- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Steam Deck
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hszilard666
veterán
válasz
PROTRON #52219 üzenetére
Hát igen, nem egy szép látvány!
i7 4770 re lőttem egy ID Cooling IS60at, viszont nem néztem a RAM kompatibilitást. Régebbi corsair vengeance ramom van, szerintetek útban lesz? Kicsit most megrémültem emiatt.
Viszont ma van életemben először SFX tápom, annyira pici és cuki!
El sem tudom képzelni hogy az ATX tápok miért annyira hatalmasak ha ezt így is lehet. Nem túl erős, meg nem túl csendes, FSP SFX PRO 450W, picit hallom ahogy cicereg terhelés alatt, de a sidepanel remélhetőleg majd kiszűri ezt a zajt.
-
hszilard666
veterán
Pár napot késik a low profile cooler
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #52201 üzenetére
Agyaltam picit, a házat se a kártyát sem akarom megnyesni, inkább cserélek vga-t. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Szerintetek melyik lenne jobb döntés, egyedi hűtésű kártya ami szétdobja a meleget a házban, vagy blower ami kiviszi? Ugye az ML08 ban, külön compartment van a GPU nak, és nem nagyon van ott airflow.
-
hszilard666
veterán
válasz
flashpointer #52197 üzenetére
Igazad van, az lenne a smart megoldás, de sajnos mincs semmilyen coolerem.
meg jobban belegondolva nem is akarok költeni rá.
lehet belenyesek a házba.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a videókártya deshroudolásban?
Van egy GTX 770 phantomom amit szeretnék belepaszírozni egy Silverstone ML08ba. A kártya 2.5 slotos, de a ház csak 2 slotig fogad. A legolcsóbb megoldást keresem hogy belemenjen, gondolkodom a deshroudon, de akkor meg ventit kéne heggesztenem rá és azért nem férne be
Új VGA-t nem szeretnék a jelenlegi piaci viszonyok miatt, de kéne valami megoldás
Másik. Nincs valakinél elfekvőben valami ratyi low profile cooler a fővárosban? Venti sem kell rá csak a 1155 ös lefogató, ventit tudok rá tenni. Nem ingyen kérem ofc.
Köszi!
-
-
hszilard666
veterán
válasz
Mclovin #49333 üzenetére
Nagyon cuki gép lett, gratu! Van most aprón egy ugyanilyen ha jól láttam, viszket is a tenyerem, de az elmúlt 1 hónapban 2 gépházat is vettem
meg tápot és coolert is cserélnem kéne. Lehet elengedem
Habár a procihűtúm belemegy!
Szerintetek sokkal rosszabb hűtésben GPU téren mint a 250D?
-
hszilard666
veterán
válasz
AxBattler #49287 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Meg is jött a 250D, belaktam, hát nem életem legjobb minőségű háza. Az oldallapok nyeklenek, nyaklanak, néhol az illesztések picit hézagosak, de nem panaszkodom, egy marék apróért megkaptam. Viszont a hűtés szuper. 2db noctua ventit dobtam bele, egy 120 ast előre, és egyet közvetlen az alaplap mellé. Mindkettő befelé tolja a levegőt. A procin nyertem 12 fokot. Ugyan a videokártya elkúszik 80 fokig, de hangtalaul. Mondjuk a ház tényleg hatalmas. Érzésre 2x akkora mint az Jonsbo U2, de legalább belemegy egy nagyobb kártya.
Mindjárt lövök pár képet.
-
hszilard666
veterán
válasz
AxBattler #49285 üzenetére
Köszönöm!
Van itthon elfekvőben pár noctua ventim, szerintem azokat beledobom. Biztosra mentem, videokártyából egy founders nvidia referencia kártyát kukáztam, egyrészt kiviszi majd a meleget (remélem) másrészt az nvidia logo majd remélhetőleg megvilágítja majd a belső dolgokat.
-
hszilard666
veterán
válasz
DonDennis #49283 üzenetére
Nagyon jó hőfokokat produkál a konfig!
Mennyire fogja fel a zajt a konfig?
Más:
250D-t mennyire okos venni léghűtése? Körülnéztem neten de a legtöbben kompaktvizet tesznek bele. Én nem szeretnék. egyrészt megölné az ár/érték arányt, másrészt nem tuningolok. NH-C12p SE 14-et szánok bele. -
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #49281 üzenetére
Belezúgtam a NODE 202 esbe, oda fogom átteni a konfigomat. Sajnos a CPU Cooler nem fog beleférni. Milyen hűtőt tegyek bele szerintetek? Egy 4770 lesz benne, tuning nélkül. Mondjuk annak örülnék ha a turbo boost órajeleket tartaná a proci.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Melyik a legkisebb ITX ház amibe belefér egy referencia Nvidia videokártya, és egy noctua NH-C12p SE 14 cooler?
U2 est meguntam
-
hszilard666
veterán
válasz
hegegabi80 #48909 üzenetére
-
hszilard666
veterán
válasz
hegegabi80 #48896 üzenetére
Köszönöm!
Imádom az U2 est! egy bajom van vele, hogy nagyon szedi az újlenyomatokat. Valamint lehet örülnék egy ventirácsnak előre hogy lehessen bele valami jóféle vízhűtést rittyenteni.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Már hónapok óta stalkolom a topikot, és mindig letettem a hajamat a szuper kis konfigjaitok láttán!
Most viszont sikerült nekem is pöttömmasinát építenem! [link]
Hazudtam
Első épített gépem egy ITX konfig volt egy bitfenix prodigy ben. De mondjuk azt nem nevezném ITX nek, akkora mint egy jól megtermett matx ház.
-
hszilard666
veterán
Bő 3 hónapja nem olvastam bele a topikba, most átpörgettem pár oldalt, megláttam a gépeiteket és most batárnak érzem az Air 240 et
-
hszilard666
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #29952 üzenetére
Sajnos annyira nem tömi a kasszát ez a meló hogy egy real NAS ra befizessek
-
hszilard666
veterán
Volt itthon NAS om, 5HDD vel, 0-24 ben ment egy bitfenix prodigyben, nem volt hangos, szerettem, csak eladtam a benne lévő cuccokat, már csak a HDD-k és a ház van meg. Vagyis csak a ház már nem a legjobb állapotban, át van moddolva MATX re, szóval ezt már bacchatom. De el is hesegettem az ITX es gondolatokat, mert z77 es itx lapok elég ritkák már, meg ha vannak akkor a VRM sem valami bika rajtuk, és ITX ben nem lehet annyira tunongolni főleg egy LP coolerrel.
Szóval raven helyett xigmatek aquila lesz, külső phobya 1080 nal és az össze sHDD vel, aztán 3x akkora mint a raven és ezt is fel tudom majd pattintani az asztalra.SSD-n a rendszer van, (60giga kingston) a nagyobb SSD-k a melós gépemben vannak, abba sajnos kell, azt nem fogom kiműteni
-
hszilard666
veterán
Nagyon bejön az új Raven, legszívesebben építenék bele egy fullvizet
Csak nem igazán férne el
-
hszilard666
veterán
Most már nem mondhatja senki hogy nem lehet ITX re combos konfigot összehozni...
[link] -
hszilard666
veterán
Sziasztok Uraim!
Tudtok nekem olyan ITX házat ajánlani amin van 5.25 hely, bele megy fullsize vga és össze lehet dobni benne egy fullvizet?
Köszi!MOD:
Radinak nem kell benne hogy hely legyen, küső radival fogom hajtani. -
hszilard666
veterán
válasz
imibogyo #26092 üzenetére
Ismerős az érzés, de szerencsére nekem külön gépem van melóra
IMO a mATX a legjobb, mert nem túl nagy, de nem pici annyira hogy korlátozzon a megálmodott konfig megépítésében. A mostani matx lapom is meg van pakolva rendesen, de nem érzem szükségesnek hogy áttrappoljak ATX re.
Esetleg még egy dual xeont bevállalnék, de az nem az olcsóságáról híres(#26091) flashpointer:
Hát ha hűt rendesen akkor szerintem tökmindegy
Lehet hogy fix budgetük volt, és a 970 már nem fért bele. -
hszilard666
veterán
Ettől a videótól meg is jött a kedvem az ITX hez!
-
hszilard666
veterán
válasz
Balathruin #25514 üzenetére
ITX es géppel?
-
hszilard666
veterán
Ezért viszatérnék ITX re!
-
hszilard666
veterán
válasz
lazydog #24127 üzenetére
A mostani cooleremmel a proci rendben van, csak a vga miatt aggódom. 1200mhz körül már szeret forrósódni, amit egyedi ventiprofillal orvosolok, és 75fok fölé nem igen megy, úgy hogy egy 180mm es venti kapja telibe. Gondolom ITX en nincs olyan ház amiben a hűtés nem marad el a tj08 tól.
-
hszilard666
veterán
-
hszilard666
veterán
Burny:
Legtöbbet már néztem de egyik sem túl szellős, a bitfenixek meg nekem már nagyok
Viszont az ncase m1 nagyon bejön, de nem találtam itthon boltot ahol tudnék venni. Hogy tudok olyanhoz hozzájutni?Fear:
Komolyabb elképzelés az hogy bele lehessen tuszkolni 165mm es coolert, és nvidia referencia vgat
250D vel csak az a bajom hogy vagy kompakt vízzel kell megkínálni vagy low profile coolerrel.Evga hadronja van valakinek? Radi már elárulta hogy a vga megmurdelne benne, de evgaék gtx titánt dobtak bele és gyönyörűen működött náluk.
Picit nagynak érzem a tj08 at
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Mondanátok nekem olyan ITX házat amibe komolyabb gamer cucclit is lehet pakolni?
Köszi! -
hszilard666
veterán
válasz
viperabácsi #23407 üzenetére
Szerintem ez.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Nem tud valamelyik fórumlakó olyan itx házról ami hasonlít az új mac pró hoz? Konkrétan arra a gyönyörű hengerre gondolok
Csak azért, mert nagyon bejön a kinézete, de annyira nem hogy csillió dollárt adjak érte. Nem menne bele bika cucc, csak annyi hogy tudjak rajta netezni, meg torrentezni, és HD filmeket nézni, szóval nem kell bika hűtés.
A választ előre is köszönöm, legyen szép estétek!(#23381) rover45:
Láttam már, de én nem tudok/szeretnék moddolniDe azért köszi
-
hszilard666
veterán
válasz
viperabácsi #21749 üzenetére
Még meglássuk
Nagyon fasza lenne, de először még csak kompakt ha összejött több talicskányi zseton talán belefogok egy durvább vízbe csak sajnos jelenleg nincs rá "időm" ha érted mire gondolok.
(#21751) cain69:
Haswellt nem szeretnék mert nem sokkal erősebb a mostani procimnál, az impact meg horror ár
De azért köszönöm. -
hszilard666
veterán
válasz
viperabácsi #21747 üzenetére
Aranyos
Nálam gaming itx build lesz
Vizezve
Nem lesz kevés a VRM hűtése? Minimum 4.8ghz et szeretnék kicsikarni belőle.
-
hszilard666
veterán
válasz
viperabácsi #21745 üzenetére
Szuper, köszönöm szépen!
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Tudtok nekem mondani olyan z77es lapot amivel jól lehet túlhajtani a procit?
Természetesen ITX méretben
Köszönöm! -
hszilard666
veterán
Sziasztok!
mITX alapú pct építenék Édesanyámnak, irodai munkára, és néha egy kis photoshopra.
Ami megvan hozzá:
-Tárolók
-Ház
-Táp
Tudnátok pár alkatrészt írni hogy mit rakjak bele?
Annyi lenne a kikötésem hogy legyen stabil, és csendes.
A választ előre is köszönöm!
mod.: Ha számít valamit akkor a ház egy bitfenix prodigy és a táp 750W os.
Mod2.: Jó lenne ha bírná a fullHD filnézést. -
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Van itt valakinek tapasztalata az evga hadron airrel kapcsolatban? -
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Létezik lga2011 es mITX deszka? A zinterneten nem találtam, de lehet hogy én vagyok a láma.
A választ előre is köszönöm! -
hszilard666
veterán
válasz
AxBattler #21166 üzenetére
Szia!
Háztesók vagyunk!Én is akartam evga hadron hydrot, csak nem tudtam szerválni elég tuningos lapot mitx en
, úgyhogy maradt a matx, nem bántam meg, mivel nem sokkal nagyobb mint a mitx te potenciál több van benne. Most filózom egy 2. vgan és full vizen, és röhögve be fog férni a mostani kuckómba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest