Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
djkay
senior tag
sziasztok!
Nem kizárt hogy rendszernek vennék egy kisebb SSD-t (60-120gb) rendszernek.
Kérdésem az volna hogy tartósság és sebesség végett mit ajánlotok ami időtálló???
használnám sok írásra is de nem torrentezésre. (az meg mi )
pár jó linket dobnátok ami megbízhatóan jó és nagy sebességre képes + hosszútávú?
egy 4magos (A8 3850) AMDbe menne. sata 3 támogatva
mixcloud.com/hundjkay -telszám adataimnál ha kell vmi
-
MiklosSaS
nagyúr
Az mSATA gyengebb mint pledaul a SATA3 vagy kb egyforma a teljesitmenyuk ? (Crucial M550 mSATA 240 GB vs Crucial M550 240 gb SATA3)
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
feri1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Ehhez a konfighoz kellene Ssd:
-. ASRock Z77 PRO3 alaplap
- Intel Core i5 3.2 GHz dobozos Socket 1155 i5-3470 /BX80637I53470/
- 8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX (2x4GB) (KHX1600C9D3K2/8GX) CL9
- 1TB Seagate 3.5" 7200rpm 64MB SATAIII winchester (ST1000DM003)
- Fractal Design Core 3000 táp nélküli fekete ház (FD-CA-CORE-3000-USB3-BL)
- Chieftec 500W tápegység (CTG-500-80P) dobozos
- ASUS Radeon HD7850-DC2-2GD5-V2 2GB GDDR5 PCIExpress
Mi lenne itt gyorsabb?
Észrevehető változás lenne?Üdv: feri 1
-
qpmex
tag
Sziasztok!
Az Adata SP900 64GB miben jobb az SP600-nál? valamivel gyorsabb írás-olvasás, megéri azt a plusz 3K-t?
https://www.pcx.hu/termek/adata-64gb-asp900s3-64gm-c-ssd-meghajto-105674
https://www.pcx.hu/termek/adata-64gb-asp600s3-64gm-c-ssd-meghajto-22972 -
PePe G
tag
Sziasztok!
Rendszernek és főleg apró fájlok (hand review-k .txt-ben) írásához olvasásához szeretnék egy megbízható gyors 240GB-os SSD-t. Az alábbi kettő közül melyik ajánlanátok és miért?
Vector 150 vagy Vertex 460?
Előre is köszi a véleményeket!
-
killer095
őstag
Sziasztok , SSDt szeretnék vásárolni és érdekelne hogy a 120-250gbos modellek közül melyiket érdemes venni.
ORIGIN/Battlelog: IDaVe_CQCI , PSN: DaVe095hun
-
worxland
addikt
válasz Sk8erPeter #20189 üzenetére
Van értelme. Csak veszélyes. Én nem használom.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz worxland #20187 üzenetére
Hát most ez elég sokatmondó volt, mert a cache-nek elég sok értelme van, ergo ezzel azt mondtad, hogy van értelme. Mégis itt a topicban pár emberkétől az hangzott el, hogy a RAPID mode parasztvakítás, bár én még mindig nem értem, miért is lenne az. Szakmai indoklást még itt nem olvastam sajna.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #20182 üzenetére
"Persze, ez igaz, de én P2-es alaplapot hoztam fel példának, amit meg Te említesz, az jóval újabb"
Jaja, ez igaz, meg világos, hogy mire utaltál, inkább arra akartam rávilágítani, hogy a Digis levélben említett, i7-es konfiggal (+8 GB RAM, SSD) kapcsolatos "irányelv" nem kicsit túlzónak tűnik számomra, mintha gyenguszabb gépből nem lehetne kihozni a max. tempót - mondjuk az is tény, hogy egyszerűbb egy eleve újabb, jobb konfigot kitűzni alsó limitként, ami biztosan hozni tudja az elvárásokat, és akkor az ennél régebbi/gyengébb konfiggal rendelkező ügyfeleket egyből el lehet hajtani az ügyfélszolgálaton azzal, hogy "há' vegyé' jobbat vazze"."SSD szempontjából az Intel chipset-el nem szokott gond lenni."
OK, marad az elképzelés, köszi.Sk8erPeter
-
félisten
válasz Visormail #20172 üzenetére
"Mindenhol azt olvastam, hogy az nforce-ok sehogy nem tudnak ahci-t."
Így, általánosítva, ez nem igaz, mert mai napig még kapahatóak olyan NVida/NForce chipset-es alaplapok, amik támogatják., szóval hogy egyetlen Nforce chipset sem támogatja az AHCI-t, az tényleg rossz infóból származik.Sk8erPeter - "Mondjuk speciel a gigabites LAN viszonylag régi..."
Persze, ez igaz, de én P2-es alaplapot hoztam fel példának, amit meg Te említesz, az jóval újabb...
SSD szempontjából az Intel chipset-el nem szokott gond lenni.Jarod1 - "azt írja alligmentálva van...de még mindig 240 Mb/s. ötlet?"
Az az ötlet, hogy ne ebbe a topikba írj, mert mint olvashatod a topik elején, itt azok kérdeznek, akik SSD vásárlás előtt álnak, nem pedig, akik már megvették. Szóval ide kéretik a továbbiakban írni, és egyből a Gyorstalpaló SSD problémásoknak cikket elolvasni elsőre. Thx!Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #20164 üzenetére
"A konfig az logikus, mert ahhoz, hogy ilyen sebességgel tudj letölteni, ahhoz kellően erős hardver is kell(pl egy pentium 2-s gépen még gigabites LAN sincs, míg egy Core I7-es CPU-t fogadó deszkán szinte borítékolhatóan vanstb stb)"
Mondjuk speciel a gigabites LAN viszonylag régi, nem csúcskategóriás alaplapokon is már volt, pl. a régi asztali gépemben is, amit már pár éve nem használok: Gigabyte GA-P35C-DS3RÉs hogy ON is legyek, ezt a gépet már faternak adtam, neki tervezek SSD-t venni, ebbe teljesen megfelelő egy 120 GB-os Samsung 840 EVO gondolom, nem? Intel P35 + ICH9R Chipset. Csak mert itt írtad jogosan, hogy inkább kérdezzünk. Én nem látok kivetnivalót a párosításban, de inkább én is kérdezek.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
"vagy válasszak inkább egy Samsung 120GB EVO MZ-7TE120KW vagy Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW ssd-t?"
A KW végződésűt semmiképp ne vedd, mert pénzkidobás, itt leírtam, miért:
http://prohardver.hu/tema/milyen_ssd-t_vegyek_2/hsz_20076-20076.html
Ezért az árkülönbözetért ezek a plusz kiegészítők semmiképp sem érik meg (ergo ha már ez az SSD kerül szóba, a BW végződésűt vedd).Sk8erPeter
-
Ice&Lime
veterán
válasz Jarod1 #20177 üzenetére
SSD tudástár cikk - alignálási példa, itt benne van ami a kérdés.
-
Jarod1
veterán
ma megnéztem a laptopba tett ssd-t miért ilyen kevés a sebesség? mit lehet még állítani?
[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
120gb-os SSD-t tervezek venni. Marvell 88se9128-as vezérlőre raknám Intel 530 (SSDSC2BW120A401) at néztem ki a jó gariidő miatt. De ha jól tudom a sandforce vezérlő és az alaplap marvell vezérlőjével lehetnek gondok. Megvehetem nyugodtan, vagy válasszak inkább egy Samsung 120GB EVO MZ-7TE120KW vagy Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW ssd-t?
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #20166 üzenetére
Mindenhol azt olvastam, hogy az nforce-ok sehogy nem tudnak ahci-t. Az ide-t nem fogom kipróbálni, úgy döntöttünk egyelőre nem lesz ssd abba a gépbe. Köszi azért.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Steve-0
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #20169 üzenetére
Köszi, mindenképpen két SSD kellene a rendszerhez, gyorsabb workflow végett, igazából RAID0-ra lennék kíváncsi vagy csak szimplán egymás mellett használnám a meghajtókat.
SSD 1
rendszer
programok
végleges projekt kijátszásaSSD 2
projektfájlok
scratch diskvagy ugye
RAID0
-
félisten
válasz Steve-0 #20168 üzenetére
Összefoglalóban olvasd el a linkelt SSD RAID 0 – 128 GB vagy inkább kétszer 64 GB? cikket
(Röviden: Egyszerűbb egy 500GB-os EVO-t venned)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Steve-0
őstag
Sziasztok, használ közületek vki SSD-ket RAID0-ban?
Két db Samsung 840 EVO 250GB kötnék össze.Tapasztalatok SSD RAID0-val kapcsolatban?
Felhasználás:
Videóvágás 4k
KépszerkesztésOprendeszer, programok és az aktuális projekt lenne az SSD-ken.
-
félisten
válasz Visormail #20165 üzenetére
Max BIOS-ban nem lehet ezek szerint bekapcsolni AHCI üzemmódot, a driverek AHCI drivereket is tartalmaznak (más deszkákhoz is ezek a driverek van, amikben van AHCI mód is)
Ha nincs a BIOS-ban ilyen beállítás(csak rémlett, hogy egyes BIOS-okban van Enhanced üzemmódra állítási lehetőség, és az jelöli az AHCI-t ilyen esetben...), akkor marad az IDE mód (RAID-el ne foglalkozz)
IDE-ben is van TRIM, csak az OS alap IDE drivert kell használni(de ezt írtam az előbb is...)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #20160 üzenetére
A gyári oldalon raid driver van nincs ahci, legfrissebb bios van rajta ott is csak raid-et lehet bekapcsolni ahci nincs. Jelenleg Win7 van rajta egy sata vinyóval és magától szabványos pci ide vezérlőnek ismerte fel.
Néhány lapnál azt írják megoldásnak, hogy raid-et bekapcsolni és jbod módban használni. Ezen az sincs, csak csíkozott meg tükrözött. Azt nem tudom, hogy ide módban menne e a trim. Konkrétan erre a chipsetre nem találtam, hogy valaki megerősítette volna gyakorlatban, csak hogy ajánlották mint elvi lehetőséget.
-
félisten
válasz makoss #20163 üzenetére
A konfig az logikus, mert ahhoz, hogy ilyen sebességgel tudj letölteni, ahhoz kellően erős hardver is kell(pl egy pentium 2-s gépen még gigabites LAN sincs, míg egy Core I7-es CPU-t fogadó deszkán szinte borítékolhatóan vanstb stb)
Azt, hogy az SSD-t minek írták mellé, azt nem tudom(szvsz szerint csak azért, mert akinek I7-es konfigja van, annak nagy(obb) eséllyel a rendszermeghajtója is SSD, nem egy lomha HDD, szóval nem a net sebességéhez kapcsolódóan írták)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
makoss
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #20162 üzenetére
rendben, köszi az infót
csak nem tudom miért írták akkor a levélben is az SSD-tKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
félisten
válasz makoss #20161 üzenetére
Az 100MB/s... Ennyivel meg egy 5-6 éves HDD is simán ír, nem hogy a mostaniak, amik némelyike 200MB/s felett is...
Az általad felvázolt esetre én nem tudok ajánlani "home user kategóriás" SSD-t, csak olyat, aminek meg igen szép ára van. (1TB méretben, aminél 1-2 PByte írásnál ugrik a garancia, nem olcsók)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
makoss
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #20158 üzenetére
Köszi de nem egy helyen írták valamelyik topikban, hogy egy akkora tempót amit egy akkora sávszélesség nyújt mint ami lesz talán a diginél nem árt SSD-ben gondolkodni, és ezt már az egyik felhasználó is megerősített amit a digitől kapott postán leírást milyen hardver kell ennek a fogadására:
[link]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
félisten
válasz Visormail #20159 üzenetére
"Hello, ha egy GA-M68M-S2P (nForce 630a chipset) alaplapra rákötök egy 64 GB ADATA SSD 2,5" S-ATA III SP600 PREMIER PRO-t akkor mire lehet számítani?"
Orosz rulettre. Sajnos régebbi Nvidia/NForce chipset-es deszkáknál bármely gyártó SSD-je esetén bele lehet szaladni abba, hogy komplett nem látja még a BIOS sem az SSD-t vagy igen, de egyszer simán indul a rendszer, másszor meg nincs boot meghajtó hibával leáll...
Érdemes ilyen esetben rászánni az időt, hogy a neten keresgélj alaposabbn, hogy vannak-e olyan infók, mely szerint az adott SSD problémás lehet ilyen alaplapban.
(Az alaplapon mindig a legújabb(lehetőleg nem béta) BIOS legyen és az SSD-n sem árt ellenőrizni a Firmware verziót. Ha gond nélkül üzemelne az SSD akkor nem szükséges, de ha gond van, akkor a BIOS és FW frissítést célszerű meglépni(persze ha pontosan tudod hogyan kell kivitelezni))"Úgy látom ahci/trim támogatást nem tud ez a lap..."
De tud, hisz letölthető hozzá AHCI driver a gyári oldalról, csak azt nem kell használni, mert nem megy a TRIM vele. Le kell cserélni majd az OS alap AHCI driverére (feltéve ha W7 vagy újabb OS-t használsz(ebben az esetben IDE módban is megy a TRIM, csak szintén az OS alap IDE driver-t kell használni))[ Szerkesztve ]
-
addikt
Hello, ha egy GA-M68M-S2P (nForce 630a chipset) alaplapra rákötök egy 64 GB ADATA SSD 2,5" S-ATA III SP600 PREMIER PRO-t akkor mire lehet számítani? Úgy látom ahci/trim támogatást nem tud ez a lap, a gépet netezésre használják meg filmnézésre.
-
félisten
válasz makoss #20156 üzenetére
Egy pl 200+ Mb/s nettel simán letölthető napi 1 TiB, azaz ha naponta 1 TiB írással terhelsz egy meghajtót, ott csak üzleti/enterprise kategóriájú SSD-k jöhetnek szóba, amik meg nem olcsók.
Ezt is figyelembevéve (meg azt, hogy a leggyorsabb net is nagyságrendekkel marad el egy HDD sebessége mellett is) inkább egy nagykapacitású HDD-ben gondolkodnék, nem SSD-ben.
UI: Minden SSD az írással függvényben kopik el, azaz ez nincs kiküszöbölve.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #20155 üzenetére
Főleg torrentre kéne, az meg feszt megy...
annó olvastam valami cellafáradásról de ez még annó akkor volt mikor rendszer vinyót kerestem, nem tudom, hogy ki lett-e már ez küszöbölve azóta[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
félisten
válasz makoss #20154 üzenetére
Mégis kb mekkora írással kellene számolni naponta? (SSD-re letölteni, arra másolni vagy SSD-ről törölni, stb, mind-mind írásnak minősül)
-
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy adattárolásra, nagy sebességű nagy mennyiségű fájlok mozgatására tudnátok ajánlani SSD-t?
500 vagy 1000 GB-osra gondoltam
A keretet (Ft) sajnos nem tudom behatárolni mivel 2,5"-os változatban vagy PCI Express változatban kell gondolkodni?
Vagy egyáltalán még ez a technológia nem alkalmas tárolásra?
Rendszerre már használok egy Samsung 128GB-os SSD-t
Köszönöm!Egyébként a kérdésemnek van köze a diginek napokban történő sávszélesség emeléséhez....
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Bodor
veterán
válasz Dragon27 #20152 üzenetére
Egyik SSD sem lesz gyorsabb, mint a Corsair GT, és mivel még bőven van szabad hely az SSD-n, szerintem nincsen szükség nagyobbra sem, szóval én nem adnám el. Gyakorlatilag - azon kívül, hogy lenne egy új, garanciális SSD-d - semmi előnyöd nem származna abból, ha másikra cserélnéd. Arról már nem is beszélnék, hogy a mostani SSD-k kevésbé tartósak, mint a tiéd.
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
Már 1 ideje használom Corsair Force Series GT 90Gb ssd-t nincs vele semmi problémám ,. de megvennék 40 Euróért érdemes ennyiért eladni ? Ez az összeg sok vagy kevés ? Ha eladom mit vegyek ami nem drága de gyorsabb mint a GT .... és 120GB legyen : HyperX Kingston 3K 120GB ,Force GS Series 128GB nézegettem .....
GT állapota
[ Szerkesztve ]
-
válasz Sk8erPeter #20150 üzenetére
Helló helló, ácsi már kicsit.... valamit félre értettél barátom. Edigitál 15k fölött mindig ingyenes és háztól házig gari is benne van mindig.. Időközönként szokott ingyenes szállítás lenni mindenre, ez nem az 1. ilyen. (Több éve vásárolok tőlükÖ. Szal én nem őket savaztam, hanem, hogy a PcX plusz suskát kér, hogy az ő futáruk hozza- vigye, ha gond van..
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz royalka #20148 üzenetére
"tökre lehúzásnak érzem, hogy a háztól-házig garira plusz pénzt kér mikor az edigitál ez ingyenes"
Hát ez vicces. Az az általános, hogy nem ingyenes a házhozszállítás, és az edigitalnál is egy akcióról van szó, ami 16-áig tart... azután az edigital is tökre lehúzós lesz... Bár a nyavalygásra mindig lehet okot találni (ahelyett, hogy mondjuk örülnél, hogy az egyik helyen épp van egy ilyen akció, hogy ingyenes a házhozszállítás).Sk8erPeter
-
baboss
őstag
Sziasztok.
mSATA SSD-t szeretnék venni,2 típushoz tudnék olcsón hozzájutni.
Melyik a jobb ?
liteon mSATA 128gb LMT-128M6M
A másikról csakannyit tudok,hogy SAMSUNG Msata SSD 120GB ha jól tudom csak 1 van belőle.(Samsung SSD 840 EVO mSATA)[ Szerkesztve ]
-
-
frici69
tag
válasz vittorio7 #20145 üzenetére
Tudom,hogy náluk 2 év a Samu gari! Csak ott böngésztem ezért onnét a link!
Igazából a márkák közti különbségre gondoltam.[ Szerkesztve ]
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
Jarod1
veterán
Próbálta valaki a samsung migrációját? nekem kb 4 óra volt a rendszert klónozza a ssdre ,, mondjuk ide winyóról csinálta...
-
maestro87
őstag
Egy hülye kérdés:
Egy Sata3-as SSd-hez elég egy hasonló SATA3-as kábel? Mert, hogy van a SSD-n egy hosszabb érintkező felület is, az micsoda? -
M107
addikt
Ezt is elértük, 9 hónapos Samu EVO 120 GB
Csak az oprendszer, és a felhasználó programok, Office, kizárólag rendszergyorsításra. No games
Valahol olvastam, ha a vezérlő 1 év múlva is működik, akkor már csak 20%-esély, hogy tönkremegy az SSD a vezérlő miatt.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
válasz BomiBoogie #20136 üzenetére
, Komolyan.. nem is ismerem...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Sk8erPeter #20134 üzenetére
Úgy kollektíve a felhasználói véleményekhez: Hogy a legtöbbjük, kb 2-3 óra használat után írja meg a véleményét. Hát ennyi idő alatt ki is lehet tapasztani hogy is működik a cumó...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Soma01 #20132 üzenetére
"Én is a Kingston Hyperx mellett döntöttem és ezt a tipust ajánlom másnak is."
Csak azért ajánlod ezt inkább, mert te ezt választottad, és nem a Samsung 840 EVO-t? Na jó, csak azért kötekszem, mert nem igazán láttam indoklást. (Bodornál igen, hogy tartósabb (mivel MLC a TLC-vel szemben), lehet, hogy csak nem akartad megismételni, de vártam volna, hogy pusztán azért ajánlod, mert nem volt vele gondod, vagy van valami komolyabb ok is.)=================
Amúgy most az jutott eszembe, hogy néha az SSD-knél a különböző webshopokban megnézem a felhasználói értékeléseket (néha naivan várok valami szakmai jellegű indoklást, hogy vajon érdemes-e megvenni a terméket), és sok, a termékre 5*-ot adó felhasználó azzal indokolja a döntését, hogy "Nagyon gyors!".... Bírom az ilyeneket, annyira meglepő tény ez egy SSD-nél.
Félre ne értsd, azért a Te hsz.-ed nem ilyen volt, csak beugrott.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
TheProb
veterán
válasz Soma01 #20132 üzenetére
500Ft-al drágább az EVO-hoz képest. Kicsit keserédes a dolog, mert kb 1-2 hete akció volt az edigitalál, hogy ha PP-vel gizetek adnak 3ezer kedvezményt. persze hogy most van lehetőségem újat venni...
Boogie azt mondta ez új modell, mmint az EVO-hoz képest. De ezek szerint akkor már vannak tapasztalatok. Lehet, hogy rászánom azt az 500ft plusszt
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
Üdv!
Van különbség E között és a Samu EVO közt? Teljesítménybeli/minőségbeli,etc
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
kerekfej
addikt
-
WestBam
senior tag
BomiBoogieés
QruKöszönöm szépen! Majd feldobok egy érmét és kiválasztom a kettő közül melyik legyen
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
PNP
őstag
Szoktam kérdezni, de V300-ból vettem korábban egy 120 gigásat, semmi gondom nem volt vele, így később megvettem a nagyobbat is, nem gondoltam volna, hogy ugyanazzal a névvel teljesen más tartalmat kapok.
Szóval szerinted, ha papíron ez kb. fele olyan lassú, mint kellene, vagy mint a korábbi széria, akkor ez a különbség nem észrevehető? Vagy pedig érezhető, de Te nem költenél rá? -
WestBam
senior tag
válasz WestBam #20104 üzenetére
Hopp, változott a helyzet, most mondták, hogy kelleni fog a 128GB-os verzió, szóval arra ha tudtok legyetek kedvesek adjatok tippet mi a legjobb ár-érték arányú darab ebből a boltból, mert ez van hozzám a legközelebb és csípem is őket:
ZC 4. kerület
Árban max 21e amit erre költhetek.
Köszönöm még egyszer és bocsi a sok variálás miatt...⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Bodor
veterán
válasz DoItYourself #20116 üzenetére
Semmi gond nincsen az aszinkronos SSD-kkel sem, gyakorlatilag észrevehetetlen a különbség, ezért az ajánláson nem érdemes változtatni.
Jó SSD az Adata SP900 is, ne bánd, hogy ,megvetted. -
PNP
őstag
Üdv!
Még februárban vettem egy 240GB-os Kingston V300-at, mint most kiderült, ez már a (benchmark szerint) jóval lassabb változat. Azon túl, hogy dühítő a dolog, gondolom garanciához ez kevés. A kérdésem igazából az, hogy ez gyakorlatban mennyit számít. Nyilván egy HDD-hez képest bármi gyors, de ha gyakran dolgozom nagy file-okkal (Photoshop, Premiere, stb.) egy egyébként viszonylag erős gépen, akkor érdemes lecserélnem az SSD-t, vagy nem igazán fogom észrevenni a különbséget?
-
kondás
tag
Hello, ez vagy ez?
1. ADATA 256GB SATA3 2,5" XPG SX900 ASX900S3-256GM-C
2. SAMSUNG 250GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE250BW -
Qru
MODERÁTOR
válasz frici69 #20109 üzenetére
Nem, az is aszinkronos. Abban Toggle mode nand-ok vannak azok meg mind aszinkronosak (csak a Toshiba meg a Samsung gyárt ilyet amúgy).
mod:
Maradj az SX900-nál. Vagy ha sokallod az árát akkor esetleg Crucial M500, az is szinkronos bár abban egy picit lassabb vezérlő van.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
WestBam
senior tag
Sziasztok.
T500 laptopba szeretnék ssd-t de csak a rendszernek így a 64GB bőségesen elegendő lenne nekem.
Kérdésem, hogy melyik a legolcsóbb 2 verzió ami ajánlott vételnek is számít, várhatóan nem lesz vele gondom?
Az alábbi kettőt néztem ki:
KINGFAST 64GB KF2710MCJ14 2,5" F5 S-ATA3 MLC SSD
A-DATA 64GB SP600 Premier Pro Series 2,5" S-ATA3 MLC SSD
Ne menjetek bele a részletekbe mert ezekhez hülye vagyok, én csak be tudom csavarozni a helyére, szóval inkább pontos típust amit keressek írjatok ha ezeknél van jobb vagy olcsóbb megoldás.
Köszönöm!⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Qru
MODERÁTOR
válasz frici69 #20101 üzenetére
Ne, az aszinkron nand-os. A-data SX900-at vegyél mert az szinkronos.
#nincsbennetarcsi
-
frici69
tag
válasz BomiBoogie #20099 üzenetére
Mondjuk ez : ADATA 2.5 SSD SATA III 128GB Solid State Disk, SP900 Premier Pro Series
[ Szerkesztve ]
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- BestBuy topik
- Politika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Hobby elektronika
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest