Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ACE-

    addikt

    válasz Downsampling #15863 üzenetére

    Na, hát elolvastam amit írtál, pont arról beszéltél, amitől tartottam. Hogy itt olyanok ajánlanak TV-ket, és adnak tanácsokat, akik horribilis összegeket költenek TV és hangcuccokra, és ahhoz hasonlítják a "kisember" kívánalmait. Még egyszer mondom, nem kívánok milliókat költeni otthoni filmnézésre. Ha látványra vágyom úgyis moziba megyek. Nekem egy olyan TV kell, aminek a képe megfelel a kívánalmaimnak, és mivel nem vagyok vájtfülű, és a szemem is már romlik, nem fogok észrevenni kép és hangminőségbeli különbséget egy 40ezres, vagy egy 500ezres média lejátszó, vagy a TV lejátszója között. Egyetlen kívánalmam hogy élvezhetően lejátssza a nagy részét az általam megnézendő videóknak. (TV-t sem nézek) Ha hang, vagy valamilyen más kép problémába ütközöm, akkor vagy meg sem nézem azt a filmet, vagy választok egy más formátumot, és úgy nézem meg, emiatt pláne nem fogok kiadni 500ezer Ft-ot. Ugyanúgy azért sem, hogy egy árnyalattal feketébb legyen az a "szürke".
    Jelenleg egy Samsung C6000-em van, egy C450 házimozival, optikával összekötve. Az egész 200ezer volt annak idején, kb. 6-7 éve. Tökéletesen meg vagyok vele elégedve, mind a hangzással (panelről beszélünk), mind a fullHD tartalmak minőségével. Csak kicsi, elavult, és szeretnék újat. Ehhez képest az LG 810V szerintem nagy lépés lesz (ha nem győztök meg mással :) ) és amiket eddig láttam boltokban, gyönyörű képe van. Ugyanakkor több helyen írták, hogy plex-el tökéletesen lejátszik mindent, állítólag a 120Hz miatt kadenciahelyesen is. De feltehetően ha nem kadenciahelyes, az sem zavarna, mert gondolom a C6000 sem az, és azt eddig DLNA-n keresztüli, Serviio serveres megosztással használtam, tökéletes sikerrel. Egyedül az AVC-t nem tudja, ami kicsit fontosabb lett volna, így a remux-ok voltak kilőve. Az új már ezt is tudni fogja, így fullHD tartalmakból már tömörítetlent fogok fogyasztani.
    Lényeg a lényeg, senkit nem akartam megbántani, sem személyeskedni, csak a tanácsolók adatlapjai alapján látszott, hogy akik a tanácsot adják egész más perspektívából látják a TV-ket, és abból a perspektívából nekem sem az számítana, hogy mennyibe kerül, és mit tud, csak minél jobb legyen.
    Ez utóbbi hozzászólásod is ezt bizonygatta. Ez nem gond, csak helyén kezelem a tanácsokat, mert fölösleges kiadásokba nem verném magam.

    Régebbi hozzászólásomban említettem is, hogy ez olyan, mint annó, vagy a mai napig létező bitráta mizéria a zenével kapcsolatban, 128 kbit, 256, meg kitudja, meg ott a lossless. Én nem veszem észre a különbséget, de feltehetően ha vennék fél misiért egy erősítőt, meg 1-1 hangfalat ugyanennyiért, lehet meghallanám, de az is lehet akkor sem, de kiadtam 1.5 millát...
    Ennyi a lényeg, még egyszer bocs ha valakit esetleg megbántottam volna, vagy személyeskedésnek érezte volna a hozzászólásomat.

    Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

Új hozzászólás Aktív témák