Computex 2024: Kingston mindenhol

A mesterséges intelligencia futtatásához sok RAM kell – és ez nem kerüli el a Kingston figyelmét sem.

Memóriamodulok, memóriakártyák, külső és belső SSD-k – ezekkel a termékekkel, illetve egy Forma 1-es bokszutca mintájú kiállítótérrel készült a Kingston az idei Computexre. Kezdve is rögtön az első kategóriával, az újdonság itt a FURY Renegade DDR5 RGB Limited Edition kit, mely 2x24 GB-os kiszerelésben, piros-fekete hűtőbordával és 19 effektes RGB világítással érkezik.

[+]

Hirdetés

A „sima” FURY Renegade és Beast változatok csak 18 effektet tudnak, és a 8000 MT/s sebességű modulokat Intel XMP 3.0 profilokkal látták el.

[+]

Természetesen a Kingston sem marad ki a CAMM2 őrületből, szóval ők is kiállítottak egy ilyen szabványú modult a Fury Impact DDR5 családban. A szóban forgó termék 32 GB kapacitású volt, de a szabvány ennél jóval nagyobb méreteket is támogat, úgyhogy amikor az év vége felé piacra kerül, valószínűleg ennél komolyabb modelleket is gyarapodik majd a széria.


[+]

Az adattárolók területén egy új NVMe SSD-re készülhetünk, ami egyelőre még csak a Kenting Bay kódnéven szerepel. Ez egy x4-es PCI Express 4.0 interfésszel dolgozó, legfeljebb 6/5 GB/s-os szekvenciális olvasást/írást ígérő meghajtó lesz, ami 500 GB-tól 4 TB-ig fedné le az igényeket, és a cég a középkategóriába szeretne pozicionálni. A ketyere egyik érdekessége lehet, hogy a legnagyobb kapacitású modell is csak egyoldalas, tehát gond nélkül elfér az ultrahordozható notebookokban.


[+]

Végül az utolsó újdonság az XS1000 külső SSD-t érinti: akit eddig ennek megvásárlásától a feketére és ezüstre korlátozott színválaszték tartott vissza, az most örülhet, mert immár pirosban is kaphatóvá teszik.

Előzmények

Hirdetés