- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Adattárolásra keresek jó ár/érték arányú merevlemezt legalább 6TB méretben. A lemezt/lemezeket külső házba fogom tenni, és időnként (várhatóan nagyjából 2 hetente) csatlakoztatni fogom 2-3 óra erejéig az itthoni szerverre backup céljából. A fájlok nem lesznek folyamatosan felülírva, inkrementális mentés fog zajlani.
Milyen költséghatékony megoldást tudtok ajánlani a fenti célra?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Lehet ilyen van a háttérben.
Rákérdeztem a boltnál, és azt a választ kaptam, hogy az ár és a garanciaidő attól függ, hogy melyik beszállítótól rendelték.
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy a 60 hónap garancia az mit rejt pontosan, mert a gyártó csak 36 hónapot vállal rá. Ettől függetlenül ha tényleg 60 hónap jár hozzá, akkor lehet megéri újra rendelni a magasabb áron, + ~2.5k /db nem nagy difi, de a hozzá adott (?) + 2 év sokat érhet. (2db-ot rendeltem, a HDD-ket mindig párban veszem)
2 x 10TB lett volna az ideális, de GB-ra leosztva drága, a 8TB sokkal jobban megéri.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
A WD Red szériára (tehát nem a Red Pro) a gyártó oldala szerint 3 év limitált garancia jár.
A PCX oldalán a 8TB-os változatnál az áll, hogy 60 hónap garancia. Ez hogy lehet, a bolt kiegészíti 2 évvel a gyártóin felül (ezt erősen kétlem), vagy elírás lehet?
További érdekesség, hogy reggel rendeltem egyet, akkor még ~2,5 ezerrel olcsóbb volt, és a garanciánál az állt, hogy 12+24 hó gar. (benne van a visszaigazoló mail-ben is)Most akkor hogy is van ez?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Mit gondoltok, fog érdemben csökkenni a WD Red-ek ára az elkövetkezendő 2-3 hónapban?
Most jó áron van, ha az elmúlt időszakot nézem, kérdés, hogy ez merre fog módosulni belátható időn belül.
Bővítést tervezek a NAS-ban, és már csak azt nem döntöttem el, hogy most vegyek-e 2db 6 vagy 8TB-os modellt, vagy egyet most, egyet később.
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
NAS tárolóba szeretnék 2db HDD-t venni 1, 2 vagy 3 TB méretben. A méret egyelőre kulcskérdés, mert jelenleg ~50GB szenzitív adatot kell duplikálni, a maradék részre a kevésbé fontos adatok kerülnek, és a nagyobb méreteket az előre tervezés miatt nézem.
Arra lennék kíváncsi, hogy mivel tudnak többet a WD Red HDD-k a hagyományos HDD-kkel szemben? Úgy tudom az a különösen ajánlott kategória NAS esetén, de kérdés, hogy megéri-e ezt a felárat, ha nem lesznek túlzott mértékű kihasználtságnak kitéve? (néhány doksi megnyitása, mentése, képek nézegetése, legextrémebb esetben nagyobb tartalmak másolása, távoli lejátszása a tárolóról)"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Rendszerwinyónál sokat számít szerintetek +8MB cache? Vagy a lemezek/fejek száma? E kettő közül használnám valamelyiket annak: (a korábbi WD kilőve, hibás, lassú)
Samsung HD080HJ
Samsung HD253GJ"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Szerintetek egy WD3200AAJB jó választás lehet rendszerwinyónak? Vagy jobban járnék egy SATA-s 8 vagy 16MB caches darabbal? A WD adott, itt van nálam, azért kérdezem, ráadásul az árán is meg vagyok lepődve, olcsóbbnak gondoltam.
Szóval mennyivel jelentene többet egy SATA-s 16MB-os változat? (win7)
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Falatka #1259 üzenetére
Miért zárkózol el a Samsungtól?
Az én gépemben 5db samsung (3x250 + 400 + 500) és egy wd (250) winyó van, de amint alkalmam adódik, a wd-t cserélem samsungra, mert nagyon hangos!!! 250es Caviar széria, ami önmagában hangosabb, mint a másik 5 winyó együtt! (nem csak hasraütésből mondom, mérve lett!!!) Illetve sajnos emellett hogy hangos, még nem is működik rendesen mióta vistát tettem, néha 1 kattanást hallani belőle, de nem jöttem rá mitől lehet, ált akkor fodul elő ha hozzáérek vmelyik kábelhez, de nem csak akkor!
Ellenben a Samsungokkal maximálisan elégedett vagyok, különösen a legújabb szerzeményemmel, ami egy 500gb-s verzió, ez még halkabb lett mint az elődei és langyosnál melegebb még sosem volt! (koli ftp-t üzemeltetek, szóval itt kb állandó terhelésre kell gondolni, mellesleg ezért írtam azt a prá hsz-el ezelőtti hozzásólást, mert már kicsi a házam a sok winyóhoz
Karácsonykor jön a következő bele, és már most el van döntve hogy UGYANILYEN 500-as samsung lesz."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Nemistudom hova kéne írnom ezzel a kérdéssel, talán ide
Szerintetek honnan tudnék szerezni olyan külső winyóházat, amiben befér legalább 7-8 winyó (sata, és ide is menne bele, de ha nagyon nincs, elég sima sata is), valamint külső tápról működik (chieftec 420W már kevés..), és lehetőleg pakoltak rá ledeket, amiből visszajelzést kapok a winyók állapotáról (alapfunkciókra gondolok, be/ki van kapcsolva, ír/olvas perpill)
Összeraknék ilyesmit házilag is, csak nemtudom mennyire lehet bonyolult 1 iylet megcsinálni , főleg a ledes részét nem tudom hogy oldanám meg, fontos lenne hogy lássam mikor melyik winyó van használatban (ftp server) és nem ártana ha a winyók kicsit jobban szellőznének
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s