Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alex91

félisten

válasz bigdady #85873 üzenetére

Elottem mar leirtak par megoldast. En meg annyit tennek hozza, hogy lehet venni designosabb 3 db-os mesh rendszereket is. Valamint esetleg maradhat a ZenWifi AX XT8 is. Egy menne a CB melle routernek a masik meg esetleg jo helyen elhelyezve a hazban WiFi backhaullal csatlakozva a routerhez.

• dkess

őstag

válasz bigdady #85873 üzenetére

Elég hálás a ház - értem ez alatt, hogy nem egy horror sztori egy jó wifi kialakítása. Két úton indulhatunk el:

1. Picit drágább, de keretbe bőven beleférő megoldás

3 db AX58U - kb. 3*49K = 147K HUF

- CB Bridge módban. Ide egy AX58U fő routernek bekapcsolt WiFi -vel AiMesh Router -nek konfigurálva.

- 2. AX58U a nappaliba. A lenti hálótól ne legyen messze - azaz kb. ahogy a rajzon is van a LAN kiállás. AP módban és AiMesh Node -nak konfigurálva (természetesen kábeles backhaul -al).

3. AX58U a Szoba1 -be. AP módban és AiMesh Node -nak konfigurálva (természetesen kábeles backhaul -al).

2. Kicsit spórolósabb megoldás.

Amennyiben van egy routered elfekvőben amivel amúgy meg vagy elégedve, akkor mehetne főrouternek a CB -hez kikapcsolt WiFi -vel. Akkor ha jól értem az AC65P már nincs meg, de annyi megfordult Nálad mostanában illetve többről írtál is - hátha akad még valami a spájzban.

A fentebbi kettes és hármas pont a típust és elhelyezést tekintve ugyanaz. A beállításuk más - pontosabban csak a nappaliban levőé ...

- nappali AX58U AP módban. UTP a CB felől a LAN1 csatiba menjen (és a WAN -ba ne dugj semmi). Ezt az egységet AiMesh Router -nek konfiguráljuk kábeles backhaul -al.

- Szoba1 AX58U AP módban. UTP a CB felől a WAN csatiba menjen. Ezt az egységet AiMesh Node -nak konfiguráljuk kábeles backhaul -al.

A két AX58U egyéb LAN portjába lehet egyéb dolgokat dugni, ha nincs a közelben egyéb LAN csati ami a főrouterből jön. Persze igyekezzünk kábelvégre is kapni a fix -en telepített dolgokat.

Ennek költsége: 2*49K HUF, meg ugye a fő router, ha van.

Amennyiben nincs elfekvő router -ünk, akkor persze lehet CB+Switch kombóval is ügyködni a kazánházban, de e helyett azt mondanám legyen akkor inkább az egyes pont ...

Új hozzászólás Aktív témák