-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
joe357 #11906 üzenetére
...egy ilyesmire akarok én is mostanság váltani a feljavított giga int. atom 230 lapocskámról...hiába hoztam ki a project-ből a maximumot, így sem lettem elégedett végül...bár lehet, hogy az elvárásaim lettek magasabbak, ahogy épült a gépezet...
...
-
Pista0001
addikt
válasz
joe357 #11858 üzenetére
Úgy emlékszek hogy az NBF-47 nem túl drága, úgyhogy mindkettőt kicserélheted, úgy szebb
NTX: ahhoz a konfighoz nem ajánlott az a táp, mert induláskor és működés közben sok szituációban túlterhelheti a 12 V-os ágat, és ez korai meghibásodáshoz vezethet. Ahhoz a konfighoz olyan tápot kell választani aminek a 12 V-os ága legalább 6 A-el, vagy (értsd inkább) többel terhelhető.
-
Pista0001
addikt
válasz
joe357 #11854 üzenetére
Nagyobb méretből az Alpenföhn Ötzi, a Xigmatek Porter, a Noctua NC-U6 és a Coolink ChipChilla a felhozatal, értelemszerűen "értelmes" méretű házba férnek csak el. A Coolink-hoz jár venti, a Porterre és a Noctuára lehet ventit rakni, de a Noctuát már nem gyártják. Az Ötzi abban lóg ki a "tömegből" hogy teljesen réz. Kisebbekbő a Zalman NB-47J lehet hogy kicsi lenne, egy NBF-47 talán elég. Más használható chiphűtőről nem tudok így hirtelen.
-
Goose-T
veterán
válasz
joe357 #11822 üzenetére
Esetleg MSI E350IS-E45? Ezt most találtam, ennél olcsóbban nem kapsz újonnan E350-et!
-
kzkz
őstag
válasz
joe357 #11822 üzenetére
Ha NAS-nak is kell, akkor az ECS 100mbit-es lan-ja visszafogja a másolást...
Linux alatt az XBMCbuntu-val nekem a brazos-sal nem játszotta le hardveresen a filmeket. Azaz lejátszotta az 1080p-t, de mosódott, kockásodott. Windows alatt megy minden simán.
Nekem MSI lap van, azon gigabites a lan, én is nas, film, torrent, x+y+z-re használom, 4GB ram, 1db 2TB-os vinyóval 300 v. 350W-os FSB táppal 29W alapjáraton, film közben 33 körül mozog konnektorban mérve.
Ha ITx méret a cél, akkor a brazos olcsóbb, ha mATX, akkor már talán a celeron.
Nekem még sikerült 20ért megvennem a brazos-t újan, 27-et már nem adnék érte...
-
andersen10
aktív tag
válasz
joe357 #11804 üzenetére
A brazos/atom vonal mellett a celeront is megfontolnám. Fogyasztásban fej-fej mellett vannak, teljesítményben valamivel jobb az egymagos cerka.
"valami passzív hűtéses": azért egy valamirevaló passzív hűtő nem olcsó. A gyári brazos hűtőventi sivalkodásánal vsz jobb az intel hűtő minimál fordulaton.
20 körül kijön egy G440 + alaplap, főleg ha nem kell ITX hanem mATX méret is megfelel.
-
Goose-T
veterán
válasz
joe357 #11802 üzenetére
Az Atomok valóban elég trék, az Ionos lapok drágák, így marad a Brazos. Nincs túl nagy választék ebben a kategóriában, és az AMD E-350 APU-val szerelt alaplapok a legjobbak ebben. A legolcsóbb kb. az ECS HDC-I2 24k körül, ahogy írtad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest