Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz radi8tor #20189 üzenetére

Jól írtam Mercutio, Intel vonalon i3-tól van csak támogatva a FullHD 3D.
    Illetve egy kicsit bonyolultabb a helyzet. Az MVC dekódoláson és a frame packed HDMi kimeneten kívül állítólag megfelelő cpu erő is kell hozzá, de erről már nyavalyogtam, hogy sehol nincs hivatalos infó. :(

AMD:
    - Llano-knál A4-től támogatott az egész, elvileg viszi, a gyakorlatban akadhat a kis cpu miatt bizonyos esetekben.
    - Trinity/Richland: A6-tól támogatott az egész (A4-ben nincs MVC dekódolás). Talán épp a nagyobb cpu erő miatt vitték fentebb az MVC támogatást is.

Intel:
    - SB/IB vonalon i3-tól támogatott.
    - Haswellnél is elvileg i3-tól támogatott, bár a ph-n megjelent hírek és teszt alapján az i3-ból is kimaradt. Szerintem nem herélték ki belőle.
    - Bay-Trail nem támogatja, az biztos kevés hozzá hw oldalon is.

(Most jelent meg új Intel driver, amivel a Quicksync-et engedélyezték az eddig letiltott Celeron/Pentiumokra... ha van eszük akkor ugyanezt megléphetnék az Intru 3D-vel is. De erre kár várni.)

Ha általános gépet veszel akkor szerintem majdnem mindegy cpu erőben, hogy i3 vagy Pentium, nem fogsz különbséget észrevenni, ahogy Rick4 is írta. Még játék alatt se nagyon, ha az szóba jönne. A kérdés a feature-ök listája, amit mérlegelned kell és az ár:
    1. Celeron, Pentium nagyon olcsó, SB/IB 9-12k-tól van. Nincs 24p, 3D, nagyon jó fogyasztás. Haswell 14-15k, van 24p. Nincs 3D, nagyobb fogyasztás.
    2. i3 SB/IB: 18-22k, nincs 24p, Haswell: minden van, 26-28k.
    3. AMD... minden van, az árakat gondolom ismered, a fogyasztás nagyobb.

SB-t én semmiképp nem vennék már, bár a gyenge IGP-je filmhez bőven elég, de ugyanolyan árban van az IB is. IB-nél nekem a G2020-ban lévő HD2500 is vitte 1-2 teszt erejéig egész jó/közepes beállításokkal a Madvr-t is. HD4000-től felfelé szerintem ezzel sem lehet gond igazán, ha szempont.

szerk: Ja és intel oldalon készülni kell a driver problémákra is, előfordul, hogy becsúsznak. Használható szinten vannak most épp, de extra igényeknél azért lehet, hogy kell trükközni és imádkozni.

• Rick4

félisten

válasz radi8tor #20189 üzenetére

Szerintem ez az új idők GMA950-ese, ami arra akkor jó volt, most meg szintén jó rá. Ez se sokkal jobb, erre jó lesz évek múlva is. Meg ugye számtechben időtállóságról beszélni, hát.. :D

Új hozzászólás Aktív témák