-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
flashpointer #64617 üzenetére
2 hónapja rendeltem a B650I Lightning WiFi-t, 75k-ért, igaz emagról bulgáriából, már akkor is csak ott lehetett kapni értelmes áron, szerencsére minden fasza, zsír új jött szépen becsomagolva... de egyébként igen, sajnos az ITX piac prémiuma egyre nagyobb és nagyobb, ahogyan jönnek az új termékek...
Egyébként sokan félnek a MediaTek wifitől, de az utóbbi években szerintem már alaptalan a félelem, a B650I Lightning-ban RZ616 (MT7922) van, teljesen stabilan működik, Windows és Linux alatt egyaránt, pedig nyúzom rendesen, szinte egész nap SSH-zok rá, azonnal észrevenném, ha lecsatlakozna vagy nagy lenne a latency.
A nagy gépemben (X870E Nova) pedig RZ717 (MT7925) van, ugyancsak kifogástalan.
Persze lehet routertől függ, Flint 2-m van, ami ugyancsak MTK(az is minden eszközzel kifogástalanul működik).
VRM téma: 9950X van a B650I Lightning WiFi-mben, itt írtam róla: #64348
Ezzel a konfiggal a VRM stabilan 78-80 fokos (~1 órás terhelés után), ~140 wattos CPU fogyasztás mellett (~200W komplett gép konnektorból). Bőven elfogadható, és nincs is felső ventim a házban, érzem, hogy fent távozik a VRM melege, valószínűleg jóval hűvösebb lenne, ha beraknék egyet. -
HUN_Sector
őstag
válasz
72000ft, b650 [link]
Ilyen van nekem is. A wifi stabil1db m2 van rajta az igaz, de nekem egy 512-es ssd elég bele, meg egy 512-es 2,5-ös normál ssd van még csatlakoztatva hozzá (a terrás m2-t odaadtam a gyereknek)
-
Crabface
senior tag
válasz
Ami van aprón 650i az nem jó?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest