Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz szacsee #12373 üzenetére
Az a baj, hogy szinte mindegyik az oldalról történő rögzítésre van felkészítve. Nekem pedig olyan kellene, ami alulról csavarozható a 3,5"-es helyre (ilyen a fiókom). Holnap, ha tudok, akkor bekocogok a PCX-be, oszt' meglátjuk. Sose gondoltam volna, hogy egy ilyen aprósággal ennyit fogok szívni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz szacsee #12369 üzenetére
Köszi a választ!
szacsee
Az a baj, hogy kettővel sem tudom, mert nem olyan átmérőjű a lyuk ennek a keretnek az alján, mint amekkorába egy szabvány 3,5" HDD csavar belemegy. Először én is azt hittem, hogy rossz helyen van két lyuk, de azért a másik kettővel fogom tudni rögzíteni, de nem. A "fiókomba" pedig nem tudok kisebb csavart tenni. Egyébként sem értem, hogy az aljára miért ilyen átmérőjű lyukat tesznek.WP14
Ez kedves, de azért ez megy nekem is. A második és negyedik találatban lévő van nekem. A "Delock 18105"-ös talán jó, de ezt így nehéz lenne megmondani. Talán ha valakinek pont ilyen van, és megnézné nekem...
Esetleg holnap - ha nap közbe meg tudom oldani - megnézek egy ilyet. -
Bodor
veterán
válasz szacsee #12336 üzenetére
Lehet, hogy neked jó választás, ha megérnek ennyit a hozzá adott kellékek
( amik igazából semmit sem érnek), de én inkább 1200-al olcsóbban az 5 év garis ! Samsung 840 Pro-t venném ugyanebből a boltból !!
Ghostolásra, klónozásra és rendszermentésre kiválóan megfelel az ingyenes Macrium Reflect Free. -
Bodor
veterán
válasz szacsee #12296 üzenetére
Most sem a kedvencem a TLC-s SSD, de a Samsung agresszív árazása miatt nem lehet nem ajánlani a 250 GB-osat.
Igaz, hogy kevesebb az élettartama, de ezt a tényt figyelembe véve is helyén van az ára a 250 GB-os kategóriában. Szóval az egy személyre szabott ajánlat volt.120 -asok közül viszont én nem TLC-s SSD-t szoktam ajánlani.
Gyorsaság szempontjából a gyakorlatban ugyanolyan jók a Sandforce vezérlős SSD-k, mint a többiek.
Megbízhatóságot, árat, és elhasználódást figyelembe véve én az alábbiakat tartom jó vételnek a 250-esek közül a Samsung 840-en túl.KINGSTON 240GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/240G 47.249 Ft.
CRUCIAL 240GB SATA3 2.5" M500 CT240M500SSD1 49.417 Ft
CRUCIAL 256GB SATA2 2,5" v4 CT256V4SSD2 50.944 Ft
ADATA 256GB SATA3 2,5" Premier Pro SP900 ASP900S3-256GM-C 52.535 Ft
PLEXTOR 256GB SATA3 2.5" M5S PX-256M5S 54.445FtFeljebb már csak akkor érdemes szerintem menni, ha fontos az 5 év garancia.
Ebben az esetben viszont a Samsung 840 Pro az első befutó az ára miatt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szacsee #12296 üzenetére
V300 MLC kontra 840 TLC: kb ugyanaddig húzzák, mert kisebb a gyártásí csíkszélesség ami miatt hiába MLC-s a V300 kb ugyanannyi írást bír. Ez nagyjából mind a kettőnél 3000 írási ciklust jelent cellánként.
Ez írott adatmennyiségre lefordítva a 128TB-ot jelent 240GB-os estében (a 128-as már csak 64-et bír a 60-as meg csak 32TB-ot (a jóval kisebb wear leveling terület miatt ugye)).
Nagyságrendileg a 840-es Samu is ennyit bír ki. Szóval az élettartam különbség szinte elhanyagolható. Marad az ár, a gari és szín mint döntséi tényező.#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?