Hirdetés
- Egy éven belül háromszor csinálta ki saját CPU-ját a Corsair méregdrága PC-je
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Eleinte nem kíméli majd a pénztárcákat a Panther Lake
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet jobb, ha lecsapsz rá!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet jobb, ha lecsapsz rá!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ezzel tényleg tizenkilencre húzott lapot a Gigabyte
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
Felesleges tovább taglalni azt, hogy ki-milyenműsort-mikor néz, mert soha véget nem érő történet lesz belőle.
A lényegi kérdés az, hogy az eleve rossz minőségű műsorszolgáltatás egy varázsdobozzal jobbá válik-e? -
laed
aktív tag
Én 1 kicsit úgy érzem, hogy ezzel a streaminggel valahol ott vagyunk, ahonnan elindultunk.
Olyan 20 éve indult a T-nél az IPTV, és lehetett filmeket kölcsönözni. Akkor megkérdeztem, hogy mennyi/db, és az jött ki, hogy ha valaki minden nap kér egyet, akkor elég szép számla jön ki a végére.
Csak itt nem darabra megy, hanem bizonyos tartalmakra. (Tehát nagyobb csomagban.) -
Hobbbyt
őstag
35 éves vagyok, 14 éves korom óta nem tévézek, 19 éves korom óta nem is lakom olyan helyen ahol van tv előfizetés. Édesanyámat leszámítva a szűkebb családi és baráti társaságomban sincs senki TV előfizetése (~150 emeberről beszélünk).
Az én életem túl rövid és fontosabb annál, hogy káretlen reklámokat nézegessek szabad időmben, na meg az a sok hülyeség sem érdekelt soha amit ott nyomtak. -
Narxis
nagyúr
Sajnos az öregek, nem tudom őket leszoktatni erről.
#72 te ilyen régivágású ember vagy.
Annyit tennék hozzá, hogy az HBO MAX-ot fel fogja valaki vásárolni jövőre, ez szinte biztos, most éppen a Netflix-ről olvastam, de igazából mindegy, a lényeg, hogy hosszú távon a streaming szolgáltatók száma csökkenni fog ami nem biztos, hogy jó nekünk de legalább nem kell olyan "sokra" előfizetni. A reklámok azoknak vannak akik olcsóbb előfizetést akarnak, máshol nincsenek reklámok. Nekem azért roppant fura, hogy a TV mondja meg, hogy mikor kell elé leülnöm nézni és nem fordítva. Persze fel is lehet venni műsorokat, ott ahol engedik és egyszerre egyet. Én TV-n nőttem fel de nem tudnék már visszamenni lineáris TV-t nézni, persze sportot nem követem így ennyivel is könnyebb dolgom van. -
DX
kezdő
válasz
Intruder2k5
üzenetére
En is mar elkezdtem gondolkozni az Antenna Hungaria mindigTV kabelezesen ci kartyaval + optikai net only. Valaki irta, hogy valamelyik szolgaltato ad ftth ethernet konvertert telekomhoz es nem kell muanyag kacat melle.
-
-
solti
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
valahol olvastam, hogy sajna ki akarják vezetni a dvb-c over ftth részt, és ha már mindenkinél lesz STB, akkor nyugodtan lekapcsolhatják ezt a feature-t a HGW-ken, max hisztizik pár user, de az elbaszott csatorna kiosztást is letolták izomból... Akár azt is megtehetik, hogy lekapcsolják a tv family előfizetőknél és csak a resztlinél marad...
szerencsés vagy azzal a 6880-cal
-
Kobe
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
En a koaxrol altalanossagban irtam, hogy elegge kotott technika ha ajtoig azzal akarod elvinni a nagysebessegu netet (es a telekom meg probalkozik ezzel sok helyen, ahol nem optika van)
Amugy a koaxnal akkor is lehet jelveszteseg, ha hazon belul van, pl nalunk elozo lakasban a kozoonti elosztotol 1 emeletre is mar jelerositot kellett anno feltenni, pedig elore kabelezett ujepitesu volt
ha a One nal maradunk, szomszed most kapott egy hasonlo uj boxot, kuldte is vissza azzal a lendulettel, mert ugye ethernet kabel kellene neki a routertol, csak hat az eleg keves helyen van kiepitve a tvnek, wifit meg nem tudott a ketyere.
Ami igy tok jo mert a tvig elfalazott koaxot hasznalni mar nem tudod, etherneted meg nincs…..Szerelo is azt javasolta hogy varjon par hetet akkor kapnak wifis valtozatot….. -
-
E.Kaufmann
veterán
Na ja, sokkal egyszerűbb passzív optikai osztókat betenni társasházba vagy utcára és elfelejteni hogy ott vannak. Egy kábelTV szerelő mutatott olyan kütyüt Youtube-on, ami (Digis) optikára ültetett nagyfrekvenciás kábelTV jelet egy passzív körömnyi eszközzel alakította 75 ohomos antennacsatira és még elég volt a jelszint, hogy a passzív esköz a TV számára értelmes RF jelszintet adjon ki magából, de gondolom, telepítés helyétől is függ, mennyire használható, ezért tettek a csak TV-t használó apósomnak is egy aktív eszközt a TV mögé.
Internetet meg úgy oszt szét az ember, ahogy akar. Nézek ugyan TV-t, ahogy fentebb is említettem, de egyre inkább csak háttérzajnak van, vagy elalváshoz fehérzaj generátornak. Na jó, ha esetleg alacsony a vérnyomásom, odakapcsolak az M1-re, mondok valami cifrát és elkapcsolok, a vérnyomás azonnal rendbejön![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kobe
veterán
Vagy csak azert mert a coaxnak megvannak a maga fizikai hatarai, es ezeket tullepni csak eros trukkozessel lehet. Pl. internet sebesseg 1 gbit jol hangzik coaxon, de azt is mar csak eros jelmodulalassal lehet elerni (ugye ehhez kepest az elmeleti 100 Mb/s 500 meteren relative kevesbek tunhet, de a frekvencia es a csillapitas beleszol)
Telekomos 2gbites koax erdekes gondolatkiserletnek tunik csak oda kb mar minden sarokba kell mar egy jelerosito, illetve a kozponti elosztokban levo zajszuro / erosito hajlamos nem birni es tulmelegedni (kornyekunkon kb 3 honapot birt, negyedevente rendszeresen jott a telekomos auto a haz ele cserelni, addig tobb haztomb vart es malmozott) -
Z_A_P
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
még most sincs se kártya, se box, és ha akarnám 8 TV-re osztanám szét a koaxot, de hát csak 2 TV van itthon. Ez ilyen.... Még!
Imadom
Bejon a koax, 4 szobaba szetosztva, bedugom TV-be es jon a 1xx HD csatorna.
Ha akarom 1 ha akarom 25 tv-t nezek egyszerre, ugyaannyi penzert. Mindegyikhez 1(!) taviranyito, a tv sajatja. Nincs kulon eszkoz, semmi.
Ettol nincs jobb a usernek. Nyilvan ezert is akarjak megszuntetni ezt.
-
1. A set-top box és főleg a kártya nem zárja ki sem a DVB -C-t, sem pedig az FTTH-t, de mivel továbbra is ugyanazon a hálózaton kapsz mindent, így maradnak a kódolatlan adások is, csak mellé jön még néhány, amihez tényleg kell kártya vagy box.
2. Az árát nem tudom mennyi, nekem még 6880 a DIGI-s szerződés, tv, gigabit, telefon.
-
solti
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
tudtommal nem így van, váltani kell boxra, de lehet, hogy tévedek. A weboldalukon boxot írnak...
Viszont a mostani ~10300 helyett gyanús, hogy drágább lenne a havi díj (tv+gigabit) -
-
mad823
őstag
Elég lett volna annyit írni, mint Intruder2k5, hogy régi digi területen még mindig nem nyúltak semmihez. De látom, neked muszáj volt bemutatkoznod...
Mi köze van az új boxoknak ahhoz, hogy kódolt lesz-e valaha, ami ma nem az? Eddig is megléphették volna, ha akarnák. De nyilvánvalóan nekik sem céljuk a saját költségük növelése változatlan bevétel mellett. Majd ha többre vágysz a lineáris fHD-nél, akkor kérsz box-ot, ahogy eddig is. -
Bizony, ahogy előttem is írták, a régi DIGI rendszeren még mindig így működik a TV, az adások kódolatlanok. Médiacardot vagy boxot csak a felnőtt csatornához adtak, ha valaki azt is megrendelte, mert ott törvényi kötelezettség volt a kódolás, de annak a díja is 1 Ft volt. Szóval jahh, még most sincs se kártya, se box, és ha akarnám 8 TV-re osztanám szét a koaxot, de hát csak 2 TV van itthon. Ez ilyen.... Még!
-
Pont ezt (is) írtam, hogy mindenkinek más az ízlése. Te arra élvezel, hogy milyen fehér, milyen fekete, milyen és mennyi pixel. Más meg örül, ha 1 havi fizetését nem tévére költi (a medián átlagkereset van itthon ilyen 400ezres magasságban, mint ahol te a tévédet reklámozod).
-
slmSIG
tag
A DVB-C az mégis min jön szerinted??? Trolin?
- ne fárasszuk egymást jó?!
A régi DIGI -s hálózathoz nemkellett semmiféle kártya, vagy box...
-tudom(!), DIGIje csak a kétfogas, és mínusz 70 IQ -val rendelkezőknek, nyugdíjasoknak, alkoholistáknak, meg a tezsvéreimnek volt...
Inkább ne is válaszoltál volna, utánad mindenki levágta miről beszélek.
...ne is fáradj válaszokkal, úgysem tudnám értelmezni, olvasni sem tudok, megyek is tv -t nézni Ci, meg box nélkül, egy távirányítóval, mert úgy buzis !
-
balojazz
aktív tag
Én a technika felől közelíteném meg a kérdést. Ha tényleg olyan sok még a hagyományos tévézők és tévék száma, akkor mindenkinek ajánlom, hogy nézzen meg egy minimum 75 inches qd miniled tévét minimum 1200 LED-del a hátában, 4k-ban, Dolby visionnal vagy egyéb HDR módban, és garantálom, hogy le fog esni az álla a képminőségtől, és soha többé nem akar majd fullHD-t nézni SDR-ben, mert olyan rohadtul ronda. Szándékosan nem OLED-et mondok, mert noha nagyon szép, azért fémyerőben (tehát HDR-ben) még mindig gyenge, illetve ekkorát nem kap 400 körüli áron normálisat. Onnantól fogva soha nem akar majd hagyományos tévéadást se nézni, mert az még a fullHD-nál is gyatrább, és semmi dinamika nincs benne, egy fos az egész. Nézze meg, ahogy (szó szerint) elvakul egy napsütéses jelenetnél, vagy ahogy egy fehér kép nappali fénybe borítja a nappalit, vagy hogy olyan brutál fényereje van, hogy nappal se gond neki semmi kinti fény. Nézzen bele a Netflix (egyébként is kiváló) Formula 1 sorozatába (4k-ban, persze), és garantálom, hogy elélvez a látványtól. (Ha még azt is hozzáteszem, hogy egy google/android tévén a büdös életben soha nem fog reklámot látni, mert hogy még a YouTube-ot is egy alkalmazással szintén reklámmentessé teheti, csak hab a tortán.) Na, ha ez megtörtént, akkor beszélhetünk tovább arról, érdemes-e még kábeltévézni 2025-ben. Aki viszont továbbra is tévézgetni akar, annak nem ajánlom ezt a próbát, különben nem akar majd soha többé.
-
NyalokAA
aktív tag
Korrekt megfogalmazás!
Egy kicsit hozzá tennék én is. Sokkal árnyaltabb a kép mint amit az átlag prohardver felhasználó leszűr. Aki idetalál az valahol már “műszaki” beállítottságú ember . Szeretjük a technológiát és a nagy átlagnál sokkal modernebb , korszerűbb , fejlettebb eszközöket használunk . Éhezzük az újdonságokat és szeretünk napra készek lenni az aktuális csúcs vívmányokban.
Az átlag felhasználó azonban nem ilyen
Cirka ~34 éve dolgozunk távközlésben . Pár nagyobb partnert megemlítve Upc , Hello Hd , Btel , Mindigtv , Digi , Vodafone , Direct One , Telekom . A csúcson 3 megye egész területén jelen voltunk . Némi rálátásom van a felhasználókra . Jelen pillanatban ott tartunk , hogy kb a háztartások 1-5%- ban van oled tv. Elvétve találni plazmákat , de a legelterjedtebb a 32-42 col közötti “gagyi” lcd tv Hd ready illetve full Hd felbontással. Mindenféle saját márkás kínai op rendszeres lomok. Az emberek ~90%-a , ha azt mondod bitráta azt se tudja , hogy eszik e vagy isszák. A háztartások legalább harmadában a mai napig minimum egy , de valahol 2-3 db sima képcsöves tv is használatban van. Máról holnapra eltűnne a scart csatlakozó kb forradalom törne ki
Ettől eltekintve én is bottal ütném akik ezeket a szolga boxokat berendelik meg akik a gagyi rendszereket írják rá , de ez van. Az itt elvártak a premium kategória. Elhanyagolható része a multi bevételének. Olyan messze vagyunk a 4 meg a 8 k adásoktól mint makó jeruzsálemtől. A szolgáltatók nem szeretnek csak a pénzed kell nekik. A nap végén igazából mindig kicsit többet kell adni , de nem fognak pénzt talicskázni olyan fejlesztésekbe amit az előfizetői réteg ~20%-a , ha ki tud használni. -
Na, akkor én is. Általános hozzászólást fogok írni, de gondolom, mindenki rá fog ismerni, akinek a hozzászólására reagálnék. De egyet kiemelek, amit egy olyan ember írt, aki úgy kezeli a másikat, hogy "nem értem, miért nem azt teszed, amit én, ezért hülye vagy". Nos, neki én is csak annyit írnék, amit a #62-ben olvashatni: "ezzel csak magadat minősíted".
Ugye sokan azt mondják, hogy a lineáris tévézésnek lőttek, mert itt a streaming. Ami egy jó ideig pont így is volt. De aztán a streaming is kezd átváltani oda, ahonnan elindult: a reklámokra, a darabozottságra és az egyre magasabb előfizetési díjakra. Lehet, hogy most újdonságot mondok, de pont erről keletkezett egy videó is itt, a ph! youtube csatornáján, ahol azt mondják, amit én is, hogy ez a szárnyalás lassan kezd átmenni egy Ikarosz szintű dologba - pont azért, mert egyre több szolgáltató van, mindegyiknél más filmek/sorozatok jogai vannak, és így megosztja az egész nézőközönséget (amíg volt 1 vagy 2 szolgáltató, addig a nagy tortán kevesen kellett osztozni; amióta lassan már minden kiadó külön platformot hozott létre a saját tartalmainak, addig ezek a részek egyre csökkennek). Ennek köszönhetően a különböző platformok nem növekednek úgy, ahogy tervezték (mert megosztják a nézők rájuk költendő/költhető pénzeit is), így jönnek a 'nemszeretem' reakciók is (először csak a fiókmegosztás tiltása, aztán az előfizetések árának növelése, majd most már a hirdetések nézése is), amik viszont a közönség egy részét fogják elkergetni - hiszen pont azért váltottak a lineáris tévézésről, hogy ne kelljen reklámot nézni, hogy azt nézhessen, amit szeretne, és lehetőleg ne kelljen érte sok pénzt fizetni.
Persze, akit csak egy adott platform dolgai érdekelnek, annak még mindig maga lesz a Kánaán egy streaming előfizetés; de aki több platform dolgai után érdeklődik, annak maga lesz a pokol. Hiszen vagy előfizet 3-4(-5-...) platformra (vagy sok pénzért, vagy nem túl sokért, de hirdetések nézéséért), vagy el kell engednie valamit (esetleg többet is). Mert ma már ez az irány - sajnos.
Ezzel szemben van a hagyományos tévézés, ahol szinte mindent el tudsz kapni - igaz, nem azonnal, nem akkor, amikor te szeretnéd, és vannak hirdetések is. Ugyanakkor már jópár éve/évtizede van a felvétel lehetőség is, már a szolgáltatóknál is, vagyis felveszel valamit, amit később, amikor ráérsz, megnézed, és a reklámokat áttekered (vagyis már régen nem az van, amiket itt egyesek leírtak róla). Vagyis itt is azt nézel, amit szeretnél, ami érdekel. És pl. ma egy másfél órás műsor csak kétszer volt reklámmal megszakítva (10-15 percesek, amik pont arra jók, hogy egy kicsit megmozdulj, kiszabadulj a tévé elől, elmenj wc-re, esetleg innivalóért).
Innen egy kis kitekintés, majd abból vissza a lényegre...
Nem, szerintem a többség nem 4k-s, meg 8k-s okostévével rendelkezik (amin alapból jönnek a reklámok, mert a tévé gyártók is beleálltak a minél több bevételt akarók sorába) - mint ahogy a VGA-knál sem az 5090, 5080 vagy 5070 (és ezek 'másik' oldali megfelelői) fogynak/fogytak a legjobban, hanem az 5060 kategóriás megoldások. Vagyis a legtöbb otthonban szerintem még FullHD-s (vagy az alatti) a felbontása a tévéknek. Másrészt a csatornakínálat a legtöbb szolgáltatónál ott tart, hogy a csatornák nagyobb része (főleg a nagyobb nézettségűek, de pl. az állami adások mindegyike is (az M4 sport is)) nézhető HD-ben is. És egy FullHD-s tévén a HD-s tartalom pont elég is. Tudom, itt mindenki olyan sasszemű, hogy a 200 és az 500 Hz-es tévé/monitor között is látja a különbséget, de a legtöbb embernek ez is elég, mert ők meg nem. Persze értem én, hogy egyeseknek a 8k-s tévén szarul néz ki a HD-s tartalom is (nemhogy az SD), de attól még nem ez az általános!
Innen magamról... Igen, még én is használom a tévézést. Egyrészt csomagban jobban megérte a net mellé (még vonalas telefonom is van, mert ~500 forintért kaptam pár ezer forintos kedvezményt - vagyis ha osztunk, szorzunk, akkor végeredményben ingyen van, és még olcsóbb is tőle a többi); másrészt viszonylag sok sportot követek (az NFL-től a kézi BL-ig, az olimpián át az F1-ig, a kerékpározás mellett a sznúkeren keresztül egyes téli sportokig (sífutás, biathlon, curling), ...), így a legolcsóbban tudok a legtöbb élő adáshoz jutni. Mellette szeretem a vetélkedőket (főleg a tudás alapúakat (az ATV-s Géniusztól a TV2-es Legyen ön is milliomoson át az RTL-es megoldásokig (akár a híd, akár a 12 okos ember, de még a régebbiek is)), de egy ideje rákattantam az emberi gondolkodás/döntéshálózat témájában adott műsorokra, ahol pl. jól lehet megfigyelni a csoportdinamikákat is (pl. a mostani Pandorás, vagy az Árpa nevével fémjelzett gyilkosos játékoknál - ha kicsit másként alakul az életem, akkor lehet, hogy pszichológus (vagy pszichiáter) lettem volna, mert nagyon érdekelnek az emberek belső mozgatórugóinak elemzése, felismerése, megértése, illetve az értékrendjeik, döntéshozataluk, valamint ezek miértjei). És direkt csak a sokak által lenézett 'alap' csatornákat említettem, mert ott is vannak számomra kincsek (vagyis szándékosan kihagytam az ismeretterjesztő/természetes/... csatornákat) - tudom, ahány ember, annyi szokás, csak én nem nézek le senkit, mert nem azt néz, amit én; nem úgy fogyasztja a tartalmakat, mint én (ja, van Prime-re előfizum is (Gyűrűk ura rajongó is vagyok), illetve twitch-en is pár általam követett csatornát támogatok - vagyis nem egy 'begyöpösödött, egyoldalú öreg' vagyok, aki csak és kizárólag az 'ős' és 'ósdi' megoldások mellett ragadt; csak nekem/számomra a jelenlegi állás szerint nem 'a jövő' a jövő (persze, ez változhat/sőt, változni is fog, hiszen erről szól a világ)). Jelenleg nekem is FullHD-s tévém van, amit ugyan le tudnék cserélni (van pénzem OLED-re is, amit majd valamikor a távolabbi jövőben meg is lépnék, de jelenleg még bőven elég az a tévém, ami van, és ami még működik), de több okból nem teszek (kicsik a szobák; nincs konzolom, és nem is akarok ilyent itthonra; a gépem sem bírná a 4k-t (azért nem veszek új gépet, hogy vegyek egy 4k-s tévét, amit kihajtana)).
Vagyis igen, vannak még olyanok, akik néznek tévét (is, akár a streames csatornák mellett is), és igen, biztosan nem attól függ egyes emberek IQ-ja, hogy ezt hogyan teszi. Mert mindenkinek van/lehet egy kis története, ami logikus egy adott helyzetben... -
Sketch001
junior tag
És az egészet megfejelik azzal, hogy költség optimalizacio miatt simán levesznek saját tartalmat is akár, csak ne kelljen fizetni többet a színészeknek... A Netflix betarolra a piacot, mindenki rajott higy buli, mindenki csinált sajátot, mennek fel az árak, silanyul a termék, amíg el nem tűnik a kereslet, mert halálfejes vitorlát bont megint a tömeg. Aztán valszeg lesz valami más.
-
Kobe
veterán
A streaming elott nagy jovo all, ha evente 2x emelnek arat, es emelle pedzegetik a reklamokat mint kotelezo elem
disneyre hebehoba jon uj csucsfilm, hbora sem dompingelnek, genderideologus social engineeringes netflixet meg hagyjuk
kb az egyetlen es legertelmesebb streaming mostanaban a crunchyroll, tematikus, mashol valoban nehezen elerheto tartalom van rajta es olcso. Pont amilyennek az osszesnek kene lennieen streaming helyett visszaalltam sajat serverre, olcsobb a 20 terras vinyo meg egy prowlarr / sonarr felkonfigolasa torrenttel
-
Halkan jegyzem meg, hogy egy-két napja a One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) topikban is téma az új box, és már tapasztalatokat is lehet olvasni róla.
-
Teljes Dolby Vision támogatást nyújt az ezköz?
-
GreasyDollar
kezdő
Hát ügyfélmegtartásra nagyobb hangsúlyt fektetnék.
-
válasz
Armagedown
üzenetére
Mindkettőtökkel egyetértek.

Néha érdemes eltávolodni a képernyőtől is. -
-
Astroboy
őstag
Ott a pont!
+ Számomra nem csupán a műsor közbeni reklámok és az adás minősége visszás, hanem maga a tartalom is.
És ez alatt nem a máónika meg dáridó vonalról beszélek - olyan csatornát ha fizetnének se néznék - hanem az "ismeretterjesztőnek" nevezett csatornákról, amik konkrétan hülyének néznek ahogy tapasztaltam. (pl. Discovery és társai)- tíz percenként tampon meg hüvelygomba-krém, oké addig elkapcsolok, de a reklámblokk végeztével nem ám folytatnák a műsort, hanem pár snittel hosszú perceken át összefoglalják azt ami a reklám előtt történt, mint egy fogyatékosnak. És ezt MINDEN reklámblokk után! Marad ~5 perc a folytatásra.
- a fordítás botrányos, mintha egy gyerek csinálná. Pl. múltkor tudtam meg egy ilyen műsorból, hogy a műholdak 400 ezer km magasan keringenek, de a Mars csak 40 ezer km távolságra van...

-
ggbuffon1897
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
Engem is csak a foci, f1.
De 10 honapos gyerek mellett akinek nem az alvas a hobbija meg ezis eselytelen. Igy marad a mobilon az appon keresztul

En csak arra mondtam h amig a voda buntetett vna a huseggel, most havi 5kval vagyok beljebb tobb tv csatornaval rtl+ net4el amik ugye onmagukban fizetosek. (Az erteel sz*rjaert meg en penzt sose adtam vna)
-
janeszgol
félisten
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
A One-al en is elegedett vagyok. Engem a tevemusorok nem erdekelnek. Egyik sem. Jo nekem a YT es a streaming.
-
Inkább az uploadot növelnék...
-
ggbuffon1897
őstag
En ugy latom kivetel leszek, mert en tok elegedett vagyok veluk amiota Oneok.
Az ugyfelszolgalatuk, foleg a szemelyes (en a shopmarkosrol tudok nyilatkozni), siralmas, ugyanakkor : az asszon hozta oket hazhoz amikor idekoltozott mert meg huseg volt rajta, az en digimen meg nem. Pont akkor volt a upc-voda valtas. Lejart a huseg, havonta b*szogattak h ujitsa meg termeszetesen uazt joval dragabban.
Kb 3 hete vegre bemereszkedtunk es az eddigi 14k-s csomagbol (1000es net, tv stb) lett 9k, amihez adott rtl+plusz net4 et (en kb csak sportot nezek ha be van kapcsolva), ami hat azert nem egy rossz buli. Szval nekem jelenleg egy szavam sincs, nettel sincs baj.
Egyedul ami idegesit, h a kozszolgalati csatornak (foleg az m4 erdekel) szetesnek random idokozonkent 1-2 hetre odaig h no signal van ,aztan valamikor magatol megjavul (de csak es kizarolag azok (m1,duna stb). F1 vagy nb1 miatt duhito tud lenni es az okara nem tudok rajonni.
A regebbi vodas boxxal nalam nincs baj, ocsemeknek telekom van, az sztem meg kritikan alulibb.
-
Zabicsek
friss újonc
Hár régen voltam itt , de hogy mit kell szarakodni a belépéssel az már sok. A tv-vel kapcsolatban , mozgalmat kellene indítani a reklámok korlátozására, Jogszabály szabályozza , változtassák meg. ......... ez a véleményem , kénytelen voltam kipontozni. 2x b...... ki veled , uiálod nézni , de a marketing költségeket is veled fizettetik meg.
-
A politikát hanyagoljátok legyetek szívesek!
-
KISDUCK
addikt
Nálad betalált rendesen a kolléga hozzászólása. Ha kivesszed belőle a sértő részt és úgy gondolod át a kérdését, úgy már érdekesebb.
Én jó ideje már csak alkalmilag nézek tv-t és emiatt szerintem nekem kicsit feltűnőbb a változás, mint annak aki gyakran nézi. Még az ismeretterjesztő csatornáknál is van egy érezhető lejtmenet a megvalósítás terén, ami nagy kár mert régen azok érdekeltek kedvenc sorozat vagy filmek mellett és a túlzott reklámok meg filmek esetében lévő cenzúra is csak ront a tv megítélésén (pl.: horror film esetében amit este 10 után adtak, kivágtak elég sok gore jelenetet). Online tartalom esetében legalább ott a tényleges választás lehetősége, az ember olyat nézhet ami tényleg érdekli reklámok nélkül. A másik meg amit mások is kiemeltek az a gyenge képminőség. 2025-ben az sd minőség elég rosszul néz ki a nagy felbontású és nagy méretű megjelenítőkön. -
Nyeste86
csendes tag
válasz
prime_adam
üzenetére
Igen! Bár én a Telekom megoldását használom, de ugyanígy ahogy lefestetted.
-
GhostVector
junior tag
Kösz One.
Maradhat is náluk.
-
BaJaZo
aktív tag
Egyébként mindenki azt néz amit akar, ami számára érdekes. Akinek élmény bármit nézni, játszani, zenét hallgatni mobiltelefonon, nézze, hallgassa azon...
A probléma az, hogy minden ilyen topikban előbújik egy ilyen "kapal" féle figura és felteszi a kérdést: Ki néz még TV-t 2025-ben? Miért probléma ez, ennek az embernek? Ő nem nézi, miért foglalkozik másokkal?
Gondolom kötözködés semmi más, és most boldog, hogy összeugrasztott néhány embert... -
ripla
addikt
Mondjuk tévé így, tévé úgy, az eléggé problémás, hogy az adások cirka 70%-a reklám. Erre szoktam mondani, hogy azért IS szoktam le a tévézésről még valamikor a 2000-es évek környékén, mert már akkor is problémásnak éreztem, hogy keresni kellett az adásokat a reklámok között. Mára ez sokkal rosszabb lett. És nem, nem használok közösségi médiát, ellenben vannak ezek a könyv nevű dolgok, nem tudom mond-e bárkinek valamit ez a fogalom.

-
solti
senior tag
hol volt, hogy kötelező a váltás? remélem nem az...
Vajon mikor jutunk el végre oda, hogy "soft" boxokat lehessen használni? Mármint appot? Ott van a firestickem vagy bármelyik media box, amire sima kliens kéne, de valamiért erről nincs szó. Pedig nagyon nem akarok szolgáltatói eszközt használni otthon... -
slmSIG
tag
Szóval, ha eddig coax -al volt csatlakoztatva simán a tv, akkor most kötelező a doboz, sőt mellé az UTP átvezetése is???
....és miféle előny???
-
cs.zs.
veterán
válasz
eladocuccaim
üzenetére
... de a 720x576, (meg 704x576-ot is láttam már)
senkinek sem az
Eként hozhat-e minőségi ugrást a One új médiaboxa?
-
balojazz
aktív tag
válasz
Lacika112
üzenetére
Főzés-mosás-takarítás stb közben kidobok a pécéről vagy a tévéről a hangszóróra egy podcastot, zenét vagy bármit a YouTube-ról bluetooth-on. Gigabites net 6500/hó, WiFin szórom 2 szinten szintén gigabittel. A streamingért külön fizetek ugyan, de bármikor lemondom/újrakezdem a kínálatokat figyelve. Családi mozizást normális minőségben úgyis csak onnan érdemes leginkább.
-
Morph76
senior tag
-
mad823
őstag
-
mad823
őstag
Oké, a jelenlegi STB-hez képest azért érezhető ugrás.
https://www.androidtv-guide.com/pay-tv-provider/vodafone-ireland-tv-play/ -
balojazz
aktív tag
Ha hírekkel kapcsolatos minőségi élő adásokat akarok nézni, akkor Jólvanezígy, Partizán és társai a YouTube-on. Elképesztően minőségi közvetítései voltak Gulyás Marcinak a Harcosok Klubja megalakulásakor, a Pride-on, a béke- és a nemzeti meneten, a beszélgetős elemző műsorai is professzionálisak. A Telexnek is ütős videói vannak közéleti témában stb. A tévé már nem akar, de nem is képes minőségi közéleti és hírműsorokat csinálni, ezt ma már nem ők csinálják. A streaming csatornákon ugyan tényleg sok szemét is van, de nem kell sokat túrni érte, hogy gyöngyszemekre bukkanjunk, és azok nagyon tuti cuccok. És ha valami értékesre találsz a Netflixen, Apple-ön stb, azt akkor a még a fullHD-nál is 4-szer jobb felbontásban, HDR-rel, qrva jó hanggal nézheted, ami igazi élmény a fostalicska tévéhez képest. És mindezt teljesen reklámmentesen.
-
Ha jól látom, kb.4 éves cucc, mégsincs nagyon róla "review". Azt hittem képről, hogy sokkal nagyobb, és esetleg kiválthatna egy soundbart, de ez iciripiciri
. Ettől függetlenül kíváncsi lennék a hangjára.(Nem említi a cikk, de nagy valószínűséggel Sagemcom Video Soundbox™ az alaptípus, One-hoz butítva
) -
Tschubi
tag
Nekem kicsit anakronisztikusnak hat, hogy egy november 3-án íródott cikkben az szerepel, hogy majd október 30-tól elérhető lesz a termék. Ezt én átfogalmaznám.
Maga a termék nem tűnik rossznak, viszont a One, mint szolgáltató egy kalap sz... Az ügyfélszolgálatuk siralmas, inkompetens. -
solti
senior tag
én sem nézek tv-t, és akkor is csak Mezzot!
Viccet félretéve, pl RTL-en is van érdekes jó műsor, és más kereskedelmi csatornákon is előfordul. Nem ez az általános, de attól még van.
disclaimer: tv nézésnek tekintem a letöltött tv adások megtekintését is. -
Lacika112
aktív tag
-
cs.zs.
veterán
Nem a régi kábelekkel van a gond, hanem azzal, hogy az eredendően sugárzott csatornák talán 20%-a FullHD, és ~80%-a 720x576 felbontású. 8k HDR DolbyVision beltérivel/TV-vel is csak 720x576 marad...
Kapal #8
Egyetértek, évek óta semmi értelme.
Havi 5-8.000 Ft-ért a nép fos minőségben éjjel-nappal reklámnézésre szerződik. WTF? -
DX
kezdő

Az oltastagadok a top 90%-bol szerintem neznek tv-t. Jo lehet egy Mission: Impossible - A végső leszámolás-t megnezni egy ev kesessel sd minosegben korhataros karikaval, tv logoval, szar keparannyal 15 percenkent megszakitva reumakrem, oblito, fejfajas, aldi akcios reklamokkal megszakaitva es vissza a filmhez havi 5000-ert.
-
balojazz
aktív tag
Én is leszoktam róla évekkel ezelőtt. Reklámokért nem fizetek, sőt még a célzott reklámmentességért sem: reklámblokkolók a telón és a böngészőn, Smarttube a tévén, reklámmentes youtube a PC-n stb. Mivel a "kábeltévé" a reklámok mekkája, tojója, alfája és ómegája, nálam esélye sincs. A tévézés élménye néha hiányzik: hogy kapcsolgatom, és belefolyok valami jóba, de ha előfordul, hogy hozzáférek évente egyszer, 10 perc után elszörnyedek: jön egy reklám, vagy visszatekerném, mert nem értettem, vagy elhámyom magam a gagyi HD (=SD!) dinamika nélküli látványon... Kell a francnak.
-
sfefe
addikt
Sokan . Én is... Mi is a baj vele?
Spektrum, Discovery, History és a hasonlók...
Vagy Neked csak az ATV van meg mint csatorna?....
Nem mintha a streamingek olyan sokat érnének a sok fossal....Nem értem tv adás baj ha vki nézi de az agymosott titkok meg face az nem... Lol.... Meg amúgyis miért baj ha vki mást csinál mint Te....
-
mad823
őstag
Úgy értem, hogy az jelenleg is elérhető androidos app legyen elérhető android TV-re, meg esetleg tizenre és webOS-re. Mert ugye aki most box-fóbiás és nem szeretne még egy plusz fogyasztót/porfogót/távirányítót, vagyis jelenleg dekóderkártyával néz tévét, annak tök hasznos lenne megnyitni az androidos appot, hogy android TV-s eszközre (tévére) is telepíthető legyen.
-
Graphics
Jómunkásember
Hajjjaj, minőség..?
Patikamérlegen lefelé kisakkozott eszköz lesz ez is..M a szükséges működéshez..
A TV halott... A streaming megoldásoke a jövő .. a lineáris TV-zes lassan a süllyesztőben végzi.
-
kapal
tag
Ki néz még manapság, 80-as IQ felett tv-adást?? Komolyan kérdezem.
-
Ez melyik ez a One?
A UPC/Vodafon?
Akkor tök mindegy mit adnak, úgysem lesz rendes szolgáltatás a 30 éves rézkábeleken.
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok! Épp azon gondolkozom, hogy valamilyen TV boxot veszek a családi videók tv-re játszására. Ha jól értem, akkor a ONE-nál a PRO készülékre váltással fel tudok rá tenni Jellyfint a Play storeból és lejátszani a videókat vele, anélkül, hogy vennék egy külön boxot a tv-hez?
Mondjuk ha árban drága lesz ez a PRO verzió, akkor lehet inkább veszek egy normális boxot, de ha pár ezerért vagy ingyen kialkudható a csomaghoz és tényleg akadásmentesen viszi Jellyfinnel a videókat, akkor az szuper lenne számomra.
-
peetyy
őstag
Sztem először a képet rakják rendbe, mert botrány jónéhány csatornánál a sávszélesség
Mintha 320X240-es múltévezredbeli videót néznék
-
Astroboy
őstag
Végre One új a nap alatt.

Azoknak minőségi ugrás lehet, akik eddig nem rendelkeztek külső audióval és csak a TV szólt.
Egy komolyabb hangprojektorral nem, egy valamire való házimozi hangrendszerrel pedig végképp nem fogja felvenni a versenyt, de nem is az a cél, ahova szánták ott tökéletes.Arra kivi leszek, hogy milyen lesz hozzá a távirányító, mert az amit mostanában mellékelnek a boxhoz az súrolja az ipari hulladék kategóriát...
Szerk.
mad823: amiket említesz gondolom drágább lenne mint az android 14, a szolgáltatók meg híresen nagy sz@r-kóstolgatók, szóval nem csodálom.
-
mad823
őstag
Valószínűleg többen örülnének, ha rendes Android, webOS és tizen appokat adnának ki ezzel párhuzamosan. Aztán mindenki eldöntheti, hogy a szolgáltatói vagy a saját hardver jobb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox One / Series X Játékok
- Új 2TB 2000GB m.2 Külső SSD, tesztelt, garancia
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Garanciás - LG C2 55 OLED TV 4K, 120Hz, 2.1 - OLED55C21LA
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Annyit tennék hozzá, hogy az HBO MAX-ot fel fogja valaki vásárolni jövőre, ez szinte biztos, most éppen a Netflix-ről olvastam, de igazából mindegy, a lényeg, hogy hosszú távon a streaming szolgáltatók száma csökkenni fog ami nem biztos, hogy jó nekünk de legalább nem kell olyan "sokra" előfizetni. A reklámok azoknak vannak akik olcsóbb előfizetést akarnak, máshol nincsenek reklámok. Nekem azért roppant fura, hogy a TV mondja meg, hogy mikor kell elé leülnöm nézni és nem fordítva. Persze fel is lehet venni műsorokat, ott ahol engedik és egyszerre egyet. Én TV-n nőttem fel de nem tudnék már visszamenni lineáris TV-t nézni, persze sportot nem követem így ennyivel is könnyebb dolgom van.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Cirka ~34 éve dolgozunk távközlésben . Pár nagyobb partnert megemlítve Upc , Hello Hd , Btel , Mindigtv , Digi , Vodafone , Direct One , Telekom . A csúcson 3 megye egész területén jelen voltunk . Némi rálátásom van a felhasználókra . Jelen pillanatban ott tartunk , hogy kb a háztartások 1-5%- ban van oled tv. Elvétve találni plazmákat , de a legelterjedtebb a 32-42 col közötti “gagyi” lcd tv Hd ready illetve full Hd felbontással. Mindenféle saját márkás kínai op rendszeres lomok. Az emberek ~90%-a , ha azt mondod bitráta azt se tudja , hogy eszik e vagy isszák. A háztartások legalább harmadában a mai napig minimum egy , de valahol 2-3 db sima képcsöves tv is használatban van. Máról holnapra eltűnne a scart csatlakozó kb forradalom törne ki
Ettől eltekintve én is bottal ütném akik ezeket a szolga boxokat berendelik meg akik a gagyi rendszereket írják rá , de ez van. Az itt elvártak a premium kategória. Elhanyagolható része a multi bevételének. Olyan messze vagyunk a 4 meg a 8 k adásoktól mint makó jeruzsálemtől. A szolgáltatók nem szeretnek csak a pénzed kell nekik. A nap végén igazából mindig kicsit többet kell adni , de nem fognak pénzt talicskázni olyan fejlesztésekbe amit az előfizetői réteg ~20%-a , ha ki tud használni.