-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
choco01 #42648 üzenetére
Nekem N3150-es (Braswell) lapom volt, ebben volt dual-channel támogatás. Én egy SK Hynx RAM párossal használtam 2x2GB felállásban, összeválogatott verzióban.
A következő generációs Atomokban (Apollo Lake) nincs dual-channel támogatás, ezért szerintem vagy 1 RAM modullal oldod meg, vagy mindenképpen támogatott KIT-et szerzel hozzá. -
cinemazealot
addikt
válasz
choco01 #42648 üzenetére
"Nem nyúlsz hozzá" alatt azt érted, hogy ha magára hagyom a gépet 5 percnél tovább s nem nyúlok az egérhez meg a billentyűzethez?
Semmi ilyesmit nem tapasztaltam, pedig volt már, hogy több órára is magára hagytam.
"...lehetséges hogy nem tud gyakorlatban működni 2 rammal?"
2 RAM slot van rajta gyárilag, elég nagy szégyen lenne, ha ennek ellenére nem működne 2 modullal.
Amikkel érdemes lehet megpróbálkozni:
- Kopassz le minden fölös perifériát a lapról! Ne legyen benne bővítőkártya, USB-s eszköz (legfeljebb egy megbízható bill).
- Akár a táp is okozhat ilyen problémát, ha nem megfelelő vagy nem tiszta feszültség szinteket produkál. Ha van másik tápod, próbáld ki azzal!
- Ha még mindig fagy, próbálj ki egy USB-ről boot-olt Live Ubuntu-t.
- Végső megoldásként próbálj meg felhajtani 2 egyforma RAM modul (gyártó, típus, méret stb.) és próbáld ki azokkal. Nem kell őket megvenni, biztos van olyan, aki szívesen kölcsön adja őket egy próba erejére.Egyébként mikor vásároltad a lapot? Gondoltál már rá, hogy visszaviszed a boltba, hogy próbálják ki ők is? Simán lehet, hogy a lapon szállt el valami. Akár egy kiszáradt vagy felpúposodott kondi is okozhat ilyesmit. Bár ha a lap új, akkor ez elég ciki volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest