- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumm
csendes tag
Átnéztem sok sok oldalt. És lenne egy kérdésem.
A Kingston hyperx 3K miért nem ajánlott. A sima hyperx ajánlott, de már nem kapható.
Jelenleg a 120GB verziókat összehasonlítva egész jó ára van.
A jelenleg legolcsóbb V300-hoz képest kb 3 ezer Ft -al kerül többe. Viszont
gyorsabb valamivel, 25nm -es MLC, az írható mennyisége 96TB szemben a V300 -as 64TB jéhez képest.(mindkettő 120-as)
Tudom tudom úgyse használjuk ki, de ilyen alapon akkor miért vannak ellenérzésünk a TLC-ékkel szemben.
Amúgy az egész dolog úgy jutott eszembe.hogy 120-as SSd akarok venni. A legolcsóbb a V300
+2500 a 840 EVO arra meg +800 Ft a HyperX 3K.
Szóval mi az ellenvetés a 3K ellen, hogy nem ajánlott. Van -e valami ami tapasztalat amit nem tudok nem írtatok, mert nekem most felé hajlik a szívem.
Vagy a Samu.
Segítsetek! -
Bodor
veterán
válasz
Johnny Cage #13548 üzenetére
Dehogy halnak meg.. előbb eladják őket...
-
Laraxior
titán
Szerintetek ez az msatás SSD működne az alaplapomban? X58A-UD7. Anno volt benne egy RevoDrive azt szépen kezelte, ez is hasonló csatlakozásnak tűnik
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
JoolsNOS #13540 üzenetére
50%? Sose volt ilyen leírva. 10% bőven elég.
Feleslleges átrakni, azért vettél ssd-t, hogy gyors legyen a rendszer. Ha alpozófile-t átrakod hdd-re pont hogy visszalassítod a rendszert. Ennek meg igazából semmi értelme, az ssd élttartamát érdemben nem csökkenti úgy sem.
-
Bodor
veterán
Nem szoktuk áttenni HDD-re a lapozófájlt semmiképpen sem, minek lassítani a rendszert, nem azért vesz SSD-t az ember.
Olvasnivaló !! -
Bodor
veterán
válasz
JoolsNOS #13535 üzenetére
Nem tudom hogy honnan szedted ezt az 50%-ot, de bőven elég 10 % is, és akkor is ugyanolyan gyors marad az SSD. Az összefoglalóban lévő cikkeket javaslom elolvasni!
Tehát 128GB formázva kb. 119, ebből kell 10%-ot szabadon hagyni, szóval kb. 110 GB hasznos felhasználható hely marad egy 128 GB-os SSD-ből, ami azért egész sok mindenre elég, főleg ha a lapozófájl méretét megkurtítjuk, és letiltjuk a hibernálást . -
JoolsNOS
veterán
Nekem a 64esen csak win7 64bit és programok vannak. Az gép alapból 60 körül lát, és telepítés után van kb 34 giga szabad helyem. (ez már kb fél éves belakott rendszer-minden segédprogram, 3dmarkok...) Azt tartsd szem előtt, hogy az 50% helynek illik meglennie az ssd-n szabadon, persze nem baj ha nincs, csak akkor nem tudja kihasználni a max sebességét.
Játékot felesleges rárakni. Én gta-t próbáltam anno. Töltésnél nyertem pár mp-t. -
Etzel
aktív tag
Üdv
A hétvégén raktam össze egy pc-t. Sokan kérdezték miért nem rakok bele Ssd -t is. őszintén megvallom sosem gondoltam még rá mert nem csinálok rajta mást csak csak netezek és jatszok. semmi proci igényes tömörítés vagy hasonló csak játék. Most lenne lehetőségem egy
Ocz vertex 4-et venni 256 GB-osat. Viszont ez gyárilag javított verzió ebayrol 1 év garral. Vagy ugyan ennyiért vadi újat 128 GB-osat.
Melyiket érné megvenni?
Csak a win7 menne rá pár program meg játék. Vagy a jatekok mehetnek a sima Hdd-re?Köszi előre is a válaszokat.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Feleségem emachines laptopját akarom kicsit feltúrbózni egy 64es ssd-vel. Ebayről rendelném, ezek közül tudok válogatni:
Crucial V4 64Gb ssd
64Gb Kingston SSDNow V100
SanDisk 64GB SSD
SILICON POWER 64GB
Crucial 64Gb m4
Kingston Technology SSD Now 180 V
Ezek férnének bele az árba, win7 menne rá.
Köszi a segítséget előre is. -
Bodor
veterán
válasz
dnbmax #13516 üzenetére
RaidSonic ICY BOX IB-AC642 az egyik megfelelő megoldás. LINK
A HDD helyére megy az SSD, és az optikai meghajtó helyére pedig a HDD. Az optikai pedig a külső USB-s meghajtóba, mert gondolom azt használja legkevesebbet az ember, meg hát lassú is lenne a HDD egy külső meghajtóban, meg nem is praktikus. Így nem lesz sebességcsökkenés sem a HDD-nél és az SSD-nl sem. Otthon simán megcsinálható az átszerelés, én is magam csináltam.
Szabvány méretekről beszélünk, tehát nem hiszem, hogy probléma lenne a méretekkel -
dnbmax
csendes tag
Sziasztok, egy notebookba szeretnék az ODD helyére egy SSD-t rakni. A kérdés az lenne, hogy a keret SATA csatolófelülete mennyire fogja vissza az SDD sebességét, vagy van erre valami komolyabb keret? Egyáltalán mennyire lehet rendszermeghajtóként használni így beépített SSD-t?
-
Bodor
veterán
válasz
dark_hmz #13512 üzenetére
Nem kell olyan sokat kiadni érte, szerintem elég jó vétel 25K körül az ADATA 128GB SATA3 2,5" XPG SX900 ASX900S3-128GM-C , ADATA 128GB SATA3 2,5" Premier Pro SP900 ASP900S3-128GM-C CRUCIAL 128GB SATA3 2,5" m4 CT128M4SSD1 is .
(#13513) Logic83: Veheted a Samsung EVO-t is, vagy a fentebb ajánlottak egyikét. Te ismered a házadat, ha van benne 2.5-es meghajtónak hely, akkor nem kell egyéb kellék, vagyis beépítőkeret, de ha nincs az sem baj, mert az SSD-ben nincsen mozgó alkatrész, ha csak leteszed a gép aljába, akkor sem lesz baja.
-
Logic83
csendes tag
Sziasztok,
Egy Samsung EVO 120Gb-ot tervezek venni. A fórumot olvasva ajánlottnak tűnik.
Igazából csak megerősítést szeretnék, hogy jó választás.
Ja, és FD R4 házba menne. Akkor ugye nem kell beépítő keret?
Köszönöm -
dark_hmz
tag
Üdv!
120Gb körüli SSD-t szeretnék venni az adatlapomon látható konfigba, olyan 30k körül szánnék rá (win7 x64, SSD kellék nem érdekel).
-
semetka
őstag
SSD-t szeretnék venni amin csak a rendszer lenne. 60 Gb körülire gondoltam. Milyet érdemes venni? Melyik a kiemelkedően jó?
-
R0b
csendes tag
Szisztok!
Notebook-ba szeretnék SSD-t venni.
1. Mennyi az a minimum/maximum ár amennyit szánsz rá?
25e Ft körül.
2. Mekkora SSD-re van szükség?
120 GB.
3. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Windows 7.
4. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata a csatlakozó?
Notebook, Asus K52JB-SX072D. SATA csatlakozó, de hogy hányas, azt nem tudom.
5. Szükség van-e feltétlenül beépítő keretre és egyéb kellékekre az SSD-hez?
Nem.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Impressa
őstag
Jól gondolod...
JSaN ha reconvery partíciót is szeretnél, akkor klónoznod kell a HDD-t. Bár azt a lehetőséget soha nem próbáltam, és nem is hallottam róla, hogy az SSD --> HDD helyére rakva a HDD az ODD helyére téve, így indítható-e a reconvery gombbal a funkció úgy, hogy fel is ajánlja az SSD-t .
-
Bodor
veterán
Azért valami árkategóriát írhatnál, mert így nagyon sok ajánlott van...
Azt gondolom, hogy nézd meg az összefoglalóban a konkrét ajánlást, azután már az árat te megad is be tudod lőni ...Én úgy tudom, hogy a recovery a HDD egy elkülönített részén foglal helyet, de ha nem így van, akkor majd kijavítanak.
-
Endless
aktív tag
Sziasztok!
A kettő közül melyiket lenne érdemesebb venni? Árban ugyanaz:
Kingston KC300 120GB SSD
Samsung SSD 840 120GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Megújult a PROHARDVER!
- Spotify
- Milyen asztali médialejátszót?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Vírusirtó topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest