-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Rypejakten #16444 üzenetére
A Bitfenix Spectre ventiket nem javaslom, szerintem morgósak, hangosak. Ha az ár nagyon számít akkor szerintem az Arctic vállalható. Maxon hangos, de leszabályozva sokkal kevésbé morog. A másik pedig hogy létezik PWM-es is, ha az alaplapod (vagy ventivezérlőd) támogatja akkor szerintem jobb mint a feszültség alapú szabályzás. Ha tudsz/akarsz többet áldozni rá akkor biztos vannak jobb ventik is.
(#16447) Ric4m0nd: Az eddigi tendenciákat elnézve szerintem elég soká lesznek Haswell Celeronok/Pentiumok, fél éven belül ne számíts rájuk. A hozzájuk való alaplapok választéka és árképzése is kérdéses még...
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Tetszik a koncepció, de a helyedben megvárnám a Haswell startját, és ott keresnék Celeron/Pentium procit. Kértcsatornás memóriatámogatás miatt pedig inkább 2x4Gb ramot tegyél bele. Azzal gyorsabb lesz.
-
HookR
addikt
válasz
Kis híján Mini-DTX (203 x 170 mm) is lehetne a 191 x 170 mm-es méretével, de így ebben a formában microATX (aminek amúgy a 244 x 244 mm csak a maximum mérete).
Probléma, hogy nem a belső, hanem a külső a PCI-E x16 slot, így a Prodigy-be csak single slotos kártyát tudsz beletenni. Az általad kiszemelt kártya meg dual slotos.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Látszik a képen is hogy téglalap alakú, ez mATX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged