-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partizan182
senior tag
válasz junior11 #18850 üzenetére
Én FHD oledről váltottam 4K-sra, SDR-ben nincs különbség a kettő között (menü sebességét kivéve), egyedül a HDR ami nagyot üt az új készülékeken.
@máyköl: QLED-nek ne dőlj be, semmi újdonság nincs benne, Samu már ezer éve ezzel a kvantumpöttyös LCD-vel nyomul csak korábban JS meg KS szériának hívták. Egyszerűen át lett nevezve hogy Olednek tűnjön
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
Továbbra is monitornak keresgetek tv-t, most eléggé hajlok a Samsung UE40MU6102 felé. Igazából mindenféle multimédiás célra használnám az általános pc használaton kívül, tehát: PC játék, PS4 pro, filmnézés. Ez úgy tudom az ajánlott tv-k közé tartozik a belépő 4k kategóriában, illetve elég jók a visszajelzések róla.
Esetleg valami, amit vétel előtt érdemes lenne tudni róla? Az esetleges full hd tartalom, pl. 4k patch nélküli PS4 játékok azért szépen fognak rajta megjelenni? A paneljéről semmit nem találtam, a samsung va paneleket használ ugye? nem szeretném ha bevilágítási gondjai lennének, abból elég volt a mostani IPS monitoromnál..
-
Partizan182
senior tag
válasz Yodamest #18853 üzenetére
Ez egy belépő tévé, bevilágítási/homogentiási gondjaid valószínűleg lesznek.
Elvileg VA:
Azért arra számíts hogy a VA monitornak klasszikus pécé felhasználással nem a legerősebb választás, tipikus monitor-távolságból nézve a szélek erősen fakulnak a szűk betekintési szög miatt.
1080p játéknál gondod nem lesz, ezek jól skáláznak fel.
-
máyköl
veterán
válasz Alvin_ti4200 #18852 üzenetére
Volt már Philipsem, az az op.rendszer és a távirányító sajnos nem a világom.
-
Yodamest
veterán
válasz Partizan182 #18854 üzenetére
és esetleg valami más alternatíva, ami tudásban kb hozza ugyanezt? Nekem a VA panel elég fontos lenne, mert semmiképpen sem akarok bleedinget. Pár éve használtam egyébként VA paneles sony 32W705-öt ugyanígy monitorként és nem volt gondom azzal, hogy a szélről fakulna a kép vagy akármi, még ha teljesen oldalról néztem akkor is baromi szép kontrasztos maradt a kép, pedig az tuti VA volt. A sonynak jobb a VA panelje az lehet?
-
Partizan182
senior tag
válasz Yodamest #18856 üzenetére
Ennyiért sokkal jobbat nem kapsz, Sony asszem ebben az árkategóriában még IPS-el tolja.
Samu fórumban kérdezz rá, tudom hogy volt aki visszavitte felhősödés miatt, ez nem is annyira panelfüggő inkább, hogy belépő készülék, QA ugye itt esetlegesebb a gyárban.
Ha korábban nem zavart a VA akkor esélyes hogy itt sem fog. Itt tudod csekkolni a betekintési szögeket (US verzió de elvileg az EU is kb ugyanez): [link]
-
juan88
tag
Sziasztok! Kicsit elavult Samsung tv-m helyett venném a két opció közül az egyiket:
Samsung UE55MU6102K
PHILIPS 55PUS6561/12Főként filmnézés Plex appon keresztül, Youtube videózás a gyereknek, Netflix, HBO GO, a jövőben konzol.
Fontos számomra a részletes, jó képminőség, sokat használom a smart funkciókat, úgyhogy nem baj ha stabil és gyors.
Vélemények? -
Hani
aktív tag
válasz synthmaster #18833 üzenetére
Sajnos már nincs akció, újra 160K az ára
(Most néztem a soroksári Tesco-ban, mert fellelkesültem én is.)
-
sonye
senior tag
válasz juan88 #18858 üzenetére
A kinézett TV-kből a Philips nem tud HBO GO-t.
Nincs app rá.A Samsung HBO-ja meg fura, mert beregisztráltam. 1 filmet megnéztem, majd kifagyott, és újra regisztrációt kért..
A Philips android alapú, így az android mobilos stílust kapod.
A Samsung meg zárt világ Tizen, de talán gyorsabb mint az android.[ Szerkesztve ]
-
kingoftailor
csendes tag
Eredetileg úgy voltam vele, hogy 55 col az ami most pont befér a szekrények közé a nélkül, hogy széjjelebb kellene rakni.
Aztán nézegettem meg méregettem és a 60-as is könnyen elférne. Jjó darabig az volt az ideális méret. aztán ahogy nézegettem a tévéket a boltokban rájöttem, hogy már a 65 colosak se olyan nagyon drágák és a nagyobb ugye jobb is.
Persze ahhoz már 30 centivel széjjelebb kell rakni a szekrényeket. 4,5 méteres távolsághoz az az ajánlott méret.
65 colban viszont csak ultra hd létezik, de olyan tartalom csak nagyon kevés van. letölteni is csak full hd-t szoktam max.Ma megnéztem az LG oledjét. Ég és föld volt a képe a Samsung mellett. a tenisznél a vonal fehér volt nem krémszínű, stb.
Az az 55-ös oled fél milla volt, de nem vagyok rákattanva az UHD-ra. Találtam is 350-ért LG 55EG9A7V típust.
Elég jó véleményeket írtak róla. Az 55 colost megnéztem a boltban 5 méterről. Nem volt rossz. A mostani 40-eshez képest elég nagy növekedés így is.Van aki hosszabb ideje használja ezt a típust?
-
gamegod
senior tag
Hát sajna nem.oldotta meg a problémám az elosztó csere. Sajna ebből gari lesz, pedig jó kis tv ez az uj701v
OnePlus 8T / PSN: gamegod0893
-
zsola32
senior tag
sziasztok
gyerekeknek mesenézős/xbox360 tévének megfelelne a SAMSUNG UE32M5502AKXXH Smart LED televíziója?köszi a válaszokat
-
Partizan182
senior tag
válasz kingoftailor #18861 üzenetére
Én 2 évig nyüstöltem az Eg910-et ami ugyanez csak ívelt. Imádtam nagyon. Menüje döcögős kb ennyi a gyíkja. Meg ha nagyon közelről nézed (2m-) akkor látszanak a pixelek meg közte a rácsháló.
-
blaca83
őstag
válasz máyköl #18844 üzenetére
Nem igazán értem, hogy ha elsőre is ennyit rá tudtál szánni, akkor miért nem vettél mondjuk kapásból egy OLED55B7V típust?
Lehet kísérletezgetni, de véleményem szerint jelenleg az LG OLED technológiája a legjobb a piacon. Veri a QLED-et is és az egyedüli kompromisszum amivel számolni kell az a "méret VS ár".
A 65"-os OLED-nek irreálisan magas az ára, közel a duplája mint a kistestvérnek. Viszont a minősége miatt inkább egy csúcsminőségű 55"-os mint egy 65"-os LED.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
kriszti@n
tag
40-43"-ban 150-ig melyik típus ajánlott hálószobába?
-
máyköl
veterán
válasz blaca83 #18867 üzenetére
A határ 400k volt, pont a 60sj850 le volt árazva a media -ban 430ra, ezért rávettem magam és megvettem. Az OLED55B7V 500k, a probléma vele hogy még 70et kéne rádobnom, és kapnék a jelenleginél egy kisebb tv -t. Persze oledet. Akkor a qledet felejtsem is el az oleddel szemben?
Leginkább ps4 pro -ra van használva, focinézésre és youtubra. Néha film.
[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
válasz máyköl #18869 üzenetére
Azt neked kell eldöntened, hogy mi számít leginkább. A méret a fő szempont és mellette a minőségben kötsz kompromisszumot, vagy fordítva. (?)
Én a legjobb minőség mellett teszem le a voksom és megelégszem az egyel kisebb mérettel. (55")
A QLED vs OLED kérdésedre is válaszoljak, mivel közel azonos árban vannak nem igazán van miről beszélni szerintem.
A QLED is 100X jobb mint a LED, de nagyon drága és ha már azonos árkategóriában összehasonlítjuk az OLED-el akkor az utóbbi jön ki győztesként. Így szerintem felejtős a Samsung.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
lambda5
tag
Sziasztok !
Egy barátomnak keresek kifejezetten olcsó! LCD tv-t..
Ami kellene: min.40' képátló, Full HD, DVB-T, TVB-C, ... átlagos/még elfogadható képminőség/hang garancia vagy annak kiterjeszthetősége!
Sajnos nála a márka vagy a képminőség másodlagos szempont...Szürkék vagyunk. Félúton állunk a fény és az árnyék között!
-
Batib
őstag
válasz lambda5 #18872 üzenetére
Most a tescoban van vmi Skyworth tv akcioban 60k a 40 collos. Talán még jut ha siet. Többet nem tudok róla.
(persze kínai )Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
lambda5
tag
Köszönöm ! Meg fogom nézni...
A probléma, hogy akinek lesz a tv, az egy technikai antitálentum és meg van győződve róla, hogy én két felé tudom választani az akaratommal a vörös tengert is ... akarom mondani a szar kínait a jó kínaitól puszta ránézésre..
Természetesen fogalmam sincs, hogy a sok noname közül melyikért érdemes pénzt adni...de ezt Ő nem hiszi el nekem.[ Szerkesztve ]
...Szürkék vagyunk. Félúton állunk a fény és az árnyék között!
-
lambda5
tag
válasz lambda5 #18875 üzenetére
Esetleg... erről mi a vélemény ?
[Strong SRT 40FX4003]
Árban nagyon rendben van.. 2év garancia az MM-nél lehet 5 év garancia kiterjesztést venni hozzá... és a vásárló vélemények sem nagyon rosszak.[ Szerkesztve ]
...Szürkék vagyunk. Félúton állunk a fény és az árnyék között!
-
gamegod
senior tag
na kikockáztam a videókat amiket csináltam erről a jelenségről. jelenleg nem produkálja a tv ezeket a felvillanó csíkokakt , de szóltam az lg-nek képpel illusztrálva hogy javítani kéne, majd hívnak hogy mikor jönnek. Szerintetek ha mondjuk akkor nem produkálja a tv akkor nem szarakodik a szerelő hogy ez fals hiba vagy valami? Videok megvannak róla, nem csak én láttam ezt hogy produkálja a tv.
balra fent : smartshare
jobb: ps4 másik hdmivel (középpen vékony csík)
bal alsó: youtube app
jobb alsó: upc[ Szerkesztve ]
OnePlus 8T / PSN: gamegod0893
-
apholyon
aktív tag
Az LG 49UJ6307 és LG 43UJ670V között van bármi számottevő különbség, a méretén kívül?
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
MIG21
tag
Újra kapható a Telekomnál a Thomson 49UC6406 televízió [link], mely ár-érték arányban talán a legjobb készülék manapság.
A TCL P60-as sorozata (a csiszolt alumínium keretet leszámítva) megegyezik a Thomson C64-as modelljeivel [link]. Szakemberek tesztelték az előbbi készülékeket, és - árához képest - egyértelműen kimagasló tulajdonságokkal rendelkező panelról írnak: [link] és [link].@ (#18879) apholyon:
Ezt a kérdést az LG tv topikban érdemes feltenni.[ Szerkesztve ]
-
K2016
csendes tag
MM-ban 120e-ért van a UE40MU6102, de sok helyen felhősödési problémákat olvasok.
Ár/ értékben lenne jobb ötletetek? -
dave0825
őstag
40"-on szerintem nem vészes, 65-ön sem a hasonló típusún (MU7052), a magasabb kategóriájú LG-ken durvább. Itt van 2-2 kép, a világosabbak természetesen a LG-ről készültek (2 képen a fény középen a filmben van, zseblámpával világítanak). LG 65UJ7507-et vittem vissza 9 nap után, ahol 3-4-et használtuk, nézhetetlen volt. SJ810V/850V-re is emiatt panaszkodnak sokan. Egyedül az OLED-ük, ami kiváló (tavalyi szériákból legalábbis).
[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
Tamás34
senior tag
-
Castell
aktív tag
Ma vettük meg a kisebb tesóját 111 990 Ft-ért, még akciós a Tesco-ban.
Meg vagyunk vele elégedve, árték-érték arány kiváló, főleg, hogy ennyi pénzért van dlna, smart, wifi és UHD.
Felhősödést vagy laggolást nem tapasztaltam.
A rendszer gyors és egyszerű, csatlakozók mennyisége is megfelelő.
Az Thomson app store kínálata szegényes, de a Youtube tökéletes, lehet telefonnal is vezérelni ill. képernyőtükrözés is van és minden gyors.
A hangszórók teljesítménye a gyenge pont (2 x 8 watt), de szerencsére nem torzít.
Nem egy csúcskészülék, de szerintem ennyi pénzt megér. A Philips TV-k mellé sorolnám be, mint kategória. A Philips TV-ket ebben a kategóriában általában IPS panellel szerelik, ez VA paneles. Kinek a pap, kinek a papné.. De szerintem a Philips-nek jobbak a színei és a betekintési szöge valamint a hangzása, viszont a feketéi borzalmasak és a szoftverük is elég bugos. Ellenben itt jók a feketék és a szoftverben sincs bug...
-
dave0825
őstag
válasz Tamás34 #18885 üzenetére
Az LG-re gondolsz csak, vagy a Samsungra is? A Samsung már szerintem vállalható, film közben szép a fekete nagyon, néha látni alul, a kép közepe felé azt a foltot, de csak akkor, amikor teljesen fekete az a rész a jelenetben. Az LG nézhetetlen volt végig. Samsung UE32H5000-en még szebb a fekete, ezen semmi folt nincs. Vagy a technológia változott, vagy a minőség romlott, vagy csak kisebb méretben nem látni annyira, talán kisebb fényerő kell a kisebb kijelző megvilágításához. Nem tudom.
(#18886) K2016: Pont azt mondom, hogy szerintem 40"-on még annyira sem látszódik, mint 65"-on nekem. Bár ez függ persze a háttérvilágítástól is, hogy ki, milyen értéken használja (nekem talán 8-on van, fényerő -3-on). Ha rám hallgatsz, megnézed az üzletben, ha tetszik, megrendeled neten (akár személyes átvétellel is, nekem is 10p volt, és jött az e-mailt, hogy átvehetem, az üzlet előtt rendeltem meg neten ), és ha nem jön be otthon (vigyázva a távirányítóra, meg minden tartozékra), akkor 14 napig visszaveszik. Nekem is így volt az LG-vel, hívtam a webshopot, átírták a rendelést, az üzletben, ahol vettem, ott pedig szó nélkül kp-ban visszaadták a teljes összeget kipróbálás után, pedig bankkártyával fizettem vásárláskor. Csak a visszaszállítás költsége bukta ilyenkor.
Van itt kép is, és videó is a bevilágítás tesztelésére (üzletben persze jobban meg kell nézni, mert ott azért elég világos van az otthoni teljesen sötét szobához képest)[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
Supernowa
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok. Főleg Xbox one x-et szolgálna. Nagy ritkán monitorként működne. Méret 49" körül. Mit ajánlotok most 200e Ft alatt? -
-
Zsolt74
senior tag
válasz dave0825 #18888 üzenetére
Nekem az LG 49 SJ810-nél mikor filmet nézek alul felül a fekete csíknál nincs semmi felhősödés, vagy bevilágítás.
Igaz nem sötétben szoktam tv-t nézni.
Teljes sötétben a fekete kicsit szürkés, de mivel így soha nem használom, ezért ez engem nem zavar.
Világosban a feketéje szép mélyfekete, nem úgy mint az LG 49 uj701 szürkés feketéje.
A nanocella eléggé sokat dob a képminőségen.
Én a boltban nem láttam semmi különbséget a VA és az IPS feketéje között világos környezetben.
Persze sötétben más lenne a helyzet, ott a VA simán lealázná az IPS-t.[ Szerkesztve ]
Zsolt
-
Zsolt74
senior tag
-
426os
őstag
Sziasztok!
100k-ig bezárólag keresek 40"-os tévét, melyet később Androidos box-ra kötve használnék filmezésre, sorozatok nézésre, Youtube-ra. A keret alacsony, ezért használt tv-ket nézek elsősorban, viszont több éves darabok vannak csak ennyiért, ahogy látom. Ezektől már tartok kicsit.
Lenne egy új Samsung UE40K5500, viszont ennek a képét sokan szidják a fórumon. Valóban olyan rossz lehet?
Eddig egy HP LP2465-ös monitort használtam, ez a referencia, ezzel tökéletesen elvoltam, csak kicsi, régi, sokat fogyaszt.
Nagy visszalépés lenne? Nem értek a megjelenítőkhöz.[ Szerkesztve ]
.
-
blaca83
őstag
válasz stilo18 #18874 üzenetére
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam tudom, hogy LED az is, de a jelenlegi csúcskategória, nem a "Budgetes" alsó szegmens.
A QLED elvileg nem fog sárgulni és megtartja a fehér színét hiába öregszik a panel. Magasabb a fényereje is és a betekintési szöge is jobb. Ara nem emlékszem már pontosan, de rémlik valami, hogy a részecskék valami új fajta eljárással más bevonatot kaptak mint az előző szériákban és ezáltal a tükröződés is jobb az elődökhöz képest.
A fő probléma még mindig az vele, hogy a fejlesztés nagy része csak minimális javítás lett és nincs igazi előrelépés. Nincs arányban a minőség az árral. Rettentő drágán akarják adni, ennyit nem ér a QLED.
Az OLED minden tekintetben jobb jelenleg mint a QLED.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- További aktív témák...