-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Móncsa
aktív tag
Lg 60UJ634v 2 hónapos 5 év garanciával 200 000ft-ért meg szabad venni?
Telekomtól vették. -
Zoltn
senior tag
Majdnem 2 hét tesztelés után:
Nyilván nem egy oled, de a feketéi rendben vannak a színek kellőképpen élénkek, de nem csapja szét a szemem, kontraszt príma, magas fényerőnek köszönhetően a HDR élmény működik.
Ps4pro-val párosítva állejtősek a játékok. HorizonZeroDawn-on sokat bámultam, hogy lehet ennyire szép valami. Imput lag elvileg nagy(45ms), de aki nem játszik kompetitív játékokkal annak tökéletes lehet.A készülék android rendszere nem az igazi, de amint letöröltem a google accountomat a rendszer akadásmentes lett. 100megabites lan port nem alkalmas a 4k filmek NASról való lejátszásához, de amúgy HDD-ről sem játszott le minden 4K HDR anyagod akadás mentesen.
Kiegészítettem egy amlogic-os media lejátszóval, CoreELEC-el etetem vele a 4K anyagokat, és így viszon csodálatos a panel ami benne van!A tv hangjáról: JBL ide vagy oda, pocsékul szól! Kb 20 percig bírtam, utána bekapcsoltam az erősítőt
Akcióban MM-ból 233k volt. Érdemes lehet várni vele akciót, amúgy 260ért adják.
[ Szerkesztve ]
"Music is your only friend. Until the end!"
-
tiop
tag
Üdv.
Ismeri valaki ezt a TV-t?
Ennyire szar lenne hogy ilyen olcsó?
[link] -
sakal83
addikt
válasz FAQtyA #24500 üzenetére
ha nincs helyed a könyvespolctól, akkor a konzolon sem lesz sajnos. Jelenleg a tavalyi tv-k 99%-ban kifutottak, az ideiek még drágák. A te általad írt méretben pedig sajnos egyre kevesebb jó tv van. Azért is írtam ezeket a a tvket, ha Neked megfelelő árszintre csökken ezekkel érdemes foglalkozni, ha korrektebb minőséget szeretnél. Én a helyedben kivárnék nagyobb akciókra, esetleg készpénzesíteném valahogy (mediaban szerintem menni fog) és vasásznék egy használt jó minőségú 50eset hosszú garival. Ha mindeképpen új kell és most akkor a pana 50fx700 van sony xf80 vagy ha még találsz xe80 de ezek 60hz-es IPS paneles tv-k. Hamar (3-5 hónao) 100k-val olcsóbbak lesznek.
-
AL
addikt
válasz FAQtyA #24496 üzenetére
Szia ! Szerintem Sakal83 ajánlatából jó készülék a 49XF8505 és ha akciós 300 körül van és VA panel, 120Hz, valós 10bit. Jó 3D készüléket újonnan már nem kapsz . A Panasonic is ( szinte mind FX sorozatból )
IPS paneles, ha az tetszik akkor a 700 - as sorozat olcsóbb, mint 300 ezer ,( de gyengébb szerintem mint a Sony, viszont nem Androidos )
[link]
[link]
[link]
Üdv. -
AL
addikt
-
AL
addikt
Szia ! Még nem láttam, nem tudom, hogy milyen a képe. Itt láthatod az adatait : [link]
Igy az adatok alapján egy VA paneles , 60Hz , nem valós 10 bit , alap 4K TV , jó áron. Ha tudod nézd meg vásárlás előtt.
Adatai alapján nem tartom soknak az árat, de szerintem bármilyet veszel + garanciát vegyél hozzá.
[link] Úgy látom mindenhol elég jókat írnak róla .
[link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szia ! A Hz a mozgásra van hatással . A 120 Hz - es készülékeknek jobb, egyenletesebb a mozgásmegjelenítése.
Ezt szokták a tenisz, vagy a focilabdával szemléltetni ( durva hasonlat, de talán néhány készüléknél még látni, hogy a labda után árnyék, csík van ). Persze a 120 - asból is van rosszabb és a 60 Hz esből is van jobb. A bit tudtommal a színmélységre, színmegjelenítésre van hatással . A színek finomsága, élethűsége . Üdv[ Szerkesztve ]
-
Wenter
újonc
Sziasztok, kb 160 ezer körül vennék tv-t,nagyjából normál használatra,néha kis xbox. Eddig ezt néztem ki samu UE49MU6402,esetleg tudnátok még valamit ajánlani?
Köszönöm ! G. -
lantoszoli93
csendes tag
Köszönöm az eddigi segítségeket! 2 tévé maradt a listán, melyiket ajánlanátok inkább?
Samsung UE43NU7122KXXH 43" UHD SMART LED Televízió vagy
LG 43UK6500MLA webOS 4.0 UHD SMART LED Televízióköszönöm
-
AL
addikt
válasz Wenter #24514 üzenetére
Szia ! Itt láthatsz néhányat a választékból : [link]
[link]
Itt láthatóak néhány készülék adatai : [link] Ha a jobb felső sarokba beírod a típusszámot előjönnek az adatok ( nem minden készülék található meg ).
Tavaly ez is nagy siker volt : [link] ( 50mu6102 )
[link]
Itt árakat és véleményeket is találsz : [link]
Többnyire idei típusok vannak, már csak, de a tavalyi típusok mindig olcsóbbak Pl . : Samsungból a MU betűjelzésűek, Panasonicból az EX betűjelzésűek, Sonyból XE betűjelzésűek (amelyiknél ezt a betűjelzést látod mind 2017 - es modell és ezért olcsóbbak, de nem rosszabbak , mint az ideiek ). Fontos, hogy ( IPS, vagy VA) milyen panelt választasz . VA : nagyobb kontraszt, kisebb betekintési szög, jobb fekete szín . Ha nem csak szemből nézik, akkor jobb az IPS panel . Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Móncsa
aktív tag
Sziasztok
Mekkora egy 55colos és egy 60colos tv-nek a látható képmérete?
Köszönettel.
-
coppola
tag
-
WARZ
tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, mert tv vásárlás előtt állok! A jelenlegi tvm egy Samsung D8000 40”. Most 75” szeretnék! A keret rá 1800euró +- pár euró nem probléma. Tv adást nagy ritkán nézünk, inkább filmezni szoktunk rajta, ezért szàmít a jó minőségű kép! Tudnátok segíteni a választásban? Néztem már egy párat:
Samsung MU 8002
Samsung MU 8009
Samsung MU 6179
Samsung MU 7009
Samsung NU 7179UNem tudom mi a különbség köztük, melyiket lenne érdemesebb megvenni! De ha tudtok mást ajánlani ami jobb azt is köszönöm szépen!
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Milyen magasra érdemes tenni a tv-t?
4m messziről 65ös tvKülön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Ragefull
csendes tag
Sziasztok!
Ár-érték arányban keresem a legjobb TV-t 400k HUF-ig. Megakadt az LG 65SK7900PLA-n a szemem. Vélemény?
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/65sk7900pla-p405768713/
-
Móncsa
aktív tag
Lehet hogy el kell engednem a 60colt és az 55 colosokra kell koncentrálnom mert azokból hatalmas a választék és lényegesen olcsóbbak is azért ez a 60colos TV a maga 80X137cm -ével hatalmas egy 6X4m -es szoba sarkában.
Az új LG modellek között már nincs is 60colos csak 55 vagy 65 -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Móncsa #24533 üzenetére
Ez a tv simán hozta a mu8002 képminőségét [link] Néhány apróbb valami, ami miatt kicsit butított, de panelra nagyon jó minőség. Mondanám, ha tényleg kiválót szeretnél, akkor q6f, vagy nu8052, de ezek 350 körül vannak már 55-ös méretben.
A 7442-öt meg ha tudod teszteld, akár egy hasonló, vagy drágább sony, pana, philips VA panelesek mellett, de nem kérdés melyiket hozod el....LG-t azért nem írtam, mert az IPS az 55 méretben már nagyon gáz este.
mod:
Ne spórolj, a nu8052 most 300K, ki se próbáld, csak csapj le rá!
[ Szerkesztve ]
-
lorinho
tag
Nekem senki nem segít?
[https://prohardver.hu/tema/milyen_tv-t_vegyek_2/hsz_24518-24518.html] -
Scale
őstag
Sziasztok!
Szüleim szeretnének venni tv-t, a keret rá kb 300k, és ~2méterről lenne nézve. SZerintem 49-50" körül jó lehet.
Majdnem ajánlottam nekik ezt a nemrég belinkelt 55ös samsung80-as szériásat, de az oda szerintem brutál nagy lenne. (Én 49est nézek 2,5méterről és így jó, 2 méterről túl nagy lenne az 55, de a 49 szerintem ok lehet).
Ami márka szóba jöhetne az a Samsung és a Sony és jó lenne ha valami nagyobb áruházban elérhető lenne, pl. euronics, MM, edigital, stb.Köszi
-
Maxxy10
addikt
Sziasztok
Uj tv-t szeretnek venni foleg xbox One X es netflix menne rajta
Ezeket neztem ki de nem tudom melyik lenne a tokeletes..🤷♂️
-Philips 43pus6503
-Philips 43pus6703
Elore is koszonom -
AL
addikt
válasz lorinho #24538 üzenetére
Szia ! Szerintem ne ragaszkodj az LG - hez . Sajnos ebben az árkategóriában egyik gyártótól sem kapunk sokat. Itt látható néhány készülék : [link]
[link]
Itt láthatod a készülékek adatait : [link]
Többnyire idei típusok vannak, már csak, de a tavalyi típusok mindig olcsóbbak Pl . : Samsungból a MU betűjelzésűek, Panasonicból az EX betűjelzésűek, Sonyból XE betűjelzésűek (amelyiknél ezt a betűjelzést látod mind 2017 - es modell és ezért olcsóbbak, de nem rosszabbak , mint az ideiek ). Fontos, hogy ( IPS, vagy VA) milyen panelt választasz . VA : nagyobb kontraszt, kisebb betekintési szög, jobb fekete szín . Ha nem csak szemből nézik, akkor jobb az IPS panel . Üdv. -
FAQtyA
tag
Nagyon köszi mindenkinek a szuper segítséget!
Valószínüleg a 49XF8505-ös Sony lesz, ha egyszer megjön a biztosítós levélkém. Talán nem 3-5 hónap múlva. Akkor újra hozzátok fordulok.[ Szerkesztve ]
-
everest140
tag
Sziasztok!
TV vásárláson töröm a fejem. Javarészt PS4-hez és filmnézés/sorozatozáshoz lenne szükségem rá. Nézegettem a webshopokat, úgy látom már nem nagyon éri meg full HD panellel venni, a legtöbb gyártó már átállt 4K-ra. Amúgy is hosszútávra venném, gondolom akkor érdemesebb 4K-ban gondolkodni. Ár szempontjából maximum olyan 120-130 ezer forintot szánnék rá és nagyjából 108cm körüli képátlójú már nem lenne rossz. Viszont azt láttam, hogy rengeteg a választék, nagyon nehéz megtalálni a lehető legjobb ár/érték arányú TV készüléket.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Esetleg tudnátok ajánlani ezeknek a kritériumoknak megfelelő TV-t? Előre is köszönöm a segítséget. Bármilyen TV-vel kapcsolatos hozzászólást/üzenetet szívesen fogadok.Üdv.
-
AL
addikt
válasz everest140 #24549 üzenetére
Szia ! Itt a 24473 - as levélben ebbe a kategóriába tartozó készülékeket találsz . Üdv.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest