- Milyen egeret válasszak?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Erőgép kompakt tábla formájában a Redmitől
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Ha ott a proci hűtővel, az se rossz megoldás, de a probléma ott is az lesz, hogy egyszerűen nincsenek ilyen procikhoz eladó itx lapok, szóval mindegy, hány sata, meg vga- hdmi kellene, ha nincs eladó.
Boltban egy Asrock A520-itx lap meg 40ezer, és akkor még semmid sincs....
Javaslom 1-2 óránként nézd végig a frissen feladott amd-s itx lapokat, mert valószínű nem csak te keresel épp.
Szóval ez nagyon összevadászós móka, egy darabig elszórakozik vele az ember, de idővel felemészti az elfecsérelt idő a kezdeti lelkesedést, így kezdtem én is, végül vettem 20 gépnyi alkatrészt, meg mégszerintem többet is, hogy majd összpakolgatom őket, eladogatom komplett gépként, aztán mindig van másik feladat...
Nekem is haladnom kellett volna a dolgokkal, így az i3 és a node304 csak egy olyan megoldás lett, amit összeraktam, ment végre a nas, foglalkozhattam mással, és egy picit félretéve a sietséget, nyugodtabban nézelődhettem. Így akadtam bele végul ebbe, ami abszolút csalódásmentes dolog lett. [link]
Aztán persze majd 2-3 év múlva visszanézve kiderül, mennyire lehettem elégedett vele, de eddig maradéktalanul hozza az elvártakat!Ha mégis találtál egy lapot, és összeáll a kép a jonsbo n2 házzal, arra mindenképp figyelj, hogy emlékeim szerint max 57mm magas cpu hűtő fér be, az okozhat fejtörést, a jonsbo n3 már kiküszöbölte ezt a méret problémát, sokkal több vinyó is befér, viszont méretben-árban is annyival nagyobb lett, hogy az már végképp távol áll az általam vizionált max mérettől...
A node304-be meg 165mm a max méret, így sok más tekintetben lesz ugyan megkötés, de pont ebben nem igazán van!
Igazán nincs mit, majd oszd meg, mi lett a vége!
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged