- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Léghűtés topik
- iPad topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
Az a cougar tök hosszú és nagyobb alapterületet foglal mint egy matx ház : /
A troy az nagyon király kár hogy nem kapni normális kivitelben
Néztem a slim házakat is de azok is olyan hosszúak, 380+ mmEvo labs vagy CiT házakat ismeri valaki? találtam pár érdekeset de se honlap sincs se semmi és a házakról is csak 1-1 kép ebayen vagy amazonon.
-
flashpointer
őstag
válasz
radi8tor #28198 üzenetére
Lehet pont a hűtésre gondolt azért szeretne paneltápot.
Pl ha nem gyári bordával használná a VGA kártyát hanem egy könnyen beszerezhető Artic cooling bármelyikkel akkor kiesett az itx házak 95 %-a mert nem elég széles és 10mm-t nem képes hozzátenni egyik gyártó sem, a maradéknak meg a cpu-hűtő kárára megy a tápegység min pl az elite 110.
Marad a 160 ojrós ncase m1 meg a gagyi spire 712 és ennyi a választék -
flashpointer
őstag
Casekingen megint lehet kapni a cougar itx-et 50 ojróért.
-
flashpointer
őstag
Este volt az amd itx projektje, érdekes.
-
flashpointer
őstag
HD plex 250W -os paneltápot használ valaki? Csak jókat olvasni róla de meg akarok bizonyosodni hogy nem a gyártó kommentel mindig
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #27988 üzenetére
Habár semmi nem lehetetlen
Jó kis accelero -
-
flashpointer
őstag
Van valakinek sharkoon c10 / QBone háza? : >
-
flashpointer
őstag
Volt már valahol hogy ez a fractal core 500 mikortól lesz kapható?
-
flashpointer
őstag
válasz
Goose-T #27812 üzenetére
Nekem is hasonló van és épp keresgettem valami megoldást mert most hogy melegebb lett az idő megjött a hangja : [
Ezzel inkább az a baj hogy ventihang helyett lehet majd hallgatni a szivattyúbúgást, külön szivattyúnak meg már nem nagyon van hely, főleg kicsit leburkolva.
Kíváncsi lennék egy ekkora radiátor (140 vagy 120-as) mennyivel jobb egy hőcsöves levegőnél ( pl apx 200) ilyen beépítéssel mert térben kb ugyanakkora helyet foglalnak, csak plusz pont a tömlőknek a flexibilitásért. -
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
Szerintetek működne ez az elképzelés?
-Sharkoon C10 vagy QB ház
-Accelero S1 VGA hűtő 50w-os karival (hát ez mellé sajnos már semminek nincs hely de elvileg elvinné passzívban)
-90w-os proci+ 140-magas toronyhűtő ami befér pl noctua nh-09
-sfx tápventik max 5-600-as fordulaton és olyan hangerőt szeretnék ami mellett hallom felpörögni az ssd-t!
-
flashpointer
őstag
SHARKOON SHARK ZONE C10 - SHARKOON QB ONE - XIGMATEK Eris -t használ valaki?
Érdekelne hogy nem problémás / zavaró-e (pl hangosabb) hogy a táp előlre tolja a meleget nem épp a legegyszerűbb úton. -
flashpointer
őstag
válasz
shteer #27672 üzenetére
Jó lenne de ahová csak az fér el általában mint itt is körbe van bástyázva: alulról videókari oldalról tápegység+memória. A hátsó venti által keltett áramlással párhuzamosan állítva a bordák meg blokkolják a felső ventiket.
Szerencsétlen levegő csak ott torlódik meg mire talál kiutat bejárja kétszer a házat.
Esetleg valami ilyen jellegű hőcsöves hűtőbordával jöhetne gyárilag ha már ilyen béna lett a kialakítás.Egy szó mint száz lehetne jobb is!
-
flashpointer
őstag
A cougarba csak 105 mm magas procihűtőnek van hely ami a léghűtést eléggé lekorlátozza, ha egy 140-es beleférne már olyanom lenne de így hogy normális hűtéshez muszáj víz, de oda is csak egy vékony radi fér, nem túl nyerő.
a core v1 az óriási 22 liter, összehasonlításképp ez az aerocool 20 -
flashpointer
őstag
Köszi a tippeket van pár ígéretes, esetleg még a Scythe Setsugen még elfér a felsorolásban.
(#27532) Nirvanus
Pont néztem én is, az egyik olyan ház (isk600 mellett, de arra meg képtelenek a videókari mellé tenni a szellőzést) ahol a táp nincs a cpu-hűtő útjában (nem tudom a sugo sorozatnak miért ez az irtó rossz megoldás a védjegye, biztos másolta a cooler mastertől.), csak a minősége kérdéses ennyiért. Meg a négyzet alakú hangerősítők. -
flashpointer
őstag
Tud valaki valami olyan vga hűtőt ami befér 2 slotba és majdnem passzívan lehűt egy 50w-os kártyát? (vagy befér mellé egy slim venti )
az Arctic Accelero S3 az egyik tipp ami venti nélkül bemehet, esetleg a SCYTHE SETSUGEN REV. 2 mivel ezek talán elférnek és egyszerűek beszerezni.
A másik megoldás ilyesmi hűtés vadászása de nem tudom milyen esélyes külön beszerezni pl olyantól aki vizet tett rá , vagy nagyobbat. -
flashpointer
őstag
Melyik az a ház ami tökolyan mint az ncase m1 és valami gyártó lemásolta jóval olcsóbban? Nem jut eszembe.
-
flashpointer
őstag
Nekem ilyen házam van (még egy rövid ideig
)
A videókari slotjának tetejétől (ahol rögzül csavarral a kari) 11 mm-van az oldallemez belső felületéig, úgyhogy oda semmi olyan nem fog bemenni aminek felül van a csatlakozója, de még a kicsit magasabb nyákos kártyák sem. Nekem gtx 750 van benne.Ha meghagyod a gyári szellőzőkivágásokat akkor elég bele a legolcsóbb venti mert a szélzaj ugyanakkora lesz egy noctuával mint egy 100ft-os iparival.
A processzor hűtése a legproblémásabb mert hiába kerül előlre-hátúlra venti a gyári rácsok annyit rontanak rajta hogy alig ér valamit. Főleg ha topflow akkor meg csak keringteti bent a meleget, mondjuk másik fajta meg nem fér be
Ja és a videókari is nyomja befelé a meleget.
Viszont a tápegység az világbajnok, és nincs más ilyen kialakítású itx-ház csak kínából rendelve.
Írtam a házról egy blogbejegyzést ott van több infó.
ez ugyanannyiba kerül , szinte ugyanakkora de kicsit több mozgásteret ad a moddolásra.
-
flashpointer
őstag
válasz
HRicky #27222 üzenetére
Nem tudom miért nem tudtak annak a tetejére szellőzést vágni, bezzeg az alaplap alá jutott pár furat a raktárból.
A prodigy sokkal nagyobb de tuti jobban szellőzik. Ha álló jellegű házra lenne szükség a SHARKOON QB ONE vagy SHARK ZONE C10 is megfontolandó mert elforgatható és tuti hűvösebb mint a metis. -
flashpointer
őstag
válasz
Chesterfield #27169 üzenetére
Sima procinak is be lehet állítani teljesítménylimitet, és ugyanott vagy csak marad tartalék ha kell.
De ennyi különbség miatt hogy 82 vagy 65watt nem lesz jelentős sem a hőmérséklet-különbség sem a zaj ha megfelelő hűtőt választasz, úgyhogy akkor már inkább legyen több kakaó, gondolom kell is ha i5-öt lesz.
-
flashpointer
őstag
Van az aprón egy komplett Dell Optiplex GX620 de az adaptere a lényeg egy dell da-2 elég kedvező áron ha valaki épp tápot keresne, a 180w-os paneltáppal kedvező árú kombót alkot.
-
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #26903 üzenetére
Van csak nem jut el ide
1. inwin bk 639
2. 마이리플 스파이어스 블루아이 블랙i
3. inwin bk 644 (*ponon egy napig 12k volt egy hónapja táppal)
4. ABKO NCORE NBOX S2 <- ez királyság644:
-
flashpointer
őstag
válasz
#16939776 #26868 üzenetére
Csak max javaslatokat teszek senkit nem beszélek rá senkit semmire
De szerintem a projekt littlebigből ki lett hozva amit ki lehet, ez is kb ugyanaz, így már nem érné meg annyi időt beleölni. Inkább akkor már valami ötletesebb/érdekesebb, pl vízzel is el lehetne rugaszkodni a klasszikus megoldásoktól ITX méretben. -
flashpointer
őstag
válasz
#16939776 #26866 üzenetére
Addig oké, de vitatkozni szeretnék azzal hogy hogy kicsi a szívókeresztmetszet.Nem az, így nem fogja leterhelni jelentősen (illetve nem AZ fogja leterhelni, hanem hogy az áramlat fele egyből nekiütközik a bordának, a másik fele másnak , meg össze-vissza fog ott kavarogni minden.
De emellett a többi meglátás teljesen pontos, így rávezetni a bordára messze nem lesz olyan hatékony mint a gyári a terelőburkolattal a sokkal kisebb ventivel.
A VGA forrasztást szerintem elvethetjük mint megoldást, főleg hogy a nagyrészt SMT-vel van megoldva.
Amit leírtál az tök jó, de mivel nem várható hogy elképzelhető időn belül ilyen lesz/házilag megvalósítható így ezt a megoldást ki is hagynámViszont a régi shuttle gépeken elég könnyen meg lehetett volna oldani mivel a hagyományos elrendezéssel ellentétes oldalon van a PCIe sín
Csak sajnos a maiak már nem ilyenek.
Esetleg ilyen módon, a bordákat oda kell képzelni, csak a hőcsövek vannak jelölve . -
flashpointer
őstag
válasz
#16939776 #26864 üzenetére
Önmagában hogy mekkora a keresztmetszet nem jelent semmit.
Biztosan nem max fordulaton fog járni a venti de még azon sem lenne számottevő a romlás, ilyen min/fele fordulaton meg kb kimutathatatlan (de még a szélzaj is amit okoz)Viszont a kábelek elég sokat elfoglalhatnak még és az nem került bele.
PL a négy sata kábel pont elég sok helyet kitakar a picotáppal. Lehet majd egyedi méretű kábelt is gyártani nem csak házat : )Amúgy szerintem nem lenn nagyobb a ház ha egy teljes magas rövid kártya kerülne bele, pl gtx 970, 2x 2,5 hellyel, annyi magasítás elég is neki amit az alaplappal párhuzamosan lévő winchester elhagyásával nyersz, ha jól látom a lap háta felett az egy paneltáp , egy kicsit nagyobbra kell cserélni és kész is.
Engem inkább a megkötés zavarna hogy ha kiépítetted egy alaplapi elrendezésre akkor ott már nem tudsz cserélni max ugyanolyanra mert máshol van a cpu, a sata,táp stb foglalatok.Mostanában az jutott eszembe hogyan lehetne ilyen apple mac-szerű hűtést összehozni itx méretben az előbb említett kártyával, mert kellően nagy borda esetén idle mehetne passzívan (persze nem 100 fokon mint az alma) , ha meg kell a kakaó akkor egy 12-es venti alulról dolgozik és annyi, semmi nem lógna az áramlás útjába így a szélzaj is minimális lehet.
Csak pont nem ideális helyen van a vga kártya oldalán a borda, meg kellene fordítani hogy egy oldalra essen a cpu-val. olyan kábel meg nagyon van. Persze akkor meg a VGA csatlakozót kell megoldani hogy ne a gép elejére menjen. -
flashpointer
őstag
A textúra alapján elemekből lesz összeragasztva? Fal+sarkok?
Én a fát jobban szeretem az erdőben hagyva
Jól körbe van bástyázva a cpu hűtő , de tudom hogy máshogy nem nagyon lehet.
A VGA kártya mellett a két 2,5 mi lesz hogy úgy kívánja a meleget?
Ja látom, ssd!
Nem rossz de elég bonyolult, munkaigényes lesz az tuti. Légyszi majd pontosan számold ki mennyi munkaórát töltöttél vele( de már most van egy tippem hogy csak a tervezéssel annyit hogy vehetnél belőle egy prémium bolti házat )
-
flashpointer
őstag
válasz
patomi #26694 üzenetére
Ah, a régit linkeltem véletlenül, az új oldala ez
-
flashpointer
őstag
[ Módosította: radi8tor ]
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #26606 üzenetére
Az NH-L9x65 -es =D
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz
imibogyo #26541 üzenetére
A CPU hűtő az király
Az valami LED adapter? Úgy olvastam azokon nincs túlfeszültség meg semmilyen védelem, illetve a feszültség pontossága is kérdéses, amiatt nem mertem kipróbálni ilyennel mert a paneltáp közvetlen ráengedi a cpu-ra, nem volt vele probléma?
Nekem is az jutott eszembe ami Hookr-nek, mikor terveztem 20mm-es aluprofilból házat feltűnt hogy elég sokat elfoglal a házból.
Ja meg hány wattal van terhelve a paneltáp és nem tapiztad meg hogy melyik része melegszik? -
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #26527 üzenetére
Személyesen még nem csináltam a procilimitelést de utánakérdeztem a topikjában (i3-5-7)mit hogy érdemes, és úgy emlékszem biosban kell beállítani egy maximális procifogyasztási limitet, a többit intézi magától. Viszont az elmondások szerint ugyanúgy van mint a tuningnál hogy próbálgatni kell hol stabil, mert nem mindenhol az.
A VGA-t meg a hozzáadott zotacos programmal a zotac firestorm-al közvetlenül lehet állítgatni, hogy hány MHZ-en mennyen a GPU meg a memóriák, aztán fogyasztásmérő híján figyelni a benchmarkokat meg a hőmérsékletek alakulását.
Van GTX 750 topik ott biztosan többet tudnak róla
Csak utánuk olvastam csinálni nem csináltam egyiket sem mert az előző házam az inwin 120 W-ot bírt leadni 12V-on és gondoltam felkészülök ha valamit csökkenteni kéne de nem, azzal a kártyával és i3-3220-al +1 ssd +1 külső 2,5" simán vitte, mondjuk a táp már elég hangosan pörgött.
(#26526) viperabácsi
Ha a CPU alulfeszelésére gondoltál akkor az itteni megfelelő CPU topikba érdemes benézni, de mikor érdeklődtem csak erős érvek után osztották meg velem a titkot , úgyhogy nem tudom milyen társaság van ott -
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #26523 üzenetére
Vissza lehet venni a fogyasztását az órajelek és a memória állítgatásával, mint a tuning csak ellenkező irányba. Ráadásul nem is lineáris úgyhogy ha 55w helyett csak 40-et adsz neki nem olyan drasztikusan csökken a teljesítmény és egy nem T-s pl 40wattra belőtt procival simán benne van a 120-ban tartalékkal is .
-
flashpointer
őstag
válasz
csucsbicep #26396 üzenetére
vagy ASUS ROG GR20
-
flashpointer
őstag
válasz
csucsbicep #26396 üzenetére
Első körben azt az AMD-s kazánt cserélném ki mondjuk egy gtx 960-ra.
Úgy már akkora bazi táp sem kell, simán megoldható egy csendes SFX táppal.
A táp cpu felettről a ház elejébe áthelyezéssel a !negyedakkora! Silverstone SST-SG05-be kényelmesen elfér akkora cpu hűtővel amekkorát nem szégyellsz bele.
Vagy xigmatek eris, feleakkora mint az a nagy szar.
Vagy bitfenix prodigy az is nagynak számít de mégis csak kicsit több mint feleakkora mint a zalman "miniITX" -
flashpointer
őstag
válasz
Pista0001 #26369 üzenetére
Azért az senkinek nem szúrta ki a szemét hogy nagyságrendi problémák vannak?
A gyári adatok m3/min-be vannak megadva amit nem túl elegáns m3/sec-be 1:1-be átváltaniEz pont az a terület amit analitikus módon csak nagyon nagyvonalúan lehet számolni, viszont végeselemezni egyszerű
-
flashpointer
őstag
válasz
Mercutio_ #26343 üzenetére
Hát ki tudja mire szokik rá még az öreg
winchesteres rendszerrol nem sok tapasztalatom van szerencsere, kb 3 eve vegleg szakitottam veluk . Nem panaszkodas gyanant irtam egy tizesert siman hasznalhato. Mindossze e tapasztalatom osztottam meg, es legalabb kiderult hogy szamomra az integraltak mar majdnem elfogadhatok de meg sajnos nem, noha nem napi 24 oraban nyomom a leirt dolgokat egyszerre de ha neha-neha megis akkor szeretem ha minden gordulekeny. Pont egy ismi ecsetelte hogy kellett visszaszoknia valami regi amd-s konfigra kenyszerbol ilyen j1800szintu asztalira de mar automatikusan egyszerre egy programot futtat es egy bongeszo van megnyitva. Na az a pokol egyik legbelsobb kore lehet.
-
flashpointer
őstag
Összetettem egy Celeron g1620-as rendszert az ősöknek, azért a sokat olvasott "SSD-vel i5 élmény" nagyon nem állja meg a helyét. Figyelni kell hány taskot futtatunk, mert az i3-al simán ment (pedig nemis annyira izmos) az 1080p jutubos zenehallgatás közben programot telepített, rart csomagolt, másolt, +10 fül böngészőben abból 2 flashes játék, és meg sem zökkent , ez meg be-beakad.
Gondoltam megemlítem aki ilyesmire építene ITX-et, hiába na, nehéz alább adni a kényelmes szokásokat -
-
flashpointer
őstag
válasz
kisza25 #26286 üzenetére
Hogy kötsz akár 5db-ot elágazás nélkül 1 csatira?
Az meg még egy dolog hogy fizikailag akármennyi db-ot rá lehet tenni, de ez olyan mintha azt mondanád hogy a falból kijövő 1db konnektorból elosztókkal akárhány sütő működtethető, én inkább vigyáznék arra a drága alaplapra(#26292) HookR
Na igen az a cooletek már kultúráltabban néz ki
Mondjuk most nem gondolkozom bennük mert jó a mostani összeállítás de következő gépnek egy 100w-os skylake bazi hűtővel némán, félpasszívan jó lehet. -
flashpointer
őstag
válasz
kisza25 #26279 üzenetére
Az alaplapban csak 1db extra csatlakozó van házventinek így vagy két Y elágazásra van szükséged (ha bírja az alaplap) vagy egy Y-ra és egy extra egy molex-3pin átalakítóra.
Ha külön szeretnéd szabályozni akkor az utóbbit +pl zalman fan mate vagy ilyesmi. -
flashpointer
őstag
Jó azt tényleg nem tettem hozzá hogy azért ne úgy nézzen ki mint amit a gyártósor mellé szántak
Ezek közül is jól kirajzolódik hogy van a 60-90mm magasságú (amiből a cooler lehet ~45-75mm és itt a vége, szóval maradt kb 1db 120+ méretű hűtő ami befér és lehet kapni.
Ezzel szemben ha lenne mondjuk 120mm magasság akkor gyakorlatilag az összes topflow hűtés belemenne.
Például a Realan E-Mini E-Q7 amit mondtál is, de azért hogynézmárkiValami shuttle designal nyerő lenne de így.
-
flashpointer
őstag
válasz
Nirvanus #26267 üzenetére
Szerintem ne szórjuk itt a szubjektív benyomásokat hogy a stock intel cooler az nem hangos.
(#26265) dni
Ilyesmi kellene neked a már említett slim lappal a táp miatt meg pont ekkora ház, de ilyen méretű nincs a piacon sajnos mert ami már ilyen magas az mind bővítőkártyás. Nem tudom miért nem képesek gyártani nekem is ilyen kellene. -
flashpointer
őstag
válasz
xEon1337 #26183 üzenetére
chieftec ix-03b ház ~9 K
12v 120W adapter 6,7
+Az aprón van egy tök jó eladó 180w-os paneltáp 8,5 K-ért
És még 800 ft marad egy finom sörre is -
flashpointer
őstag
A vezeték színei mások,így nem tudom megmondani hogy neked melyiket hová kell (talán valami review-ben van elég közeli kép róla hogy látszódjanak) Csatlakozós úgyhogy működhet hogy leszeded, a fém csatlakozókat kiszeded óvatosan hogy hajlítsd el, rászorítod a vezetékre és vissza.
-
flashpointer
őstag
chieftec sfx 350w <- ez nem okozna csalódást
-
flashpointer
őstag
Hová tűntek a boltokból a 1155-ös itx alaplapok, eddig tartott a foglalat? Csak h61-est találok,1 fajta asrock
-
flashpointer
őstag
Hang nélkül? Tulajdonképpen szinte bármelyik jó amiben elfér a vga. Meg mellé állítasz az alphacool stackelhető passzív radiából amennyi tetszik + egy néma laing pumpa meg a többi.
Ellenbem minimális hanggal levegővel én egy Prolimatech MK-26 vga hűtőt, cpu-nak ami befér toronyhűtőt választanék, háznak meg aerocool dead silence -t
Abból a 3 tulajdonságból meg hogy itx, hang nélkül, gamer válassz kettőt -
-
flashpointer
őstag
válasz
hszilard666 #26088 üzenetére
Olyan cpu hűtőt tenni abba a házba
Meg akkor már gtx 970. -
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #25868 üzenetére
A játékra időtállóbb, cserélhető intel alatt 1155/1150-öt kell érteni, nem írtam pontosan melyikre gondoltam.
A lehetőség am1-re megvan, de a fogyasztása és az ára eléggé behatárolja a teljesítményét hogy mi várható.
Rakni lehet bele, de egy jobb kártyát erősen visszafoghat a proci.(főleg egy cpu-igényes alkalmazásnál), habár egy ~gt 730-ig nem hiszem hogy jelentős gond lenne, és a retró játékoknál feltűnne.
Szóval a lényeg hogy ugyanakkora összegért kb ugyanazt kapod, de megszűnnek bővíthetőségi korlátok. -
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #25860 üzenetére
Nem csak sugalltam, le is írtam ha választani kell egy am1-es konfig vagy inteles között ugyanannyiért és játék (általad definiált, kabinin jól futó) is szóba jön az utóbbit érdemesebb választani.mert: (sőt most hogy mindjárt jön a skylake még mindenképp megvárnám hogy mit tud felmutatni)
2-4 év múlva a mai játékok lesznek régiek, jön valami ami tetszene de nincs bosszantóbb annál minthogy éppen nem megy vagy ocsmány meg lassú és nincs mit tenni (rosszabb mint ha egyáltalán nem futna úgy legalább nem tépné az idegeket) mert cpu-t sem lehet érdemben nagyobbra cserélni, meg a dvga-t sem. Intelbe meg pattint egy gyorsabbat és örömbódottá.
Most is van olyan böngészős játék ami alá kell a kakaóViszont ha számít a hang, akkor csak am1 marad .
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz
mandras81 #25848 üzenetére
Ez az am1 baja hogy a két szék közé ült, médiára a j1900 teljesen jó (passzív!), fogyaszt vagy 10 wattot terhelve, úgyhogy ha arra kell akkor én biztosan azt választanám. Persze erősebb az amds konfig de ilyen felhasználásra minek? Fölösleges.
Ha meg játszogatás is lenne oda meg túl gyenge, dvgat a cpu lehúzza, az ilyen tizenpárezres dvga-kat az intel igp is elveri szóval hót pocséklás annyiért venni (cakkpakk végösszegben ugyanannyira jössz ki, csak rosszabb teljesítménnyel) . Meg pont az értelme veszik el.. Sajnos itx-ben apus amd-t sem lehet jószívvel ajánlani mert belépő konfigban az alaplap vinné el az összeg jórészét miközben teljesítményben semmit nem tesz hozzá. Felette meg intel+dvga anyagilag megint jobban megéri (vagy kicsit többért sokkal jobb)
Úgyhogy először kell dönteni vagy csak multimédiára lesz, vagy játszogatásra is, és ha az utóbbi akkor mennyivel többet ér meg számodra hogy tudj vele játszani is .
Nekem is elegendő lenne 90%-ban egy j1900 amúgy , csak hát... az a rohadt war thunder megint itt figyel a tálcán -
flashpointer
őstag
válasz
Marko_ #25804 üzenetére
Anyumnak a gyari amd huto is halk, mondtam kapcsolja mar ki ha nem hasznalja mert a haz masik vegebol is hallom o meg nem ertette hogy miert zavaro pedig semmi baj nincs a hallasaval. Csak azert mondom hogy helyen kell kezelni a szubjektiv benyomasokat. (ezert is elado az inwin hazam ;(
Szerk: Nagyon jo kis haz meg megvan ha valakit erdekel : D
-
flashpointer
őstag
válasz
Marko_ #25779 üzenetére
Lc power nem a minőség szinonímája, iponos kommentek között hasonló tápos háznál írta valaki hogy 2 lapot kinyírt mire rájött hogy a táp a ludas
Szerintem azért vállalható, olcsóbb megoldás nincs, a dc tápos j1900 majdnem 40k, esetleg ha zavar a tápellátás apróról valami picopsu+adapter kombó 5-8k +egy táp nélküli ház.
vagy 15-ért kompetten ez a kis randaság -
flashpointer
őstag
válasz
Marko_ #25769 üzenetére
Sajnos igényes, igazán jó házakból ekkora méretben kicsi a beszerezhető választék. Vagy csúnya és olcsó, (de van csúnya és drága is) vagy nincs +port elöl, esetleg ami kinéz valahogy az meg klasszikus tápegységgel van -.-
Ezért is ajánlottam a barebonet, mert messze sokkal jobban mutatnak, persze ha kevés a kimenet akkor nincs mit tenni.
talán ez még vállalható lc póver, kb 13
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest