- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MSI MPG X870E Carbon WiFi: alaplap Zen 5 alá
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Plazma TV topic
- Notebook hibák
- Projektor topic
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Synthwave #17349 üzenetére
Aham, hmm...2900PRO 18k körül megy aprón, a 88gt meg 20k körül. Teljesítményben nem sokkal gyengébb a PRO, ha meg tuningolsz akkor eltüntethető a különbség. PRO-k elég jók tuningban, 256bit nem annyira visszafogó, inkább csak Markokban jön ki jelentősebb különbség. Ha kell az az 5k és\vagy a normális HD támogatás akkor cseréld, ha nem szükséges, akkor sztem mardj a 88GT-nél.
Ragadozó:
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Synthwave #17141 üzenetére
Most megnéztem de nem láttam már aprón a srác hirdetését, lehet elfogyott neki. Talán vhol máshol is beszerezhető (bolt). Stresszre jó a 3DMák, vagy GPU Caps Viewer, jó nagy felbontásban, hogy melegítse a ramokat is, nem gond ha csak gyökkettpő fps-ed lesz, lényeg hogy jól felfűtsd a modulokat. Igen az AC S1 rev1 is felmegy a 8800GT-re (nekem is ez volt, nem a rev2-es).
Kb ez az egy hátránya van ennek a hűtőnek, hogy gyenge a süniken lévő ragacs. Használtan vettem és lepotyogtak, hiszen egyszer már fel voltak ragasztva. De a felfűtős módszer sokat javíthat a ragasztáson.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Synthwave #17136 üzenetére
Igen, csavarokat kicsavarod, pasztát leszeded róla (tiszta alkohol, vagy aceton mentes körömlakk lemosósval átitatott műszál mentes vatta, vagy sima pzs). Újra pasztázod a gpu-t (mint ha procit pasztáznál, szép vékonyan, kevés pasztával). Új hűtő rácsavaroz és kész.
S1-nél a fordítsd lefelé, a hűtő legyen alul, rá a vga és úgy csavarozd, mert különben elég nehéz lenne megoldani. A memóhűtők gyári ragasztás nem vmi jó, könnyen leeshet a memória modulról. Érdemes kicsit stresszelni a vga-t hogy a hő hatására jobban oda ragadjon (értelemszerűen ezt full passzív módban érdemes még megejteni). Esetleg, ha van kétoldalas hővezető ragasztócsíkod (itt a ph!-n vettem én is 300 pénzért) azzal tutira ott marad. Sajnos szívás ha leesik a ramborda, mert elég nehéz kijátszani a fölé nyúló borda miatt. Nekem szét is kellett szednem egyszer emiatt. Full passzívban húzva a VRM túlmelegedhet, ezért érdemes rátenni egy 12-es ventit.
Nem tudom melyik hűtős Innod lesz\van, az enyémen volt gyárilag VRM borda (direkt vettem ilyet, mert tudtam, hogy S' lesz rjta és ez jó donor volt ehhez az akcióhoz ) így húzva se kellett volna rá venti (de ha volt már, én rádobtam 1-et). Ami a csomagban van VRM borda az Radeonra van, tehát az nem fér rá, csak ha kicsit megnyesed, ami nem olyan egyszerű (már mint a méretre vágás).mod: Ha húzod a vga-t akkor egy 3GHz körüli C2D elég hozzá.
Ha a gyári ragaccsal tezed fel a ramsüniket, akkor érdemes időnként meglessni, mert random módon kb akármikor leeshetnek, nekem is kb pár hét után pottyant le az első kis borda.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Synthwave #17123 üzenetére
Igen, elég gáz az a hűtés. Nekem volt Inno 8800GT-m, Rev2-es hűtésű de ez is sz@r. 691\1782\2160-ig tudtam húzni, nem gyári hűtéssel természetesen, hanem egy AC S1-el. Ajánlom, nagyon jó hűtő és olcsó. S1-el terehelve volt olyan meleg mint gyárival idle-ben.
#nincsbennetarcsi
-
szasanyi
félisten
Ez egy jó darab. Hűvös, halk, jó teljesítmény. Kb. olyan 30k az ára. Persze tudni kellene milyen konfigba szánod, hogy van-e értelme, esetleg abba elég lenne egy 96GT is...If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
A kártya ára és értékcsökkenése miatt ez nem rentábilis költség. Érdemesebb jobb gyártó, jó hűtéssel szerelt kártyáját választani, és ott vagy, mintha külön veszel plusz pénzért - csak ez gyárilag van rajta, nem kell fabrikálni és nincs garancia vesztés. Ráadásul szerintem 88GT-t venni meg amúgy sem érdemes, akkor már inkább 98GT.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
Dyno
veterán
válasz Synthwave #17121 üzenetére
20-25%-al jobb szerintem körülbelül, én nem húznám a gyári hűtővel személy szerint, viszont ismerősöm egy ref. hűtős Albatront meghúzott 710/2040-ig tovább nem merte mert nagyon hangos volt 90-95°C-os volt.És Riva Tuner mert abbanlehet a legrészletesebben beállítani a karit.
[ Szerkesztve ]
-
drCaligari
tag
-
Tituszazeb
tag
válasz Synthwave #8083 üzenetére
Sztem az lesz a legokosabb, ha azt teszem, amit mondasz, és várok, amíg a jobb kártyák árai lemennek. Egyébként a Sapphire Radeon HD2600XT 256 MB GDDR3 jelentősen gyorsabb, mint az én 7600 GS GDDR3-am?
Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
-
djtoomi
addikt
válasz Synthwave #7981 üzenetére
Telepítő cd alatt gondolom nerora gondolt...
Pioneer talán most az egyik elgjobb dvd írók közé sorolható, mindenképp azt vegyél!
tápból meg igenis nem felesleges az 500w, ha tuningoli is fog.
Vinyóból ATA-t azért kell elfelejteni, emrt ha dvd íróból is azt veszel, és később még egy ata dvd írót, vagy vinyót, akkor nézhetsz mint a moziban, mert összesen 2db ata köthető a lapokra manapság, sok nagyon új, nagyon drága lapon emg nincs is.Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
Roland35
tag
válasz Synthwave #7967 üzenetére
Jóh... én is tudtam volna olcsobban... most 1k ez nemszámít semmit
Használt procit nem veszek...én ujat szeretnék venni ami nincs leöntve... vagy valami baja van... vagy stb
Az a ram amit irtál az mennyivel jobb mint amit én irtam azzal hogy Hyper,,?
az ATA mért rossz?
Pioneer DVD-t nemveszek mert nemadnak hozzá vmi telepítődisket... és már a haverom járt ugy hogy vett egy nagyon király gépet... és nemismerte vel a Pioneer DVD-írót.,, Arcom piros szemem ragyog, ha kerestek szarni vagyok!"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Synthwave #7945 üzenetére
A 29GT 240 shaderegységet tartalmaz. A Pro 320at. +33% clock2clock.
És a Pro általában tovább megy. Szóval erős 1.5xös teljesítménydifi.2900GT és 1950Pro teljesítményben egál, csak ugye DX10 a GT javára.
Az 1950Pro 512MB nem rossz kártya, de a 2900Pro sokkal gyorsabb.Bírjál ki 9 napot, nem fogod megbánni. Bár a táppal még lehet probléma..
A HD2900as keményen fogyaszt, alapon körülbelül 150Wot bekajál. -
djtoomi
addikt
válasz Synthwave #7945 üzenetére
2900gt kb 10-30%-al gyorsabb, mikor mennyivel, játékfüggő. A 2900pro, viszont sokkal, néhol akár szerintem 50%+-al is. DX10-ben emg 100%-al gyorsabb...
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
djtoomi
addikt
válasz Synthwave #7943 üzenetére
Maradj csak a 2900pro-nál, most 9 nap ide vagy oda...
Amúgy mostmár X1950-et el kell felejteni, HD3850 van helyette.
[ Szerkesztve ]
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
Thomas1
addikt
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Synthwave #7918 üzenetére
1950Pro 580/1380 12(36)/8 PS/VS
1900XT 625/1450 16(48)/8 PS/VS
Alapon az XT a gyorsabb ~30%kal.dbala elég nehezen kihámozható hogy mit akarsz hová tenni..
A 845ös AGPs lapba a 2.4es proci mellé megfelel bármelyik amit felírtál.
Én egy 7600GS/GDDR3 beszerzését javaslom. Ha nem sok játék és/vagy régebbi játékok a cél, akkor jó a 8500GE, fejlettebb a videós részlege.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- MSI MPG X870E Carbon WiFi: alaplap Zen 5 alá
- További aktív témák...