- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#16939776 #35205 üzenetére
Más: Végre történt valami "izgalmas" dolog! ...
Megfejtettem. Ha indítás után módosítottam a memória beállításain majd elmentettem, akkor hibátlanul lefutott 25 kör LInX teszt. Pár óra kikapcsolt állapot után elindítva, már az első/második körnél újraindult a gép.
Sejtésem szerint korruptálódik a BIOS kikapcsolt állapotban, de nem olyan szinten hogy ezt indulásnál problémát vagy visszajelzést generáljon. Mivel a Hardver monitor résznél nincs visszajelzés az elem állapotára, így Bios-reset és új elem behelyezése után most a második teszt fut 16GB rammal, olyan szűk időzítésekkel, amivel előtte nem lehetett működésre bírni.Szóval a gyengülő elem is okozhat instabilitást, elemre utaló elsődleges jelek nélkül.
-
Gyb001
senior tag
válasz
#16939776 #35205 üzenetére
Köszönöm.
Én is csatlakozok elvileg jövőhéten a mini itx- klubba.
De még kellene egy kis segítség,Nem tudom hogy melyik alaplapot vegyem, Mind a kettő megfelel az igényeimnek, ugyanannyi gari van rá, mind a kettőn megvannak azok a csatlakozók amire szükségem van,
ASUS H110T 26990 Ft
ASROCK H110TM-ITX 21990 Ft
Az 5000 forint különbség nem számít, annyival minőséggibb lenne az asus? Vagy van valami olyan fícsöre ami miatt többe kerül?
Először úgy voltam hogy az asus-t veszem (mert drágább biztos jobb), de az asrock valahogy szimpatikusabb, részletesebb manual, eddig is asrock lapjaim voltam..tanácstalan vagyok,
g4400 Később csere 6400T-re
stock rézmazog i7 hűtő
8Gb ram később bővül még egy modullal
msata ssd, M.2 Wifi.
2 HDD
Végüli egy DA130PE1-00 130W tápot fogok venni, (ugyanaz amit az alaplap manualjaban javasolnak csak más csatlakozóval)Láttam hogy a HTPC-header ben elvileg van egy CEC port, Ezt beüzemelte már valaki hdmi-n keresztül tv-vel?
Ja és , tapasztaltatok már valami komoly inkompatibilitást linuxal hasonló konfigon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Hegesztés topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged