Hirdetés
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
- Hővezető paszták
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- Gigabyte alaplap topik
- Házimozi haladó szinten
- Steam Deck
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz
5leteseN
üzenetére
Ahogy látom, (márkától függetlenül) SOKKAL hűvösebbek a SATA-s SSD-k, főleg, ha "lassabb" darabokról van szó. De hát nincs ebben semmi meglepő. Ha NVMe lett volna benne, akkor megmérem, mi hol melegszik rajta, és szükség esetén ráragasztok egy életmentő fémdarabot/bordát. Ebben a kínai árkategóriában is van NVMe-s, 60+ fok állítólag, és 2000+ MB/s. Azért lett SATA-s, mert ha tönkremegy, rendelkezem olyan WDC-vel, ami akkor belemehet.
A sebességvitához én csak annyit tennék hozzá, hogy legjobb tudomásom szerint az oprendszer működésének sebességét nem a nagyméretű fájlok adatmozgatási kapacitása határozza meg. Amire meg én használom, oda a leglassabb SATA-s SSD is iszonyat gyors. Emlékszem még a Maxtoros, meg Quantum Firaballos időkre.
Kocka legyen a talpán, aki netezés alatt megmondja egy vakteszten, milyen SSD van a gépben.
A 8 GB memória a felhasználási célokhoz, úgy gondolom, négy évig tökéletesen elég lesz, és hat év múlva már valóban szűkössé válik. Úgy voltam vele, ha ez az - első kínai PC, amivel dolgom van - ennyi idő után működik, akkor az egy slotban kicserélem 16-osra. Vagy veszek egy akkori korszerű gépet, mondjuk 32 - 64 RAM-mal, és tíz évig tökéletesen gyors lesz. A lehető legkevesebbet akartam most rááldozni.
A borda polírozása szvsz nem overkill, nagyon sokat számít, és 15 perc munkáról beszélünk. A rajta lévő festék meg a paszta hővezető képessége a fasorban sincs még egy ki tudja milyen alumínium ötvözethez képest sem. Persze a szerelés kockázatát vállalni kell. (Fémtartalmú hővezető pasztákkal meg már nem szórakozok, és a bordán lévő festék azoknak is az útjába áll.)
Régebben - Athlon időkben - próbálgattam, és arra jutottam, hogy a gyakorlatban is igen nagy jelentősége van ennek. Akkor is, ha ez kis fogyasztású mag, a felülete is kicsi.
De az is igaz, ha nincs ilyen kiugró hűtési gondja, nem piszkálom.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- AMD Ryzen 5600X/Radeon RX 6800 16GB/32GB DDR RAM/1TB SSD konfig eladó
- AMD 5 3600/GeForce RTX 3070/16GB DDR4 RAM/512GB SSD konfig eladó sok-sok garival
- AMD Ryzen 5 4500/Radeon RX6600 8GB/16GB DDR4 RAM/512GB SSD konfig eladó sok-sok garival
- Intel Core i5 10400F/GeForce RTX 4060/16GB DDR4 RAM/500GB SSD konfig eladó
- AMD Ryzen 7 5700/Radeon 7800XT/32GB DDR4 RAM/1TB SSD konfig eladó
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Segway Ninebot E3 elektromos roller - Bontatlan - Új
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8G I 8GB I 256-512-1T SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / 32GB DDR4 / RTX 3070 8GB / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Kocka legyen a talpán, aki netezés alatt megmondja egy vakteszten, milyen SSD van a gépben.