-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Silentfrog #56548 üzenetére
tudom, 4-et rendeltem egyesével, az ötödiknél már nem volt ( :
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #56514 üzenetére
A nevük tényleg olaszos, de nem követem őket olyan régóta, hogy legyen tudomásom róla, hogy olasz gyártó márkájaként kezdték. Arra valóban rosszul emlékeztem, hogy osztrák, most ránézve valóban német. De továbbra is zsákbamacska vételnek tűnik, és annyival nem olcsóbb, hogy az ajánlott modellekhez képest megérje kockáztatni.
-
Chaser
legenda
válasz
Silentfrog #56544 üzenetére
nem vagyok hívő ( : úgy számolok rá h nem lesz belőle semmi, ha lesz akkor kellemes meglepetés, elfogadható ezért az árért, hdd-nél mindenképp ob, tartósság meg idővel derül ki, meg a legdrágábbal is bele lehet lépni trutyiba
-
Chaser
legenda
válasz
Silentfrog #56535 üzenetére
legyen igazad, rendeltem én is tőlük
DjKoxi
tegnap láttam már a hülyétkapok' topikban, kicsipénzért' persze h van aki többet vesz, én is rendeltem 4-et, előbb-utóbb lesz helye - ha tényleg megkapom persze - -
Dency01
aktív tag
6500-ért 240-es SSD, vigyétek még van.
-
Laccoss
addikt
válasz
Matyee21 #56537 üzenetére
Persze, de ha azt nézzük, hogy a jövőben egyre elterjedtebb lesz, lehet már most sem kapsz modern alapalpot m2 nélkül, laptopokban is a hely és fogyasztás miatt előnyös, tehát nem valószínű, hogy egy fejlesztést követően problémád lesz a használatával. De igazad van, újabb hibaforrás.
-
Matyee21
csendes tag
válasz
Laccoss #56532 üzenetére
Igen, adapterrel kb. bármit meg lehet oldani. DE gyakorlatilag egy újabb hibaforrást iktatsz a rendszerbe. Kérdés, akar-e az ember vacakolni vele, ha van tisztább/egyszerűbb megoldás is. Részemről hanyagolom az adapterek alkalmazását ahol lehet, különösen háttértárak esetén.
Persze egyéni vélemény, nem erőltetem senkire... -
DjKoxi
senior tag
Apacer AS340 Panther 2.5" 240GB Sata3 SSD 6490 Ft.
Rendeltem egyet az asztali gépembe, tizenpár éves 160GB-os Samsung HDD leváltására.
-
Gaben92
őstag
válasz
Laccoss #56525 üzenetére
Gondolkodtam rajta, de akkor particionalnom kellene az SSD-t -azt meg nem akarom annyira - mert kell egy meghajto ami irhato Linux es macOS alol is, igy az NTFS nem jatszik. Win meg nem telepul fel exfat-ra. Jelenleg ugye a 128GB-os SSD-n rendszer van, a HDD pedig exfat-ra van formazva, ugyanez lenne a terv az SSD-vel is.
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Kizárólag OS-nek gondolom bármelyik összefoglalóban ajánlott típus jó lehet, igaz?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: Z
-
Gaben92
őstag
Sziasztok,
Zenbook UX510-be keresnek 1 TB-os SSD-t. Jelenleg egy 128GB-os M.2 van benne rendszernek es 1TB HDD. A 128-as SSD rendszernek megmarad, a HDD-töl szeretnek megszabadulni. Nem hasznalom semmi kritikusra a gepet, kizarolag amiatt akarom lecserelni a HDD-t, hogy ne halljam a hangjat. Hely is lesz rajta böven mert van otthon egy QNAP TS251+ NAS-om 6TB WD RED-del, media szervernek.
Erre gondolom felesleges egy high-end model szoval elsö körben a Crucial MX500 vagy Samsung 860 QVO ugrott be. Ezek egy arban vannak, illetve kicsit dragabban akad WD Blue 3D vagy Seagate BarraCuda. Forumon visszaolvasva, inkabb az MX500-at lattam, hogy ajanljak a QVO-val szemben.
Itt a teljes lista amiböl valogatni tudok.
Elöre is köszi.
-
Chaser
legenda
válasz
csubuka #56521 üzenetére
nem ismerem azokat, ha jól tudom elég rövid életciklusa volt annak a mókának, én is normál satat vennék inkább
belépőnek wd blue 3d/crucial mx500, ami ezeknél jobb samsung 860 evo - persze nem klasszisokkal, de jobb -
wd blue alzánál 20,5e 5 év garral - nemrég még 9,5 is volt, de csak volt -
500-as mx-ekre legtöbb esetben nem adják meg a boltok az 5 év gart, 3-mal meg az ár/érték arányúk meg nem jó a másik két versenyzőhöz viszonyítva
860 evo pl oázisnál 25e/5év gar, az is jó vétel -
válasz
Alex91 #56517 üzenetére
2 hónapja jött ki az a tipus .
Limited 3-year or 600TBW
A gyártó megbízható, nem kinder tojásokat forgalmaz, én laikusként mernék venni belőle, nemsoká ott lesz a régi újak mellett, mint a WD Blue 3D például....az tuti, hogy 1000x ezt, mint a csoda Nintensot.
(#56512) Frawly - Most látom, hogy Frawly koma épp írja is, hogy annyi a TBW-je, minta 860 EVO-nak.
-
válasz
Raymond #56518 üzenetére
Értem, akkor ez egyfajta elektronikai kinder tojás, ki mit talál benne. Én csak annyit tudok, amit már leírtam, az említett webshopban nagyon fogyott a jó ára miatt, nagyon sok visszament hibával, leállították a márka további forgalmazását. Ez tény, ha többen javasoljátok mégis....az biztos, hogy 2017-ben teljesen más weboldala volt, valamiért olasz nyelvre meg angolra emlékszem, de ebben akár tévedhetek is.
-
Raymond
titán
válasz
ubyegon2 #56516 üzenetére
Az Intenso egy DE marka. Regebben MM/Saturn specialitas volt, ma mar kapni sok helyen online is. Az uzleti modell a "vendor of the week" elven alapul, tehat azon hogy eppen kitol szereztek olcson cuccokat amire ramegy a matricajuk.
Vettem mar toluk en is kulso HDD-t mert peldaul azt az 5TB-t akkor 20-30%-al olcsobban adtak mint a markas 4TB-ket. Seagate van a hazban.
-
Alex91
félisten
Errol a Gigabyte SSD-rol mi a velemeny? [link]
-
válasz
Laccoss #56515 üzenetére
De lehet, amúgy az is ilyen legalja minőség lenne?
Intenso 1TB fehér külső merevlemez
Intenso 1TB fekete külső merevlemez
Intenso 2TB fekete külső merevlemez
Intenso 3TB fekete külső merevlemez
Intenso 4TB fekete külső merevlemez
Intenso Portable 128GB antracit SSD meghajtó
Intenso Portable 256GB antracit SSD meghajtó
Intenso PREMIUM 32GB microSD UHS-I memóriakártya
Intenso PREMIUM 128GB SD UHS-I memóriakártya
Intenso PREMIUM 16GB SD UHS-I memóriakártya
Intenso PREMIUM 32GB SD UHS-I memóriakártya
Intenso 8GB microSD memóriakártyaEzeket találtam két évvel ezelőttről egyik napnál és ezek a hivatalos megnevezéseik. Már ez is elég érdekes szerintem, semmi külön azonosítószám/betű kombó....
No de aki bízik ezekben így is, hát vegye csak.
Intenso 480GB HIGH 3813450 SSD
Intenso 512GB TOP 3813450 SSD
Intenso 960GB HIGH 3813460 SSDNa itt már van valami azonosítószám.
Intenso SSD-ket sem lehet egyszerű paraméterezni, a weboldala egy katyvaz, bár nem is gyártó a cég, csak valamit berak a burkolatba. Ráadásul TLC van a cikkszámában I-SSD240GBTLC, ami inkább MLC lesz.
Ilyen lábjegyzetet is találtam.
-
válasz
Frawly #56513 üzenetére
&(#56508) Borisz76
Tán 2 éve nézegettem az Intenso weboldalát a paraméterek összehalászása miatt, aztán pár hónap múlva értesültem arról, hogy X webshophoz olyan tömegben mentek vissza meghibásodás miatt Intensok, hogy leállították ezek forgalmazását.
Emiatt írtam fentieket:
de lehet pedig, hogy vállalható, de semennyi tapasztalat nincs vele.Ja és abban az időben olasz volt az Intenso, mikor legutóbb láttam, már német. Nem akartam belemenni vitába erről, de csak leírtam.
Akkor újra: Intensot akkor se, ha 10-en biztatnak!
-
Frawly
veterán
válasz
trunsell #56501 üzenetére
Arra amire te keresed, arra jó a WD Blue. Ez a fajta átlag felhasználás nem profitál az M.2 NVMe 2-3 GB/sec-es átviteléből. Inkább a pénzeden vegyél egy dupla akkora SATA3 SSD-t, arra több film és játék fér fel, és semmi nem fog rajta lassabban menni, tölteni, épp úgy villám gyorsan indulnak a játékok meg mehet rá a torrent.
(#56506) ubyegon2: az a baj az Intenso-val, hogy nincs róla infó. Lehet jó, lehet nem. A topikban egy ember vett egy SATA3-as Intenso-t, az tönkre is ment rövid időn belül, de 1 darab az nem statisztika. Elvileg valami osztrák gyártó, Toshibát címkéznek át. Nekem nem tűnik bizalomgerjesztőnek, de lehet pedig, hogy vállalható, de semennyi tapasztalat nincs vele.
-
Frawly
veterán
válasz
betyarr #56464 üzenetére
4 év alatt a 35 TB nem sok, az napi 24,5 GB, teljesen átlagosnak mondható. Ezt a szintet bármelyik SSD bírja az ajánlottak közül, 5 évre levetítve ez 45 TB csak, az ajánlott modellek meg 150-200-300 TBW-vel bírnak.
A legmagasabb TBW-k konzumer kategóriában Samsung 860 Pro 512 (a méret, amiben keresed), 860 EVO 1 TB (ennek is épp úgy 600 TBW a terheletősége, mint az 512 gigás Pro-nak), Gigabyte 1TB SSD-nek is 600 TBW-je van. De mint írtam, neked elég lenne egy 860 EVO kisebb méretben, MX500, WD Blue 3D, ezeknek alacsonyabb (150-200 TBW között), de a te felhasználásodra szintén elegendőek.
Meg nem érdemes SSD-vel 5 évnél tovább tervezni. Azt az Intelt megérné lecserélni, de nem a 35%-os kondíció miatt, hanem a 120 giga ma már kicsi, az 500-asak is megfizethetőek, az 1 terások sem annyira drágák.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Most egy HP ProBook 650 G1-be nezek SSD-t. Kb. 500 GB alatt kár már beruházni nem?
Illetve ebben van ugyan M.2 slot, de az csak SATA, illetve 2242 méretű. Ahogy nézem az nem egyszerű méret, illetve lehet kár beruházni a kifutó SATA M2-be, így tán ide is egy később kb. mindenhova berakható sima SATA WD Blue lenne a legegyszerűbb tán... 3 év garival a compkerből tán a leggazdaságosabb.
Mit gondoltok?
-
Chaser
legenda
válasz
trunsell #56505 üzenetére
nem feltétlen, a csatoló az nvme, de belül lehet sata3 sebességű vagy nagyobb is, előbbieket m2 satának szoktuk hívni, utóbbiakat m2 nvme-nek, írási/másolási adatokból egyből látszik miről van szó
az sx8200 pro az hasítani fog, ha gyorsat akarsz az a legolcsóbb megoldás
ha nem kell extra gyors, csak sata3 szint akkor wd blue m2 sata,18-19e ft, bár csak 3 év garral látom -
Chaser
legenda
válasz
trunsell #56502 üzenetére
ez egy sata sebességű m2 csatolós ssd, sztem inkább a wd blue 5 év garral ugyanennyiért mint az a noname csoda kevesebb garral
bár látom szereted a kihívásokat ( :
ha valóban gyorsat akarsz adata sx8200 pro, 28-9e 500gb/5év
amennyiben van kedved használt gar nélküli nvms ssd-vel szórakozni, akkor meg hajrá - legfeljebb drága lesz a spórolás -szerk:
picstike
860 vo tökéletes lesz neked
25e/5év gar, tehát ha pont 5 évet él meg, akkor került évente 5e ft-ba -
trunsell
csendes tag
erről vélemény?
https://ssd-meghajto.arukereso.hu/intenso/512gb-m-2-3832450-p392630873/#
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Horgász topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Vadiúj SSD-k!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest