- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-book olvasók
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #17674 üzenetére
Nem lep meg, és nem csak ez a hátránya, hanem jó eséllyel a 12V-os ág terhelhetősége is kisebb. Annak idején átrágtam a témát, nem véletlenül választottam én is a Pico-t a kis gépbe. 160XT van nekem, azt tudom ajánlani. A többire meg válaszolt HookR kolléga.
orbano: Ízlések és ficamok... Ha valaki rendszer SSD mellé szeretne RAID 0+1-et, ahhoz 5 port kell, ezt a hat aljzatos alaplapok simán kiszolgálják, szoft RAID kártyának meg - szerintem - nem sok értelme, ha az alaplap is támogatja. Másik kérdés, hogy szabad-e, illetve van-e egyáltalán PCI-E slot. Thin-ITX lapon egyáltalán nincs, sok kis fogyasztású integrált procis lapon csak sima PCI van, PCI/PCI-E-s lapba akar-e a felhasználó dVGA-t vagy tunerkártyát (esetleg egyéb perverziót
), szóval a válasz egy szokásos "attól függ".
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest