- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED TV topic
- Asztrofotózás
- TKL formátumú, vezetékmentes "Fekete Özvegyet" dobott piacra a Razer
- 3D nyomtatás
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen processzort vegyek?
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RX 6400 le van tiltva, szóval ha vki OC-t tervezett, annak felejtős.
-
válasz
hegegabi80 #54735 üzenetére
Ne is mondd, arról a CEMO M1-ről jól lemaradtam... már nem kapható.
-
válasz
#25954560 #54728 üzenetére
Pulse-ban jobban bízom, és a bejelentett modellek közül is ez tetszik leginkább.
ASRock Challenger bejövős, kb. Zotac Mini méret a 162mm-erével, félpasszív hűtéssel... hasonló a PowerColor ITX, 165mm hosszal, félpasszívan!Viszont a nagy szám: a PowerColor is jön egy single slot, LP kártyával, ami 155mm hossz mellett félpasszív hűtéses! Ilyet még nem láttam low profile-ban!
PowerColor AXRX 6400 LP 4GBD6-DH
-
válasz
Grave_444 #54725 üzenetére
Szerintem a 6400-nak nem lesz akkora teljesítménye, hogy számítson.
Ha hozza egy GTX 1650 szintjét, akkor nekem már jó lesz.#54724 AxBattler
Végül is csak 52 perccel maradtam le a főoldalas cikkről... bravó."... egyes VGA-gyártók által megosztott mérések szerint nagyjából 15-35%-kal a GeForce GTX 1650 fölött helyezkedik el, függően a futtatott alkalmazástól."
Na, ez legalább fain, 53W TDP-vel főleg! -
Sapphire Radeon RX 6400 PULSE 4GB GDDR6 Low Profile (53W TDP)
Videocardz, Guru3D
Ez a második custom RX 6400, amit bejelentenek, bár a korábbi nem volt LP: MSI Radeon RX 6400 AERO ITX. Az Achilles-ína a 64bit-es memória sávszél lesz szerintem. -
válasz
FireKeeper #54641 üzenetére
Köszi, ez hasznos infó!
"The new box doesn't have the "15% fanless" symbol and the warning text is talking about a temperature threshold and not a load one."
Is this Cooler Master sfx v650 revised version?A Revised Fan? Cooler Master SFX Power Supply Revision (2021)
#54643 PROTRON
Alap. A CM V650 egy ágon adja le a 649.2W-ot, ha jól látom. -
válasz
Francia91 #54637 üzenetére
Az jó cucc, tápos topikban írták, ráadásul félpasszív... de ha picit olcsóbban szeretnéd megúszni, akkor ezek is megfontolandóak:
COOLERMASTER V650 SFX Gold 650W
CORSAIR SF Series SF600 Gold 600W -
Ha valakit érdekel: aprón most baráti áron kapható egy HP OEM egy ventis, ITX-be való RX 580 4GB. Nem is tudtam, hogy gyártottak ilyet.
-
válasz
hegegabi80 #54609 üzenetére
A gyári venti megmurdelt, szóval vagy rendelek egy újat 3.800,- HUF-ért, vagy megy rá az itthoni NF-B9 PWM Gelid adapterrel (szintén van itthon).
Mindenképpen újrapasztázom + új Arctic gap pad megy rá.Tehát a dupla 120mm-esre szavazol.
Arctic Mono Plus azért merült fel, mert van egy a fiókban (teljes szett, csak a gyári venti hiányzik), és időközben belefutottam ebbe a videóba:
Dead Silent (Jonsbo C2): Arctic Mono Plus on Sapphire RX570 PULSE ITX -
válasz
AxBattler #54607 üzenetére
Pontosítok az első variáción.
...
- a VGA a gyári bordával megy (rajta egy NF-B9 Redux PWM), de a ház aljába is helyezek egy 120mm-es ventit (kivágással, vagy anélkül - ez még nem dőlt el), amit egy Y-kábellel együtt szabályozok a ház tetejében lévő ventivel együtt.
... -
válasz
AxBattler #54559 üzenetére
No, Jonsbo C2-es fejlesztésem a végéhez közeledik... az biztos, hogy a tetejébe' 1x 120mm venti kerül, már csak a padló a kérdés.
RX570 ITX kerül bele, alulfeszelve, kétféle elrendezés lehetséges:
- a VGA a gyári hűtésével megy, de a ház aljába is helyezek egy 120mm-es ventit (kivágással, vagy anélkül - ez még nem dőlt el), amit egy Y-kábellel együtt szabályozok a ház tetejében lévő ventivel együtt.
- a VGA-ra szerelek egy Arctic Mono Plus bordát, 120mm-es ventivel (vagy egy Noctua NF-A9x15 PWM légkavaróval, ez még nem dőlt el), aminek a fordulatát a kártya szabályozná, Gelid adapterrel, és itt nem lenne alsó 120mm-es házventi.Szerintetek melyik a jobb megoldás?
-
válasz
Francia91 #54597 üzenetére
Az más, nem jó ha feszül... véletlenül belerúgsz a házba, és kész a baj. Így én is inkább elővenném a Dremel-t.
#54599 Pista0001
Nyilván ha ez a max. ami elhelyezhető, akkor nincs más, ez van. Gondolom ha 80mm-es beférne, akkor akkorát raktál volna bele.
Nálam meg azért lehet válogatni a 92-120-140mm vonalon. Valszeg' 1x 120mm lesz. -
válasz
#16939776 #54585 üzenetére
Pedig már vibrációcsillapító keretet is kinéztem nekik... de akkor ezek szerint ajánlottabb az 1x 120mm változat?!?
Ez az interferencia érdekes dolog. Csomó házban lehet előre 2-3db ugyanakkora ventit szerelni (pl. 2x 140mm, vagy akár 2x 180mm), sőt gyárilag is így szerelnek egy csomót.
Akkor ezeknél is fellép a probléma?Egyébként nem közvetlenül egymás mellett lennének, hanem 2-3cm távolságban...
-
válasz
hegegabi80 #54581 üzenetére
Amúgy meg akkor kapod meg a megfelelő választ, ha kipróbálod.
Ja, de csak egyszer tudom megvágni... -
-
válasz
#16939776 #54552 üzenetére
Olyan ventit keresek, ami magyar kiskerből rendelhető...
700-1000rpm-en terveztem pörgetni, az még nem zavar, mellette félpasszív VGA kell.#54553 Rick4
SFX táp ventije annyira nem segít, és a tápokat amúgy sem erre tervezték.#54554 Qkackca
Jól látod, elsősorban használni szeretném, de szem előtt van... ha meg megmutatom másnak, akkor ne egyen ortopéd.
SFX táp, szóval annyira nem lóg bele.
Láttam már elölről megvágott C2-t, de oda HDD-ket tervezek, és szerintem jobb, ha alulról felfelé száll a levegő, áthaladva az egész házon. Ezért legfeljebb alulra szerelnék még egy ventit... de egyelőre csak felülre terveztem.#54555 Grave444
Ja, szerintem ez lesz, meg fölé egy Kolink FFM-120-B szűrő. -
Nyilván van eltérés a metodikában...
#54548 Duracellmumus
Nekem az oldallapja elég masszívnak tűnt, egy alacsony fordulatszámú venti nem hiszem hogy nagyon berezgetné... vagy majd gumirögzítőket használok. A tetejére jön még egy porszűrő rács, és azt nyilván úgy fogom mérni, hogy fedje a vágás helyét.#54549 hegegabi80
Igen, a teljes konfig 180W alatt marad, szóval nem gondolnám, hogy egy kemence lenne... legfeljebb alulra is rakok majd egy ugyanolyan ventit.
Szívem szerint a 140-est raknám, de hülyén néz ki féloldalasan... -
Üdv!
Ventis topikban már írtam, de ide is bemásolom...Egy Jonsbo C2 tetejét vágnám ki felfelé fújó ventinek, valahogy úgy, mint az a T8-as kistesóján látható (táp el fog férni, nem probléma).
Az egyetlen dilemmám, hogy 120 vagy 140 mm-es ventit tervezzek bele?
Utóbbi esetben csak aszimmetrikusan (balra/előre eltolva) tudom elhelyezni a kivágást, mivel az alaplap csatlakozóival ütközne, ha pontosan a ház középpontjába vágnám a nyílást. Így nem lenne annyira esztétikus, mintha középre helyezném a ventit.65W Intel cpu + 80-100W max. TDP-s GPU menne bele, SFX táppal, és néhány HDD-vel.
Arctic P12, P14 lenne a kiszemelt modell, vagy apróról valami Noctua.A kérdés, hogy megéri-e a plusz légszállítás a 140mm-essel való szívást, vagy elég lehet a 120mm-es venti is?
Oké, hogy nagyobb a légszállítás, de ekkora terhelés/hőtermelés mellett is szignifikánsan, érezhetően?? -
Chieftec BFX-350BS és BFX-450BS - gyári oldal
SFX táp frissítés: 80mm helyett 90mm-es ventikkel szerelik, és 5 centivel rövidülnek a kábeleik is, viszont 85+ helyett csak 80+ hatásfokúak, és mintha a csatlakozók elosztása kevésbé lenne átgondolt.
Már itthon is kaphatóak ~17k és ~26k HUF árcédulával.
-
válasz
Qkackca #54502 üzenetére
Köszi! Akkor az FX500 Gold ~50k, a Platinum meg ~70k HUF. Szép.
A képek alapján viszont megint túl hosszúra hagyták a kábelezést, pont mint a korábbi FlexGuru modelleknél. Persze ha vki tud forrasztani, és nem érdekli a gari elvesztése, akkor ez nem gond.
FlexGuru-knál teljesen moduláris a kábelezés, ott lehet bármit utólag kitalálni... ha Flex tápra adnám a fejem, inkább ilyet választanék. -
SilverStone FX600 Platinum Flex ATX
Úgy tűnik, érkezik egy elviselhető hangú Flex táp... valszeg' heroináron. -
-
Üdv!
Emlékszem, használtok egy páran olyan PCIE VGA tápcsatit, ami 90 fokban "meg van törve", hogy az oldallapba ne ütközzön. Ilyet hol tudok idehaza vásárolni? -
válasz
T0mBd1gg3R #54435 üzenetére
Standard 244x244mm-es micro ATX lapok már nem férnek el NR200-ban.
Ami befér, olcsóbb, van Wifi-je, mATX méretben:
ASUS PRIME H510M-A WIFI - 22.6*21.1cm
ASRock H410M/ac - 22.6*18.8cm
MSI B560M PRO WIFI - 23.6*20,3cm - ez már necces.
BIOSTAR H510MX/E 2.0 Ver. 6.0 - 23.6*20.8cm - ez is kopp.
BIOSTAR B560MH-E 2.0 - 23.6*20.8cm - ez is kopp. -
Hardware Canucks tested the SMALLEST Low Profile CPU Coolers!
Múltkor vki említette, hogy AXP-90-et vett... hát jól tette!
-
Inter-Tech IP-40 és IP-60 - gyári oldalak
Passzív, kompakt ITX házak, 2.5" háttértár rögzítéssel, külön megvásárolható IP-3 hőelvezető bordával, és - remélhetőleg - emészthető árcédulával. Elvileg 70W-os CPU-t tudnak kezelni... hát meglátjuk, ezzel én szkeptikus volnék, inkább mondjuk azt, hogy UEFI-ben 35-45W TDP-re szabályozva.
Még így is tennék bele egy 80mm-es, minőségi ventit, alacsony fordulatszámon. -
válasz
hegegabi80 #54369 üzenetére
-
-
Chieftec IX-06B-OP - gyári oldal
265mm x 66mm x 300mm méretű, fektethető/állítható vékony ház, gyári állvánnyal, opcionális VESA felfogatóval, 2db 2.5" háttértér hellyel, és zéró szellőzéssel. Tetszik a letisztult formavilága, viszont nagyobb rácsot is vághattak volna a proci fölé.
Kompatibilis a Chieftec paneltápjaival, pl. CDP-120ITX, de inkább pico-val használnám, helyére meg beraknék 2-3db 60mm-es, kifelé fújó Noctua ventit. -
válasz
fatpingvin #54334 üzenetére
Igen, a Tesla M40-es cikke is nagyon hasznos!
-
válasz
cinemazealot #54330 üzenetére
Wáó, köszi! Épp' a napokban láttam a YT videót... micsoda egybeesés!
Egy pillanatra elkapott engem is a "KELL!" érzés, de aztán rá kellett jönnöm, hogy a 175W TDP-t én már nem szeretném bevállalni... meg a HDMI is hiányzik.
Ettől függetlenül ez egy jó lehetőség, különösen a mostani időkben! -
válasz
flashpointer #54283 üzenetére
Grats hozzá, jó kis gazdaságos ház... az a noctuás VGA meg brutális!
++Megfordithato teljesen oylan modon hogy a VGA legyen fent
Ez eddig nem is tűnt föl, de nagyon jó lehetőség, bár szerintem én tuti az eredeti orientációval használnám... biztos sokat nézegettem a Metist és a Styxet. -
válasz
#25954560 #54256 üzenetére
HDPlex DC-ATX 200W - pont elfer jo oldalon az asrock b550-ben
HDPlex AC-DC 200W - pont eleg meghajtani a dc-atx-et
Ja, már csak gyártaniuk kellene megint...
Egyébként tüchtig kis setup, grats!csak azt nem tudom mit csinaljak azzal a rengeteg hellyel ott a tap es a kartyak kozott.
NFC S4 Mini-be a hálókártya mellé már csak 1 slot-os VGA-t tudsz pakolni, szóval szerintem keress valami jobb LP kártyát (pl. GV-N1030D5-2GL, GT1030-2G-BRK, GT 1030 2G LP OC), lehetőleg valami egzotikus blower hűtéssel (pl. ASL GTX 1050TI 4GB BattleFlag).
-
válasz
Archttila #54134 üzenetére
Nagyon is releváns a téma, köszi a részletes képeket!
Jól néz ki, és a hőfokok is jól alakulnak?
Az az 8bitdo kontroller!
Nézegettem sokat, de a wireless kicsi csak Androidhoz jó (iPad-hez miért nem?), a wired nagy meg csak W10-hez, illetve konzolokhoz... nekem olyan wireless kéne, ami mindegyikhez tud kapcsolódni. -
válasz
viperabácsi #54102 üzenetére
Jonsbo V9
Inter-Tech S-703 -
PowerColor RX 6500 XT (AXRX 6500 XT 4GBD6-DH) - gyári oldal, computerbase.de
165mm-es hosszal maximálisan ITX-kompatibilisnek nevezhető a kártya, kérdés hogy a 92mm-es ventije mennyire lesz halk; szerencsére 60 Celsius fokig nem pörgeti fel.
Lájkolom. -
Most nézem, néhány helyen eléggé lement a Cooler Master V550 SFX GOLD ára, már 28k HUF-ért is vihető... ha kell valakinek.
-
Hol vannak már a 4GB-os RTX 3050-esek?
Gigabyte RTX 3050 EAGLE 8G és OC - gyári oldalak
213mm, és tetszik hogy 2-2db HDMI 2.1 és DP 14. csati van rajtuk + félpasszív a hűtése.
PNY RTX 3050 8GB XLR8 Gaming REVEL EPIC-X RGB Single Fan Edition - gyári oldal
Aki ezt a nevet kitalálta... ráadásul itt csak 1db HDMI 2.1 csatit találunk, és félpasszív hűtésről sincs infó. -
Frankónak tűnik: 8GB GDDR6, egy sor csati... de nem úgy volt, hogy max. 90W-ot fog kajálni, itt meg 130W-ot írnak, 8pin-es tápcsatival? Az már úgy nem finom, bár HDPlex 200W picoPSU-val megoldható.
Szerk.: 107W és 130W a hivatalos TDP.#54009 Duracellmumus
Ja, így a táp is hűvösebb levegőt kapna... -
válasz
Grave_444 #53996 üzenetére
Jaja, nekem most az MSI tűnik a legoptimálisabbnak (+ legdrágábbnak) a méretével, és a fém hátlappal... jöhetne még 1 ventis megoldás valahonnan.
#53999 fatpingvin
Nézegettem GPU database oldalakat, de ez nem szúrt szemet... hol láttad?
Most találtam: lehet nekem inkább 53W TDP-vel az RX 6400 lesz a nyerő.#54000 HookR
Nem rossz a DeskMeet, videót nézegetve elég sokféle konfig építhető bele, idővel tud az ember variálni is... viszont az egyedi alaplap nem lesz olcsó, és ha meghal gariidőn tud, akkor nehezen pótolható.
0:56-nál, az efficient airflow feliratnál azért felnyerítettem, ahogy a táp szívja kintről a hűvös, friss levegőt. -
Gigabyte Radeon RX 6500 XT EAGLE 4G - gyári oldal
192mm-es, két ventis, kompaktabb kártya, jó rézcsöves bordával, félpasszív hűtéssel, viszont megvágott digitális kimenetekkel.
MSI Radeon RX 6500 XT MECH 2X 4G és OC - gyári oldalak
172mm-es hosszával gyak. az ASRock méretkategóriáját hozza, de két ventivel, szintén félpasszívan, ugyanúgy 2db kimenettel. -
ASROCK Radeon RX 6500 XT Challenger ITX 4GB - gyári oldal
Új kompakt VGA az ITX kuckókba, 100W-os TDP-vel, és lespórolt digitálsi kimenetekkel. Viszont örömmel konstatáltam, hogy a Gigabyte mellett az ASRock is kitart a félpasszív hűtések mellett. Most már csak egy tápcsatit nem igénylő GPU-t kellene piacra dobnia az AMD-nek. -
válasz
hegegabi80 #53977 üzenetére
...a táp felett nincs perforálva a gépház.
Még.
-
Jonsbo VR3 Mesh Tower - SFF network, gyári oldal
A Jonsbo válasz a Meshlicious-re, picit husibb kivitelben, fekete vagy fehér színben, nekem jobban tetsző "egyberács" kivitelben. -
Colorful iGame GeForce RTX 3060 Ti Mini OC LHR-V - gyári oldal, Guru3D, Videocardz
184 x 130 x 39.7mm, nagyon pofás, és szerintem a Ti verziónak 8GB memóriával több értelme van, mint a sima 3060-nak 12GB-al.
"Turbo" kapcsoló is van rajta! -
válasz
cinemazealot #53889 üzenetére
Azok a 80 mm-es ventik, amik hűtőhöz vannak adva, (eddigi igen gyér tapasztalatom alapján) elég hangosaknak tűntek. Viszont ez a meglehetősen ívelt lapátos, nagy mélységű (vastagságú) Artic venti meglepően csendes. Alacsony fordulaton szinte hangtalan.
Egyetértek. Én úgy értettem, hogy a CPU bordára szereled az egyik P8-ast, a gyári 15mm vastagságú slim venti helyett.
Csak nem az egyik Silverstone Milo házat nézted ki? Nálam ajánlottak!
-
válasz
CanibelZ #53878 üzenetére
Régebbi Hx70-es Intel lapokra volt jellemző, most csak 2db tudok írni:
ASRock H370M-ITX/ac
Gigabyte GA-H270N-WIFIPersze ezekhez meg kelleni fog egy dedikált VGA, ha a cél HTPC-ben a 4K@60Hz.
Boltban már nem kaphatóak...Szerintem jobban jársz egy PCIE-sínbe való bővítőkártyával.
-
válasz
cinemazealot #53880 üzenetére
Jó a P széria, de a 2db 8cm házventi ugyanakkora zajt csinál, mint 1db 8cm házventi + 1db 8cm-es CPU hűtő venti, szóval itt nem értem, minek kell a passzív borda?
Meg a 120mm-es kivágott likba' hogyan teszel 2db 80mm-est?
-
Hopp: aprón egy DAN A4-SFX V4.1, jutányos áron!
-
Hűtőből ajánlom: NOISEBLOCKER BlackSilentFan XS-1 50x50x10mm
Ahogy nézem, a 2db alaplapi FAN header szintén 3pin-es, szóval nem lesz gond a leszabályozásukkal.Próbáld meg rendezni, mérsékelni a kábeldzsungelt, pl. jöhetne egy rövidebb SATA kábel.
-
válasz
hegegabi80 #53859 üzenetére
Aprón az a RGeek DC 12V 450W PICO inkább csak 336W-ot tud tartósan leadni (28A * 12V), de ehhez nem tudom, milyen 12V-os külső notebook-töltő passzolhatna.
Ha a 3400G kihajtása a cél, akkor ott van az idehaza is kapható Inter-Tech Mini-ITX PSU 200W NAS pico táp, ehhez egy normális 120W-os külső tápot veszel, és kész is vagy.
Vagy Chieftec CDP-120ITX. -
FYI: most vettem észre (bocsi, ha mótvá'), hogy a paneltápok közül immár idehaza is kapható a Silverstone SST-AD120-DC. Ránézésre hasonló, mint a Chieftec CDP-120ITX, csak fekete PCB-vel és fekete kábelezéssel, 10k HUF-al magasabb áron.
A specifikáció szerint tudja a 10A-t a 12V-os ágon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest