-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpeti3
csendes tag
válasz
mpeti3 #25342 üzenetére
Üdv Mindenkinek!
Végülis összeállt a konfig:
Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI
AMD A10-5700
Corsair Vengeance 2x4GB 1866MHz
Kingston HyperX 3K 120GB
Be Quiet SFX Power 2 300W
Bitfenix ProdigyÖssze is pattintottam, és a következő problémák merültek fel:
Az első hogy Termalright Macho hűtőm nem fér el, mert nagyon közel vannak a RAM slotok, szóval szerintem még akkor se férne be, ha alacsony RAM-ok lennének az alaplapban. Viszont venti nélkül simán odaférne... Arra gondoltam mi lenne ha úgy használnám? A hátsó venti az nagyon közel lenne a bordához, sztem kb 1cm lenne a hely köztük... gondoltam lehet még így is jobb lenne mint a gyári hűtő, de nem tudtam hogy meglépjem-e a dolgot, gondoltam előbb megkérdezem hátha valakinek van már ilyen tapasztalata vagy mondotok valami okosat. A gyári hűtővel a BIOS-ban olyan 47 fokot mutat CPU-ra én azt eléggé sokallom, persze lehet csak hozzá vagyok szokva a Macho-hoz.
A másik gondom pedig, hogy valami cicereg. Cicereg meg néha elkezd kerregni is, mint amikor írsz a winyóra, csak nyilván sokkal halkabban. Én úgy hallom, hogy az alaplapról jön valahonnan, ez mi lehet, most kezdjek el aggódni, vagy küldhetem is vissza a cuccot, vagy mi van ilyenkor?
Igazából, ha rajta van a ház oldala, akkor nem hiszem hogy zavaró lenne, de most így ahogy beizzítottam aztán ment egy kicsit a gép, egyszer csak figyelmes lettem erre és eléggé zavar hogy mi lehet.
Nem volt nagyobb terhelés alatt csak böngésző ment még meg telepítgetések.
Olvastam ezt az írást, de gondoltam azért megkérdezem, mert én még nem tapasztaltam ilyesmit.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Goose-T
veterán
válasz
mpeti3 #25336 üzenetére
Nekem két A10-es konfigom van itthon, szóval van tapasztalatom velük.
1. Egy használtan vett Seasonic SS-300TFX 300W-os táp viszi, de elvitte korábban a Chieftec házhoz kapott 200W-os táp is (hogy miért cseréltem le, itt van leírva): ASRock FM2A85X-ITX / AMD A10-5700 / 2x4GB Kingston HyperX 1866MHz / WD 750GB 7200rpm
2. Egy Be Quiet SFX Power 2 300W viszi: Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI / AMD A10-7850K / ADATA 2x4GB XPG 2133MHz / WD Red 2TB / Intel 520 256GB
Szóval a combosabb A10-7850K-s konfigot is elviszi röhögve a 300W-os táp, a tiedhez akár egy 200W-os is elég lenne. Itt találsz tőlem fogyasztási adatokat az A10-5700-hoz.
-
r4z
nagyúr
válasz
mpeti3 #25336 üzenetére
Elvileg befér a Macho, én is azt terveztem eredetileg egy Prodigybe.
Táppal kapcsolatban: a 80+ Bronze már teljesen korrekt, az említett BQ modell tökéletesen jó lesz neked. FSP beles, úgyhogy a minőség miatt sem kell aggódnod, csendesnek meg tényleg csendes. Ha viszont később egy VGA-t is akarsz beépíteni, akkor a helyedben megfontolnám a 400W-os FSP Aurum (S) Gold és a Be Quiet Straight Power E9 / E10 szériákat is. Nem olcsók, de ezek már 80+ Goldosok, és ha valamin, a tápon nem szabad spórolni.
-
mpeti3
csendes tag
válasz
mpeti3 #23346 üzenetére
Üdv Mindenkinek!
Nem olyan régen kérdeztem itt gép összeállítással kapcsolatban, de akkor sajnos nem jött össze a dolog, viszont most így karácsony közeledtével úgy gondoltam újra előveszem a témát. Elnézést, hogy nem köszöntem meg akkor a válaszokat, ezt most pótolom!
Az akkor elhangzottak alapján a következő konfiguráció körvonalazódott bennem:
- Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI alaplap
- AMD A10-5700 processzor
- Corsair Vengence 2x4GB 1866MHz (CMZ8GX3M2A1866C9B) memória (ez a jelenlegi konfigból)
- A táp még mindig kissé homályos pont számomra, valamilyen 300W körüli darabra gondoltam, valami minőségi 80Plus-os halk megoldást szeretnék, ebben megköszönném a segítséget.
Az egészet egy Bitfenix Prodigy-be szeretném belepakolni, tudom hogy nem épp mITX méretű ház, de nekem nagyon megtetszett. Lehetséges, hogy a jelenlegi Thermalright Macho (Rev.A) hűtőm is beleférne? Csak attól tartok a memóriák nem férnének el mellette... Erről van esetleg valakinek valami tapasztalata, információja?Úgy gondolom ez a konfig simán hozná a jelenlegi A8-5600k teljesítményét, vagy még jobbat is, kisebb fogyasztással, tekintve hogy VGA-t nem tervezek bele. Egy SDD és max 2db HDD lenne még a gépben. Úgy gondolom a 300W körüli táp így is elegendő lenne, de várom a javaslatokat. Még az FSP Aurum Gold 400W-os tápján gondolkoztam el, csábító hogy 80Plus Gold, viszont az ára már nem annyira, nem tudom megérné-e fogyasztásban, meg időtállóságban meg mindenben inkább ezt választani... persze ha azt mondjátok, hogy annyival jobb akkor elfogadom.
De minden összetevőt illetően érdekel, ha valakinek van valamilyen meglátása.Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!
-
-
HookR
addikt
válasz
mpeti3 #23346 üzenetére
Abból kiindulva, hogy nem tudod milyen tápot válassz, gondolom még a ház sincs kiválasztva. SFX táp esetén és mivel említetted, hogy nincs szükséged VGA-ra, az SG05-nél kisebb házak is szóba jöhetnek. Érdemes ezeket szemügyre venni:
- Chieftec BT-04B-U3
- Cooltek U1
- Silverstone ML06
- Spire PowerCube 502Illetve nem mondtad, hogy az 1TB-os HDD milyen méretű. Ha 2,5"-os, akkor olyan apró ház is szóba jöhet, mint az:
- Antec ISK 110 VESA (A gyári táp csak alacsonyabb TDP-jű APU-val birkózik meg.) -
válasz
mpeti3 #23346 üzenetére
Lap: az Asrock lapok kicsit recsegnek-ropognak, az energiagazdálkodásuk sem túl jó, csak 2 év garival adják, az A85-ös chipset már elavulóban van, ráadásul ezen a modellen nincs VRM-hűtőborda, szóval én nem ajánlanám. Inkább egy Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI. Nekem is ilyen van, stabil, 3 év garival, BIOS-ban jól konfigurálható, stb.
APU: A10-zel jobban járnál, de bármelyik K-s procit le tudod szabályozni BIOS-ban 45, vagy 65W-ra (cTDP), és ezeknek tudsz játszani az órajelével/feszültségével. Persze, ha elég teljesítményre az A8, akkor hagynám.
RAM: ha nem akarsz feltétlenül költeni, akkor szvsz maradhat az a kettő, legfeljebb ha kompatibilitási problémáid lesznek, akkor ráérsz ezen agyalni.
Táp: ha nem lesz mellette vga, akkor egy 250W-os SFX FSP táp is jó lenne hozzá, apróról 4k-ért. Hmm... ez a Silverstone SG05 ház + táp kombó különösen tetszetős! Vagy ez az Antec, 150W-os táppal, ha még kisebbet szeretnél, 2.5-ös HDD-kkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged