- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
válasz Dißnäëß #91696 üzenetére
Azért a 805 és a 855 között eléggé nagy a differenica. Akkora tévén nagyon zavaró lesz a blooming ha olyan tartalmat nézel. 1344 v 2160 zóna azért már combos, mondom főleg ekkora tévén a zónák is nagyok. Teljesen jó a C805 de azért itt nem véletlen az ekkora felár. Viszont a 98C855 esélytelen, hogy 1 millióig lemenjen. Ez egy felső kategóriás miniLED. És momentán egy db helyen kapható.
-
belan
addikt
válasz Quadgame94 #91701 üzenetére
Ára is az lehet combos 2160 zóna az nem semmi igaz mérete se az .
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Quadgame94 #91701 üzenetére
Köszi !!
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
prannk
őstag
Szerintetek a Samsung webáruházban az S90C még lesz készleten?
Lehet kérni rá készletértesítőt, de nem.tudom mióta van ez így meg mennyit kell rá várni. -
belan
addikt
Küldtem e-mail a ipon-nak garanciás ügyintézés ügyben és azt írtak hogy feltüntetett garancia idő a mérvadó , és ha meg hibásodik a termék akkor tcl-hez kell küldeni . Valószínű akkor gyári garanciával árulják valaki vett már tőlük tv-t meg bízható bolt? Én még nem vettem ipon-nál semmit .
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
m3ss
veterán
válasz Dißnäëß #91700 üzenetére
ilyen tavrol amugy csak a short throw vetitok tudnak nagy kepet vetiteni, vagy egy-ket cserelheto lencses regi high end gep. ujabb, jo kontrasztu kommerszebb vetitokhoz (epson, jvc, sony) tobbnyire kell a 4m+ vetitesi tav a 3m szeles kephez sajna.
amugy ja, sztem 2,5-rol jo lesz a 98. mondjuk en elneznek nagyobbat is en 2.9 kornyekerol nezem a 3m szeles kepet. ha nagyobb lenne a felbontas, elesebb lenne a kep, mint egy tv-nel, akkor kozelebb is ulnek Vhiktor meg sokkal kozelebb ul, o rugdossa a labaval kb a vasznat
olyan nem nagyon van, hogy tul nagy a kep mozira szvsz.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
prannk
őstag
Jól értelmezem hogy a S90D 65 colban az QD-oled?
Azt is írja hogy régiónként eltér. WOled és qd oled el készültek.
QE65S90DATXXH ez a típus akkor QD-oled? -
ult1mate
tag
Az általatok említett pl 65C845 TCL betekintési szöge rendben van mondjuk nappali/konyha különböző szögekből való nézésre?
-
Vhiktor
veterán
válasz prannk #91712 üzenetére
lottó.
mérés során kiderül vagy le kell fotózni a pixeleket abból is.
Hatalmas görénység, mert nagyon nem mindegy.Kérdezd meg a samsung supporttól, hogy itt nálunk mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
So5ika
tag
Sziasztok!
50"-os Samsung Q60D, illetve Q67D televíziók 200k alatt picivel. 2024-es modell. Nem olyan rossz árazás ez. Belépő kategóriában a jobbak között van.
Rtings tesztje itt: [link] -
prannk
őstag
Nemzetközi viszonylatban ez egy kicsit bonyolultabb. Ausztráliában például a modellkódok eltérőek, és a QD-OLED paneleket használó 55 hüvelykes és 65 hüvelykes méretek „WXXY”, míg a 77 hüvelykes és 83 hüvelykes modellek, amelyek WOLED paneleket használnak, végződnek "EXXY." Ez az utolsó négy számjegy régiónként eltérő, de ha a modellkód negyedik utolsó számjegye „E”, akkor a TV valószínűleg WOLED panelt használ.
-
hyppo!
tag
válasz Quadgame94 #91718 üzenetére
Én a hivatalos Samsung oldalát néztem onnan próbálom kikövetkeztetni, viszonteladóékat nem. A 48" illetve a 83" változatok 100%ig woledek és ugyan az a végződésük.
Hivatalos megjelölest a Samsung nem adott ki. -
albiosz
őstag
Sziasztok!
Költöztünk és az új nappaliban már kicsi lesz a 32"-os TV. Bő 4,5 méterre van a kedvenc kanapétől a TV-s szekrény. Láttam az összefoglaló táblázatát és eddig is kisebb masinánk volt, mint az ajánlott, de elegendő volt. Ilyen messziről viszont már élvezhetetlen.
Fő kérdés: domináljon a méret és vegyek egy 75"-osat az alsó polcról? Vagy legyen kisebb pl. 65" és akkor beleférhet LG vagy Samu vagy más patinásabb esetleg. Ha a méret a lényeg, akkor a HISENSE 75A6K 4K UHD Smart LED televízió, fekete, 189 cm [link] lenne a választás. Nem ragaszkodom a MM-hoz, de a konkrét darab most jó áron van náluk. 75"-ban van jobb ajánlat? Semmi extra igény nincs, lásd lent. A mostani LG-t 10 éve vettem, akkor talán a legolcsóbb fullHD LG volt, nem is smart.
1. Tévére szánt összeg, forintban? 220,000 HUF
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) film USB-ről, TV (mese, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 4,5 méter, 75"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? vegyes, de inkább világos
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? többnyire szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) egyik sem érdekes
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) koax, USB (gondolom alapok)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? oldalsó jobban tetszik, de mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) mindegy
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) semmi ilyesmi
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? garancia miatt új jobb lenne -
rainman72
Topikgazda
válasz albiosz #91723 üzenetére
IPS panel gyenge kontraszt,gyenge fekete,inkább csak nappali tvzésre ajánlott emiatt,este sötétben gyengusz lesz.
Igazából megpróbálhatod ha ennyi a keret,viszont a 65s Hisense jobb speckókkal bír,minden szempontból."Kici, ocó alap LG-ről jövök."
Az után a tv után lesz egy kici húha érzés valószínüleg.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
alaves
addikt
válasz hyppo! #91720 üzenetére
5 sec alatt eldönthető nagyító/mikroszkóp app.-al a pixel-struktúra alapján, hogy QD-OLED v. WOLED (vásárlástól elállás, ha nem az amit szerettél volna).
Egyébként a 65S90DAT - QD-OLED, az 55, 77, 83" S90DAE pedig WOLED. Az előző évben is így volt azzal különbséggel, hogy akkor még csak a 83" volt WOLED. Egyébként az lenne a tisztességes, ha odaírnák konkrétan.
De ezen ne is csodálkozzunk az LCD VA/IPS/stb. variációk után...Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz prannk #91726 üzenetére
A 'Pixels' részre lepörgetsz, ott van egymás mellett a két pixel-struktúra [link] és pl. a 'Nagyító & mikroszkóp' app.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
albiosz
őstag
-
paolinho
őstag
válasz muzzzy #91499 üzenetére
Te jó ég! 35 kg???
Most szeretnék én is egy 75-77"-os LG OLED-et, de nézegettem már a TCL-nek ezt a 75C845 típusát is. Mondjuk én a mostani 55"-ost OLED-et is falon és forgatható konzollal használom, és ide gondoltam a helyére a nagyobb a testvérét is. Most így elmerengek, hogy bírni fogja-e, bár 8 db masszív csavarral van rögzítve a falra a tartó! -
albiosz
őstag
válasz rainman72 #91729 üzenetére
Köszi, annyit már semmiképp nem szánok rá. Tudom kis pénz, kis foci (nagy képernyőn. )
Megálmodom, hogy maradjon a 75-ös 220-ért vagy a lentebb ajánlott Hisense 65U6KQ legyen 190-ért, esetleg a TCL 65C645 220-ért, köszi a tippet #91730 AxBattler
2x10W vagy 2x15W mennyit számít hangban? Nomeg az a +10"...
-
belan
addikt
válasz tigribigri #91733 üzenetére
Néztem videót tcl645 sötétbe sokkal rosszabb képet ad le mint U6kQ hat gari ide vagy oda persze sokat számít 5 év , de kép minőségben jobb U6kQ .
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
Most tervezek új tévét venni, cserélném a 10 éves LG 43LF630V-t (nekem ezzel sincs semmi bajom, de a párom nagyobbat szeretne, és akkor legalább átépítem a régi szerepjátékhoz live battlemap-nak )
Addig jutottunk, hogy az LG 65QNED80T3A és LG 65QNED813RE között vacilálunk, ezek közul melyik lenne a jobb szerintetek?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
belan
addikt
-
félisten
Az 5 év garancia promócióban kizárólag az alábbi partnereinktől vásárolt készülékek
vesznek részt: Magyar Telekom, eMAg, Alza"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
belan
addikt
válasz AxBattler #91743 üzenetére
Köszi srácok 🤣 A oldal nem támogatja Apple készülékeket . Csak pc meg android . Viszont a telekom legolcsóbb de ha emag ba veszed 6 év garanciád lesz ! Mert ott 250 felet van c805 meg c765 ,c845 .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest