- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bluetooth hangszórók
- Milyen processzort vegyek?
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Léghűtés topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hm15
senior tag
Ez is egy jó ötlet, de hogy ne nézzetek teljesen amatőrnek picit jobban kifejtem a lehetőségeket. Ha egy asztali PC-ről beszélnék, nem is kérdés, hogy a HDMI kábelt nyírni vagy toldani tökéletes megoldás. De itt egy kis moziszobának használt helyiségről van szó, ahol a HTPC ennek megfelelően van kábelezve, a gép akkor megy ha zenélünk, filmezünk. VGA-ból HDMI erősítőbe, onnan tovább projektorba. Gondolhatjátok, hogy efféle láncba, ahol a HDMI kábelezés 6-7szerese a ház árának, nem nyúlunk bele, nem vagdossuk, de még toldóval sem bővíthetjük. Asztali PC-n ezer forintos HDMI VGA-tól monitorig más kérdés.
Jó, eléggé barbár megoldás és megharagudtam a házra,
de később le lesz csiszolva és festve, jobb lesz mint újkorában. Egyébként kedvesek vagytok a körülményekhez képest,
pár perc után tényleg nem láttam más módot. Furcsán hangozhat, de a 10.000 forintos házban tűnt egyszerűbbnek kárt tenni, ha már egyéb lehetőség nem maradt. És igen, lehetett volna szebben és észszerűbben, de fél napot szántam rá, hogy kiszedjem a technikát, majd visszarakjam.
Megmondom őszintén fogalmam nem volt róla, hogy a jelenség ennyire általános, számomra megdöbbentő hiba.
-
-
hm15
senior tag
válasz
hegegabi80 #40216 üzenetére
AM1H-ITX, Athlon 5350 és DC táp. Kodi HTPC volt. Ezt frissitettem FSP táppal és egy RX560 VGA-val. 4k HDR képes lett, madvr is szépen fut ezzel a GPU erővel. Az Ahlon gyári ventije hangtalan. Nem akartam teljes gépet cserélni, HTPC-nek így kihúzhat még jó pár évet.
-
hm15
senior tag
-
hm15
senior tag
válasz
hegegabi80 #40212 üzenetére
Egyelőre csípőfogó lesz, nincs más esély. Később a szétbarmolt részt majd lecsiszolom, hogy kinézzen valahogy, vagy így marad.
-
hm15
senior tag
Hosszú ideje van egy CM Elite 110 házam, amibe most vettem VGA-t és nagyon kellemetlen meglepetéssel szolgált.
A VGA bemenetekhez, konkrétan a HDMI csatlakozóhoz nem lehet teljes egészében hozzáférni, így a kábelt sem teljesen bedugni. A ház csatlakozók felőli oldala lekerekített, ezért a HDMI feje nem fér el mellette, egyszerűen belelóg. Van erre valami ötletetek mielőtt vésővel esek neki?
Annyira nem is bírom jobbra elhúzni, hogy elegendő hely legyen a HDMI fejnek. Bosszantó tervezési hiba. A képen látszik, hogy a csatlakozó balra eső fele ütközik bele a lekerekített részbe, ezért kb félig lehet bedugni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Óra topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest