- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- HTPC (házimozi PC) topik
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaxxDamage #71649 üzenetére
Alsó kategória.
És emlékeim szerint QLC már, nem gondolnám, hogy ezt szeretnéd. -
válasz
MaxxDamage #71648 üzenetére
Erről a WD Blue SSD-ről van bármiféle tapasztalat? (melegedés, élettartam, pl.)
-
-
válasz
MaxxDamage #71646 üzenetére
Mármint hogy értve ugyanolyan SSD-t?
Mindegy mit veszel, bármit lehet bármire klónozni.
-
Köszi a válaszokat!
Akkor lehet úgy járnák a legjobban, ha vennék egy ugyanolyan SSD-t és klónoznám -
-
válasz
MaxxDamage #71642 üzenetére
Nekem is hamar lement, de azóta is 99-en áll.
-
válasz
MaxxDamage #71642 üzenetére
Felesleges a %-ot nézegetni, az autónál sem méregetjük a motor kopását, mégis van neki.
Ugyanez a helyzet itt is, ez csak egy szám, ami a gyártó által megadott TBW-ből számolódik.
LEhet a WD Blue és a Red szögre ugyanaz, viszont a RED-re több "garit" vállalnak...
Ahol teljesítmény lesz, ott melegedés is.
( Hozzáteszem, nekem 980 Pro / 9A1 van, és 50 fok stabilan, gyári bordával )
SN570 még esetleg. -
válasz
Graphics #71641 üzenetére
1TB 970 EVO Plus alig volt használva és már 1% lement
Igaz teszi a dolgát gond nélkül és ez a lényeg!
Samsungot kerülném, mert eléggé melegszik a többihez képest amiket még használok.
Csak gondoltam átrakom külső "dobozba" és veszek valami jobbat.
WD Blue is látótérbe került (az új széria - 900 TBW ha jól emlékszem -
válasz
MaxxDamage #71640 üzenetére
Nincs vele gyakorlati tapasztalat, de a 2TB-os mezőnyben is akad olcsóbb.
Samsung 980-as pl., de még a 980 Pro is olcsóbb.
De ha csak a 970 Evp Plus 2TB-ost nézem, az is jóval olcsóbb.
5 évnél hamarabb fogod cserélni, és a TBW közelében se fog járni. Szimpatikus értékek, de ez mindössze annak szól, hogy ezt inkább adattárolásra, NAS-ba szánta a WD.
-
WD RED SN700 2TB SSD-ről mi a vélemény? Ajánlott? Mennyire melegszik?
5 év gari és a 2500TBW ami tetszik benne. Fő meghajtónak lenne (rendszer, gamek, programok, stb.. tehát ez lenne használva legtöbbet R/W time)
SP 34A80 2TB (2 db) és WD Blue 3D 2TB (sima M.2) csak torrent meg tárolás / arról kimentés céljából. Lehet jobban járnék még egy SP 34A80 2TB SSD-vel? (az hűvös és gyors magas TBW értékkel úgyszint)Jelenleg 970 EVO Plus 1TB van használva, de az mehetne USB-C Adapterbe
SP 34A80 2TB -hoz (vagy WD Blue 3D 2TB -hoz) képest ez a Samsung 2x melegebb (enyhén szólva) -
-
Üdv!
Eddig csak SATA3-as SSD-im voltak, és belevágnék egy ilyen M.2 nvme alapú rendszerbe, amire egyelőre csak a Win 11, meg a jelenleg használt kb. 35-40, kisebb méretű programok kerülnének. A nagy méretű játékok maradnának a satás SSD-n.
Szóval, a kályhától kellene elindulni, de én már ott elakadtam. Kinéztem a Samsung 980 Pro-s cuccot, bár lehet, hogy a tudását illetően, nem feltétlen használnám ki, de 5-6 évig nem akarok megint ezzel foglalkozni, szóval maradnék ennél a megbízható SSD-nél.
Maradnék, ha egyáltalán belevarázsolható lenne az alaplapomba, ami jelenleg egy Asus Prime Z390-A. [link] Egyébként a terveim szerint nem sokáig, mert váltanék vagy egy jelenlegi i12-es rendszerre, vagy az ősszel megjelenő új Raptor valamelyikére.
A problémám az, hogy minden ilyen, hogyan szereljük be az alaplapba az SSD-t témájú videóban, én az látom, hogy a delikvens kibontja a vadi új SSD-jét, a PCIe-s részt beilleszti a megfelelő foglalatba, míg az SSD másik végén lévő félköríves rögzítő résznél, egy szép nagy csavarral rögzíti azt az alaplaphoz. Itt:
Az én alaplapomnál meg következő a helyzet, ahová lehetne beszerelni az SSD-t.
Itt egy gyári hűtőborda látszik még csak, de ezt leszerelve, alatta ez van:
Tehát bal oldalon, ahol a 22110-es jelzésű, kiemelkedő csavarfurat van, oda lehet a hűtőborda bal oldali részét rögzíteni. Azután középen van még három kisebb furat, a balról az első a 2280-as jelzésű, ilyen 2280-as méretű, a kinézett Samsung is, ezért gondolom, hogy ennek lenne jelentősége a beszerelésnél.
Azután az alaplap dobozában találtam egy kis zacskóban, 2 db távtartó csavart, meg az azokba csavarozható anyákat, amik az alaplap kézikönyve szerint szintén, az ilyen M.2 sockethez kell.
Tehát, ennyi infó után, én még mindig nem látom, hogy a rákba fog ez működni.
Addig rendben van, hogy leszerelem a hűtőbordát, majd az SSD PCI-e csatlakozóját, a jobb oldalon beillesztem az alaplap foglalatába, de az SSD bal oldali végét hova rögzítsem, mert ahol az a félköríves kivágás van az SSD-n, ott az alaplapon én nem látok semmilyen erre szolgáló furatot, meg persze csavart se.
Vagy a hűtőborda visszaszerelésével lenne majd rögzítve az SSD? Azután mi a francot kell ezekkel a kis csavarokkal mókolni?
Szóval aki vágja a témát, az írja már le lehetőleg szájbarágósan, hogy mit merre, amit előre is köszönök, mert addig amíg nem vagyok biztos a dologban, nyilván nem rendelem meg a Samsungot. -
Horvi
őstag
Köszi mindenkinek a segítséget és a tippeket
-
-
-
Szeva!
Nem vagyok szaki, csak időnként idekotnyeleskedek!
De ettől függetlenül egész jól körülírtad a WD Blue 3D 500GB-ot!
Nálam is húzta két évig egy ilyen két notebookban is, most már egy harmadikban muzsikál gond nélkül. A listában van 3 év garit adó hely is, de sok jelentősége nincs, ha 2 évet adnak, az teljesen jó, egyébként gyártónál úgy tudom lehet regisztrálni a terméket és úgy a gyári garanciaidő élni fog.
Szóval nyugodtan veheted a WD Blue 3D-t....de épp a határon átcsúszik a Samsung 870 EVO 500GB is egyébként, ilyenem nincs, csak 860 EVO 1TB, ha én venném, a WD Blue és a 860 EVO közötti különbségek alapján a Samsungot választanám, de napi használatban soha nem vennél észre különbséget a kettő között.
Elméletileg 870 EVO-nál 5 év a garancia.
Jól meg kell nézni a webshopokat, mert ilyen vicces trükközések vannak:
Az ingyenes kiszállítás miatt most épp az Aqua a nyerő amúgy!
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Kitöltöttem az összefoglaló kérdőívet, remélem tudtok segíteni.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
15-25k között
2. Mekkora SSD-re van szükség?
Legalább 250GB-osra
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gépben lenne, SATA3 csatlakozóval.
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Gigabyte B85m-D3H
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Jó lenne a 3 vagy több amennyiben a keret megengedi.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos felhasználásra kell(windows, pár játék, meg PS)
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Csak újKöszönöm!
-
-
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Ezekből a 256 GB-os sata-s SSD-ből melyiket érdemes választani használtan?:
Adata SP900
Adata SP920
Adata SX900Köszi!
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
Pyttawrx #71621 üzenetére
Tudom, hogy nem beárazós, az csak mellékszál... inkább az a kérdés, mennyire rizikós ez, illetve pl az, hogy raidben ment jelent-e valami tényezőt az élettartamában.
@(#71622) ricsip
Amúgy német az illető, laptop sajna nem játszik... de nem is ezt kerestem, csak ráakadtam és ráírtam, és 80€-ért elküldené a kettőt, ami viszont nem rossz ár.Ami érdekes, hogy ott egy ssd hirdetésben sincs HDS kép vagy infó. (keveset ment, jó állapotban, vidéki orvos házaspár, szóval nem az én emberem a kivétel, hanem ő a szabály...
)
update na jó, erre mér találtam cáfolatot...
-
ricsip
addikt
válasz
Pyttawrx #71621 üzenetére
Vagy tetteti a hülyét, és okkal nem akar állapotinformációt adni, ezesetben hagyni kell rárohadni a portékáját. Bár úgyis lesz vmi bepalizható vevő rá, ha elég olcsón adja.
Másik lehetőség h. tényleg nem ért hozzá, de erre kicsi az esély. Akkor meg vinni kell egy laptopot, helyszínen kipróbálni sajat gépben és hamar.kiderül h. szeméttelepre való v. tényleg hasznalható állapotú még. -
válasz
Wolfskin #71620 üzenetére
Szia,. Ez nem a beárazós topik.
És ott sem tudod beáraztatni ebben a formában.
De ugye ezek anno jó ssd-k voltak. Bátran vehetőek, de! tényleg látni kellene az állapotát. Akár samsung magiciannal, akár a hds progival.
Véleményem szerint aki ilyet vesz, és így használja az nem egy tudatlan, legalább is ennyire nem. -
Wolfskin
őstag
Heló!
Szerintetek mennyire rizikós megvenni 2db 850Pro-t 512 GB-t, amik raidben mentek egy asztali gépben (home use). Már le lettek cserélve nagyobbra, az eladó nem ért hozzá, azt sem tudja mi aza HDS vagy hogy kell visszatenni a SSD-t a gépbe.
Mennyit ér mai árfolyamon két ilyen SSD? (Mondjuk ha hibátlan lenne, és így ismeretlenül?)
Köszi a tippeket!
-
válasz
telefonmágus #71617 üzenetére
Értem, de akkor sem kell.
-
Raymond
titán
válasz
telefonmágus #71617 üzenetére
A BIOS/UEFI-t nem erdekli hogy formazva van vagy nincs, van rajta particio vagy nincs vagy egyaltalan van-e ratja particio tabla.
-
válasz
telefonmágus #71613 üzenetére
Dehogy kell, miért kéne
-
válasz
telefonmágus #71613 üzenetére
Nem kell,
attól még BIOS-ban látszódnia kell. Inicializálni kell először. Utána formázni.
-
Extremex
tag
Sziasztok!
Vettem egy gigabyte nvme m2 256gb-os SSD-t.
De az Asus z97 pro gamer alaplapom nem látja.
Nem támogatja vagy bios beállítás probléma lenne? -
-
válasz
makoss #71603 üzenetére
Van 2-3 ilyen ssd-m, amit külső ssd-ként használok, usb meg type-c csatlakozással. Van közte (nyilván ez usb) msata ssd is. Filmek meg nagy fájlok másolásakor bőven elég az is. Nyilván az nvme ssd-gyorsabb sokkal usb-re csatlakoztatva is. Szerintem bőven elég, vagyis úgy írom, nekem elég. Ezek 8-20k közt megvoltak, házzal együtt, igaz ezek max 256gb nem 1tb
Te amit néztél 90-100k-ra jön ki. Véleményem szerint ennyi különbséget nem ér az a sebesség, ha egyáltalán ki fogod használni. 1tb verzióban is szerintem, 50-60k közt meg is lennél. De persze ez csak a saját véleményem. -
makoss
veterán
válasz
King Unique #71605 üzenetére
Akkor más volt az alaplap is, ez már jobb.
-
King Unique
titán
válasz
makoss #71603 üzenetére
Az csak példaként lett említve a prohardveres teszt miatt, nem feltétlen kötelező pont olyan PCIe bővítőkártyát venni, de lehet akár olyat is, meg ha olcsóbb mint az eredetileg nézett. Ami azért így sem filléres tétel, abból már akár külső SSD-t is lehetne venni / összerakni, + ugye volt az előző válaszban pár "ha" feltétel említve. Viszont ha megér számodra annyit és biztosan kihasználnád az USB 3.2 Gen 2x2 adatátviteli sebességet, nem elég az USB 3.1 Gen 2 és akár egy olyan külső SSD, az említett feltelek teljesülnek, stb., akkor hajrá. Aztán reméljük majd nem az lesz hw/sw környezet függvényében, mint egy korábbi esetnél.
-
Yandelus
tag
Sziasztok!
Egy Asus x 550-es laptopba keresnénk 500 GB-s SSD-t a mostani HDD helyére. Mit ajánlanátok ebbe a laptopba? Melyek érnék meg leginkább? Néha online játék fut rajta, meg filmek. -
makoss
veterán
válasz
Pyttawrx #71601 üzenetére
Szia! Többnyire nagyobb fájlok, videók, MKV-k.
#71602 King Unique Köszi szépen a tartalmas válaszod!
Ahogy nézem a Delock PCIe x4 - USB 3.2 Gen 2x2 Type-C
még olcsóbb is! -
King Unique
titán
válasz
makoss #71600 üzenetére
• Kingston XS2000 külső SSD: csak kívülről apróság
• Kingston XS2000 Portable SSDs Review: USB 3.2 Gen 2x2 Goes Mainstream
by GaneshHa van az alaplapon megfelelő PCIe slot (pl. PCIe 3.0 x4) és nincsen lefoglalva a sávszélesség pl. a VGA által, akkor elvileg igen, kihasználható lesz USB 3.2 Gen 2x2 (20 Gb/s) porton a szintén USB 3.2 Gen 2x2 (20 Gb/s) külső SSD adatátviteli sebessége, a linkelt prohardver tesztben is USB 3.2 Gen 2x2 bővítőkártyával (Delock 89036) oldották meg egy MSI MEG X570 GODLIKE alaplapnál, amin alapértelmezetten szintén csak 10 Gb/s sávszélességű USB 3.2 Gen 2 (= USB 3.1 Gen 2) portok vannak. Ellenkező esetben viszont nyilván nem, meg a mostani felállásnál ehelyett max. ilyen adatátviteli sebesség érhető el az USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s) portokkal szerelt ASRock Z370 Taichi alaplapnál.
Ha a fájlmásolás a téma, akkor ezen és ezen előzmények alapján a belső M.2 PCIe NVMe SSD-kről a külső SSD-re történő másolásnál is elvileg elérhető hasonló adatátviteli sebesség USB 3.2 Gen 2x2 porton, meg ha tartani tudja a lépést a külső házban lévő SSD DRAM cache / HMB (?) megléte tekintetében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest