet! (Értsd. minden nap legalább egyszer:((
Lehet, hogy tényleg az APIC mód engedélyezése okozza? Viszont azt már az XP miatt nem kapcsolhatom ki. ( Disabled.-en nem áll fel a rendszer!)
(NF7-S 2.0, 18-as bios, 2500+ XP Barton@2200Mhz, 11*200, Infineon DDR400 2-3-3-7, Magyar XP SP1)
Help!
Mucso
Aktív témák
Hirdetés
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest