Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini PC
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rommel6600
őstag
válasz
csuzmoj #3047 üzenetére
Én kipróbáltam az elsőt, meg az utlosót amit linkeltem, de nem sikerült.
A routeremen viszont nem a gyári firmware fut, hanem Tomato, ami tud WOL-t is. A router konfig felületére belépve és ott a WOL funkciót használva így viszont sikerült bekapcsoltatni a gépet.
Szóval nem tudom mi lehet a gond, két különböző elforwardolt porton keresztül is próbáltam az álatalam linkelt első és utolsó (azaz harmadik) oldalt!
Ha Te sem jársz sikerrel az általam javasolt oldalakkal, akkor ami biztosan járható út, az a gyári firmware lecserélése, és arra kívülről belépve bekapcsoltatni a gépeket. Ez esetben még portforward sem kell. -
Rommel6600
őstag
válasz
csuzmoj #3043 üzenetére
Na jó, segítek, de nem én, hanem ez az oldal elmagyarázza.
Annyit tennék hozzá, hogy tetszőleges portot kell elirányítanod a gépeknek, nem muszáj pont azt ami a linken épp van 809 asszem. Javasolom, hogy 50000 feletti portot állíts be.Onnan kezd a linkelt oldal olvasását, hogy Click the Applications & Gaming link near the top of the page. Az előtte lévő pár dolog az bullshit.
A kép azt hiszem magáért beszél, de azért lírom hogy melyik bezőbe mit írj:
Application: Tök mindegy, egy név hogy később tudd minek forwardoltál
Start - End: több portot is el lehet irányítani mondjuk az 1100-tól 1200ig de neked most gépenként egy elég szóval ugyanazt a számot (a port számát) írd be mind a kettőhöz.
Protocol: Elvileg UDP-t használ a WOL de beállíthatsz Both-ot (azaz mindkettőt) is, nem lesz belőle baj.
IP Address: Annak a gépnek a belsőhálós ip-je aminek ezt csinálod. Ha nem tudod, akkor parancssor és ipconfig parancs megmondja.
Enable: pipa legyen.
Save és kész. -
Rommel6600
őstag
válasz
csuzmoj #3030 üzenetére
Helló!
Először is, jól döntöttél, hogy ezt a routert vetted meg, ez valóban egy nagybetűs ROUTER.
Na de térjünk a tárgyra.
Amit szeretnél, az megvalósítható. Annyi, hogy el kell forwardolnod egy-egy tetszőleges portot a gépeknek és kész. Nem nézek utánna hogy gyárinál ezt hogy kell, segíteni sem tudok a gyári firmware beállításában mert nem azt használom.
A lényeg, hogy a számítógépeiden, a bios-ban be kell állítanod, azaz engedélyezned a WOL azaz Wake On LAN funkciót. Ez lehetővé fogja tenni, hogy ha kikapcsolod a géped, a hálókártyád továbbra is működjön, és figyelje a hálózati forgalmat. Amint kap egy spéci csomagot (ún. magic packet), bekapcsolja a gépedet. Nyilván totálisan áramtalanítani nem szabad a gépet ha az akarod hogy ez működjön, csak ki kell kapcsolni.
Vannak az interneten ilyen oldalak, például ez a három (Online Wake-On-LAN, Depicus, remotewakeup.com tud olyat, hogy beírod a router címét, nem a belsőhálósat, hanem ami az Internet felől látszik, megadod annak a gépnek a hálókártyának a fizika címét amit szeretnél, és kész, az odal el is küldi a mágikus csomagot a routernek, ami a portot felismerve továbbítja azt a megfelelő gépnek, és ha jó fizikai címet adtál meg, máris bootol a géped.
Speciel, a harmadik oldalt (remotewakeup.com) javaslom az egyszerűsége és letisztultsága miatt, bár azt el kell ismernem, hogy egyiket sem próbáltam még.
Az elsőnél viszont előre be tudod ütemezni, hogy felébressze a géped. Ki kell próbálni őket.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos autók - motorok
- Mini PC
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Parfüm topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Zalman M4 Corsair 650W
- Gombászkönyvek egyben
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G713QE! R7 5800H / RTX 3050Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest