- Alaposan felpumpálta AI gyorsítójának izmait a Google
- Kisebb "atomreaktort" avatott a Minisforum
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Scalperektől félti RAM moduljait a Framework
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pánik a memóriapiacon
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
A CPU blokk hátlapja szerintem nem a procifoglalatéra fekszik föl, hanem az a rész ki van vágva és így körülötte van. Nem volt még dolgom ilyesmivel, de nekem így tűnik logikusnak. Célszerű utána nézni hogy hogyan is van.
HeavyToys: Várom (várjuk) az információkat!
Milyen rendszerrel tudod esetleg összevetni a teljesítményét? Ezen konkrét lapok esetében - az eddigieken kívül - az MSI mellett szól a 2 db USB3.0, az ASRock mellett az eSATA a hátlapon. Korábban üzemeltettem "kis" gépet egy Sempron 140-el (sajnos tényleg rossz volt a 2. magja) először ASRock lapban aztán MSI-ben. Az ASRock-al 240 MHz refclk-ig ment el feszemelés nélkül, az MSI-ben 265 MHz-ig. Ez azért mutatja hogy milyen minőségbeli különbség van a két gyártó között. Természetesen ez csak a szubjektív véleményem, ez is - akárcsak a Gigabyte-al szembeni ellenérzésem - egy alaplap miatt alakult ki, egyszer talán kinövöm 
-
Pista0001
addikt
Nekem nincs ilyen házam, de szerintem el kell hogy férjen. Ha megnézel egy átlagos házat ahol 6,5 mm magas távtartók vannak, a PCI kártyák hátlapja túlnyúlik az alaplapi tálcán kb 5 mm-el, tehát ha magára az oldallapra van rögzítve az alaplap akkor legalább 7 mm-es távtartók vannak. Hűtő hátlapnak is mindenképp el kell férnie, hiszen az AM2/AM2+/AM3 alaplapoknak gyárilag is van hátlapja, valamint az 1156/1155-os lapoknál magának a proci foglalatnak van hátlapja.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Milyen autót vegyek?
- Battlefield 6
- Fejhallgatós találkozó
- BestBuy topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- További aktív témák...
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- ROG STRIX Z790-A GAMING WIFI DDR5
- G.SKILL Trident Z5 Royal Neo Silver 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - Élettartam garancia
- DDR5 G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 6000MHz (AMD EXPO) 32GB - F5-6000J2836G16GX2-TZ5
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 17 Air / 256GB / Kártyafüggetlen / 3 év Euronics Garancia / Akku: 100%
- TP-Link Archer C1200 Wireless Dual Band Gigabit Router v2.0
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Milyen rendszerrel tudod esetleg összevetni a teljesítményét? Ezen konkrét lapok esetében - az eddigieken kívül - az MSI mellett szól a 2 db USB3.0, az ASRock mellett az eSATA a hátlapon. Korábban üzemeltettem "kis" gépet egy Sempron 140-el (sajnos tényleg rossz volt a 2. magja) először ASRock lapban aztán MSI-ben. Az ASRock-al 240 MHz refclk-ig ment el feszemelés nélkül, az MSI-ben 265 MHz-ig. Ez azért mutatja hogy milyen minőségbeli különbség van a két gyártó között. Természetesen ez csak a szubjektív véleményem, ez is - akárcsak a Gigabyte-al szembeni ellenérzésem - egy alaplap miatt alakult ki, egyszer talán kinövöm