Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hakos1987

    őstag

    Korábban kértétek, hogy ha megérkezik a Sony 55XE9305 TV-m, írjak majd véleményt. Ennek tennék most eleget.
    Előre kihangsúlyozom, nem vagyok professzionális felhasználó, nem kalibráltattam a TV-t, csupán a megfelelő képek alapján (és neten talált kalibrációs beállítások szerint) állítottam azt be. Továbbá ez az első SONY TV-m, elfogultságom nincs ezirányban.

    Kezdeném a pozitívumokkal, ami ugyan nem túl sok, de nyomós érv:
    - A kép. szép telt színek, nagyon jó, szinte tökéletes feketékkel. Fényerő brutális, a kép gyors mozgásoknál, akciójeleneteknél is tűéles. Nekem jobban bejön, mint az OLED.
    - Hang: a TV saját hangszórója bőven átlagon felüli, van benne dinamika és térérzet.
    - Anyagminőség, logika: nagyon ki van találva, hogy teljesen elrejthető a TV hátulján minden. Se kábel, se csatlakozó nem látszik a panelek felrakásakor. A talp tökéletes és robosztus, az összeállítás nagyon ki van találva. Látszik, hogy japán (szerencsére ott is gyártották).

    Negatívumok:
    - Első szembeötlő dolog ami a képet illeti, hogy erősen felhősödik a háttérvilágításnak köszönhetően, amit csak teljesen fekete képnél venni észre, szerencsére filmezés közben még nem tűnt fel. Erről később teszek fel képet, ha igény van rá. Mindenesetre ez évek óta létező probléma, még sem törekednek a gyártók a megoldására.
    - Másik, ha már a képi "hibáknál" tartunk: erősen fakulnak a színek, amint nem szemből nézzük a TV-t, bár ezt tudom, a VA panel sajátossága.
    - Az Androidot sokan szidják, de nekem fontos tényező volt a MyTV alkalmazás miatt. Nekem szerencsére nem produkál (még) leállásokat, fagyásokat. Viszont amivel nyugtattam magam, hogy a Kodi-val majd milyen jó lesz filmezni... hát nem.... Kodi/SPMC-vel próbálkozva előbbi a DD hangokat ráküldi az erősítőre, de DTS-t sehogy sem. Utóbbi egyiket sem. Valószínűleg kompatibilitási hiba lesz. Archos megfelelően működik, csak hát messze elmarad a Kodi-tól.... ez is némileg csalódásba fulladt.
    - NAS-ról 4K filmet szerettem volna lejátszani SMB-n kereszetül. Mint kiderült, csak 100-as LAN port van, hiába a CAT6 kábel, gigabites hálózat, a TV LAN portja szűk keresztmetszet, így akadozik. Emiatt szükséges külső vinyóval vacakolni, másolgatni. Persze megoldható lenne külső box-ról a filmezés, csak akkor minek "okos" TV. Értem én, hogy el kell adni a külön lejátszót is, na de....
    - Távirányító: kb. így nézett ki a 20 évvel ezelőtti Sony videómagnó távirányítója is. Azóta csak a minőségében történt előre lépés. Brutális az a sok gomb, aminek 90%-át nem használja az ember. Persze létezik a Sony-nak One Flick távirányítója, ami már közelít a kornak megfelelő elvárásokhoz, csak persze az külön vásárlás tárgyát képezik. Samsung F6500 TV-mhez 4 éve adták mindkét távirányítót, kevesebb mint fele ennyi pénzért....

    Összességében elmondható, hogy ugyan a képe alapján választottam TV-t (mégis csak ez a funkciója), de azért azon kívül is vannak tényezők, amit figyelembe kellene venni. A Samsung UE46F6500 TV-mhez képest képben természetesen hatalmas az előrelépés, minden másban viszont nagy a visszalépés (média lejátszó, távirányító, felhősödés, betekintési szög-fakulás).
    Persze ezen hibák egy részét további ráfordítással orvosolhatnám (One Flick távirányító és külső lejátszó vásárlás), de ha korábban nem volt erre szükségem, nehogy már egy "előre lépést" követően meg mégis... Így marad a megszoksz vagy megszöksz elv. Attól függetlenül a képi világ mindenért kárpótol és bármennyire is lehúzósnak tűnik amit írtam, nem küldeném vissza és továbbra sem venném meg az LG Oled TV-jét vagy Samsung Q7F-et.

    Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)

Új hozzászólás Aktív témák