Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
HyperX 3k 120G-nél van most jobb ajánlat? Compker-ben 24.480Ft most.
-
soldi3r
veterán
jo estet!
a velemenyetekre vagyok kivancsi, en az olcsobb fele huzok, de hatha valamelyiknek van valamilyen "szeriahibaja" amirol nem hallottam
Kingston SSDNow mS200 - 30900 Ft
Crucial CT120M500SSD3 M500 - 25328 FtE30 (oo=[][]=oo)
-
Bodor
veterán
válasz DanielK #15192 üzenetére
KC300-al kapcsolatban egyelőre annyi információ van, amit a gyártó közöl az írási terhelhetőséggel kapcsolatban, és annyit lehet tudni, hogy ezt JEDEC Workload (JESD219A) mérési módszerrel állapították meg,
,de még nem jártam utána, hogy ez a gyakorlatban a többi méréshez hogy viszonyul. Az biztos, hogy több írást visel el a KC300 , mint a V300.Amit még tudni kell a KC300-as sorozatról, hogy kisebb a fogyasztása.
(#15197) McSzaby: Kifejtenéd bővebben? Szerintem teljesen helytálló amit Qru ír, és ennél nem is kell több, nincs más igazán fontos tényező.
-
LógaGéza
veterán
válasz DanielK #15195 üzenetére
Gyári adatok szerint a V300 64TB irást visel el, a HyperX 3K pedig 96TB-ot, döntsd el neked, meg éri-e a pluszt.
Qru összehasonlitotta itt nagyjából őket: [link]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Soma01
veterán
Nem gondoltam, hogy sokkal gyorsabb lesz. Nem is a gyorsaság győzött meg, hanem a megbízhatóság és, hogy sok tesztben dicsérték és ti is ajánlottátok. Amúgy ez az SSD írási tesztekben is elég gyors, ahogy néztem. De ez csak egy plusz. A legtöbbet az ajánlás(ok) és a jó tesztek segítettek dönteni. (nem csak a sebesség)
-
Bodor
veterán
válasz DanielK #15182 üzenetére
Azért mivel nincs AHCI mód az alaplapodon, figyelj oda a telepítésnél, hogy ne tegyél fel feleslegesen semmilyen drivert, mert nem fog menni a TRIM IDE módban máshogy , csak a Windows7/8 alap driverével.
Olvasnivaló -
Bodor
veterán
válasz lcee79 #15177 üzenetére
Összefoglalóban van konkrét ajánlás, ott találsz 5 év garanciával rendelkezőket, szerintem azokból mazsolázz,pl. a Corsair Neutron 120 GB elég jó áron van.
(#15178) Lori82: Neked is javaslom az összefoglaló elolvasását ( már csak , a benne ajánlottak mind jók lehetnek az alaplapodhoz.
(#15179) Soma01: Csak el ne hidd, hogy gyorsabb SSD-d lesz, max a tesztekben...
(#15180) Tommi000001: Jó lesz!
-
Tommi000001
aktív tag
Hellósztok...
A konfigomhoz szeretnék SSD -t venni.Igazából csak a win7 és az állatlános felhasználói programok gyorsítása miatt.
Konfigom:
AMD Phenom 1100T_
Asus M4N98TD EVO_
Noctua D14_
KingstonHX 1600MHz 4x2GB_
Corsair TX750 V2_
480 GTX SLI_
Cooler Master 932Én ezt néztem ki ,de természetesen nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre és ,hogy Ti mit ajánlotok
Kingston HyperX 3K SH103S3/120G 2.5" 120GBTomi
"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
Lori82
senior tag
Sziasztok.Teljesen újonc vagyok a témában nem tudom mik az SSD buktatói,de azt hallottam,hogy gyorsabb lesz tőle a gép és szeretnék egy 60-64 Gb-osat a Win7 64 bites oprendszeremnek.A gépem Alaplap: Gigabyte GA-Z68MA-D2H
Proci : intel core i5 2500k
Ram : 8 GB Kingston 1333 MHZ
Videókártya : Geforce GTX 560 Ti
HDD : WD5000AAKX
Ehez a rendszerhez milyen SSD-t ajánlotok? -
lcee79
addikt
Hi!
Tegnap este lekapcsoltam a gépem, ma meg már bekapcsoláskor azt írta, hogy nincs hdd (ssd) a gépben...
Minden módon megpróbáltam, kipróbáltam már lapophoz kötve mobilrackben stb
semmi eredmény, teljesen kimúlt, meg se nyikkan...
2010.12- hóban vettem
2 év gar-os volt csak.Van esély arra hogy esetleg meg lehet valahogy csinálni?
Eddig is akartam venni egy újabbat a mérete miatt, mert mindig kevés hely volt már rajta...
De gondoltam megvárom a januárt.A másik kérdésem, ilyenkor tudok venni még? Vagy csak januártól esélyes?
Az biztos hogy 5 év garanciásat veszek most (igaz múltkor egy Corsair Neutron-t megkérdeztem, a bolt 3 évet írt a gyártó meg 5-öt... mailben is azt válaszolták, hogy annyi a garancia amennyi az oldalukra ki van írva, fel se tételezték, hogy ott nem jó esetleg... és nem is nagyon válaszolgattak...aztán hagytam is )Thanx!
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
tskó
tag
"Ez azért nem így van, vannak megbízható, gyors webshopok is. Pl. Ipon.hu, pcx.hu, hardverker, edigital, aqua."
ha elovasod amit irtam rájössz hogy én ez árgépről irtam. ipon-tól én is szoktam venni, jók a tapasztalatim velük, de ott valami 28k volt a cucc meg 2k a szállitás amikor néztem, na az 30k ami nem 25k. ha 30k-t szánnék gép modernizálására akkor vga-t vennék inkább. nade meg kell húzni egy határt és azt betartani, mert úgy indult, hogy veszek egy 16GB-osat, hogy majd arra rakom a wow-ot, aztán láttam hogy a 32G nem sokkal drágább, a 64GB-os meg attól nem sokkal drágább, hát akkor lengyen már 100GB legalább mert akkor winfos is ráfér. szóval lehetne tovább menni árban de nekem max ennyit ér meg 1ft-al se többet.
-
jeni
félisten
válasz pivizoli #15169 üzenetére
Szia
A nagyobbat,mert többet bír el,tovább eltart és nagyobb tárhelyed lesz ugyanakkora helyen.
Megbízható márkásat vedd.Pár sort vissza olvasva ezekből:
Samsung 840 EVO széria
Samsung 840 Pro széria(5év garis)
Kingston V300 vagy a KINGSTON HyperX 3K
Corsair Neutron(5 év garis)
Adata Premier Pro SP900 vagy XPG SX900[ Szerkesztve ]
-
pivizoli
csendes tag
Üdv!
Boldog karácsonyt!
Lenne egy kérdésem.
Toshiba Satellite L50-A-10W notiba vennék ssd 64-120 gb nagyságút. Melyiket érdemes megvenni?
Thx
-
DanielK
addikt
Hello!
Először is boldog karácsonyt!
Elolvastam az első hszt, de még van kérdésem. Milyen ssd vegyek?
1. Ez a pont annyira nem számít, de nem költenék egy vagyont rá.
2. 120-128GB
3. Win 8.1
4. Asztali, SATA 3 Gb/s
5. Asus P5KPL-AM SE
6. Nincs, van keretem
Egy htpc-be menne, amit film/sorozat nézésre használunk 1-2 naponta 1-2 órára.
De ha már win lesz rajta, akkor akár a régi játékaimat is rátenném és TV-n játszanék. (Fallout 3, Full Spectrum warrior, Order of war stb.)
Erre mit ajánlotok? -
chosa921
tag
Sziasztok!
25.000 Ft-os keretem lenne SSD-re mit lehet ebből a pénzből kihozni?
lehetőleg sata 3 gyors legyen és hosszú élettartamúÜdv.:Peti
-
M107
addikt
Mint tudjátok néha megosztom az aktuális SSD állapotom most is ez teszem:
Samsung EVO 120GB SSD Windows 8.1 (2 hónapos 2hetes)
Bocs a képért, de sajnos a 24" jézuskás Personal Tv-m monitorom normális felbontása ilyen Windows asztalon.....
De tudja a Full HD-t is
Az asztalon ez bőven elég ez a felbontás......
(1366*768) Ajánlott[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Bodor
veterán
válasz vackor970 #15160 üzenetére
Ha rendszert telepítesz rá, akkor érdemes a windows7/8 telepítőjével formázni, így biztos jó lesz a partíció eltolás.
Továbbiakban a Flash SSD topikba írj légyszíves, mert már van SSD-d. Ezen topik tetejét illene elolvasni legalább, illetve felesleges két topikba is leírni ugyanazt.[ Szerkesztve ]
-
vackor970
csendes tag
Sziasztok ! Az lenne a kérdésem hogy lehet formázni egy használt ssd amin van egy rendszer úgy is hogy simán rádugom a gépre és formázom vagy inkább windows telepitövel érdemes?
-
Ruszki
senior tag
Erről ADATA 64GB SATA3 2,5" Premier Pro SP600 ASP600S3-64GM-C mi a véleményetek!?
De ahogy látom a kolléga előttem ezt KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/60G ajánlja!
Igazából az a baj,hogy nem nekem lesz hanem egy ismerősnek egy Aspire One netbookba.De azért remélem nem tudok velük mellé lőni.Gondolom a kettő közül a Kingston!?
Üdv![ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
félisten
Koszi az infot!
Ezek alapjan inkabb varok par evet az SSD vasarlassal.
Ennyit nem er meg nekem.Bar, arra meg kivancsi lennek, hogy a legolcsobbak kb. mennyi irast birnak pl. naponta/havonta. pl. egy 60/64GB-os. Legutobb valami 300 iras/cella-rol olvastam, es ezt kell a cellamerettel elosztani, es megszorozni a tarhellyel. Valami ilysemi?
Ha jelenleg winyom van, akkor hogy tudom megallapitani, hogy mennyit ir a winyom naponta?
Ebbol tudnek kovetkeztetni arra, hogy egy legolcsobb SSD mennyit bitna nalam.Kosssz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Bodor
veterán
válasz concware #15152 üzenetére
Ha a megbízhatóságban benne van számodra a tartósság is, akkor a TLC-s Samsung helyett inkább egy 25nm csíkszélességgel készült MLC-s ADATA Premier Pro SP900-at vennék szintén 3 év garanciával, gyakorlatilag ugyanolyan teljesítménnyel. pl. itt Vagy hasonló áron az ADATA 256GB XPG SX900.
Az 5 év garisok azért már drágábbak, 56-58K körül indulnak.(#15153) Bici: "ha minel tobb irast birna ki, es emellett a legolcsobbak kozul szeretnem valogatni."
A kettő nem fér össze...
Ami olcsó, az sem a teljesítménye miatt az, hanem többek között azért , mert kisebb írási terhelést elviselő NAND-okból áll...Strapabíró 60 GB körüli : ADATA 64GB Premier Pro SP900 17K körül. Corsair Neutron 5 év garanciával 23K körül, de ennyiért már majdnem kapsz 120 GB-os típust is, aminek ugye dupla annyi az írási terhelhetősége, mint a 64 GB-osoké. Pl. Adata Premier Pro SP900 vagy XPG SX900 25K és KINGSTON HyperX 3K 26.000-ért.
(#15154) tskó: Ez azért nem így van, vannak megbízható, gyors webshopok is. Pl. Ipon.hu, pcx.hu, hardverker, edigital, aqua.
Nem értem, hogy ipon-nál neked hogy jött ki a 26K-s árra még 6K szállítási költség, mikor azt írják hogy: "Házhozszállítás:
2.1 Mennyibe kerül?
- Jelenleg bruttó 2540Ft súlytól és távolságtól függetlenül, amely magában foglalja a GaranciaFutár szolgáltatásunkat.Hardverker-nél 1300 forint lenne a kiszállítás díja + 25 781 az SSD.
Edigital-nál 29K az SSD, de ingyenes a házhoz-szállítás az egész országban .
Többet már nem keresek, szerintem nézz jobban körül.
[ Szerkesztve ]
-
tskó
tag
az a baj ezekkel az árgépes hirdetésekkel, hogy amikor megrendeled, akkor felhivnak hogy az amit rendeltél elfogyott és 2 hónapra tudnak rendelni, de pont van raktáron egy pont olyan csak sárga, de az sárga és ezért az már 40k+ szállitás. KELL VAGY NEM????
az ipon-ban néztem az is valami 32k-ra jön ki szállítással.
-
félisten
Sziasztok!
SSD-t szeretnek venni egy linuxos gepbe.
Azert SSD, mert szeretnem a fogyasztast es a zajt minimalisra csokkenteni ugy, hogy kozben legalabb egy 7200-as winyo sebesseget hozza.
Nem szukseges 400MByte/sec atvitel, hiszen ugyis sata2-es lapba teszem, inkabb azt szeretnem ha minel tobb irast birna ki, es emellett a legolcsobbak kozul szeretnem valogatni.
A rendszer, ami ra kerul kb. 40GB-ot foglal, es szerintem aranylag sok iras fog tortenni; rolling release-es linux, vagyis kb. naponta jon frissites, plusz rengeteget fogok netezni rajta; jo sok youtube video a bongeszo cache-be.Letezik olyan SSD, ami megfelel az igenyeimnek, vagy inkabb egy gyors winyon gondolkodjak?
Kossz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
concware
tag
Sziasztok!
A kb fél éves HP Probook 6460b laptopomba i5-as procival, milyen a következő a következő SSD:
Nagyon jókat olvastam róla.
Tudna valaki ilyen árban esetleg és hasonló kapacitásban megbízhatóbbat ajánlani?
Előre is köszönöm!
-
jeni
félisten
válasz McSzaby #15144 üzenetére
ugyanaz a Merlinhardvernél olcsóbb,az is Pécset van.
-
Giovanny
őstag
válasz McSzaby #15144 üzenetére
Én pont ez miatt döntöttem az mSata mellett.Annyira nem gáz a sata2,még mindig sokkal jobb mint hdd Amit a kingston-t illeti,nem tudok tanácsot adni,mert nem volt ilyenem,majd okosabbak segítenek.
Személyes tapasztalatom volt az Adata-val,2 hó használat után bekrepált az ssd,6 hó után szintén 32Gb SD kártya is cserére ment.
[ Szerkesztve ]
Zero Defect.No Compromise !
-
McSzaby
őstag
válasz Giovanny #15143 üzenetére
Nehéz ügy, nehéz ügy. Kockáztassak meg 2 ropit íbéjről, vagy szeressem a max. 300 R/W sebességet kb. Sata2-n. Persze több szempontból is jobb az mSata, hisz így marad minden a régiben csak még lesz egy gyors meghajtóm is.
Kingston 120GB mSATA (SMS200S3/120G) SSD - vele mi a helyzet? Sokat nem hallottam róla..
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
McSzaby
őstag
válasz Giovanny #15141 üzenetére
Én is így gondolkoztam, de itt meg 12,7-st írnak. Oszt' nem tudom mennyire lehet bízni ebben az oldalban. Megpróbálok rákeresni milyen rom van most benne.
Másik lehetőség az mSata lenne, mert van az is benne. Ebből milyet tudnátok ajánlani?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Akarok venni egy SSD-t, megvan már milyet, mennyiért,mikor,hol,hogyan, DE...
A problémáma: optikai meghajtó ki, helyére hdd be, hdd helyére ssd be. Vékony, szinte amolyan "ultrabook-s" Lenovo U510-sem van és csak kérdezném, hogy a 12,7 mm-s HDD Bay-k jók lesznek-e nekem? Szóval van ebből is esetleg kisebb, vagy ebből csak 12,7-s van és az mindenképp jó az enyimbe?
Egyet kihúztam íbéjről példának. Ez/ilyen jó lesz nekem? Bocsi, ha rossz helyen járok...
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Ruszki #15138 üzenetére
Szia
Mert nincs hol gariztatni,még képviselete sincs itthon,nyugaton talán
Mivel kevés fogyott el nincs is tapasztalat vele,nem tudni,hogy csak összerakja vagy tényleges gyárt is olyat?
Nem sokkal olcsóbb egy Samsung 840 vagy egy Kingston V300-nálSegnior_Barthez
én is olvastam erről de nem merném kipróbálni ,hacsak tuti írás van arról,hogy az msata komp. az a csatlakozó!
emiatt:
Az üzemi feszültség is azonos, mivel mindkét szabvány 3,3 és/vagy 1,5 voltot kíván meg magának a működéshez. Elsőre ez még jól hangozhat, de akik már jobban ismerik a gyártókat, valamint a szabványok megalkotóit, talán sejthetik, hogy a helyzet sajnos korántsem ilyen egyszerű.A Mini PCIe szabvány térhódításának kezdete nagyjából 2005-re tehető, amikor az mSATA még csak néhány koponyában létezhetett. Emiatt jó eséllyel a 2010 előtt forgalomba került termékeken található aljzatok inkompatibilisek az mSATA-val, mivel az ezen szabványú meghajtók ugyanúgy a déli híd vagy egy bármilyen SATA vezérlő portjára csatlakoznak, mint a normál SSD-k. Ebből adódóan az adott aljzathoz a szokásos, egyetlen PCI Express sávon felül még egy SATA portot is el kell vezetni.Továbbá a Mini PCI - mSATA kombó aljzathoz szükséges egy router chip is, mely a slotba behelyezett Mini PCIe vagy mSATA szabványú kártyától függően automatikusan képes PCI Express vagy épp SATA adatvonalakat kapcsolni az aktuális eszközhöz. A specifikációk véglegesítése előtt készült termékekből mindez érthető okokból teljesen hiányzik, így az inkompatibilitás konkrétan erre a pontra vezethető vissza.[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani valami jó kis SSD-t egy netbookba!
Nem kell nagy elég egy 30-32GB-os csak jó áron és megbízható legyen!
Van az a mondás,hogy "Olcsó húsnak híg a leve" de kifejtené valaki bővebben azt nekem,hogy miért nem ajánlatos a Kingfast márka!?
A válaszokat előre is köszönöm!Üdv,Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Segnior_Barthez
senior tag
üdv urak! ssd-t irányába nyitottam és a a laptopon van mini express card (hp probook 4330s), a külföldi fórumokon megoszlanak a vélemények abban a tekintetben. hogy az express cardba betehető-e egy msata ssd, erre win7-et kívánok felrakni. van vkinke tapasztalata? éppen caddy lehetőségem van, de ha lehet a cd-t meghagynám.
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
vackor970
csendes tag
Sziasztok! A kérdésem a következő adott egy ocz ssd amire a vásárláskor 1 évet adott a kereskedö de elvileg 3év a gyári garancia ha megvan a vásárlás t igazolo számla akkor ha esetleg gond lenne a gyártotnál érvényesithetö a garancia amig benne van a 3évben ?
-
Soma01
veterán
Az új SSD-t a régi vinyó helyére kell(?) tenni, és a DVD helyre pedig a régi HDD-t?
Mert gondolom az a SATA 0-s portja az alaplapnak az ahol most a HDD van.
Az SSD-t nem érdemes a DVD helyére tenni akkor? Mert ahogy nézem a laptopomat, a HDD helye körül jobb a szellőzés. És a sima HDD-nek jobb hűtés/szellőzés kell szerintem mint az SSD-nek.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz freelanced #15126 üzenetére
Az összefoglalóban le vannak irva amire figyelni kell.
Win7/8 telepítővel formázd, minden más háttértáraz húzz le amíg felrakod a win-t. Magát az ssd-t a 0 vagy 1-es sata portra kosd (a legalacsonyabb sorszamúra).
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Jah es ahci modban legyen a vezérlő.#nincsbennetarcsi
-
Goldmen75
őstag
Üdv!
Ár érték arányban jelenleg mit mondanátok a legjobb ssd-nek? -
LógaGéza
veterán
válasz B-L-A-C-K #15127 üzenetére
Ide való kérdés: [link]
De lehet a vezérlő adta be az unalmast, ez esetben kuka, esetleg még ezt megpróbálhatod: [link]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Az OCZ Vertex2 60gb-os SSD-m beadta az unalmast, elég sokat ment eddig, de csak rendszervinyónak volt használva, azaz írás alig volt rajta (ha jól rémlik valami 7-8 TB lehetett benne, viszont sokat ment). Tegnap este bekapcsoltam a notit, és nem látta a vinyót...Vidéken vagyok így nem tudtam nagyon megnézni mi lehet a gond, a gépbe még van egy sima vinyó azt gond nélkül felismeri, de az SSD-t nem hajlandó látni. Szerintetek életre lehet még kelteni vagy kuka?
-
freelanced
addikt
Értem, hát akkor egyértelmű nálam a HyperX mert az se biztos hogy a többihez jár keret, sőt van egy olyan érzésem, hogy nem jár
Hát, köszi a segítséget, ha meglesz, lehet, hogy visszanézek, de úgy is jó ha esetleg most el tudod mondani, hogy ha megveszem mire lesz szükség, hogy kell "installálni" az SSD, mire figyeljek a hosszú élettartamért, ilyesmi. Meg közben nézegetem az első hszt.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz freelanced #15121 üzenetére
1: HyperX
2: 840 evo
3: V3003 kulon szint a 3 termek.
#nincsbennetarcsi
-
nejad
aktív tag
válasz freelanced #15122 üzenetére
az van hozzá alapból a dobozban a szivacs alatt
azon meg ne parázz meddig bírja tegnap néztem 10 óra battlefield után volt 3 gb írás,na szar vagyok matekból úgyhogy nem is számolom ki mire lenne meg a 192 tb ha igaz amit a gyártó mond,ha a 3 év garit kibírja nekem már visszajön az ára[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Meg most nézem, hogy a HyperX-hez elvileg van keret azt mindenhol adják akkor hozzá, ha nem is írják? Vagy majd megkérdezem, úgy is mi?
-
freelanced
addikt
Aha.
Tehát a Samsung 840 inkább a V300 szintje? És a HyperX kicsivel ezek felett van?
Illetve most, hogy gondolkozom, nekem lehet, hogy a Thermaltake házam aljába be lehet csavarozni, mintha lenne ilyen opció.
Amúgy ha jól értem akkor jobb ha csak a Windows van rajta, hiszen annál tovább megy minnél kevesebbet nyúzom?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz freelanced #15116 üzenetére
HyperX tobb irast bir (78tb vs 96tb) azt vennem.
Keret? 1-2k az ara.#nincsbennetarcsi
-
Soma01
veterán
válasz freelanced #15116 üzenetére
Úgy látom te is eljutottál ide. Ahová én is eljutottam pár nappal ezelőtt.
-
freelanced
addikt
Üdv!
Na ami szóbajön az alapján ami leírtatok:
120GB Kingston SSD SATA3 2,5" HyperX 3K
Samsung SSD 840 EVO 120GB
Kingston V300A V300 talán egy olcsóbb kategória, bár nem sokkal de ahhoz nincs mit hozzáfűzni.
De mi a helyzet a Kingston HyperX és a Samsung 840 között? Pro-Kontra?
Amúgy meg visszaolvasgattam, és írtátok, hogy elvileg a HyperX többet bír mint az átlag (5év), de mennyivel? Mert akkor nem az a pár ezer fog számítani, akkor veszek egy olyat aztán kész.
Illetve mennyi lehet ezekhez egy beépítőkeret?
-
Soma01
veterán
Az Iponon lévő "KINGSTON 120GB SATA3 2,5" HyperX 3K SH103S3/120G" azért csak 120GB mert 8-at eleve lefoglal a hibák és a pakolgatások, élettartam növelés miatt a vezérlő? Így, gondolom eleve nem is látszik particionáláskor sem. A 128-asoknál meg ajánlott ezt magunknak megtenni? Pl, csak 120-ra vagy még kisebbre particionálni pl. 110-re?
-
tskó
tag
ssd-t akarok venni 120GB, max 25k- költenék.
-
nimfas
addikt
adott egy Kingston 37A végződésű SSD 120 GB
a gondom az hogy win 7 alatt a dos-os könyvelőprogramot nem tudom teljes képernyőre tenni... ezért sajnos nem anyám gépét frissíteni, így XP-nek kell rajta maradnia :-S
Milyen megoldás van arra hogy ne "öregedjen" el idő előtt az SSD, Trim nélkül ugye...
Előre is köszönöm az építő hozzászólásokat!
-
Habugi
addikt
válasz freelanced #15104 üzenetére
120GB Kingston SSD SATA3 2,5" HyperX 3K
Samsung SSD 840 EVO 120GB
Ezek durvan 3-5ezerrel drágábbak mint a V300, de ajánlott h elolvasd az összefoglaló postot mert nagyon korrekt lett. Tegnap vettem 120as V300ast, sztem ár/teljesítmény bajnok. Igaz a HyperX 3k gyorsabb és tartósabb is, az a +5k nem sok érte, csak a Karinthy úton épp nem volt..23.-ai vásárlás..
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
d3kk
senior tag
Most kaptam egy maxell elite II sata 3-as ssd-t. mit gondoltok róla?
mármint prokat és kontrákat tudtok mondani? mert nem nagyon találtam dolgokat erről
-
Qru
MODERÁTOR
válasz freelanced #15102 üzenetére
Akkor 120GB-os Kingston V300 pl jó vétel lenne.
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest