- Hobby elektronika
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- RAM topik
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
zsirfecske #52934 üzenetére
Félre ne értsd, szuper kis gép, de számomra pont a "mini-gépezéssel" logikusan összefüggő méret/kiterjedés minimalizálási törekvésekkel megy szembe, ha a végeredmény egy több darabból álló, valamint a minimálisan szükségesnél több külső kábelt igénylő számítógép, ahelyett hogy egy házba kerülne minden, pár liternyi plusz térfogat árán. Ráadásul egy "egybe-géppel" szerintem sokkal könnyebben elérhető a letisztult összkép is az asztalon, mindenféle komolyabb ügyeskedés nélkül...
Egy adott méretosztályon belül én is mindig törekszem és jó iránynak tartom a törekvést a lehető legkisebb térfogatra, lehető legkisebb fizikai lábnyomra adott teljesítményszint kitűzése és elérése mellett (például a mostani (kivételesen gyári) ATX gépem is relatíve kicsi, "csak" 33,8 liter), de ha ez a minimalizálási törekvés nem praktikus (kell külső ház, mobil rack, stb., ami persze mindig adott egyéni igényektől függ...), akkor annak nem látom sok értelmét.
Anno én is megindultam ezen a lejtőn, ami a Cooltek U2-vel (látszik is az akkor szükséges külső ODD linuxozás miatt (kernel panic)) és egy Coolcube-al csúcsosodott ki. Végül a sok (utólag kiderülő...) szükséges kiegészítő és extra kábelezések, valamint az idő közben megjelenő teljesítményigény miatt végül én is visszatértem az egyel nagyobb ITX méretosztályba, sokkal-sokkal kevesebb kompromisszum mellett (mondjuk itt meg már ODD igény nélkül).
-
Rick4
félisten
válasz
Nem bánom annyira, az, ami nekem kellene, úgyse létezik, egy nuc házban valami 12 magos proci 32GB Ram társaságában, néma hűtővel.
-
Crabface
senior tag
válasz
Fincsi konfig!
Új hozzászólás Aktív témák
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Goddess of Victory:Nikke
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fujifilm X
- Azonnali játékos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged