-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz Buci21 #19298 üzenetére
Igazából ha megveszem az újat akkor a 8XXX széria mindenféleképp kimarad mivel mire cserélném (amennyiben szükséges) 2 év után addigra lehet kijön a 8XXX utáni széria.
Persze, tudom, hogy nem nagy cucc a szerelés, csak utálom ahogy a telepítést és a rendszer belakását is (a jelenlegi procit is 1,5 óra alvás meg 8 óra munka után raktam be anélkül, hogy akár csak 1 láb elgörbült volna vagy csavarhúzóval végigszántottam volna a lapot (eddig ezt a Hyper TX3-at volt a legnehezebb rászorítani a lapra)
-
aktív tag
válasz Buci21 #19280 üzenetére
Kösz, de igazából a célom nem annyira az, hogy pont most jó legyen hanem, hogy ha fejlesztek akkor ne legyen szűk keresztmetszet a VGA (a CPU-t talán olcsóbb orvosolni), tehát időtállóbb legyen a konfiguráció mivel a VGA-nak 2 évig kielégítő teljesítményt kell nyújtania (a 6870-est is csak jövőre akartam lecserélni valamelyik 88XX-re).
Érzem én is, hogy nem acélos annyira már ez a CPU és már jó ideje gondolkozok egy fejlesztésen de az i5-i7 árak kicsit riasztóak (csak egy tisztességes CPU kerül annyiba mint amennyit évekkel ezelőtt én fizettem a CPU+MB kombóért összesen) plusz a francnak van kedve elverni egy fél napot a szerelésre meg a windows telepítésre
-
aktív tag
Köszi. Az a gond, hogy ez egy piszkosul nem tervezett upgrade mivel haldoklik a 6870 (és nincs kedvem heteket várni kapok egy újat garanciában) így mindenképpen szükségem van egy új kártyára (a régit meg eladom ha kicserélik) viszont a platform váltás most nem jöhet szóba mivel egy új alaplap+ erősebb proci+memória+vga kombó az helyből 200e körüli móka lenne (sajnos csak a lap+cpu+ram lenne egy 100-as körül mert egy normálisabb lap 20-30e az i5 inkább 40-50e, ram az 20-40e körül, de inkább 40e mert 16GB kellene akkor már ), amennyit viszont most nem szeretnék kifizetni még akkor sem ha tudom, hogy jó áron tudok majd szabadulni a 6870-től csere után.
p.s.: Vagy tudsz valakit aki adna legalább 100-at egy Phenom II X4 955 BE-ért, 8 GB 800-as DDR2-ért (4GB-os modulok, friss így van rá ~1 év garancia), egy Gigabyte MA 790X-UD3P lapért, egy Sapphire HD6870 Vapor-X-ért (feltételezve, hogy cserélve lesz garanciában így indul rá újra a 2 év garancia) meg egy Hyper TX3-as hűtőért?
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
A proci egy Phenom II X4 955 BE (Overdrive emelheti 3,8 Ghz-ig az alap 3,2-ről ha szükséges), a felbontás meg 1680x1050 (ha kinyiffan a monitor akkor meg legfeljebb FullHD-re lesz cserélve, szóval nem is alacsony, de nem is extrém magas felbontás). Az ár annyira nem részletkérdés (csak az extrém drága kártyákat szeretném kerülni mert semmi szükségem arra a teljesítményre és fogyasztásra), de ha pontosabbat akarsz, akkor lehetőleg 120-130e-nél többe ne kerüljön
Igen, legfeljebb az AMD Overdrive-ot akarom használni bár lehet fölösleges is lenne mert ez eléggé processzor limites konfig már érzésem szerint. Szóval semmi extrém/órajel feszültség tuningot, BIOS modot nem kívánok csinálni
-
aktív tag
Üdv!
Nos úgy tűnik idejekorán nyugdíjaznom kell a HD6870-amat (Sapphire, Vapor-X), illetve igazából a kegyelem lövést kell csak megadnom (elkezdett szemetelni az isten átka meg szétveri a képet amikor bármilyen 3D-s programot indítanék, de már néha a windows indulásakor megteszi ezt).
Szóval keresnék egy nála erősebbet lehetőleg a HD78XX-79XX-es szériából. Igazából egy viszonylag optimális ár/teljesítményű kártyára lenne szükségem ami megbízható és csendes (ez utóbbiból nem tudok engedni) és kibír mondjuk 2 évet. A tuning potenciál annyira nem érdekel mivel legfeljebb az AMD Overdrive fogja csak emelni az órajelet ha hagyom mert én nem akarok hozzányúlni. Az ár annyira nem lényeges, de azért az extrém drága csúcskártyákat kerülném (nincs rá szükségem és amúgy sem tudná kihajtani a gépem)
+1 virtuális sör jár annak aki még megbízható és pontos beszerzési forrást is ad
A segítséget természetesen előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest