Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz samujózsi #58052 üzenetére
szerintem az öncélú dekorációval sincs baj, ha:
- amúgy a termék rendben van mellette
- a felhasználónak tetszik és elfogadja az ezzel járó felárata probléma azzal szokott lenni, amikor ergébével akarnak eladni valami fost prémium áron. magával az RGB-vel szerintem semmi probléma, mindenki el tudja dönteni, hogy neki szüksége van-e rá, vagy sem.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Daywalkerke #57953 üzenetére
az attól függ, mire fogja használni.
-
fogtunder
nagyúr
válasz baro32 #57857 üzenetére
Anno a Samsung 840 bevezetésekor vettem egyet, mindenki mondta, hogy jaj, világvége, Ragnarok, a TLC meg fog halni, blablabla. Hát én csesztem rá, nem kapcsoltam ki semmit, a hibernálást se, mert laptopban volt, kellett. Már a Windows 8.1 se futtatott defraget, a Win 10 se, hiába nem volt letiltva a funkció, végül amúgy a vezérlő halt meg benne, 73%-os kondíció mellett.
-
fogtunder
nagyúr
válasz joocek #57736 üzenetére
Jaj, tényleg, most jut eszembe, hogy ebben az országban a liberális kifejezés nagyjából a pedofil kannibál alatt van két polccal.
Akkor maradjunk annyiban, hogy minden ember szabadon lehet hülye, amíg másokat nem zavar veleI hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Tomko78 #57690 üzenetére
Nem, mert a hosszú PCI-E slotok kellenek a VGA-aknak, a Windowsnak fizikailag ki akarok osztani egyet. Plusz ugye az M.2 slot letilt két SATA portot, ami meg azért nem jó, mert megy még mellé pár HDD is a többi adatnak.
-
fogtunder
nagyúr
Sziasztok,
500-as SSD-t keresek, virtuális gépek futtatására. Két komplett VM és pár Docker Image menne rá, plusz ezeknek a dolgai. Az M.2 sajnos nem opció, mert redundánsra kell csinálni és csak egy slot van az alaplapon.
A WD Blue 3D jó lehet erre, vagy valami gyorsabb kellene? Többnyire csak az egyik VM lesz aktív használatban egyszerre, a Docker image-ek se generálnak túl sok IO műveletet.I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz joysefke #51100 üzenetére
Érdekes azt hallani, hogy gondoljak bele, mit mond a másik, miután te egy kiragadott félmondatra reagálva megint leírtad, hogy szar volt a 840 Evo. És most megint. Igen, a 840 Evo szar volt, ezt nem tagadja senki, de voltak hulladék MLC meghajtók is, meg a Samsungnak jó SSD-je ez után.
-
fogtunder
nagyúr
válasz joysefke #51095 üzenetére
Látom a szövegértéssel vannak gondok. A TLC NAND gyerekbetegségeiről volt szó, ha esetleg nem csak egy fél mondatot olvasnál, hanem a környezetét is, akkor világos lenne.
Igen, értjük, te megszívtad a 840-es Samsung szériával, de ezen kívül még kismillió TLC-s SSD van, ami normálisan működik, haladjunk már tovább.I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz joysefke #51076 üzenetére
6 éve vettem 23900 Ft-ért a 120GB-os verziót, egy Windows 8 kíséretében. Szóval lett egy oprendszer licenszem, amit át tudok vinni kofigok között, meg egy rendszerlemezem, ami rengeteg időt spórolt meg az évek alatt, az első két évben melós gép volt az a laptop, amibe került.
Bőségesen kiszolgálta az árát, az oprendszer még mindig használatban van, közben upgrade-eltem 10-re, úgyhogy marad még. Nyilván jobb lenne, ha menne még, de megtette, amit a haza megkövetelt.
Gondolom, ha a hibás szériához tartozott volna, nekem is más lenne a szám íze, de ez az első 840-es széria még jó volt.I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz joysefke #51065 üzenetére
én anno a bevezetéskor vettem magamnak karácsonyra egy sima 840-est. mikor kijöttek a javító csomagok, próbáltam én is nézni, nem volt vele kompatibilis, cserébe a teljesítményével se volt gondom, múlt héten halálozott el a vezérlő, közben megjárt három konfigot. azt tekintve, hogy kaptam hozzá ajándékba egy dobozos windows licenszet is, szerintem tök jó vétel volt.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz King Unique #51003 üzenetére
emlékszem még, amikor jött az első TLC-s 840, mindenki pánikolt, hogy édes istenem, ezek aztán pillanatok alatt el fognak használódni, meg azonnal kapcsoljam ki a lapozófile-t és a hibernálást. hát én szartam az egészre, pont úgy használtam, mintha egy HDD lenne, 5 évig volt rendszermeghajtó, 83%-ra sikerült levinni HD sentinel szerint, azóta csak játékok mentek róla, végül a vezérlő halt meg, nem a NAND.
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
sajnos pár hete beköltöztek bad sectorék az 500GB-os elég régi HDD-re, két napja pedig a 120-as Samsung 840 adta be a kulcsot. HDD-t nem akarok venni megint, az van a NAS-ban pont elég, viszont nagyon megcsappant az elérhető tárhelyem, úgyhogy valamit kellene venni. szóval 480-512GB-os SATA 3 SSD-t keresek, játékok mennének rá elsősorban, meg mindenféle random adat, semmi professzionális felhasználás.
Samsung 860 EVO 500GB-ot és Crucial MX500 500GB-ot néztem, van valami, amire ezeken kívül érdemes lenne rákukkantani?
config az adatlapomon, ha kellene.
köszi
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
egy Lenovo T430s notebookba keresek mSATA SSD-t a meglévő HDD mellé, csak rendszer alá, 120GB méretben. a gondom, hogy egyik ajánlott típusból sem találok ekkora méretet, a 64-es ADAT SP310 kicsi, a 240-esek pedig már túl drágák.
viszont van elég kedvező áron Kingston MS200 120GB, a noti mSATA csatlakozója pedig amúgy is csak SATAII, jó lehet ez ilyen körülmények között?
-
fogtunder
nagyúr
távol álljon tőlem, hogy pont veled vitatkozzak SSD témában, de nincs kissé túllihegve ez a TBW korlát? melyik átlagos user ír napi 60Gb felett a meghajtójára minden nap, 3 éven keresztül?
azt a részét értem, hogy ott van pár ezerért drágábban az Adata SP920 TBW korlát nélkül, több garival, MLC chipekkel és akkor már inkább vegye az ember azt, ha hosszú távra tervez, de tényleg ennyire lényeges ez a faktor? most tekintsünk el azoktól, akik 4K videókat szerkesztenek és hasonló módon terhelik nagy mennyiségű írással az eszközöket, nekik nyilván munkaeszköz és vegyenek erre valót.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Raymond #38317 üzenetére
gyorsan számoltam egyet a melóhelyhez közel lévő shop árai alapján, amik elég jók, ha nincs nagy akció, a futárral valszeg bárhonnét dárágább lenne.
OCZ Trion 150 240GB - 80,77Ft/GB
Adata Premier Pro SP920 256GB - 92,69Ft/GB
Crucial MX300 275GB - 87,54Ft/GBaz SP920-ra hol adnak 5 évet? ami webshopokat néztem, mindenhol 3 év gyártói gari, az összefoglalóban 5 van. vagy regelni kell a gyártó honlapján és akkor plusz év?
nem az zavar, hogy az egyik 20K, a másik 25, mert igazából nem halnék bele, ha látnám értelmét. de nem nagyon akarok olyan dolgokért pluszban fizetni, amikre úgysincs szükségem. ha többet költenék rá, akkor is inkább nagyobb tárhelyre költeném, minél olcsóbb Ft/GB állandóval. persze tartózkodva az ipari hulladék kategóriától.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
van a gépemben jelenleg egy 500GB 5400-as 2,5" HDD, amire csak játékokat telepítek, amik nem férnek bele a 120-as rendszer SSD keretébe. mivel van NAS otthon megfelelő méretű tárhellyel és gigabit LAN mindenhol, ezen kívül semmit nem tartok rajta, félig sincs tele, viszont rohadt lassú, egy komolyabb AAA játék néha több percig indul, amit kezdek erősen unni és lecserélném egy SSD-re. írás kevés lenne rajta, inkább olvasás a felhasználás jellegéből adódóan, illetve ha van, akkor is inkább a steam szerverek és a net letöltési sebessége a limitáló tényező.
ennek megfelelően az OCZ Trion 240-est néztem ki, indokolja valami, hogy ilyen felhasználásnál kiadjak +4-6K-t egy, az ajánlóban is szereplő típusra? ahogy olvastam, a budget TLC SSD-k között talán ez a legjobb vétel most, de nyugodtan javítsatok ki, ha mégsem.
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
mITX gépet szeretnék építeni, és bár nem céloztam direkt erre, de olyan alaplapot néztem ki, amin van mSATA csati (Gigabyte B85N). mivel a kinézett házban csak két meghajtónak van hely, felmerült, hogy esetleg mSATA meghajtót vegyek.
120GB méretben gondolkodom, a kérdés csak az, hogy megéri-e asztali gépbe ilyet venni? ha jól tudom, ezek általában kevesebb csatornán dolgoznak és többe kerülnek azonos méretnél. szép lenne, hogy nem foglal el egy meghajtó helyet, de ha több pénzért jelentősen lassabbak, akkor inkább nagyobb hdd-t veszek mellé és elleszek egy 2,5"-ossal.
köszi
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
szeretnék egy kicsi, olcsó ssd-t, az egyetlen dolga egy Open Media Vault tárolása lenne, nagy terhelést nem kapna, de mivel folyton ír, pendrive-ra nem ajánlott telepíteni, és elfoglalja a teljes lemezt.
van valami 10.000 forinton belül, amivel érdemes foglalkozni? ha nincs, akkor van egy fölös 320-as laptop winyóm, de sajnálnám 2GB-ért beáldozni az egészet.ja, azt kihagytam, hogy sata csatlakozós kellene.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest