-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szilard7
csendes tag
válasz
#25954560 #48584 üzenetére
Nagy durvaságok nem kerülnek bele.
ryzen 2600 + BQ pure rock, 1660ti, és 2db 2,5 ssd összesen. Akartam is a hűtésről kérdezni. Egy olyan opció, hogy hátul inkább befúj a venti, és felül a hozzá távolabb eső helyen pedig szív?
Valami azt sugallja, ha 2-3 venti csak szívna, nem lenne elég "huzatos"...de ezen részéhez nem értek eléggé. -
Szilard7
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Fractal nano s kuckóm van(ez az első itx-em), ám nem szerettem bele, kisebb, alacsonyabb házat szeretnék. A core 500-on gondolkozom, ami ugyan csak 6 literrel kisebb, de tetszik, hogy alacsony, letisztult, illetve vannak 14-es ház ventijeim hozzá. Most normál méretű Atx tápom és toronyhűtőm van a procihoz, illetve viszonylag hosszú vga-m, talán ezért se jöhet szóba ennél kisebb ház. Sok házat vettem számításba, de pl a Silverstone-nál a design vagy a hűtés miatt egyik se jött be. A kérdésem tehát, szabad ilyen házat még venni, kapok rá egy áment?
-
Szilard7
csendes tag
Sziasztok.
Egy ideje olvasgatok már, de nem tudom továbbra sem milyen kuckóba költözzek, még nem építettem itx házat.
A keretem kb 20e ft, és attól tartok, hogy kevés lesz a hűtés, a ház szellőzése.
Ryzen 2600, msi b450i, itx 1660ti, atx moduláris táp, 1hdd+ssd. Néztem pár házat, de pl a cm 130 elite, és hasonló formával rendelkezőknél félek, hogy elegendő lesz e a hűtés. Más méret, de a cougar qbx/kaze alig kapható, és még belefutottam pár házba, ami nehezen beszerezhető, de szóba jöhetne. (Tt core v1 pl formája miatt nem jön be, meg azért lehetne minőségibb.)
Biztosan találnék nekem megfelelőt, de a költséghatáron belül nehezebb.
Bármi segítséget köszönök előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest