-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Herczi
senior tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki ezzel az SSD-vel: Transcend 128GB 340KRendszer alá kéne, netezős gépbe. Nem sok infót találtam róla.
-
allein
addikt
Sziasztok. Dell Latitude E6440-es laptopba Samsung SSD-t szeretnék rakni, 256 GB. Mi a különbség a PRO és az EVO között?
-
bolygo85
tag
Sziasztok SSD-t szeretnék venni két kiszemelt lenne.
Intel 520 180GB 100/100% (használt)
ADATA 120GB ASU700SS-120GT-C (új)
Alaplap: ASUS SABERTOOTH P67 REV 3.0
A nagyobb tárhely jobban tetszik hiába használt.
Esetleg ha más alternatíva szívesen fogadom 20 k alatt kellene.
Segítségeteket előre is köszönöm
-
veber0937
tag
Hi
Ssd-be nem vagyok otthon, egy amd a10-es gépbe milyen ssd-t ajánlotok op rendszer menne rá?
-
szumoo
senior tag
Sziasztok!
Ha vki az Adata SP920 128GB-ban gondolkozik, akkor javaslom a Speedshop-ot, mert újra van készleten!
Nagyon jó árban adja és ingyen ki is küldi!
Az enyém már várja a hétvégi telepítést.Sz.
-
tibor2010
tag
válasz
RohenHun #45862 üzenetére
Szia!
A Crucial Advisor tool szerint az MX300 M.2 kompatibilis ezzel a Dell típussal.
Ha van rá 40e Ft, inkább az 525GB-os verziót ajánlom. Dupla TBW, nagyobb IOPS.A céggel 16GB RAM-mal vetesse meg a laptopot, így bekapcsolhatja a Momentum Cache-t a Crucial programjában, amivel akár tízszeres SSD sebességnövekedés is elérhető.
-
Jokerdapro
senior tag
bombibmw
Ha fontos az öt év gari az evo 850-nél akkor MM 27k pénz.+ingyen házhoz viszik.
-
Polemius
senior tag
Sziasztok!
Asztali gépbe, oprendszer+programok alá (Win 7 lesz vszeg) kellene nekem SSD. A mindenféle adatokat máshol (HDD-n) tárolnám.
250 vagy 512 méretben gondolkozom.Crucial MX 300 és Samsung EVO 850-t néztem az összefoglaló alapján.
Egymással szemben mi az előny/hátrány a két típus esetén?
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
250GB-os sata ssd-t keresek.
A legjobb ár/érték arányú érdekelne.
Win10, pár játék, programok mennének rá.
A keret 25k lenne.
Előre is köszönöm a választ! -
Emperor_
addikt
válasz
Emperor_ #45868 üzenetére
Én a Samsung 850 Evo (M.2) és Samsung 860 Evo (M.2)-t néztem elsődlegesen, de nem tudom, hogy belemegy-e a laptopjába?
Nem teljesen tiszta nekem, hogy a 960 Evo azért kerül többe kevesebb garival, mert sokkal gyorsabb? (A csatlakozókba kicsit belekavarodtam, hogy melyik megy bele a laptopjába)
Jó lesz a 860 Evo (M.2), vagy mást nézzünk, ha főleg ilyen 28e-32e szeretne venni a laptopjába?2 féle M.2-es csatolójú SSD van, SATA és PCI-E protokollal (Bővebben a fenti Összefoglalóban is olvashatsz róla.).
Az EVO 850 és EVO 860 is SATA protokollos.
Igen azért, de a mindennapi használatban ezt nem érezni.
Ezt nem tudom megmondani, mert a Dell oldala is hallgat erről, hogy mennek-e a SATA prokollos M.2 csatolójú SSD-k. Az itteni Dell topicot vagy a Dell supportot javaslom. Maga a 860 EVO még friss modell; tapasztalat nincsen vele, megvásárlását csak megbízható, hazai boltból ajánlom -
jenco73
csendes tag
Sziasztok!
Egy Dell Inspirion 3521 laptopba szeretnék a HDD helyére egy SSd-t rakni.
Egy 240 gb-os Kingston SA400 S37/204G SSD-re gondoltam.
Nem tudom mennyire ajánlot ez a típus.
Lenne jobb választás a gépbe a 240 gb-os modellek között?
A lényeg hogy megbízható legyen kb 25.000 ft-ig -
Frawly
veterán
Ez a Flash SSD topikba való. Az ismeretlen eszköznél menj rá a részletekre, hogy látszódjon a hosszú azonosítója (ilyen betűkből, számokból, kötőjelekből álló kód), és tegyél be róla képet a linkelt topikba.
SATA SSD-n nincs túl sok felismerni való, szabványos SATA meghajtónak kéne látszódjon, amit az Szabványos MS AHCI driver kell hogy hajtson. A lényeg, hogy az OS szabványos ATA parancsokkal tudjon kommunikálni a meghajtóval. Ez nem olyan műfaj, mint a videókártya, hogy spéci, optimalizált, friss driver kell, különben nem működik megfelelően. NVMe SSD-nél más lehet a helyzet, de neked SATÁ-s van.
-
M3cK
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy beraktam a gépbe +1 SSD-t (850 EVO 500 GB), amit a HDD helyére dugtam rá (SATA slot), a HDD-t meg átdugtam 1 másik slotba és a HDD-vel nincs is gond, felismerte egyből a rendszer, viszont az új SSD-re eszközkezelőben azt írta, hogy ismeretlen és meg sem jelenítette sajátgépben.
Lemezkezelőben aktiváltam és így már érzékeli, de az SSD-re ugyan azt írja mintha a HDD lenne, névre és illesztőprogramra is, csak a tárhely más, de még mindig ír 1 ismeretlen eszközt, ami az SSD lenne.
Természetesen az SSD ettől függetlenül tökéletesen működik, de gondolom nem valami jó így. Felraktam a Samsung Magician progit, ott felismeri az összes meghajtót rendesen és a legfrissebb firmware van telepítve az új SSD-re is, szóval valami a Windowsnál kavarodhatott össze.
Valaki esetleg találkozott már ilyennel? -
RohenHun
csendes tag
Sziasztok!
Barátom készül laptopot venni, de csak a HDD-s verzió fér bele a cég keretébe, az SSD-t neki kell megvennie. Dell 7577 típusról lenne szó:
http://www.laptopszalon.hu/dell/dell-inspiron-7577-7577fi5ua1-laptop_31401-adatlap
Néztem notebookcheck-en, hogy ott az SSD-s verzióban Samsung PM961 van.
(https://www.notebookcheck.net/Dell-Inspiron-15-7000-7577-i5-7300HQ-GTX-1060-Max-Q-Laptop-Review.264134.0.html )
Tudnátok segíteni, hogy M.2 verzióból melyik 250 gb-os verzió megy bele a laptopjába?
Kérőív:
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? bruttó 28e- max 40e (inkább minél olcsóbb)
2. Mekkora SSD-re van szükség? 250gb körül
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Laptop Dell 7577 M.2
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
http://www.dell.com/hu/p/inspiron-15-7577-laptop/pd
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) min 3, de 5 nyilván jobb lenne
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? átlagosÉn a Samsung 850 Evo (M.2) és Samsung 860 Evo (M.2)-t néztem elsődlegesen, de nem tudom, hogy belemegy-e a laptopjába? Nem teljesen tiszta nekem, hogy a 960 Evo azért kerül többe kevesebb garival, mert sokkal gyorsabb? (A csatlakozókba kicsit belekavarodtam, hogy melyik megy bele a laptopjába) Jó lesz a 860 Evo (M.2), vagy mást nézzünk, ha főleg ilyen 28e-32e szeretne venni a laptopjába?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
dugo_
veterán
válasz
dewil666 #45857 üzenetére
Mindhárom típusból van M.2 kiszerelés. Jó lenne tudni az alaplapod típusát.
Ha csak PCIe NVMe-t fogad (ez inkább az új laptopokra jellemző), akkor Samsung 960 EVO, Corsair MP500, Plextor M8PeG.
Ugyanakkor semmit nem profitálnál a fentiek megnövelt szekvenciális sebességéből ilyen felhasználás esetén, szóval hacsak nem tudsz közel azonos áron beszerezni NVMe-t, akkor bőven jó játékot tárolni a SATA is.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
SSD-t szeretnék a gépembe.
Rendszernek és azoknak a játékoknak amik telepítve lesznek.
Hogyan lenne jobb megoldás 120-128Gb rendszernek és ugyanennyi játéknak két ssd-n vagy venni egy 250-256Gb és azt ketté osztani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Toshiba P300 3.5 2TB SATA3 (HDWD320UZSVA) új, 3 év gar
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest