- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam Deck
- Androidos fejegységek
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz kolopele #127681 üzenetére
Jogos.
Én azt veszem CPU limitnek alapvetően, amikor az adott játék egy erősebb CPU-val ugyanazon beállítások és VGA mellett nagyobb min FPS-t ad, illetve csökkennek az FPS droppok mennyisége és mértéke. Ha ez nem áll fenn, akkor mindegy milyen erős VGA van a régebbi CPU mellett (a %-os kihasználtság önmagában nem értelmezhető, könnyen tévútra viszi az embert).
Ugyanakkor, ha kiengednénk a fenti videóban az FPS lock-ot, a VGA jó eséllyel közel 100%-on menne, azaz VGA limitesnek tűnne a GTA V, ami szerintem csak az adott helyzetben helytálló. A CPU (és a platform) cseréjével (pl. i7-9700k) a meglévő GTX 1080 mellett is bizonyosan megnőnének a MIN, MAX és AVG FPS-ek, és csökkennének az esetleges droppok is.(#127680) koko52: erősebb VGA sem mindig megoldás.
Természetesen a gondolatmenetem akkor érdekes, ha cél az utolsó FPS kisajtolása is, FPS lock-nál (60-75) még sokáig eldöcög egy ilyen régebbi konfig is és élvezhető.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- AKCIÓS-GARIS!!! POWERCOLOR RED DRAGON RX 580 8 GB
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN
- ASUS Expedition GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 128bit (EX-GTX1050TI-O4G)
- PowerColor Radeon HD5770 1GB 128bit DDR5 Videokártya
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12G