- Androidos fejegységek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini PC
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
válasz ricsi99 #122843 üzenetére
Már kerestem vízhűtő blokkot a karira, de csak kompaktat, mert a cpu már régóta kompakttal van megoldva.
Corsair H110i V2
A teljes gép mindennel együtt 45-50bB alapjáraton. 2x20cm, 1x 15cm, és 1x 12cm venti, plusz a vga hűtés, táp venti, és vízpumpa. Teljes terhelés és fordulatszám alatt meg sem merem mérni xD
Lényeg hogy a VGA ventik a úgy beindulnak hogy rátesznek 18-20dB-t. -
sanyek2
senior tag
válasz kolopele #122826 üzenetére
Ezt jó tudni, köszönöm hogy előre bocsájtottad. Jövő héten térjünk vissza a témára. Péntekre nálam lesz a kártya és akkor a hétvégén neki is feszelek.
8GB Sapphire Radeon RX 580 Nitro+-ra esett a választás, egyenesen a gyártótól rendeltem, a garancia miatt.
Mint azt fentebb írtamm, Rog Strix-er besz0ptam rendesen. Kell a gari.
Az alulfeszelésre Sapphire TriXX-et használjam? -
sanyek2
senior tag
-
sanyek2
senior tag
válasz jokeph #122817 üzenetére
A játék a jelen kártyával is magas-, illetve nagyon magas beállításokon használom.
Jó játékélményhez kell ennyi.Tetszik a köztes megoldásod, hiányolom ugyan a folyadékhűtést, de abban a kategóriában nem túl széles a választék.
Nyilvánvalóan az RX58-ból a 8GB-os jön szóba, viszont a legnagyobb kérdés, hogy melyik gyártó hűtőjével szereltet kéne venni?
Asus, MSI, Gigabyte hűtéssel elégedetlen vagyok.
Sapphire, XFX, Vapor-X eddig nem okozott csalódást.Viszont ahogy nézegetem a Vega56-ot, egyre inkább csiklandozza a herémet, hogy mégiscsak le kéne pacsizni vele.
Hely bőven van egy csatahajónak is a gépházban, áramból is kevesebbet harap mint a mostani, és anno kb annyiért vettem a mostani kártyámat is mint amennyibe a Vega56 fáj újan.Újabb dilemmába sodortál xD
-
sanyek2
senior tag
Üdv!
Szerintetek érdemes az alábbi konfigba R9 Furry X kártyát pakolnom CSGO-hoz?
i5 4670k
Asrock Z87 Extreme 4
XFX Pro 550w
16gb ram Corsair Vengeance 1333
Monitor WQHD 2560 x 1440 felbontással.Meglévő R9 280x OC 3GB Vapor-X Dual ventis, nem a trial-os.
Játék közben izzad a kártya, és még fülessel is hallom ahogy ontja a levegőt a radiátorra.
HyperX fülesem van, a zajszigetelése kiváló.Már korábban lecseréltem egy GTX 1060 6GB Asus ROG Strix kártyára, aminek a teljesítménye kielégítő, de vissza kellett küldenem 2 különböző, garanciálisan kapott kártyát, mert folyamatos hibákat generált.
Nézegettem az erőtáblázatot, és nem kérdés hogy 40%-os az erőkülönbség, de az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e? Elvégre halott konfigról van szó. Bár a proci teljesítménye tökéletesen elég, már gondolkoztam a váltáson is. (CPU RAM, Alaplap)
Ki mit tanácsol? Én nem tudok dűlőre jutni.
Nagy méretű adatokat szoktam másolni külső vinyóra, netezni, és a CSGO-t tolom ezerrel. Időnként régi Hack&Slasch játékot kimaxolva előszedni.Ja és maradok hű az AMD VGA-hoz, mert akárhányszor próbáltam váltani, újra és újra csalódnom kellett.
-
sanyek2
senior tag
Helló mindenki!
ASUS GeForce GTX 1060 OC 6GB (ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING) videokártya bosszantja mindennapjaimat, mert hibás, vagy kompatibilitási gondja van a panasonic projektorommal, ezért harmadjára küldöm vissza gyártónak, ha most sem sikerül megoldani a problémát, visszafizettetem a vételárat.
Ebből kifolyólag kelleni fog egy másik kártya, és inkább maradok a vöröseknél. Eddig akárhányszor zöldre váltottam, valami gebasz volt. Többnyire hűtéssel.
A kérdésem az lenne, hogy a konkurens radeonok közül mely kártyák azok amik azonos teljesítményt produkálnak, energiatakarékosak (1x8 pin elég neki) és szerepel FAN stop a tulajdonságainak listáján.
Hossza és vastagsága mindegy, és ugye kritérium, hogy hozza a fenti GeForce teljesítményét.
Előre is köszi a válaszokat! -
sanyek2
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek!
Eddig úgy oldottam meg, hogy kapott pasztát a régi gap, a hűtőborda oldalon.chopin42: Nekem leírhatnád, engem érdekel a dolog.
-
sanyek2
senior tag
válasz dugo_ #102184 üzenetére
Azt hiszem eldőlt.
Köszönöm a segítségedet, illetve minden tanácsadónak!
A gari hamar ugrana, mert újra szoktam kenni a pasztát, illetve rendszeresen takarítom a bordákat.
Annyit még off-ban hadd kérdeznék, ha már szóba hoztam, hogy a szivacs szerű hőközlő anyagot hogy hívják és hol kaphatok jó minőségűt, ami a VRM-ek és a memóriamodulok kobakjain vannak? -
sanyek2
senior tag
válasz dugo_ #102184 üzenetére
A piros nagyon elüt a konfigtól.
Fehér a gépház, de ettől függetlenül nem szeretnék fehér hardvereket sem, mert egy éven belül azt is cserélném. (Kiderült hogy gyártástechnológiától függetlenül rossz választás ugyanis az UV fény besárgítja a fehér műanyagot)
Feketét és kéket részesítem előnyben. Az RGB világítás hasznos, ugyanis hangulatomtól függően kapcsolgatom a fényeket. -
sanyek2
senior tag
Légszi segítsetek választani, mert van itt néhány ígéretes aukció.
A bolti ára a geforce gtx 1060 6gb asus strix oc-version-nak 105.000-, míg az Asus Dual-GTX1060-O6G-at 87.000-ért.
Ha azt nézem, hogy használtan az előbbi azonos áron van az utóbbi boltival, talán érdemesebb lenne azt megvenni. Nem? Fura agy dilemma.
Mérete mindegy a karinak, mert egy tank is befér a gépházba. -
sanyek2
senior tag
válasz Raymond #102178 üzenetére
Teljesen igazad van, jó lesz az Asus Nvidia, mert így passzol az Acer Predator XB1 monitoromhoz.
Támogatja a 3D Vision-t? Én sehol nem látom a spec-ben.
A G-Sync tuti műxik majd.[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
Böngészgetek, és találtam egy GEFORCE GTX 1060 6GB ASUS Strix OC-Version-t
Ehhez mit szóltok, használtan érdemes ezt a kategóriájút VGA-t megvenni, vagy maradjak inkább az újnál? -
sanyek2
senior tag
dugø: Már nem emlékszem mikor vettem, de hozzávetőlegesen 3 éve.
Szarnak nem szar, csak a bronz besorolás ma már alapkövetelmény. Jó volna egy 80+Gold hatásfokú.Hannibhál: Én se vagyok mai évjárat, már kevésbé figyelem a piacot, lankad a figyelmem és a hozzáértésem is.
Ezek szerint maradhat a táp.
Meggyőző hogy elsőre mindketten ugyan azt írtátok.
Utána nézek, de ti melyik hűtéssel ajánljátok? Asussal többször is meggyűlt a bajom, Gigabyte hűtésem még nem volt, de ódzkodom attól is, mert 3 alaplapom hitvány volt tőlük, plusz a chipset hűtés is tragédia volt. A házilag eszkábált bordám majd' 2x hatásosabb volt.Szerk: Lemaradt hogy 2560x1440 a felbontás, amin használom.
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
A VGA-m egyik ventilátora kezdi bemondani az unalmast.
Úgy gondolom a rendszer képes kihajtani erősebb kártyát is, ezért kérném, hogy ajánljatok olyat helyette, ami passzol a konfighoz.
Egyet-egyet a használt piacról és újat, bontatlant.Jelenlegi két ventis R9 280x OC Vapor-X
Nem vagyok AMD kártya párti, így aztán a rendszerkompatibilitás érdekében csapatot váltanék.
Konfigom:
Asrock Z87 Extreme4
i5 4670K
XFX PRO550
4x4GB Corsair Vengeance DDR3 (1333MHz, 9-9-9-24 időzítéssel)
Rendszer természetesen SSD-n. (Bár ez felesleges infó szerintem)Ha lehet 90.000ft-nál ne legyen több, de ettől függetlenül várom a reális érvelést.
Tudom hogy a tápegység ótvar, nem elvetendő, hogy lecserélem. (Ezzel együtt is jöhet tipp. Nyitott vagyok) -
sanyek2
senior tag
válasz csiki_92 #75756 üzenetére
Ömm... Használtan!
Ez így elég soványka nekem xDNa jó, akkor másképpen kérdem.
Tudom-e upgrade-elni a Vapor-x R9 280x OC-t ilyen áron? -
sanyek2
senior tag
Üdv Mindenki!
Szeretném megtudni, milyen VGA illik a konfigomba, 40.000ft-.ért, a használtpiacon?
i54670K
Asrock Z87 Extreme4
4x4GB Corsair Vengeance 1333MHz 9-9-9-24
Samsung 830 120GB SSD
XFX Pro 550WFekete-fehér konfig, kék világítással, passzolnia kell bele.
ATI párti vagyok, soha nem volt Geforce-on, szóval maradjon is így
Jelenlegi VGA-m 2x8 tűs tápellátást kap, szóval tágak a határok.
Korlát a táp, és a keret.
Mit lehet kihozni belőle? -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni, hogy kb 60.000ft értékben milyen videókártyát vegyek ebbe a konfigba:
i5 4670K
ASRock Z87 EXTREME4
Corsair Vengeance Pro 2x4GB 1600MHz 9-9-9-24
XFX Core Edition PRO550W -
sanyek2
senior tag
válasz Superhun #36632 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy a jelenlegi konfigomba ideális a 7770, és inkább nekem kellene új kártyát vennem, de akkor felsőkategóriásat?
Mit ajánlanál, ami 50-60.000 ft körüli VGA, és már tisztességesnek mondható az új konfighoz?
Vagy esetleg ami alá nem mennél az új gépet illetően... -
sanyek2
senior tag
Erre valaki?
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Új gépet vásárolok, és a régit eladom, de videókártya nélkül valószínűleg, mert a jelenleginél jobb már nem fér bele a keretbe, de érdekelne, hogy mindkét konfigba mi lenne az ideális választás.
Régi konfig:
Q6600 G0 step
Gigabyte GA-EP35C-DS3R
2x2GB Corsair Dominator 1066MHz 5-5-5-18
Corsair VX450Ebbe a konfigba kellene kb 25.000 ft értékben kártya, de érdekelne az is, hogy mi az ami illik bele. Talán a vevő szán rá többet is, ha jelentősebb a különbség. A gépet netezésre, és játékra használná az új tulaj. Eddig egy HD7770 OC volt benne, amit pénzhiány miatt viszek át az új konfigba:
i5 4670K
ASRock Z87 EXTREME4
Corsair Vengeance Pro 2x4GB 1600MHz 9-9-9-24
XFX Core Edition PRO550WSzeretnélek megkérni benneteket, hogy ajánljatok a konfigokba illő kártyát.
Piros és kék oldalról egyaránt szeretnék egy-egy ideális jelentkezőt -
sanyek2
senior tag
válasz Rypejakten #18829 üzenetére
Ja igaz, piros oldali vagyok, a leendő konfig mindenképp inteles lesz.
Azt hogy mivel lesz kibélelve a gépház még nem tudom, de első körben elég erős VGA kell hogy a fentieket véghezvigye.
Rászánt összeg egyszerű. Minél olcsóbb... Amúgy az alap kell, amivel az említett mércét megütöm.
Meglátom mennyit sikerül összeszednem, és attól függ hogy megyek e feljebb. Első körben be szeretném lőni hogy mi az ami az elvárásokat már teljesíti.marinea2
Crysis 2 a kedvenc játékom, a 3-al egyenlőre még úgy állok hogy csalódás, de lehet hogy csak az akadó játékmenet miatt. Amúgy is tervezek újítani, így ha már lúd akkor legyen kövér (azaz megveregethessem a vállamat)
24"-os monitor, melynek felbontása 1920x1200, ezt mindenképp tartanám, felbontást nem veszek lejjebb.
A Crysis 2-t a jelenlegi konfig (s775, 4GB RAM és a 7770 OC) 1920x1200-on medium grafikával még vitte de ott is már voltak kompromisszumok.
Crysis 3-al 1920x1200-on teljesen minimum grafikával is akadva játszom. (Nem meglepő, csak kellemetlen)
Egyéb játékok amiket tolok Red Alert 3 Uprising, Split Second Velocity, Counter Strike Source, Devil May Cry 4, Devil May Cry DmC. Ezeket fullon viszi a gép, így nem lényeges.Amivel kezdtem az meg úgy van, hogy új gépet akarok, de a VGA-t meg szerettem volna tartani, de nem marad, mert kiderült hogy olyan konfiggal, ami ki is hajtja, azzal sem lesz elég jó, hogy az elvárásoknak megfeleljen.
Bocsi a kusza fogalmazásért.[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
Üdv Néktek!
Konfigbővítés tervezése közben kiderült, hogy az elvárásaimnak kevés a megtartani kívánt VGA-m, ezért kérdezlek titeket, melyik az a kari, ami 1920x1200-on a Crysis 3-at medium graffal már szépen viszi akadásmentesen?
Jelenleg egy Sapphire HD7770 GHZ Edition OC szunnyad(gyenge konfig miatt kihasználatlanul) és így a Crysis 2-t mediumon tudom játszani.
További játékokat felesleges is említeni mert mindet viszi kimaxolva a konfig (újakat is) -
sanyek2
senior tag
Melyi AMD VGA hajtaná meg a legnagyobb grafikával 1920x1200-on a Crysis 3-at?
Nem tudom áll-e jelenleg olyan szinten a hardverpiac, hogy fullon kihajtsa... Elvégre Cryengine 3...Továbbá melyik a legjobb AMD VGA a piacon?
Asrock lap, és intel CPU mellé AMD dukál?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Bemutatkozott a OnePlus 2
- Androidos fejegységek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Digitális Állampolgárság Program
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Drón topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen TV-t vegyek?
- Unihertz 8849 Tank 3 Pro - ezzel lehet vetíteni
- További aktív témák...