Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Meg nagyon ujnak szamitok SSD - k teren,konkretan az elso SSD - m tegnap elott vettem meg.
Kingston 300V 120 Gigas,kerdesem az lenne hogy miert csak 111 gigat lat a gepem belole
Valaszotok elore is KoszonomUdv..: Zoli
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Ahogy látom kijött az mSata Samu 840. Melyiekt ajánljátok jobban Samu 840 vagy Kingston SMS200S3/120G??
Kicsit erősnek érzem az 5 000-s rést közöttük. :\ Illetve ugye méretre ugyan az mindegyik?
[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
London26
tag
Sziasztok!
Nyáron vettem laptopba egy ilyen SSD-t az Extreme-ben:Samsung Basic SSD 120GB SATA3 MZ-7TD120BW (840 Series, SATA 6Gb/s)
Most megadta magát, garanciális ügyintézés ott hogy működik, tud valaki ebben segíteni?
Kicserélik, vagy beszámítják az árát vagy hogyan működik a folyamat?
Ugyan ilyet nem szeretnék már bele, milyet ajánlotok?
Köszönöm! -
mentos
tag
Pontosan ilyen alaplappal, core2quad procival (korábban C2D-val) használtam, használok SSD-t, jelentős gyorsulás tapasztalható, mondjuk leginkább rendszer indulásnál észrevehető, de azért összességében is szebb vele az élet
"Repülő Delorean?!"
''I love it when a plan comes together,''
-
gth
csendes tag
Kingston V300 -as SSD-t ajánlom (60GB).
Vagy ADATA SP900 -at (64GB), de ez egy ütős gépen sem teljesíti a ráírt gyorsaságot.
az ADATA sajnos a ráírt gyorsaság felét szokta teljesíteni, lassan dolgozik, de még nem esett szét.
Még a Samsung SSD-ket tudnám ajánlani, de ezekben nem gyártanak 60 GB-s lemezeket.És amit nem ajánlok az az OCZ Agility 3 nekem csak 8 hónapot bírt, 3 szor kellett az egész rendszert újratelepíteni a hibás szektorok miatt.
Szóval Kingson, vagy Samsung ajánlott, ezekből már nem tudsz venni rossz szériát, mert azokat már nem gyártják.
Üdvözlettel
Sikeres vásárlást. -
Zsolt_974
tag
-
Bodor
veterán
válasz Zsolt_974 #16289 üzenetére
Nincs a lapodon Marvell AHCI SATA3-as vezérlő, jó lesz hozzá az Adata SX900, én is ezt ajánlom.
Telepítéshez olvasnivaló. -
Zsolt_974
tag
Köszönöm a gyors segítséget.
Esetleg még annyit, hogy ez a vezérlős dolog a Marvell Sata3, SandForce-val ezzel lehet gondom, mert azt nem tudom, hogy nekem milyenem van az alaplapon. Elnézést, ha nagyon nagy sületlenséget kérdeztem. Nem volt még dolgom ssd-vel, mert egy WD raptor teljesít szolgálatot a rendszer alatt.
Üdv. Zsolt
-
Zsolt_974
tag
Sziasztok!
Meglévő alaplapomhoz "Asus P8H77-V" szeretnék vásárolni ~20-25k környékén SSD meghajtót a kiszemelt példányok közül.
1. Adata 128gb asx900s3 128gm c
2.Kingston ssdnow v300 120gb
3.Samsung-120gb-evo-mzA három meghajtó közül az első kettőt preferálnám a több (3év) garancia és a beépítő keret miatt.
Kérdésem az volna, hogy kompatibilisek-e az alaplapi vezérlőmmel.
Nem tudom milyen csak azt, hogy Intel H77 chipset.
Esetleg ha volna jobb alternatíva más típusokra az is szívesen venném ha megosztanátok velem.
A felsorolt meghajtók melletti érv, ellen érv?Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv. Zsolt.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Nincs a lapodon Marvell vezérlő, nyugodtan veheted a kiszemelt SSD-t.
(#16285) J3g: Teljesen jól fog futni az SSD az alaplapoddal, ha váltasz Windows 7-re, hidd el hogy sokkal gyorsabb lesz, szóval van értelme.
20 ezer körül már sokkal jobban megéri 120 GB-os SSD-t venni, hosszabb távon jobban elférsz rajta, és az élettartam is nagyobb.
Kingston V300 és a Samsung 840 EVO pont beleférnek az árba. -
J3g
csendes tag
Sziasztok!
SSD vásárlásán gondolkodom. Felmerült a kérdés, hogy egyáltalán van-e értelme, mert egy mai szemmel már korosnak mondható konfigot használok, amit nem is fejlesztettem érdemben soha. Tehát egy core2duo alapú konfig, ezzel az alaplappal: [link]. A teljesség kedvéért: asztali gép, SATAII csatlakozóval. A gépházban 3,5"-os helyek vannak. Továbbá - valószínűleg a világon egyedülállóan - Windows Vista operációs rendszert használok. Kérem ne vessetek meg . Erről hajlandó lennék lemondani, és Win7/8-ra váltani. 2008 óta elég volt egy 50GB méretű partíció az oprendszer számára, ha win7/8 nem helyigényesebb, akkor elég továbbra is az 50GB, illetve legalább 50GB. Árkategória: 20e Ft környéke. Az ajánlottak közül nekem a KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V300 megfelelőnek tűnik, de bármilyen javaslatot szívesen fogadok. Természetesen ha egyáltalán javasoltnak gondoljátok... (Közeljövőben fejleszteni fogok cpu+alaplap+ram triót is.)
A segítséget előre is köszönöm!
-
sitju
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezek beruházni egy asztali pc-be, kiválasztottam már az alaplapot:
Asrock Z87 PRO4
És kerestem egy SSD-t az előző hozzászólások alapján
Kingston 120GB SV300S37ALétezik még a Marvell Sata3 vs SandForce probléma az újabb alaplapoknál is?
Nem teljesen világos, ebben az alaplapban a Z87-es chipset van, amit az Intel gyárt. Ez ugye a déli híd, amiben a SATA vezérlő is helyet kap. Tehát ha az intel gyártja, attól még lehet Marvell?Valaki megerősítene? köszi
szintaktikus cukorka
-
jeni
félisten
válasz laychi #16282 üzenetére
a praktikusságát emelném ki vele,de tény ha elromlik gáz lenne.Igaz célszerű külön-külön venni,de ha valakinek épen a notebookba szeretné megvenni,és ne kelljen kiszedni az ODD-t?
gth
végül is gariba megtudtad oldani a cserét,elfogadták az utólagos reklamációdat,hogy bontatlanul vetted,személyesen és mégis sérült volt a címke,nem lehet,hogy szereléskor sérülhetett meg?
-
laychi
veterán
~40-45-ért korrekt lenne,kicsit el van szállva az ár.
Csak egyszerre 2 dolog menne a kukába,ha elromlik Talán mégis jobb,ha külön van
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
jeni
félisten
Üdv
Csak ne volna ilyen drága ez a cucc.
WD 120GB+1TB HDD egybe gyúrva 2,5 méretben,belsős kivitelben nagyon nyerő lenne,főleg olyan laptopokban amibe csak 1 HDD férőhely van,és bővítés gyanánt ne kelljen kiszedni az optikai meghajtót. -
Iomega
addikt
-
laychi
veterán
Ajánlásodra megrendeltem az A-Data 128GB 2,5" SATA3 SX900 XPG Series ASX900S3-128GM-C SSd-t,remélem jó választás 3 év garival.
Várom a megérkezésétIpon szerint van hozzá beépítő keret.
[link][ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
gth
csendes tag
Üdvözlöm a fórum olvasóit.
Személyes tapasztalatom az OCZ Agility 3 (120GB) -ról nem jók.
Háromszor kellett úrja telepíteni a rendszert 8 hónap alatt szektorhibák miatt.
Most pedig már teljesen használhatatlanná vált már egyáltalán nem ismeri fel a rendszer,
nem jelenik meg a rendszer meghajtói között.
Most hogy teljesen tönkrement gondoltam hogy visszaviszem, mivel 3 év garanciával árulták
és még csak 8 hónapja vettem.
A hab a torta tetején az, hogy bontatlan lehegesztett műanyag dobozban vettem és ennek ellenére
a garanciát védő címke, a sarkán le van szakítva pont a csavar felett. Így a garancia természetesen nem érvényes. A szomorú az, hogy személyesen vettem, és precízen, pontosan beépítőkeretbe volt beszerelve
és az esély arra, hogy a garancia címke megsérüljön egyenlő a nullával.
A végkövetkeztetésem az, hogy hátoldalon gyárilag leszakított garanciacímkével csomagolták be a terméket a gyárban. A vásárlásnál persze ez nem derült ki, mert az SSD hátulja nem látszik csak az eleje az átlátszó műanyag csomagolásban, mert mögötte van egy kartonpapír és egyéb leírásokkal egy füzet is.
Jótanács:
Az OCZ Agility 3 (120GB) közismerten egy hibás széria, vásárláskor ne felejcse el felbontani, és győződjön
meg a csavart takaró garanciacímke épségéről. -
M107
addikt
Samu EVO 120GB (2014.02.13) lesz 4hónapos, csak rendszergyorsításnak van használva, youtobe, böngésző, winfrissítések, néha programtelepítések.
UI:
Wear leaving (3) , s kb 180 GB nő eggyel.... Az 1.8 TB éri el a 100-as értéket s 1% esik a kondíció, durván
180 TB fog elviselni ha így használom tovább elméletileg, szerintem olyan 150 TB a gyakorlatban is
A 3 év gariba így is szépen beférek, ha a vezérlő nem mondja be az unalmast.[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Qru
MODERÁTOR
válasz laychi #16265 üzenetére
Nincs rá több gari és érdemben/érezhetően nem gyorsabb az A-data-nál. Ha már szánnál több pénzt a dologra akkor az 5 év garis Samsung 840 PRO amit érdemes megvenned.
Élettartam... Nagyok sok midnen befolyásolja de átlagos házi használat mellett 5-6 évet simán kibírnak ezek a 3 év garos cuccok is szóval nem kell félni tőlük.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
válasz mentos #16270 üzenetére
A Toshiba NAND-ok kisebb csíkszélességűek és az Intel minőségétől is elmaradnak, ezért olcsóbb. Ez persze azért nem azt jelenti, hogy a V300 egy ipari hulladék, teljesen vállalható meghajtó. Ha mindkét SSD-re megadják a 3 év garit (V+200 már kifutott termék, ezért erre kérdezz rá), akkor a döntés a tiéd.
UI
1. Pont az ilyen esetek miatt kell/célszerű backup/restore progi használata, mert akkor 10 perc alatt visszatennéd a rendszert mindenestül és nem menne rá a hétvégéd. Most már erre is gondolj.
2. Ha a közeljövőben/idő előtt az új SSD is megdöglene(legyen a V300 vagy a V+200), akkor a Te géped gyilkolássza őket, nem az SSD-kkel volt/lesz gond.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
mentos
tag
Halihó!
Kis segítséget kérnék Tőletek.
2 éven belül a 2. OCZ SSD-m döglött be, de már nincs OCZ szal Kingston-t adnának helyette.
Kérdés h melyiket fogadjam el közülük.
SSDNow V300 vagy SSDNow V+200?Vezérlői elvileg: LSI SandForce SF2281 VS LSI SandForce SF-2281VB1-SDC.
Azt se tudom mik a különbségek a 2 közt gondolom nüansznyi, ha van 1általán.
Azt se értem a V300 miért olcsóbb?!flash memory: Toshiba 19nm Toggle Mode VS Intel Asynchronous 25nm MLC.
Segítsetek, szeretném ezt még ma elintézni hogy a hétvége megint win telepítéssel teljen el...
Üdv
mentos''I love it when a plan comes together,''
-
félisten
válasz molnarpeter #16252 üzenetére
Az Intel SSD-k túl vannak árazva, az árban az Intel márkanevet (is) meg kell fizetni, bár az tagadhatatlan, hogy mindig is jó minőségű SSD-ket gyártottak/gyártanak és a Sandforce vezérlő köré is kifogástalan vezérlést/firmware-t hoztak össze.
Sajnos annyira elborult árak vannak jelenleg is, hogy pl 80G-s OEM-t olyan árban adnak, mint amennyiért bármelyik ismert gyártó 256G-s modelljét megveheted...Szóval, könnyen elképzelhető, hogy az általad említett Intel SSD-t is igen drágán fogják mérni, még használt áron is. Pontosan persze nem tudom megmondani, de egy amúgy egy elfogadható kondícióval rendelkező, jó állapotban levő Intel X25-m 80G-ért, kb 15-17 ezret is elkér(het)nek használtan.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
sebijani1982
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, végül egy kis pénzmagkeret emeléssel 23 ezerért egy 120 GB-os Samsung SSD lett a választás, HDD klónozással (windows telepítőben lévő javítás futtatással) vígan fut a rendszer.
A Caddy így tolódik egy kicsit, a régi vinyó kapott egy küülső USB-s házat.Még egyszer:
Köszönöm![ Szerkesztve ]
"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
molnarpeter
nagyúr
válasz molnarpeter #16252 üzenetére
pÚP
-
laychi
veterán
Esetleg ha tovább mennék árban,akkor megérné még ennél is jobban egy Kingston HyperX 3K 120-as ~28k-ért?
Vagy nem ad annyi pluszt,az Adata vinné a prímet?Egyébként kb hány évet bírnak ki ezek? Általános használattal.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz laychi #16263 üzenetére
Az A-data 128-as, a nagyobb méret hosszabb élettartamot is biztosít így mindenképpen 120 vagy 128-asat vennék ennyi pénzért még akkor is ha nem írod tele (10% üres helyet úgy sem árt hagyni rajtuk amúgy).
V300 melett szól, hogy MLC-s
EVO melett szól, hogy jó szoftveres körítést adnak hozzá
SX900 mellett szól a picit nagyobb méret és hogy szintén MLC-s.ezek alapján az SX900-at venném.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
laychi
veterán
Üdv mindenkinek,ssd-t szeretnék vásárolni.Szükségem lenne tanácsokra,milyen lenne a számomra megfelelő.
Konfigom:
Táp: Be quiet! - 400W System Power 7 - BN142,
Alaplap:ASUS P8Z77-V LX2,
Processzor:Intel i5 3570K@4,6 GHz,
Memória:2x2GB Geil Evo One 2200MHz,
HDD:SAMSUNG HD252HJ (250 GB, 7200 RPM, SATA-II),
USB: WD Caviar Green 2TB WDC WD20EARX-00PASB0,
ODD:SAMSUNG TSSTcorp CDDVDW SH-S223B
Ház: Zalman Z9 Plus60-128 gigás érdekelne max 24k-ig
Win7 Ultimate 64Bit menne rá(később esetleg win8 vagy majd frissebb windows verzió),pár program(Office,tesztprogramok pl. prime,linx,rendszerkarbantartó program, x264 encoder,driverek,1-2 játék néha)
Ha játéknál nem igen jön ki az ssd előnye,akkor inkább kisebbet vennék,jelenleg is ~50GB-os rendszerpartíciót használok,adattárolásra és játékoknak ez esetben vennék egy 1 terás HDDt.x264 hd tömörítés esetleg ezen menne,de lehet inkább a hdd-n,hogy ne legyen folyton újraírva az adat.
Jó lenne minél magasabb írási,olvasási teljesítmény(400MB-tól felfelé). Sata3 csatira menne,tehát sata3-ast preferálnám.Hosszú élettartam,megbízhatóság és ugye a gyorsaság lenne a szempont.
Hibás termék árának levásárlása miatt egy konkrét bolt árukészletéből tudnék válogatni,ez [itt] elérhető.Melyek a megbízhatóbb jobb márkák?
A V300-as kingmaxokat nézegettem,illetve a samsung 840 evo-t
Silicon Power-t kizárnám,az pendrive-ban is csalódást okozott,nem szeretném,hogy pár hónap után cserélni kelljen,kuka legyen a vége,Jah,beépítő tálca van a házamban elméletileg.
[ Szerkesztve ]
-
montezuma
tag
válasz reaper0220 #16213 üzenetére
Hali, generálj egy WIN7 repair disket, tedd aktívvá a rendszer partíciót az ssd-n, aztán húzd le a hdd-t és bootolj a repair diskről, válaszd ki a repairt és hagyd, hogy csinálja. amit akar.
Valszeg rendbe teszi.
sok sikert, -
wsanyi
aktív tag
válasz lajxko #16250 üzenetére
Sajnos a neten nem találtam rá utalást, pedig google keresés megvolt. Asus honlapján sem. Szét kéne szedni, vagy boltban, ahol vetted, ott kérdezd meg.
Üdv. :-)
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz raz0r911 #16256 üzenetére
A felhasznált NAND Flash memóriák között három alapvető típus létezik: Single-Level Cell [SLC] , Multi-Level Cell [MLC] és Triple-level Cell [TLC] . Az SLC cellás megoldások drágább, üzleti felhasználásra szánt tárolókban kapnak helyet, ezek hosszabb élettartamot, nagyobb sebességet és kevesebb fogyasztást biztosítanak, mint az MLC alapúak, de igazából már nem is igazán lehet kapni őket. Napjainkban a legelterjedtebbek az MLC alapú SSD-k, de már jönek az új TLC-s újdonságok is, melyek élettartama sajnos ismét kevesebb, mint az elődjének, papírforma szerint a fele, gyakorlatban talán 35% körüli élettartam csökkenéssel számolhatunk az MLC-hez képest.
[ Szerkesztve ]
"megölni megtudnak....de megtörni soha.."
-
raz0r911
tag
Az SSD-k nevében az MLC, MCM, TCL stb rövidítések mit jelentenek?
-
Jadro
veterán
Lenne egy kérdésem, ami lehet hogy hülyeségnek tűnik majd, mivel most telepítek majd először SSD-re. Az összefoglalóban szó esik a spare area-ról. Ez a gyakorlatban azt jelenti, a partícionálás és formázás után csak arra kell figyelni, hogy minimum 10% szabad hely mindig maradjon a meghajtón, vagy már a partícionáláskor kell valamiféle extra partíciót kreálni? Esetleg opcionálisan hagyhatok egy 10%-os partíciót amire nem rakok semmit? Hogy kell ezt a gyakorlatban megvalósítani?
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
molnarpeter
nagyúr
Intel X25M 80 GB ajánlott darab? Mennyi a reális értéke használtan?
-
Benőke
őstag
válasz lajxko #16250 üzenetére
Nem tudom mekkora vinyó van benne, de gyanítom, hogy azért 9,5mm -es. Egyébként a samu úgy is 7mm -es szóval az be fog férni. Az nem tudom hogyan kell szét szedni, de gyanítom, nem lesz egyszerű. Ezeket az agyonra kicsinyített gépeket szerelni nem egy leányálom. Van egy 1225B -s ASUS netbook -om, hát nem állnék neki vinyót cserélni semmi pénzért
-
lajxko
tag
Helló!
Samsung Series 840 EVO Basic 120GB SSD-t bele tudok rakni Asus X201E-KX005H notiba mindenféle bonyolultabb művelet nélkül? Belefér egyáltalán? Elég pici ez a notebook.
-
Balage76
senior tag
válasz BigDarkJoy #16243 üzenetére
A PCX-nél csak 2 év gari van, míg máshol párszáz forinttal magasabb ár mellett 3 év. Ezt érdemes végiggondolni...
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz PofaJenö #16244 üzenetére
Én jelenleg ár érték arányában nézvel, és a számomra elfogadható példányok közül az alábbira teszem a voksom....
Szerintem ebbe az öreg vasba ez is megfelelne.
" és mégsem 20-30k " nameg SATAII-s a gép, igy ugysem tudná a gyár által leirt sebességet hozni,,,
[ Szerkesztve ]
-
PofaJenö
senior tag
válasz BigDarkJoy #16236 üzenetére
Ez most akciós nagyon megéri [link] kérj kölcsön
Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
saw1114
tag
Sziasztok ssd vásárlás előtt állok és kiszemeltem ő A-Data 2,5" SP900 Premier Pro Series 128GB láttam az ajánlott ssd-k közt. Valakinek esetleg van tapasztalata erről a típusról?játék + általános felhasználásra rendszer lesz rajt meg egy két program.
Letiltott az agya. Velem is ez volt, amikor Neil Amstrongot játszottam a Hódkórban. Egy sikátorban találtak rám. Egy régi frigóba próbáltam visszatérni a Főd légkörébe.
-
Benőke
őstag
válasz weinmaker #16232 üzenetére
Szia. Ez már egy másik téma : [link]
Egyébként ellenőrizd a csatlakozást. 1-2 notiba be tud úgy esni az SSD, hogy azt hiszed a helyén van mert 7mm -es a hely meg ugye 9,5mm. Vagy plusz beépítő kerettel van ez megoldva, vagy a gépet átfordítod a másik oldalára mint ahogy eddig próbáltad és úgy a megfelelő helyen lesz a csatlakozó.
Velem ez történt egy pár Dell gép esetén. Aztán miután jó volt a csatlakozás már látta a meghajtókat a bios.(#16234) BigDarkJoy
Ez SIS chipes alaplap ha jól látom?Egyébként persze, hogy gyorsabb lenne, nem tudom mi vezérli a sata portokat. Ettől függ a gyorsulás mértéke.
[ Szerkesztve ]
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok!
Épp SSD vásárláson töröm a fejem... Laptopom van és a gyári 250Gb 5400rpm HDD kissé már elfáradóban van,( 94% ) Kinéztem 1 ssd-t és arra gondoltam hogy a dvd iro helyére megy a HDD.
Namármost nem mai a gépem és informácio kellene hogy érdemes e ssd-t vennem bele.
Kingston 60GB SV300S37A/60G SSD néztem ki, aránylag jó áron 13500-ft ért ujjan.
MSI CX500 laptopba menne, és Win7 32 bit rendszert használnék. ( esetleg Win8 )
Szerintetek érdemes megvennem? Némi sebesség javulás lenne?
2x2300mhz T4500s procim van 3gb ddr2 rammal.
Köszönöm előre a válaszokat!!
-
marquuard
veterán
Sziasztok. 20 ezer Ft-ig melyik a legjobb SSD? Csak az oprendszer lenne rajta, meg a programok.
PSN ID: marquuard
-
weinmaker
őstag
Sziasztok! Vettem egy adata sp900-as ssd-t, de a hp probook 6560b gépem nem ismeri fel. Bios elvileg a legújabb f42-es. Ilyenkor mi van?
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Egy Lenovo IdeaPad U510-be kellene egy mSATA SSD. Elvileg a laptop fel van készítve a fogadásra, rendelkezik egy mSATA porttal kimondottan az mSATA SSD részére. Ezt szeretném mindenképpen kihasználni.
30/32 vagy 60/64GB SSD kellene.
Elsőre ez a Kingston tűnik jó választásnak: KINGSTON 60GB mSATA SSDNow mS200 SMS200S3/60GAjánlott ez a modell?
Köszönet!
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
FeRkE
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #16227 üzenetére
Ja ok, thx!
-
félisten
-
félisten
-
tomama
aktív tag
-
félisten
válasz tomama #16221 üzenetére
A linkelt Samsung laposba nem biztos, hogy 12,7mm magas Caddy megy, hanem 9,5mm magas. Szedd ki és mérd le a magasságát.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
tomama
aktív tag
Lecsúsztam a szerkesztésről..
akarok egy ilyet venni a hdd-nek.Valaki használ itt ilyen átalakítót?Működik rendesen? -
tomama
aktív tag
Sziasztok!
Most rendelek ebbe SSD-t.Szükség van valamire a beépítéséhez?pl.adapter stb... -
Qru
MODERÁTOR
válasz hangyaqtya #16216 üzenetére
A-data. Nem érezhető a sebesség különbség de a beépítőkeret jól jön.
#nincsbennetarcsi
-
hangyaqtya
csendes tag
Sziasztok!
Vennék SSD-t és nem tudok dönteni melyiket vegyem.ADATA 128GB SATA3 2,5" XPG SX900 ASX900S3-128GM-C
CSATLAKOZÓ: SATA3
TÁROLÓ KAPACITÁS: 128GB
MÉRET: 2,5"
SSD TECHNOLÓGIA: MLC
Az SSD maximális írási sebessége MB/s-ben megadva. SSD MAXIMÁLIS ÍRÁS: 501-600 MB/s
SSD MAXIMÁLIS OLVASÁS: 501-600 MB/s
KISZERELÉS (SSD): Desktop (Meghajtó + beépítő keret)Vagy
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/120G
CSATLAKOZÓ: SATA3
TÁROLÓ KAPACITÁS: 120GB
MÉRET: 2,5"
SSD TECHNOLÓGIA: MLC
SSD MAXIMÁLIS ÍRÁS: 401-500 MB/s
Az SSD maximális olvasási sebessége MB/s-ben megadva.SSD MAXIMÁLIS OLVASÁS: 401-500 MB/s
KISZERELÉS (SSD): Bundle (Csak a meghajtó)ezt. Sebességbeli külömbég van elileg az A-data előnyére, de nem tudom, hogy mennyire észrevehető. Az A-data beépítő keretet is ad még a kingston nem. Winfos 8 lenne csak rajta és apró felhasználói programok. Játék nem.
Előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Valaki biztos tud...ITT
-
nejad
aktív tag
a flash ssd topikba írj ott biztos segítenek
-
reaper0220
tag
hali!
vettem egy Samsung 840 EVO ssd-t a gepembe, win7-et tettem rá, viszont csak ugy hajlando az SSD-rol bebootolni a windows, ha melette rá van kotve a vinyo is a gépre, anélkul nem bootol be:S
alaplapom: ASUS M5A97 EVO R2.0valaki tud ra megoldast mi lehet a baj?
ui: feltelepitettem a vinyomra az ssd-hez kapott samsung magican nevu programot, a szerint minden rendben van az ssd-vel es a legujabb firmware van rajta....:STHX
-
B.i.L
senior tag
Lemaradt :120_as,már nem akartam cifrázni(evo,hyperX)inkább csak legyen,bejött nagyon.
Horgászni mentem...B.i.L
-
B.i.L
senior tag
Kedves fórumozók és "pásztorok",a segítségetekkel és hozzászólásotokat nagyon köszönöm.A vásárlás megtörtént egy jó hete hála nektek.
Horgászni mentem...B.i.L
-
Iomega
addikt
válasz tomama #16204 üzenetére
A választott Kingston V300-as SSD-t nyugodtan megveheted.
A téma összefoglaló elején, található infó az MLC-ről is.
Röviden:
"A felhasznált NAND Flash memóriák között három alapvető típus létezik: Single-Level Cell [SLC] , Multi-Level Cell [MLC] és Triple-level Cell [TLC] . Az SLC cellás megoldások drágább, üzleti felhasználásra szánt tárolókban kapnak helyet, ezek hosszabb élettartamot, nagyobb sebességet és kevesebb fogyasztást biztosítanak, mint az MLC alapúak, de igazából már nem is igazán lehet kapni őket. Napjainkban a legelterjedtebbek az MLC alapú SSD-k, de már jönek az új TLC-s újdonságok is, melyek élettartama sajnos ismét kevesebb, mint az elődjének, papírforma szerint a fele, gyakorlatban talán 35% körüli élettartam csökkenéssel számolhatunk az MLC-hez képest."
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
Bodor
veterán
válasz Ladislawus #16203 üzenetére
Akkor hajrá!
-
Ladislawus
csendes tag
-
Iomega
addikt
válasz tomama #16201 üzenetére
Olvasnivaló! Kérdéseidre választ kapsz. A listában szerepelnek az ajánlott SSD-k, azok közül tudsz választani, az igényednek és pénztárcádnak megfelelőt.
[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
tomama
aktív tag
Sziasztok!
ebbe szeretnék ssd-t venni,a lényeg,hogy megbízható,és olcsó legyen. ja,és 120gb-os
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- ASUS ROG Ally
- Milyen TV-t vegyek?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- AMD FX
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- EA Sports WRC '23
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest