Hirdetés
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
Olvastam valahol, talán éppen a fentebb linkelt cikkben, hogy ugyan számottevően nem érezhető az írási sebesség tekintetében a különbség, mégis érdekes, hogy míg az előző pár hozzászólásban említett Adata és a Samu Evo 530 / 420-as írást produkál, addig a Crucial M500 130-at. Mennyire számíthat ez? Mivel árban ezer forintos különbség van a Crucial és az Adata között, így ez alapján jobbnak mondható az Adata 120-as SSD-je, nem?
-
theooracy
aktív tag
Írnak érdekes dolgokat......: [link] Pl. az Intel 530-ast is lehúzzák eléggé, plusz az is érdekes, hogy az ADATA SX900 -as is csak "átlagos" minősítést kapott....
-
Martin094
csendes tag
válasz
Handball94 #19596 üzenetére
Ezt is nézegettem már
Akkor ez lesz. Holnap berendelem nagykerből. Köszönöm.
-
Martin094
csendes tag
Hello!
Én is meguntam a szenvedést és nyugdíjazom az eddig rendszerem alatt lévő 7éves 80GB-os Samsung HDD-t
Ha minden igaz egy AMD RD780-as Sata Vezérlőm van. És 2 SSD között vacilálok, nem tudom melyik legyen ezért hozzátok fordultam:
A-data SP900 128GB
Samsung 840 evo BasicÁrban kb ugyan annyi mind a kettő az Adata pár száz forinttal olcsóbb. De más javaslatra is nyitott vagyok 20 rugó környékéig.
-
vittorio7
őstag
válasz
Handball94 #19592 üzenetére
Köszi. Akkor az lesz.
-
vittorio7
őstag
Sziasztok!
Ezek ajánlott SSD azt látom:"Premier Pro SP600, SP900, SP920, XPG SX900, SX910"
Ezek közül melyik ajánlott, egy-két betű az eltérés a fentiektől?
Adata 128GB ASP900S3-128GM-C SSD
Adata 128GB ASX900S3-128GM-C SSD
Előre is köszönöm a választ.
-
-
malphitee
senior tag
Hi. ssdok programban a jobb alsó sarokban jelöli az SSD elhasználódását? Ha igen, az hogy lehet hogy 99/100 at ír a pár napos samsung 840 evo 120gb ra?
-
csubuka
addikt
válasz
Handball94 #19581 üzenetére
https://www.pcx.hu/termek/crucial-120gb-m500-ct120m500ssd3-ssd-meghajto-18888
Hú, de igazad van... átsiklottam felette, mindent néztem, csak azt nem...
-
mt33
csendes tag
Ha max. 3-4 komolyabb játék lesz feltelepítve akkor elég a 120 GB-os SSD?
-
madle
őstag
Sziasztok,
veszek egy SSD-t a DV7 laposomba. Van benne hely második vinyónak és gondoltam átteszem oda a HDD-t az új SSD-t pedig a HDD jelenlegi helyére. Kérdésem az lenne, hogy mivel nincs ilyen kis keret gyárilag az SSD-hez azt külön lehet kapni hogy be tudjam szerelni a gépbe? Illetve kábelt?
Másik: ha csak szimplán beszerelem és nem állitok rajta semmit, adódhat belőle valamiféle működési probléma, esetleg kihathat az élettartamára/sebességére? Olvastam hogy vannak dolgok amiket illik állitani rajta, csak annyira nem vagyok hozzáértő a témában!
Köszönöm előre is a válaszokat és elnézést a rövid "i" betűkért de nincs hosszú ékezetes a billentyűn.
-
rastadavey
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy már SSHD-val rendelkező (1to+8gb SSD) laptopba szeretnék egy önálló ssd meghajtót is (optikai meghajtó cseréjével). Az ssd-re természetesen csak a rendszert és a programokat telepíteném. A kérdésem, hogy adódhat-e bármilyen probléma az ssd+sshd kombinációból? Nem kavarhat-e esetleg be, hogy a másodlagos meghajtó rendelkezik egy 8gigás "ssd"-vel? Ebben az esetben ezt a részt használná bármire is a rendszer?
Bocsi, ha esetleg kicsit rosszul fogalmaztam, de remélem azért érthető, mihez szeretnék segítséget kérni.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
chester91
senior tag
-
chester91
senior tag
válasz
Ice&Lime #19567 üzenetére
néztem, olvastam, bogarásztam. Lehet elkerülte a figyelmem a Kingstonnal kapcsolatos kérdésemre a válasz
Tudom a különbséget a kettő között, csak az érdekel, mi a valós indok a Kingston kegyből való kihullásának.
Ha elkerülte a figyelmem, akkor előre is elnézésedet kérem. Nem régóta ismerkedek az SSD-vel, amikor először a figyelmem középpontjába került, akkor a V300 tökéletes választásnak volt mondható.
-
chester91
senior tag
válasz
Ice&Lime #19565 üzenetére
Rendben, köszönöm a választ.
Próbáltam keresgélni, hogy mi oka lehet a Kingston ajánlott táborból való kikerülésére. Amit találtam, hogy a belsejét cserélték az első pozitív eredmények után. Valóban ez az oka? Vagy esetleg más? Nagyon nem ajánlott?
Hozzátéve, hogy a Crucial-hoz képest minimális különbség van árban, így az általad ajánlottat nyilván szívesebben, és nagyobb biztonsággal venném meg, csak szimplán érdeklődő vagyok, szeretek tanulni
(kivételt képeznek ez alól a vizsgák....)
-
chester91
senior tag
válasz
peter9228 #19563 üzenetére
A keretet az fogja megszabni, hogy mi a legolcsóbb választási lehetőség, mivel ssd mellett táp, hdd és vga vásárlás is tervben van. A Kingston V300-as használtan akár 6-8000-ért is beszerezhető, míg újonnan 10 (a 60-as), míg a 120-as esetén kb. 5000 ft-os felárról van szó. Mivel a méret összefügg az élettartammal, inkább 120-as. Nagy fájlokat nem hinném, hogy mozgatnék rajta, letöltésre hdd-t fogok használni, játszani nem igazán játszok, 3d tervező programot szoktam használni. Win8.1 és programok lesznek rátéve.
Összegezve: a lehető legolcsóbb, érdekel 3 és 5 év garis választás is. Minden attól függ, hogy milyen árban szerezhető be ajánlott darab. Ha az 5 év gari nem jelent akkora felárat, akkor az is beleférhet.
De mondjuk legyen olyan 17.500 (szép szám...
)
-
Ice&Lime
veterán
SSD tudástár cikk - link
Általános kérdések/válaszok SSD vásárlás előtt és után egyszerűen, sebességkülönbség, fajták, hasznos programok, alignálás, helyzetjelentés, stb. -
chester91
senior tag
Sziasztok!
Most olvastam valahol, hogy a Kingston V300 nem ajánlott ssd. Ilyet terveztem beszerezni, akár többet is. E helyett mit tudnátok ajánlani "bestbuy" kategóriában, 60 és 120 gb-os kapacitással, sata3-asat?
Fontos lenne azért, mert utána kell néznem a hosszúságának és vastagságának, mivel házat fogok építeni, és speciális helyet alakítok ki az ssd-nek is, ami később nem könnyen alakítható.
Előre is köszönöm!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
PainKiller13 #19558 üzenetére
29-30-ért kapni boltban 3 év garis 256-osat, én nem kockáztatnék.
-
PainKiller13
őstag
Ezekről tudni valamit?
-
Handball94
aktív tag
válasz
theooracy #19555 üzenetére
Nem sokkal. Azt venném, amire több garancia van.
-
törölt tag
Erről az ssd-ről mit gondoltok? Intelről csak jót hallottam, és meglepődtem, hogy egy 40 gigás kiadást már ennyiért vesztegetnek. Asztali gépbe nézegettem amúgy, ezen csak megakadt a szemem, és 8 ezerért már elgondolkoznék rajta, hogy fileszerverbe berakjam rendszerlemeznek.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A Fujitsu Lifebook a532 laptopomba szeretnék egy 128 gb méretű samsung 840 pro ssd-t vásárolni. Win 8.1 64 bit op. rendszer kerülne rá. Az alaplap típusa Fujitsu FGNBB2A Intel HM 76 chipsettel. Ezzel az alaplappal kompatibilis ez az ssd? A másik kiszemeltem egy Intel 530 120 gb SSD. Ennél az ssd-nél sincsenek kompatibilitási problémák? Előre is köszi a segítséget
-
vati182
aktív tag
Rendben köszi szépen az elsőnek linkelt dolog is olyan mint az aida, tehát azzal is ki tudom íratni a verziószámot?
Az SSD akkor meg a HDD helyére fogom rakni a tervezett szerint pont ebből kifolyólag, mert nem szeretném, hogy véletlen lassabb portban legyen ha már egyszer a sebessége miatt veszem
Szóval ha van egy letöltött windows 8.1 iso-m akkor azt feltelepítem simán és utána fogom telepítés végén a kiolvasott seriaszámot csak bemásolom és működnie kell még ha áttesyem másik laptopomba is akkor is, mert mondjuk azo n hasz nálnám inkább az új laptoppal szerzett windows-t
(#19550) Sk8erPeter
Köszöntem neked is a választ általad leírtak szerint fogok én is eljárni
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
vati182 #19536 üzenetére
A termékkulcsot már írták, a másik felére az a válasz, hogy igen, lehet jelentősége, hogy az ODD helyére kerül az SSD, vagy pedig a HDD helyére, az én laptopomban például az ODD portja csak SATA2-es, míg a HDD-é SATA3-as. Így érthető módon a HDD helyére raktam az SSD-t, az ODD helyére (a fiókba) pedig ment a HDD.
-
M107
addikt
-
szg88
őstag
válasz
BomiBoogie #19547 üzenetére
És a többiek közül?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Kicsit érdemes visszaolvasni.
-
szg88
őstag
Üdv. A bevezetőben nem láttam az ajánlott ssd-k között a Kingston V300-ast. Akkor olyat nem érdemes venni? A lentiek közül ajánlott inkább valamelyik a olcsóbb kategóriában? CRUCIAL 120GB SATA3 2.5" M500 CT120M500SSD1, CRUCIAL 120GB SATA3 2.5" M500 CT120M500SSD1, KINGMAX 120GB SATA3 2.5" SME32 KM120GSME32.
-
vati182
aktív tag
valaki válaszolna nekem ezekre a kérdésekre?
(#19536) vati182
-
hszilard666
veterán
válasz
Handball94 #19543 üzenetére
Köszönöm, akkor ö lesz, még egy kérdésem lenne:
Ha esetleg megmurdel akkor van rá lehetőségem hogy a rajta lévő adatokat valahogy visszanyerjem? Otthoni megoldása gondolok, nem a cégekre ahol 500k ért bevizsgálják a driveot. -
Handball94
aktív tag
válasz
hszilard666 #19540 üzenetére
Samsung 840 Pro van 512-esben, olyat vennék a helyedben.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
melyik a leg strapabíróbb SSD? Macbookba kéne, sokat renderelek, szóval durván lenne használva a cucc.
450-500gb osnak örülnék, az ár mindegy.
A választ előre is köszönöm! -
S-IW
tag
válasz
gali777 #19533 üzenetére
Nem a vezérlőt cserélték ki, hanem szinkron NAND helyett aszinkron NAND lehet benne.Ez a különbség.
Ennyit tud nálam H81-es Giga lapban. -
vati182
aktív tag
sziasztok
lenne egy olyan problémám, hogy van egy laptopom samsung 7 series vettem bele egy ocz 460 120gb SSD
De a Laptopomon a HDD-n van rajta az eredeti Windows 8 Hogy tudom azt átvarázsolni, az ssd-re mert nincsen hozzá kódom az alján hanem így előre telepítve vettem...Meg ami nagyon fontos lenne hogy a ODD helyére a legolcsóbb 5 caddy-t vettem nem tudom annak a csatlakozója rosszabb e vagy csak maga a keret van műanyagból?
Ezenkívül én a HDD-t át raktam másik laptopba is az ODD helyére vett keretbe és a HDD eredeti helyére raktam be anno SSD. Ennek van jelentősége sebesség szempontjából akár a vásárolt Caddy végett is vagy nincsen?
Szóval hogy akár nem is kellene kivennem, a HDD a helyéről csak az ODD caddy-be berakni az SSD és azt beállítani elsődlegesnek, és úgy is az SSD gépben elérhető maximum sebességét fogom kapni? -
Baggio04
aktív tag
Sziasztok.
Voltam itt nemrégiben és kis kavarodást okoztam a 32/40 gigás ssd kérdésemmel. Lényeg a lényeg, nem lett több pénzem ssd-re, tehát maradok a 40gb-nál. A két intel ssd között mi a különbség, mert írási adatok alapján egyezik a kettő:
intel 01
intel 02Alaplap amibe menne: katt
Rendszer sebességre mit fog mutatni kb ez az ssd? -
f4cg80
tag
Üdv mindenkinek! Nézegetek új laptopokat és pl.a Dell Latitude sorozatában néhány újabb gépet gyárilag ssd-vel szerelnek. A Lite-On LCS-128M6S-ről mit lehet tudni? Életemben nem hallottam ilyen ssd-kről.
-
gali777
őstag
válasz
BomiBoogie #19523 üzenetére
És ez mennyire gáz? Mert nekem pont úton van egy
Ez mennyire befolyásolja mondjuk a sebességet/élettartamot?
-
Vegha
senior tag
válasz
csubuka #19528 üzenetére
Ha a topik tetején elolvasod a témaösszefoglalót, ott találsz néhány jótanácsot a W7 helyfoglalását csökkentendő. (Mondjuk azt nem írtad milyen rendszer van az x200-on) Meg hogy egyébként is hogy érdemes tervezni az SSD-vel. Meg lehet próbálkozni a kisebbel is, csak ha mégsem fog beválni, akkor összességében véve nagyon drágára fog kijönni egy újabb és nagyobb drive.
Én a saját esetemből indultam ki, azért írtam a 128-ast. -
csubuka
addikt
válasz
Fichtner #19524 üzenetére
Ha szerencséd van belenyúlhatsz a régi revíziósba is, de nem véletlenül az lett a legolcsóbb a piacon mostanság... pedig én is olyat akartam.
@Vegha
Értem, csak a 120g már a laptop árának a felét kitenné, az meg furán érzik5 percen belül tudod szerkeszteni a hozzászólásod, kérlek, tedd meg!
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
Fichtner
tag
válasz
BomiBoogie #19523 üzenetére
Kösz az infot. Remek... Ami jó volt ahhoz minek hozzányúlni.
Tudom tudom... Pénz pénz pénz.
-
Vegha
senior tag
válasz
csubuka #19515 üzenetére
Szerintem itt a Thinkpad mivolta másodlagos. De ha ez számít:
nekem a T61 OTTHONI környezetben (átlag felhasználás: Skype, MS Office, Firefox, zene, egyszerűbb filmlejátszás) 50 GB-os partíciójából belakottan kb. 40-et megeszik a Win7. Ha ehhez hozzászámolom a 10-15%-os tartalékterületet, amit SSD-nél illik betartani (én inkább 20%-kal kalkulálok. jobb a békesség), akkor máris kevés a 64 GB. Plusz időnként megpróbálkozok Ubuntuval, így az én esetemben mindenképpen a ~128GB játszik csak. -
Fichtner
tag
Sziasztok!
Ezek közül melyik éri meg legjobban?
ADATA 64GB SATA3 2,5" Premier Pro SP900 ASP900S3-64GM-C
ADATA 64GB SATA3 2,5" XPG SX900 ASX900S3-64GM-C
ADATA 128GB SATA3 2,5" Premier Pro SP900 ASP900S3-128GM-C
ADATA 128GB SATA3 2,5" XPG SX900 ASX900S3-128GM-CVagy esetleg Kingston V300?
Vagy van jobb típus kb. ilyen árkategóriában? -
Wucky
senior tag
válasz
csubuka #19515 üzenetére
Sziasztok!
Tanács kellene nekem is.
Lap:MSI Z97 G55 sli(asrockról lemondtam)
Méret: 120GB
Csatoló: ezt nem tudom mert a lap támogat sata3,valamint M.2 to sata express van rá írva(tudom hogy az m.2 új,és pci-e-t használ,csak nem tudom megéri e)
Ár: max 25000. (ha ennyiből nem jön ki,akkor a legolcsóbb ajánlható)
Op rendszer: Win 7 64 bit vagy 8.1 64 bit.
Csak a rendszer lesz rajta meg max a wot.Köszönöm.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Tisztán irodai felhasználásra, skype, office egyebek egy thinkpadbe (x200s) kellene ssd. Szerintem ide a 64G elég lesz nem? Érzésre... viszont melyik az ajánlott gazdaságos közülük? Ezt inkább tuti, számlás forrásból venném. Már volt egy Kingstonom korábban, de elvileg azok lassultak az új beszállító miatt.
-
Vegha
senior tag
válasz
Handball94 #19512 üzenetére
Mivel én is hasonló kategóriában gondolkodom, csak megjegyzem: a 840 Pro 128GB-os változata alacsonyabb áron is elérhető már.
-
Handball94
aktív tag
válasz
Tappancs2001 #19511 üzenetére
5 év garanciásak:
Intel 530 120GB 25k
Samsung 840 pro 128GB 34kIntel 530 240GB ~45k
+Adata modelljei:
Adata Sx910 128GB ~26k
Adata Sx910 256GB ~50k -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Fujitsu Lifebook A532 laptopomhoz (i3 sandy bridge cpu, 4 gb ddr3 ram, 320 gb hdd) keresek megbízható, mlc-s, 5 év garanciás, 128 gb-os ssd-t. Melyik típust tudnátok ajánlani? Esetleg 240 gb-osak is szóba jöhetnek. Előre is köszi a segítséget.
-
Aurig@
őstag
Egy kis érdekesség az élettartammal kapcsolatban:
A vártnál tartósabbak az SSD-k -
seller007
tag
Sziasztok,
Beruháztam a laptopomba egy SV300S37A 240gigás SSDre,
létszíves tudnátok linkelni egy up to date leírást hogy milyen beállításokat kell végrehajtani hogy optimális legyen a működése?
Köszönöm -
rover45
őstag
Sziasztok, egy kérdésem lenne. Az alábbi két SSD közül melyiket választanátok?
Intel 330 130Gb SSDSC2CT120A3
vagy
Kingston 120GB HyperX 3K SH103S3/120G. -
malphitee
senior tag
Értem, köszönöm. Hibernálás kikapcsolva, 83GB szabad helyem lett.
JohnnyX Ugyan az az alaplapunk, procink, mindjárt megnézem a töredezettmentestítést, ha nincs automatán kikapcsolva, ki kapcsolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest