-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
radi8tor #20189 üzenetére
Jól írtam Mercutio, Intel vonalon i3-tól van csak támogatva a FullHD 3D.
Illetve egy kicsit bonyolultabb a helyzet. Az MVC dekódoláson és a frame packed HDMi kimeneten kívül állítólag megfelelő cpu erő is kell hozzá, de erről már nyavalyogtam, hogy sehol nincs hivatalos infó.AMD:
- Llano-knál A4-től támogatott az egész, elvileg viszi, a gyakorlatban akadhat a kis cpu miatt bizonyos esetekben.
- Trinity/Richland: A6-tól támogatott az egész (A4-ben nincs MVC dekódolás). Talán épp a nagyobb cpu erő miatt vitték fentebb az MVC támogatást is.Intel:
- SB/IB vonalon i3-tól támogatott.
- Haswellnél is elvileg i3-tól támogatott, bár a ph-n megjelent hírek és teszt alapján az i3-ból is kimaradt. Szerintem nem herélték ki belőle.
- Bay-Trail nem támogatja, az biztos kevés hozzá hw oldalon is.(Most jelent meg új Intel driver, amivel a Quicksync-et engedélyezték az eddig letiltott Celeron/Pentiumokra... ha van eszük akkor ugyanezt megléphetnék az Intru 3D-vel is. De erre kár várni.)
Ha általános gépet veszel akkor szerintem majdnem mindegy cpu erőben, hogy i3 vagy Pentium, nem fogsz különbséget észrevenni, ahogy Rick4 is írta. Még játék alatt se nagyon, ha az szóba jönne. A kérdés a feature-ök listája, amit mérlegelned kell és az ár:
1. Celeron, Pentium nagyon olcsó, SB/IB 9-12k-tól van. Nincs 24p, 3D, nagyon jó fogyasztás. Haswell 14-15k, van 24p. Nincs 3D, nagyobb fogyasztás.
2. i3 SB/IB: 18-22k, nincs 24p, Haswell: minden van, 26-28k.
3. AMD... minden van, az árakat gondolom ismered, a fogyasztás nagyobb.SB-t én semmiképp nem vennék már, bár a gyenge IGP-je filmhez bőven elég, de ugyanolyan árban van az IB is. IB-nél nekem a G2020-ban lévő HD2500 is vitte 1-2 teszt erejéig egész jó/közepes beállításokkal a Madvr-t is. HD4000-től felfelé szerintem ezzel sem lehet gond igazán, ha szempont.
szerk: Ja és intel oldalon készülni kell a driver problémákra is, előfordul, hogy becsúsznak. Használható szinten vannak most épp, de extra igényeknél azért lehet, hogy kell trükközni és imádkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest