Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- Amazon Fire TV stick/box
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
válasz csucsbicep #26396 üzenetére
vagy ASUS ROG GR20
-
flashpointer
őstag
válasz csucsbicep #26396 üzenetére
Első körben azt az AMD-s kazánt cserélném ki mondjuk egy gtx 960-ra.
Úgy már akkora bazi táp sem kell, simán megoldható egy csendes SFX táppal.
A táp cpu felettről a ház elejébe áthelyezéssel a !negyedakkora! Silverstone SST-SG05-be kényelmesen elfér akkora cpu hűtővel amekkorát nem szégyellsz bele.
Vagy xigmatek eris, feleakkora mint az a nagy szar.
Vagy bitfenix prodigy az is nagynak számít de mégis csak kicsit több mint feleakkora mint a zalman "miniITX" -
flashpointer
őstag
válasz Pista0001 #26369 üzenetére
Azért az senkinek nem szúrta ki a szemét hogy nagyságrendi problémák vannak?
A gyári adatok m3/min-be vannak megadva amit nem túl elegáns m3/sec-be 1:1-be átváltaniEz pont az a terület amit analitikus módon csak nagyon nagyvonalúan lehet számolni, viszont végeselemezni egyszerű
-
flashpointer
őstag
válasz Mercutio_ #26343 üzenetére
Hát ki tudja mire szokik rá még az öreg winchesteres rendszerrol nem sok tapasztalatom van szerencsere, kb 3 eve vegleg szakitottam veluk . Nem panaszkodas gyanant irtam egy tizesert siman hasznalhato. Mindossze e tapasztalatom osztottam meg, es legalabb kiderult hogy szamomra az integraltak mar majdnem elfogadhatok de meg sajnos nem, noha nem napi 24 oraban nyomom a leirt dolgokat egyszerre de ha neha-neha megis akkor szeretem ha minden gordulekeny. Pont egy ismi ecsetelte hogy kellett visszaszoknia valami regi amd-s konfigra kenyszerbol ilyen j1800szintu asztalira de mar automatikusan egyszerre egy programot futtat es egy bongeszo van megnyitva. Na az a pokol egyik legbelsobb kore lehet.
-
flashpointer
őstag
Összetettem egy Celeron g1620-as rendszert az ősöknek, azért a sokat olvasott "SSD-vel i5 élmény" nagyon nem állja meg a helyét. Figyelni kell hány taskot futtatunk, mert az i3-al simán ment (pedig nemis annyira izmos) az 1080p jutubos zenehallgatás közben programot telepített, rart csomagolt, másolt, +10 fül böngészőben abból 2 flashes játék, és meg sem zökkent , ez meg be-beakad.
Gondoltam megemlítem aki ilyesmire építene ITX-et, hiába na, nehéz alább adni a kényelmes szokásokat -
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz kisza25 #26286 üzenetére
Hogy kötsz akár 5db-ot elágazás nélkül 1 csatira?
Az meg még egy dolog hogy fizikailag akármennyi db-ot rá lehet tenni, de ez olyan mintha azt mondanád hogy a falból kijövő 1db konnektorból elosztókkal akárhány sütő működtethető, én inkább vigyáznék arra a drága alaplapra(#26292) HookR
Na igen az a cooletek már kultúráltabban néz ki
Mondjuk most nem gondolkozom bennük mert jó a mostani összeállítás de következő gépnek egy 100w-os skylake bazi hűtővel némán, félpasszívan jó lehet.[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz kisza25 #26279 üzenetére
Az alaplapban csak 1db extra csatlakozó van házventinek így vagy két Y elágazásra van szükséged (ha bírja az alaplap) vagy egy Y-ra és egy extra egy molex-3pin átalakítóra.
Ha külön szeretnéd szabályozni akkor az utóbbit +pl zalman fan mate vagy ilyesmi. -
flashpointer
őstag
Jó azt tényleg nem tettem hozzá hogy azért ne úgy nézzen ki mint amit a gyártósor mellé szántak
Ezek közül is jól kirajzolódik hogy van a 60-90mm magasságú (amiből a cooler lehet ~45-75mm és itt a vége, szóval maradt kb 1db 120+ méretű hűtő ami befér és lehet kapni.
Ezzel szemben ha lenne mondjuk 120mm magasság akkor gyakorlatilag az összes topflow hűtés belemenne.
Például a Realan E-Mini E-Q7 amit mondtál is, de azért hogynézmárki Valami shuttle designal nyerő lenne de így. -
flashpointer
őstag
válasz Nirvanus #26267 üzenetére
Szerintem ne szórjuk itt a szubjektív benyomásokat hogy a stock intel cooler az nem hangos.
(#26265) dni
Ilyesmi kellene neked a már említett slim lappal a táp miatt meg pont ekkora ház, de ilyen méretű nincs a piacon sajnos mert ami már ilyen magas az mind bővítőkártyás. Nem tudom miért nem képesek gyártani nekem is ilyen kellene. -
flashpointer
őstag
válasz xEon1337 #26183 üzenetére
chieftec ix-03b ház ~9 K
12v 120W adapter 6,7
+Az aprón van egy tök jó eladó 180w-os paneltáp 8,5 K-ért
És még 800 ft marad egy finom sörre is -
flashpointer
őstag
A vezeték színei mások,így nem tudom megmondani hogy neked melyiket hová kell (talán valami review-ben van elég közeli kép róla hogy látszódjanak) Csatlakozós úgyhogy működhet hogy leszeded, a fém csatlakozókat kiszeded óvatosan hogy hajlítsd el, rászorítod a vezetékre és vissza.
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
chieftec sfx 350w <- ez nem okozna csalódást
-
flashpointer
őstag
Hová tűntek a boltokból a 1155-ös itx alaplapok, eddig tartott a foglalat? Csak h61-est találok,1 fajta asrock
-
flashpointer
őstag
Hang nélkül? Tulajdonképpen szinte bármelyik jó amiben elfér a vga. Meg mellé állítasz az alphacool stackelhető passzív radiából amennyi tetszik + egy néma laing pumpa meg a többi.
Ellenbem minimális hanggal levegővel én egy Prolimatech MK-26 vga hűtőt, cpu-nak ami befér toronyhűtőt választanék, háznak meg aerocool dead silence -t
Abból a 3 tulajdonságból meg hogy itx, hang nélkül, gamer válassz kettőt[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz hszilard666 #26088 üzenetére
Olyan cpu hűtőt tenni abba a házba
Meg akkor már gtx 970. -
flashpointer
őstag
válasz AxBattler #25868 üzenetére
A játékra időtállóbb, cserélhető intel alatt 1155/1150-öt kell érteni, nem írtam pontosan melyikre gondoltam.
A lehetőség am1-re megvan, de a fogyasztása és az ára eléggé behatárolja a teljesítményét hogy mi várható.
Rakni lehet bele, de egy jobb kártyát erősen visszafoghat a proci.(főleg egy cpu-igényes alkalmazásnál), habár egy ~gt 730-ig nem hiszem hogy jelentős gond lenne, és a retró játékoknál feltűnne.
Szóval a lényeg hogy ugyanakkora összegért kb ugyanazt kapod, de megszűnnek bővíthetőségi korlátok.[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz AxBattler #25860 üzenetére
Nem csak sugalltam, le is írtam ha választani kell egy am1-es konfig vagy inteles között ugyanannyiért és játék (általad definiált, kabinin jól futó) is szóba jön az utóbbit érdemesebb választani.mert: (sőt most hogy mindjárt jön a skylake még mindenképp megvárnám hogy mit tud felmutatni)
2-4 év múlva a mai játékok lesznek régiek, jön valami ami tetszene de nincs bosszantóbb annál minthogy éppen nem megy vagy ocsmány meg lassú és nincs mit tenni (rosszabb mint ha egyáltalán nem futna úgy legalább nem tépné az idegeket) mert cpu-t sem lehet érdemben nagyobbra cserélni, meg a dvga-t sem. Intelbe meg pattint egy gyorsabbat és örömbódottá.
Most is van olyan böngészős játék ami alá kell a kakaóViszont ha számít a hang, akkor csak am1 marad .
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz mandras81 #25848 üzenetére
Ez az am1 baja hogy a két szék közé ült, médiára a j1900 teljesen jó (passzív!), fogyaszt vagy 10 wattot terhelve, úgyhogy ha arra kell akkor én biztosan azt választanám. Persze erősebb az amds konfig de ilyen felhasználásra minek? Fölösleges.
Ha meg játszogatás is lenne oda meg túl gyenge, dvgat a cpu lehúzza, az ilyen tizenpárezres dvga-kat az intel igp is elveri szóval hót pocséklás annyiért venni (cakkpakk végösszegben ugyanannyira jössz ki, csak rosszabb teljesítménnyel) . Meg pont az értelme veszik el.. Sajnos itx-ben apus amd-t sem lehet jószívvel ajánlani mert belépő konfigban az alaplap vinné el az összeg jórészét miközben teljesítményben semmit nem tesz hozzá. Felette meg intel+dvga anyagilag megint jobban megéri (vagy kicsit többért sokkal jobb)
Úgyhogy először kell dönteni vagy csak multimédiára lesz, vagy játszogatásra is, és ha az utóbbi akkor mennyivel többet ér meg számodra hogy tudj vele játszani is .
Nekem is elegendő lenne 90%-ban egy j1900 amúgy , csak hát... az a rohadt war thunder megint itt figyel a tálcán -
flashpointer
őstag
válasz Marko_ #25804 üzenetére
Anyumnak a gyari amd huto is halk, mondtam kapcsolja mar ki ha nem hasznalja mert a haz masik vegebol is hallom o meg nem ertette hogy miert zavaro pedig semmi baj nincs a hallasaval. Csak azert mondom hogy helyen kell kezelni a szubjektiv benyomasokat. (ezert is elado az inwin hazam ;(
Szerk: Nagyon jo kis haz meg megvan ha valakit erdekel : D
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz Marko_ #25779 üzenetére
Lc power nem a minőség szinonímája, iponos kommentek között hasonló tápos háznál írta valaki hogy 2 lapot kinyírt mire rájött hogy a táp a ludas
Szerintem azért vállalható, olcsóbb megoldás nincs, a dc tápos j1900 majdnem 40k, esetleg ha zavar a tápellátás apróról valami picopsu+adapter kombó 5-8k +egy táp nélküli ház.
vagy 15-ért kompetten ez a kis randaság -
flashpointer
őstag
válasz Marko_ #25769 üzenetére
Sajnos igényes, igazán jó házakból ekkora méretben kicsi a beszerezhető választék. Vagy csúnya és olcsó, (de van csúnya és drága is) vagy nincs +port elöl, esetleg ami kinéz valahogy az meg klasszikus tápegységgel van -.-
Ezért is ajánlottam a barebonet, mert messze sokkal jobban mutatnak, persze ha kevés a kimenet akkor nincs mit tenni.
talán ez még vállalható lc póver, kb 13 -
flashpointer
őstag
válasz Marko_ #25766 üzenetére
A második jóval erősebb (de azt sajnos nem tudom számodra elég-e )
Ház meg igény és pénz kérdése
De mindenképpen paneltáposat nézz ehhez ne olyat amit linkeltél, meg az amúgy is óriási.
Esetleg érdemes barebone-okat is nézni, pl j1900-al GIGABYTE BRIX annyi kb mintha külön vennéd a lapot+házat, cakpakk 45 az egész csak memória kell bele meg ssd -
flashpointer
őstag
Lehet csak rosszul tették bele, mivel az eleje a műanyag burkolat lyukacsos szerintem arrafelé is állhatna a beszívó venti, habár a táp mögé nem látni hogy lyukacsos a lemez ami a kettő között van vagy nem,
Biztosan lefelé fújja, a ház aljáról készült képen látszik direkt van neki kivágás.
A cpu feletti rész meg lehet az odd tartó elölre ,+mintha egy 3,5 méretű hdd pont passzolna oda hátra.
Hátha egy jobb minőségű gyártó lemásolja őket -
flashpointer
őstag
Sőt van ott még az a másik egyedi elrendezésű is:
A mostani sfx tápomba szerelmes lettem annyira nincs (semennyi) hangja, sőt a nemrég linkeltek is modulárisak, 90+ úgyhogy mostmár azoknak sem lesz, végre lehet zúgás nélküli gépet sfx táppal, jó lesz ez az év itx szmepontból érzem
-
flashpointer
őstag
válasz Mercutio_ #25680 üzenetére
Feltételeztem hogy lesz valami ellenállása, de hogy ilyen zajjal is jár arra nem gondoltam. Csak zavaró hogy már a második vadiúj ház aztán csak lapátolom bele a pénzt de semmi foganatja, egy normális nincs és most sem tudnák helyette másikat választani ilyen méretben, ha ezt előre tudom maradok a legelső konfigomnál és megmentem magam egy csomó kiadástól
De azt már tudom a következő kb 1 év múlva mi lesz, vagy egy igp-s cucc bazi hűtővel vagy egy erőmű vizesen, mert a kettő között számomra meg nincs költséghatékony út. Bár csak olyan igénytelen lennék mint egyesek akik gyári amd hűtő mellett képesek élni -
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #25663 üzenetére
Hmmm Azt hittem selejtes ventit kaptam hogy minden fordulaton van hangja a beszerelt felső 120-asnak de sajnos a szellőzők Z alakja miatt lehet bármilyen csendes a venti oylan szélzaj van hogy minimál fordulaton is nagyon hallatszódik : /
-
flashpointer
őstag
Na beszerelődött a két 60-as venti hátra ami rá van kötve a 2,5-ös ventivezérlőre (közepes fordulaton van állandóan, pont nem hallható, úgyhogy nem is kell állítgatni) és kicseréltem a vga apró ventijét is egy 120-asra ami a ház tetején került rögzítésre, azt közvetlen a videókari vezérli.
Sajnos minimumfordulaton is hallatszik ez az AC venti, de terhelésen is legkisebb fordulaton marad és így a dvga hőfoka a régi. Plusz a procihűtő is a minimumon jár az eddigi játékok alatti maximum fordulatszám helyett.1
2
3Ja igen és a kb 10k eredménye: az eddigi idle -nek megfelelő zaj lett a terhelés alatt is
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz Balathruin #25597 üzenetére
Ja nekem is így volt amíg a mellette lerakott telefon csörgésekor újra nem indította, aztán ráadásul az egér sem ment csak sokadik restartra :q
-
flashpointer
őstag
válasz viperabácsi #25492 üzenetére
A kompakt víz úgy tudom hangosabb, nem is a venti miatt hanem egy jellegzetes búgása van az olcsó pumpáknak. Én is nézelődöm mostanában hogy hogyan lehetne megoldani a vga hűtést csendesen mert a cpu-ra felmegy egy bazi hűtés sok itx háznál sem gond, de a vga-t csendben tartani vagy ilyesmi kellene vagy ilyesmi, ami irtó sok helyet foglal, 25mm-es ventikkel 4-5 slot, vagy víz, de ott egy igazán csendes pumpa 40 ezer magában. Csak vga-t hűteni vele meg akkor már pazarlás
-
flashpointer
őstag
válasz AxBattler #25417 üzenetére
Igen a slim helyére elvileg bemennek a potméterek,ha meg valami nem lenne jó vagy bénán néz ki akkor csak simán beleteszem a gépbe és nem piszkálom.
CPU fölé biztosan nem kerül hdd mert szeretnék bele tenni egy magasabbat. A rendszer ssd az előlap és a ház közé megy, a 2,5 hdd-nek meg majd nézek valami helyet.
Nekem ugyan LP kártyám van és a belepróbálás után kiderült hogy a 25mm-es vastagágú venti _pont_ elfér mellette, viszont biztos van olyan kártya ami mellé már nem megy bele. Teljes vagy LP magasság nem kellene befolyásolja a ventiválasztást, csak a slotszélesség vagy méginkább a hűtőborda magassága.
Sajnos nem találtam olyan utólag felszerelhető vga hűtőt ami nagyobb a gyárinál és beférne, így lehet probléma lesz hogy hiába 120-as venti nyomja rá a levegőt, a fele mellette megy tovább és semmit nem csinál. Valószínűleg egyszerűbb eladni és venni egy teljes magasságút.
No de meg lettek rendelve a ventik és a vezérlő, úgyhogy már csak várni kell -
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #25374 üzenetére
Közben eszembe jutott hogyha leveszem a zotacról a bordát takaró 1mm vastagságú lemezt akkor már feszülés nélkül befér : )
-
flashpointer
őstag
válasz AxBattler #25373 üzenetére
Tudná kifelé is fújni, kérdés a videókari bordájának mennyire tetszene hogy nem fúj hanem szív. Ez a rácsos minta lehet hogy dizájnos, de nagyon nem hatékony. Legalább oldalt nagyobb felületen lenne.
Befér mellé úgy, hogy pöccre, kicsit szorul de lehet tologatni, a képen látható hogy természetes állásában kissé nyomja a vga-t (zotac lp gtx750) de vissza lehet állítani habár így feszül kicsit. Ezzel az a baj hogy nekem befér épp, de lehet másik háznak meg pont olyan az alaplapi furatok tűrése a házban és az alaplapon hogy nem fér be. Vagy épp hogy jobban.
A kábelek elrendezésén még dolgozni kell, de legalább oda alulra befér az összes alá meg az ssd.
Az odd megvezetőkeretének táp felőli fele szegeccsel van rögzítve elől és hátul is, a felső szerelhető, azt kicsavarozva lehet az alaplapot beletenni. A rajtuk lévő fekete műanyag lap a takaró. A legtetején van valami műanyag szúnyogháló-szerűség, ha a Z alakú kivágások nem fognák vissza eléggé az áramlást ez besegít
Közben sikerült kinyírni az alaplapi case-fan csatlakozót, valószínűleg zárlatos volt a venti amit rádugtam aztán amperszag és kijött a füst, azóta az a része nem funkcionál, de jó konstrukció mert a többi része működik egyelőre
1
2 -
flashpointer
őstag
válasz shteer #25369 üzenetére
iponos, 21 volt.
Viszont némi tesztjáték után igencsak meglátszik a cpu feletti kivágás és a házventik hiánya, csak kering bent a vga és a cpu által termelt hő, egészen átmelegedett mindenhol (a cpu fan is 1600 fölé ment, eddig sosem volt ilyen) .
Tesztelgettem a két duplaventihelyet hátul, az a kör alakú perforáció igen sokat visszafog az áramlásból ha odateszek egy ventit, sőt még hangosabb is a szélzaj miatt, egy honeycomb alakú erősen jobb lett volna.
Lesz még itt dolog! -
flashpointer
őstag
Na meg is jött a chieftec bt-04 és át is pakoltam. Kellemes meglepetés hogy a feltüntetett 250w tápegység helyett 350wattos járt hozzá. Egyetlen hátránya hogy mostmár hallom ahogy ciripel az alaplap
Az alaplapomnak pont passzol hogy arra az oldalra esik a 20+4 pines csatlakozó amerre a táp van, így kb 5cm-es hosszúságú is elég lenne. A psu elé, a ház elejébe elhelyezhető venti útjában áll a táp kábelezése, ezért nagyon jól el kell rendezni hogy érdemi haszna is legyen ha odakerül valami.
A dvd olvasó takarólemeze sajnos csak arra a keresztmerevítőre helyezhető ami kb -20 mm-t levon a feltehető cpuhűtés magasságából, úgyhogy oda majd ki kell találni valamit, mert optikai olvasó biztos nem lesz benne.
Ugyan közel 10,5 L, a mellé helyezett 6,8 L-es bm639 meleltt alig látszik nagyobbnak, (rövidebb is) mivel elsősorban szélességben van különbség.
Munka még lesz vele, de egész bíztató, főképp mivel gyárilag elfér benne 4db 25mm magasságú házventi, itx-hez képest magas cpuhűtés és olyan vga, amiről leszedve a gyári ventit pont a kártya fölé tehető egy d120 25-magas, házban rögzített ventilátor(ami ráadásul kintről szív).
Pár kép in-win bm639 vs chieftec bt-04
tápegység
magasság
szélesség1
szélesség2 -
flashpointer
őstag
Nem kell túldramatizálni, egy mobil i5-nél alig fogyaszt kevesebbet de arányaiban jóval gyengébb.
Persze ettől függetlenül jó kis cucc, nekem a notimban ilyen képességű proci van és irodai/netes felhasználásra simán jó.
Kár hogy a mobil procikat nem lehet külön megvásárolni +lapot hozzá .+ notis MXM -es videókari és ezekből mi jót lehetne összelegózni, így csak a barebone marad opció :q -
flashpointer
őstag
Ez a két 92mm-es venti mennyire vitte lentebb a vga hőfokát és mekkora fordulaton/hanggal?Közvetlen volt rákötve a vga-ra és az szabályozta? a 7750-es is kb 55w-os mint a gtx 750, a fórumban azt olvasni hogy milyen csendes csak odahajolva hallható, de nem tudom ennyien hallássérültek-e mert rohadtul nem csendes, még minimum fordulaton is zavaró, alkalmazás közben meg kifejezetten hangos
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
válasz AxBattler #25300 üzenetére
13k?
60 dolcsi az most 15k plusz az értéke miatt +vám+áfa összesen már majdnem egy huszas.
külső adaptert lehet itt aprón venni egy bolt hirdeti 200w-os egy tizes, vagy ha nem elég 16 k kb kettőből összeadódó 300 wattnyi kakó, szóval a végeredmény az ugyanannyiViszont azt is érdemes hozzávenni hogy ha beszarik akkor legalább egy hónap mire ideér az új táp.
Ezért is aggódom a z atx180 +dell da2 kombóért mert ha az egyik meghal akkor hetekig nem lesz gép :/[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
A választás szabadsága miatt linkeltem hogy igy nem szükseges ssd raidet kiszolgáló alaplap
Amugy meg aki ilyen felvetelt akar megfelelo eszkozzel rogziteni az ne sirjon az arak miatt vagy ha igen kezdjen el origamizni
Vagy varjon par evet amikorra egy integralt procis lap is tudja majd ezeket a kepessegeket : ) -
flashpointer
őstag
válasz AxBattler #25216 üzenetére
A táp szerintem belűlről kifelé fújja a levegőt.
Ha meg még a VGA felőlo oldalát is szélesebbre tervezi kicsit akkor a vga hűtőre is befér két jóval nagyobb teljesítményű venti a gyári helyére, de akkor már megint nem lesz annyira miniÉn is most dilemmában vagyok az ár-méret-teljesítmény-hang négyszögben, és sehogy nem tudok dűlőre jutni mert nincsenek biztos pontok
-
flashpointer
őstag
pont ilyet akartam én is építeni, 8,6 L csak aztán végiggondoltam és a vga is hangos, az sfx is hangos, úgyhogy extra 25-ös szélességű ventik (+rács, porszűrő) nélkül 10L alatt nem jön ki az SFX tápos :/
-
flashpointer
őstag
válasz surami #25203 üzenetére
Inkább az hogy ilyen képességeket, teljesítményt és az ezt ellátni képes akksit táskába építeni és cipelni igen nagy kihívás, az árról már nem is beszélve (főképp a megfelelő burkolatot kitalálni és legyártatni és az idő mire ebből használható cucc összeáll)
Inkább két külön konfigot készítenék, egy csökkentett tdp-jű i7 ebben még a kártya is beleférne, kérdés mennyire szereti ha melegíti alatta a proci, meg úgy összeségében a hőtermelésSzóval hordozhatóvá tenni és időjárásállóvá egy olyan konfigot amit leírtál vagy járműben megfelelően kényelmesen vagy gyalogosan rosszul lehet : )
2 in1 :Mellesleg pont ott a képen látszik egy ipari 12v tápegység (ha valóban az) amiből kb 5-7 ért lehet kapni 200wattosat újan, ezek szerint jó lehet. Tegnap mikor néztem, a leadott feszültség pontossága +-5%..15% körül mozgott (típustól függően) amit kissé nagy szórásnak gondolok, főleg azokhoz a paneltápokhoz amik közvetlen ráengedik a 12v-ot a lapra.
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
Sajnos nem vagyok teljesen elégedett a mostani házammal (cpu hűtés hangos és nem fér el nagyobb, táp is erősen hallatszódik, és több házventi sem fér el), úgyhogy eljátszottam a gondolattal hogy érdemes lenne építeni egy ilyet (~chieftec bt04 ami sajnos pont megint nem kapható ), amibe ebbe belefér egy bazi cpu hűtő,a félpasszív silverstone sfx táp a , házventi és egy plusz venti a vga mellé . A nagy tégla a vga A hornyokba meg plexilapok.
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Nem emlékszem pontosan a szabályokra de fel lehet hívni a figyelmet egy szuper eladó itx házra az apró rovatból? : >
-
flashpointer
őstag
Lett néhány új xigmatek és rajintek mitx ház az iponon :]
-
flashpointer
őstag
inwin bk 644 matx 12,6 liter sfx belemegy, 4 slot és még szép is ,, csak az a baj ez is 120$, habár táppal együtt
-
flashpointer
őstag
Olyan tápkábel hosszabbítót mint az mx31-nek van , max 30 centis lehet külön beszerezni? Nem látok csak ilyen 2 métereseket
-
-
flashpointer
őstag
válasz AxBattler #24770 üzenetére
Ez nem SFX csak ilyen félmagas ATX, elég megvezető neve van, van ennek is szabványa de elég ritka. Amúgy meg azért nem láthattál még 120-as ventis SFX tápot mert bele sem fér a 120-as max a 92-es : )
szerk: sőt most látom hogy ez nem is az a típus amire én gondoltam , mert ez keskenyebb kicsit, SFX és ATX táp közötti . Lényegében a 120-as venti köré építettek egy tápot, csak nem tudni mibe fog belemenni[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz viperabácsi #24681 üzenetére
Igen de azt nem írta mekkora felso fogyasztás volt neki engedélyezve a biosban mert egy 55-set is lehet 35-re korlátozni.
-
flashpointer
őstag
válasz viperabácsi #24678 üzenetére
Szerintem azt csak csökkentett teljesítményű CPU-val vinné el, de próbáld ki mert engem is érdekel
-
flashpointer
őstag
válasz viperabácsi #24656 üzenetére
Egy csomó helyen ki lett már beszélve miért írnak annyi ajánlottat.
Nekem is az i3 55w+gtx 750-et egy 160w-os táp viszi ami 12v-on 10A-t ad le és nagyon jól elvan.
Úgyhogy ezért remélem hogy az ugyanilyen paneltáppal is ugyanígy el lesz (: -
flashpointer
őstag
ennek a paneltápnak vajon jó mindenféle 12v-os forrás? Dell da-2, xbox táp, megyen velük ha a tápkábele megfelelően van csatlakoztatva?
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #24569 üzenetére
Jah közben látom hogy csak a panelen jön ki 20 , és 24 ben végződik
-
flashpointer
őstag
Valaki használt 20 pines paneltápot? Ha bírja szuflával tud menni róla dvga-is az alaplapi ellátásból (<75w)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest