Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ii77

tag

válasz Mclovin #53954 üzenetére

Köszönöm, rákerestem és valóban, mesh oldallap esetén a 158mm magas hűtők is elférnek. Muszáj is lesz továbblépnem, mert a jelenlegi kiépítés nem megfelelő. Ugyanis már egy nagyobb terhelés hatására, rövid idő után, a ház bal hátsó/felső részén, a cpu hátlapi részén, a vrm hűtés mögött, nagyon felmelegszik a ház. És az i/o panelhez közelebbi felső CM hűtő is nagyon meleget okád. Volt, hogy rövidebb időre a két felső venti úgy felpörgött, mintha drónnak hinné magát és mindjárt fölszáll. A vrm és chipset falatnyi hűtői is nagy munkába voltak. Ettől a Shuriken 3 lapátjai is kicsivel feljebb kapcsoltak. Rezonált is rendesen a ház.
    A jobboldali panel mögé beraktam a plusz keretet, rajta egy 120mm-es befúvó ventivel, azóta kevésbé melegszik az említett hátsó fertáj és túlpörgés sincs. Most úgy látom, mindenképp' pozitív nyomást/(túl-)légáramot kell e házban keltenem. Jól látom én ezt?
    Lehet, hogy feladom a topflow hűtő iránti vágyam, bár láttam már a neten, hogy talán a Noctua NH-C14S alá esetleg beférnének az extra magas Corsair Ven. RGB Pro ramjaim.
    Toronyhűtőből pl. az általad is említett Fuma 2 is nagyon ajánlott és a ramjaim barátja is. Kérdés, ha én a pozitív légáram miatt a lapátokat megvariálom beszívónak, vajon marad-e a dícsért teljesítménye? Ráadásul ellentétes forgásra teremtették a mellékelt slim és normál ventijeiket, még jobb teljesítményt ígérve. Szerintem csak a ventillátorait helyezhetem át. Mert ha a bordát is pont ellentétesen szerelem fel, már ütközni fog. Pl. a rammal.
    Ugyanígy, a Mugen 5 rev.B is jó lehet. Talán e mellett/alatt is elférnek a memóriák.
    Még egy jó áras alternatívám egy Noctua NH-U12A Chromax.Black. Ha szükséges, még egy ventivel megtámogatva.
    Csábos még a friss kistesó Noctua NH-U12S Chromax.Black. 7 hőcső, mégis még kompakt mivolta és hozzá 2db az újabb fejlesztésű légkavarókból, szép-szép, ... de 40-50e F-ért? Noooormális?

Új hozzászólás Aktív témák