Computex 2024: új Dark Rock hűtők és RGB-s házak a be quiet!-től

Keblére ölelte az RGB-t a Light Base házak tervezésekor a német cég, de szerencsére nem ez az egyetlen érdekességük.

A Computexen kiállított termékek alapján a be quiet! nem a babérjain ült az elmúlt időszakban, hanem a számítógépházak tervezésével foglalkozott, legalábbis ez volt az érzésünk a Light Base széria kapcsán, mely radikálisan különbözik a németek eddigi termékeitől.

Hirdetés

A házcsalád egyelőre két tagot számlál, a középkategóriás Light Base 600-at és a csúcsmodell 900-at. Nem a legolcsóbb termékekről van szó, az ősszel fekete és fehér színben érkező 900-as család például ventilátorok nélkül, puritán feketében 170 euróba kerül majd, míg fehérben, négy előre telepített Light Wings FX légkavaróval már 230 eurót kell majd a pénztárnál hagyni. A szintén őszre várható Light Base 600 140 eurótól indul majd.


[+]

Felépítést és dizájnt tekintve a Light Base modellek „akvárium” kialakításúak, tehát arra szolgálnak, hogy minél jobb betekintést kínáljanak a belső térbe. Ennek megfelelően aztán elöl és az alaplapi oldalon egyaránt üveg burkolja őket. Azért nem jelenthető ki, hogy ez jobb vagy bal oldalt jelent, mert a ház forgatható, így az alaplap jobbra és balra is nézhet – ezt a Dark Base 900 is tudta például, de ott a teljes alaplapi tálcát ki kellett szerelni, ezzel szemben a Light Base-eknél csak a lábakat kell átszerelni ahhoz, hogy álló, fekvő vagy éppen „inverz” elrendezést kapjunk. A belső tér kapcsán kiemelnénk még, hogy kompatibilis az alsó bekötésű lapokkal is, és természetesen bőven van hely a radiátoroknak. A szerelést mindenféle kivehető keret és kábelfedél segíti, az említett „lábátszerelés” pedig nem igényel szerszámokat, tulajdonképpen egy már összerakott PC-nél, akár működés közben is kivitelezhető.


[+]

Mint azt a Light Base elnevezés is sejteti talán, az újdonságok nincsenek híján az ARGB világításnak sem, ráadásul ez a gyártótól szokatlan mennyiségű: nem elég, hogy a mellékelt ventilátorok a Light Wings FX szériából kerülnek ki, de a ház rácsos „előlapja” és fedlapja is kapott belőlük jócskán. A színek, effektek természetesen testre szabhatók, sőt, bekapcsoláskor még egy kellemes „boot animáció” is aktiválható.


[+]

A többi kiállított újdonság között ott van még a Dark Rock 5 is, mely a tavaly ősszel bemutatott Dark Rock 5 Pro és Elite kisebb testvére, egyetlen bordával és egyetlen ventilátorral. A cég 210 wattos TDP-ig ajánlja az újdonságot, melynek mágnesesen rögzített, fémhálós fedőlappal megfejelt bordázatát hat darab, 6 mm-es átmérőjű hővezető cső kapcsolja a réztalphoz. A szellőztetésről egy 120 mm-es Silent Wings 4 ventilátor gondoskodik, a kompatibilitás pedig az Intel LGA115x, LGA1200, LGA1700, LGA2066 és AMD Socket AM4, valamint AM5 foglalatokra terjed ki. A Dark Rock 5 június második felében érkezik, 70 eurós ajánlott áron.


[+]

Vízhűtéses oldalon a Light Loop széria jelenti az újdonságot – a Light Base-ekhez hasonlóan ez is elég „LED-es”, ugyanis nemcsak a mellékelt Light Wings LX ventilátorok világítanak, de a hűtőblokk tetején található műanyag taraj is. A széria fekete és fehér színben, 240 és 360 mm-es méretekben jön majd szeptemberben, az árak 130 eurótól 165 euróig terjednek majd. A Light Loop család LGA115x, LGA1200, LGA1700, LGA1851, AMD Socket AM4, illetve AM5 foglalatokkal kompatibilis.

 

Hirdetés